+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga in Turkije

Huzur Vadisi, ‘de Vredige Vallei’, is een van die zeldzame plekken die je eigenlijk het liefst geheim zou houden. Voor vooraanstaande docenten als Simon Low uit Engeland is dit een van hun favoriete stekken op aarde om yogaweken te geven. Het retreat ligt tussen olijfgaarden in een stil dal net achter de Turkse zuidkust. ’s Nachts zie je de Melkweg en klinkt er geen ander geluid dan de krekels en af en toe de roep van een uil. De accommodatie is bijzonder: de meeste gasten verblijven er in yurts. Deze Turkse nomadententen zijn sober maar comfortabel ingericht met echte bedden, en er is elektriciteit – luxe kamperen, dus. De vegetarische Turkse maaltijden zijn legendarisch. Als je koffie wilt zetten of een fles wijn delen, dan kan dat. De sfeer is warm en ontspannen: je voelt je opgenomen in een liefdevolle familie, terwijl er ook alle ruimte is om je af te zonderen en te genieten van de stilte.

Yoga in Turkije 1Yoga in Turkije 2Yoga in Turkije 3Yoga in Turkije 4Yoga in Turkije 5Yoga in Turkije 6Yoga in Turkije 7Yoga in Turkije 8Yoga in Turkije 9Yoga in Turkije 10Yoga in Turkije 11Yoga in Turkije 12Yoga in Turkije 13Yoga in Turkije 14Yoga in Turkije 15

Het Programma

Van april tot oktober geven wisselende docenten yoga- en meditatieweken in Huzur Vadisi. Elke dag is er een ochtendles en een middagles met veel aandacht voor filosofie, pranayama en meditatie. Tussendoor is er ruim de tijd om een massage te nemen, lekker in een hangmat te liggen tussen de olijfbomen, een duik in het zwembad te nemen, te wandelen, naar een strandje te gaan of een bezoek te brengen aan het stadje Göcek aan de kust (20 minuten per taxi). Tijdens de retreat met Simon Low staat er op donderdag een boottocht op het programma, waarbij je een heerlijke duik in de Turkooise zee kunt nemen.

Accommodatie

Tijdens deze yogaweek slaap je in een van de sfeervol ingerichte yurts, ronde Mongoolse tenten waarin je gewoon rechtop kunt staan. Bovenin zit een opening waardoor je zelfs vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Je slaapt in een bed op pootjes, er ligt een houten vloer in en er is ook elektriciteit in de yurt. Het kan ook voorkomen dat je in een kamer in het hoofdhuis wordt geplaatst, maar meestal zul je in een yurt overnachten.

Met elkaar deel je het schone sanitair, verdeeld over 3 gebouwtjes met wc’s, douches en wastafels. Drie keer per dag deel je de maaltijd met de rest van de groep. Er komen hier veel Engelsen (Londenaren op zoek naar rust), maar ook mensen uit de rest van de wereld. Het eten is overweldigend lekker. Alles vegetarisch, uit de streek en geen dag hetzelfde. Voor de liefhebber wordt er ook een wijntje geschonken. Bekijk hier een sfeerimpressie van deze heerlijke week.

De Yoga

Bij deze retreats komen wisselende docenten met elk hun eigen stijl. Als je extra achtergrondinformatie wilt van een bepaalde week dan kun je dit bij ons aanvragen via info@happysoultravel.nl.

Een van de bekendste is Simon Low. Hij doceert Yin & Yang Yoga. Dit is een vorm van yoga waarbij hij in het ochtendprogramma begint met zachte, verdiepende houdingen, terwijl hij ’s middags meer dynamische houdingen gebruikt. Ook gebruikt hij invloeden vanuit de Tai Chi en Qi Chong en legt hij veel uit aan de hand van de anatomie en de energieleer. Het is toegankelijk voor alle niveaus en Simon besteedt bijzonder veel aandacht aan ieder individu met een mooie combinatie van Britse humor en ingetogenheid. Hij is een van de bekendste yogi’s uit Engeland, waar hij hoofd is van de Yoga Academy en oprichter van de yogastudio’s Triyoga. Ook geeft hij teacher trainings. Soms leidt Simon voor liefhebbers een wandeling door de omringende heuvels. Neem stevige wandelschoenen mee.

Groepsgrootte

Aan deze yogaretreats kunnen circa 20-25 mensen deelnemen. De ervaring leert dat deze weken al gauw volgeboekt zijn dus vroeg boeken verhoogt de kans op een plekje.

Prijs en Periode

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

* 12 - 19 juni: Single safari tent mogelijk voor 925,- (indien beschikbaar)
* 24 - 31 juli: Early bird prijzen tot 1 april 2017, daarna 30,- duurder.
* 11 - 18 sept: Meer informatie volgt.
* 18 - 25 sept en 25 sept - 2 oct: 100,- korting als je beide weken boekt

De definitieve prijs in euro wordt bepaald aan de hand van de wisselkoers Britse Pond - Euro op jouw moment van boeking. Klik hier om de huidige prijs in euro's te berekenen.

Mocht je meer achtergrondinformatie willen over de inhoud of een van de docenten van de diverse weken, vraag ons dit dan gerust via info@happysoultravel.nl

Inclusief

  • 7 overnachtingen in een yurt
  • Alle maaltijden, water en thee
  • Boottrip (alleen bij de retreats van Simon Low)
  • Yogalessen

Exclusief

  • Vliegticket naar Dalaman
  • Frisdrankjes, wijn, bier
  • Excursies
  • Transfer vanaf het vliegveld naar de locatie (€35 retour)
  • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
  • Boekingskosten €15 p.p.

Transport

Je kunt Huzur Vadisi bereiken door een vlucht naar Dalaman te boeken. Vliegen naar Dalaman vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel duurt ca. 3,5 uur. De luchthaven van Dalaman is Mugla Dalaman DLM. Kijk bij lowcost airline Corendon voor goedkope vliegtickets aanbiedingen. Turkisch Airlines heeft ook dagelijkse vluchten met een overstap in Istanbul. De transfer vanaf de luchthaven naar de locatie bedraagt €50 (retour) voor een rit van 40 minuten (afhankelijk van het aantal passagiers).

Aankomst- en vertrektijd

De groepstransfer vertrekt op maandag rond het middaguur vanaf Dalaman via Gocek naar de accommodatie. Indien je op zondag aankomt, dan raden we je aan om in Gocek te verblijven in Hotel www.olivegardenapart.com, de transfer kan je bij dit hotel komen afhalen. Vertrek terug naar de luchthaven is op maandag na het ontbijt. 

Er vertrekken dagelijks lijndiensten via Istanbul en op verschillende dagen ook charters. Voor Dalaman zijn dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag op dit moment de vluchtdagen. Uiteraard is de reis altijd passend te maken met een dagje eerder aankomen of later vertrekken.

Voor informatie over vluchten en voordelige tarieven kun je contact opnemen met onze Travel Counsellor Bianca Soolsma. Je kunt haar t.a.t. om een offerte vragen, ze berekent geen extra service kosten.

Je kunt Bianca telefonisch of per mail bereiken:
Telefoonnummer: 036-5352179 of 06-28344012
E-mail: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl
Website: www.travelcounsellors.nl/bianca.soolsma

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: $575 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Boek deze reis

Lees het artikel over deze reis:

Yoga Magazine, nov. 2009

Ervaringen
van ons:

‘Kan het nog fijner, een uitgestrekte valei (slechts het ruisen van de wind en de vogels verstoren de stilte), een heerlijk...’

van anderen:

‘De reis was heel fijn. We hadden een mooie groep, twee keer per dag yoga, 's ochtends en 's avonds 2 uur. Ik had geen...’

‘Het was een fantastische week. Ik wist t nog van de vorige keer en het was nu niet anders; zoals onze yogajuf het...’

lees meer
schrijf een review