Happy highlight: Top 5 verborgen plekjes op Ibiza

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Ibizaaaa, wat is er toch aan de hand met dit eiland? Het lijkt wel of iedereen hier naar toe wil. Als een grote magneet trekt dit prachtige eilandje soul-seekers van over de hele planeet. En terecht. De vibe die er hangt is zo krachtig dat iedereen verliefd lijkt te worden op dit eiland. Maar ik maak me ook een beetje zorgen om Ibiza.

Ik was er dit jaar met mijn gezin in de meivakantie en bereidde daar achter de schermen onze eerste Happy Delight Yogaretreat voor in een prachtige rustige uithoek van het eiland en bezocht er ook onze favoriete bestemmingen "Yoga op Ibiza" en "Body & Soul op Ibiza". Ik zag hoe de wegen al langzaam leken dicht te slibben richting het zomerseizoen, hoe het wemelde van de Nederlanders en hoe de hippiemarkten inmiddels massale events geworden zijn waar busladingen toeristen werden afgezet.

Tijd dus voor wat echte happy soul tips om de massa te vermijden en te genieten van de hidden gems van het eiland. Hier mijn favorieten, hou ze alsjeblieft voor jezelf, en ga er vooral van genieten… En o ja, tip in het algemeen: get off the beaten track! Probeer juist de kleine tussendoor weggetjes te nemen. Niet alleen om het verkeer te vermijden maar vooral ook om te zien hoe mooi en stil het overal is….

Alternatieve hippiemarkt

De hippiemarkten van Las Dalias (San Carlos) en Es Canar zijn zoals ik al schreef echt massale events geworden. Je sjokt met massa’s langs de sieraden, dromenvangers en tassenkraampjes en ziet door de bomen het bos niet meer. Ok, als je nog nooit op Ibiza bent geweest vind je het misschien toch leuk om een keer gezien te hebben, maar ik raad je aan om op zondag naar St Joan te gaan. Daar is de markt veel kleiner, veel leuker en ga dan vooral ook even wat lunchen in de tuin van het Giri Boutique Hotel. Echt een supermooi verborgen plekje in het centrum van het dorpje. Kan niet missen!

Koninklijk visrestaurant Can Mastella

De legende gaat dat de koning van Spanje hier ene keer wilde komen lunchen maar dat de vis toen helaas al op was. Tja, had hij maar beter moeten weten, want bij dit visrestaurant El Bigotes moet je van te voren even aankondigen dat je erbij wilt zijn! Elke dag zijn hier twee shifts, om 12 en om 14 uur en daar eet je de lekkerste verse vis van de dag en daarna nog een soort soep gemaakt van vis. Superauthentiek, kleinschalig en blijmakend! Maar vergeet dus niet te bellen van te voren: +34 650 79 76 33!

Authentiek eten in Ibiza-stad

Een dagje Ibiza-stad is wel echt een aanrader. Vooral om even naar het fort te gaan en via de kleine straatjes af te dalen naar de oude stad. En dan is daar wat mij betreft een echte “place to eat” als je echt authentiek Spaans wil eten en dat is Comida San Juan. Druk, levendig en populair onder de lokale bevolking. Meestal kun je niet meteen aan tafel maar aan de bar geef je aan dat je graag wilt eten en dan schrijven ze je naam op en mag je na een half uurtje terug komen. Op het pleintje aan de overkant drink je dan nog even een koffie, want het is het wachten waard!

Barretje & strand Aguas Blancas

Een van de mooiste stranden vonden wij Aguas Blancas, waar op een deel ook naakt gezond mag worden voor de liefhebber. Als je aankomt op dit fantastische lange strand met rotspartijen en een heerlijke zwemzee, plof dan niet meer bij de eerste strandtent maar ga naar rechts (met je gezicht richting de zee) en dan vind je een superschattig strandbarretje met heerlijke broodjes en goede koffie met turquoise krukjes in het zand. Hier wil je niet meer weg…

Idyllisch baaitje Ses Bosques

Toen we hier aankwamen werden we zoooo gelukkig. Net toen we de auto parkeerden kwam de kok met een grote bak vis op zijn schouder van de vissersboot naar de keuken gelopen. Alles komt hier vers uit de zee. Lekkerder wordt het niet! Je zit hier zo idyllisch aan een klein keienstrand met turquoise water en je voetjes in het zand. Echt een must-know! Paar bedjes, meer niet. Ook hier raden we je aan van te voren wel even te reserveren! En ook als je er niet gaat eten is dit strandje heel erg de moeite waard!

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: