Happy highlight: 24 uur Antwerpen

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Een weekendje weg met mijn vriend is echt uitzonderlijk. We reizen al veel voor ons werk dus weekendjes samen met de kinderen thuis zijn minstens net zo waardevol. Maar toen werd Gijs 45, en wist ik echt niet wat ik moest geven. Hij is een man die gewoon niet van “spullen” houdt, laat staan “gadgets”. Hij houdt van ervaringen. Dus ging ik hem verrassen met 24 uur Antwerpen

Misschien is Antwerpen niet direct een “Happy Soul” bestemming qua rust maar ik vind het toch leuk -na 24 uur struinen in Antwerpen- mijn tips geven voor een supergeslaagd weekendje. Waar je ook een Happy Soul van krijgt...

We sliepen bij Hotel Julien, hartje centrum, maar toch heel verstild. Design, sfeervol en ook nog eens een spa in de kelder (daar hadden wij in 24 uur geen tijd voor, maar ziet er prachtig uit!). Voor de lunch zochten we de ingang van het superlekkere lunchtentje De Gulden Bock op Schuttershofstraat 11. Je zou er zo voorbij lopen, maar doe dat vooral niet. Hier eet je in de trappengallerij of een mooi eetzaaltje de mooiste gerechtjes die al op grote schalen gepresenteerd staan. Zitten ze vol? Dan vind je ook veel leuke tentjes aan de Graanmarkt, iets verderop.

Wij zijn niet echt shop-till-you-droppers, maar houden wel van mooie aparte winkeltjes. Die vind je genoeg op de Nationale Straat maar ook de Kloosterstraat. En daar zit dan weer een heel fijn tentje met mooie taarten en overheerlijke soya-lattes (Me and My Monkey-Oever 18)!

Een culinaire vriend uit Antwerpen vraag ik om raad voor het diner. Hij komt met de Kleine Zavel in de Stoofstraat. En inderdaad, wat een mooi tentje. Supergoed eten en dito sfeer. (Overigens zweert een vriendin altijd bij de Fiske Bar voor diner als je van vis houdt, maar te weinig tijd, teveel opties…).

De volgende ochtend wandelen we naar ’t Noord waar je het geweldige MAS museum hebt. In dit museum ga je met roltrappen van verdieping naar verdieping en worden al je zintuigen continu weer uitgedaagd door nieuwe kunst, mooie filmpjes, historische beelden, het houdt niet op. En daarna kun je even bijkomen in de ligstoelen van een heel leuk koffietentje aan de overkant van het pleintje (je ziet ze vanzelf). We sluiten af met een lunch bij Zuiderterras, waar je aan de Schelde kunt eten, om ook even het kosmopolitische gevoel van Antwerpen te ervaren.

Ik hoop dat je deze tips mee kunt nemen als je die kant op gaat. Na onze 24 uur Antwerpen zijn we gaan uitrusten bij Villa Augustus. Ken je dat? De meeste van mijn Rotterdamse vrienden kennen dat allang, maar mensen daarbuiten niet. Echt een aanrader! Eigen moestuin, supersfeervol hotel aan het water (zusje van Hotel New York) en een uber-fijn winkeltje! Go go go…

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: