Yoga & Meditatie in Nepal, Bhutan & Tibet

Ervaar deze onvergetelijke yoga & meditatiereis aan de voet van de Himalaya en de Kathmandu Vallei!

Tijdens deze bijzondere bezinningsreizen naar het dak van de wereld (!) krijg je de unieke kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met het Tibetaanse Boeddhisme. Je reist door waanzinnige landschappen, trekt langs adembenemende vergezichten en voelt de oerkracht van de immense bergreuzen om je heen. Tijdens deze reizen bezoek je heilige plekken, maar je maakt ook mooie wandelingen en bent deelnemer tijdens geleide meditaties. Afhankelijk van welke pelgrimsreis je kiest leer je bijvoorbeeld meer over Tibetaans boeddhistische meditatietechnieken en de boeiende achterliggende filosofie, beofen je yoga of misschien kies je ervoor om het dagelijkse leven van de boeddhistische monniken van heel dichtbij te aanschouwen en zelf te ervaren wat het kloosterritme met je doet..

Programma

We bieden 3 verschillende retraites aan, ieder met een eigen karakter en diverse vertrekdata. Iedere 'bedevaart' heeft een introspectief karakter en een niet-religieuze insteek, het doel is om iedereen van alle religies en culturen toegang te geven tot de rijke wijsheidstradities van de Himalaya. De begeleiders zijn goed vertrouwd met 'Boeddhistische studies' (filosofie, geschiedenis en taal) en hebben een dagelijkse meditatiebeoefening gehad gedurende minstens 10 jaar.

Let op: yoga maakt alleen onderdeel uit van de ‘14-daagse Yoga & Meditation Journeys in Nepal’. Tijdens de ‘10-daagse journey to the Birthplace of the Buddha & Jungle Safari in Nepal’, en de Tibet & Bhutan reizen ligt de focus meer op meditatie en boeddhistische filosofie gecombineerd met wandelen in de natuur en het bezoeken van heilige plekken.

Hieronder vind je de meer uitgebreide programma omschrijving per reis. Zo kun je zelf bepalen welke programma het beste aansluit bij jouw wensen. Indien je graag een persoonlijk advies op maat ontvangt, mail ons dan graag je wensen via: info@happysoultravel.nl 

We brengen de eerste dagen van de reis door in de Kathmandu-vallei van Nepal en verkennen de Pharping-vallei en zijn vele heilige plaatsen. We brengen de eerste dagen door in een prachtig gelegen Tibetaans boeddhistisch klooster in Pharping en ontvangen dagelijks begeleide meditatiesessies en een inleiding tot de boeddhistische filosofie. Vanaf hier reizen we zuidwaarts naar de geboorteplaats van de Boeddha in Lumbini, nabij de grens tussen India en Nepal. Hier zullen we een aantal dagen blijven en o.a. de geboorteplaats van de Boeddha en andere heilige plaatsen in het gebied bezoeken. We reizen vervolgens 2-3 uur over de weg naar een prachtige lodge in de buurt van de jungle van Chitwan. Hier kunnen we uitrusten, zwemmen in het zwembad, genieten van de geweldige dieren in de omgeving en de jungle om ons heen en gaan wandelen met de olifanten de jungle in. Met een beetje geluk zien we neushoorns, wilde herten, vogels en andere dieren in het wild. Bij onze terugkeer naar Kathmandu op dag 8 en 9 zullen we in een mooi pension in het Tibetaanse gebied van Boudha in het oostelijke deel van Kathmandu verblijven en de belangrijkste heilige stoepa's van deze regio bezoeken: Boudhanath en Swayambhunath.

Via deze link lees je meer over het dag-tot-dag programma.

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal.

Sisse en Alex zijn Engelstalig.

Verken Nepal en zijn meest gewilde heilige plekken in de Kathmandu-vallei terwijl we yoga- en meditatiepraktijken in onze dagen weven, gecombineerd met wandelingen in de prachtige natuur. Ook stappen we in de voetsporen van verlichte yogi's en yogini's en ontmoeten we monniken in prachtig gelegen kloosters.

Een gemiddelde dag tijdens deze reis ziet er als volgt uit:

7:45 – 9:00         Yoga
9:00 – 10:00       Breakfast
10:30 – 12:00     Morning session on Tibetan Buddhism & Meditation Practice
13:00 – 14:00     Lunch
14:00 – 15:30     Free time
15:30 – 17:30     Visiting sacred places
19:00 – 20:00     Dinner
20:15 – 20:45     Evening meditation

Deze reis wordt begeleid door de Duitse Lisa Mikosch. In 2007 stond zij voor het eerst op een yogamat in Argentinië en maakte ze kennis met Ashtanga Yoga en werd verliefd op deze practice. Yoga werd al snel een groot deel van haar leven, haar lessen zijn speels en hartgericht waarbij ze haar studenten wil inspireren om naar een plaats van liefdevolle empowerment te gaan en een heilige ruimte en bereidheid te creëren om alles te voelen wat er te voelen is. Lisa deelt momenteel yoga, reiki en craniosacrale therapie in Kathmandu en moedigt haar studenten aan diep te gaan, in dienst te leven en vrij te zijn van systemen die ons niet dienen.

Lisa is Engelstalig.

15-daagse Meditation Journey in Nepal & Bhutan

Met deze meditatiereis in Nepal en Bhutan beginnen we onze eerste 6 dagen in de Kathmandu-vallei van Nepal, waar we de heilige gebieden Swayambhu, Pharping, Namo Buddha en Boudha Stupa verkennen, één van de meest heilige boeddhistische bedevaartsplekken ter wereld. Nadat we kennis hebben gemaakt met de Nepalese boeddhistische culturen in de Himalaya-regio, reizen we naar het andere heilige boeddhistische land Bhutan. Hier brengen we 8 dagen door en beginnen we aan een reis waarbij we zowel het spirituele erfgoed van Bhutan observeren als leren kennen, en evenveel tijd nemen om onszelf te oefenen en de vele zegeningen van deze plek te ontvangen.

Een gemiddelde dag tijdens deze reis ziet er als volgt uit:

8:00 – 9:00           Meditation
9:15 – 10:00         Breakfast
10:00 – 12:00       Morning session
12:00 – 13:00       Lunch
13:00 – 16:30       Visiting sacred places
19:00 – 20:00       Dinner

Via deze link lees je meer over het dag-tot-dag programma.

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal.

Sisse en Alex zijn Engelstalig.

Groepsgrootte

Het minimum en maximum aantal deelnemers verschilt per pelgrimstocht, maar varieert van 4-21 deelnemers. Je reist dus altijd in een kleine intieme groep voor een optimale beleving.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

LET OP: bovenstaande prijzen zijn een richtlijn, wij hanteren de lokale rate & actuele koers van de dag waarop je boekt.

EARLY BIRD TARIEF: Wanneer je minimaal 6 maanden voor vertrek één van bovenstaande reizen reserveert, dan ontvang je het Early Bird tarief o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer.

Inclusief

 • alle nachten volgens programma
 • alle maaltijden volgens programma
 • transfers/lokaal vervoer volgens programma
 • gids & begeleiding
 • alle meditatie & filosofie lessen volgens programma

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • drankjes
 • fooi voor de begeleiders
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij een minimaal aantal deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Over duurzaamheid

Deze reis wordt aangeboden door een kleine organisatie. Met deze reis beweeg je van dorp naar dorp in het Himalaya gebied en breng je onderweg een bezoek aan verschillende (nonnen)kloosters. Onderweg leer je over de lokale cultuur, filosofie en de manier van leven daar. De organisatie compenseert de CO2-uitstoot op de reis en geven jou als deelnemer de mogelijkheid je vlucht naar Nepal te compenseren. Ook wordt iedere deelnemer gevraagd een eigen, herbruikbare waterfles mee te nemen om zo het plastic gebruik tegen te gaan.

Deze reis:

Prijzen vanaf: $2,900 p.p.

Periode:

Yoga & Meditatie in Nepal, Bhutan & Tibet

Prijzen vanaf: $2,900 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen