Happy highlight: Klaar voor een nieuw pad na dit retreat in Alicante

  • Door Roos de Jong
Terug naar overzicht

Al een hele tijd hadden we dit bijzondere en kleinschalig boutique retreat hotel op het oog. ‘Wat zou dit een ongelofelijke leuke toevoeging zijn op ons aanbod’, knikten we met het team vol enthousiasme. Een plek dat we met recht een ‘boutique retreat’ kunnen noemen, niet alleen omdat het zo kleinschalig en stijlvol is, maar ook omdat het met zoveel liefde is opgezet door de eigenaresse Sonia. 

Jaarlijks komen wij regelmatig bijeen en bezoeken onze locaties om zelf de kracht van een retreat te ervaren. Het is voor ons belangrijk om regelmatig terug te gaan naar de basis. Waarom doen we het werk wat we doen? Wat hebben onze plekken te bieden en hoe kunnen we hiermee de wereld iets mooier maken? Zodra wij dit duidelijk hebben, komen we in onze kracht te staan. Vanuit daar kunnen we anderen motiveren en inspireren om jezelf echt een retreat cadeau te geven. Om te leren hoe meer vanuit het hart te leven, goed voor je lichaam en geest te zorgen en rust in jezelf te ontdekken waarvan je misschien nooit wist dat die er zat. En ik kan je vertellen… deze plek omvat alles!  

Uit de verschillende programma’s die deze plek aanbiedt, deden we mee aan het Anti-stress programma. Dit is inclusief een dagelijkse Vinyasa en Hatha les, een meditatie sessie, alle maaltijden en een massage of andere lichaamsbehandeling. Ook zit er een 1:1 coaching sessie bij. 

Na een mooie route door het Spaanse binnenland van Valencia kwamen we in de avond bij de locatie aan waar er meteen een overheerlijk 3-gangen diner klaarstond. Om even te landen en het wederzien te vieren proostten we met een klein glaasje lokale wijn. We verbleven in de Junior Suite, een luxe en ruime kamer met eigen badkamer met bad, de lekkerste bedden en een waanzinnig uitzicht over de glooiende groene heuvels. 

Drie dagen lang hebben we ons laten onderdompelen in alle activiteiten en zijn we volledig losgekomen van de dagelijkse drukte. Deze plek biedt je een kans voor wellness, rust, verjonging en persoonlijke groei, hetzij door meditatie, coaching, lichaamsmassages, yoga of energetische therapieën. Iets waar we allerdrie zo over te spreken waren, zijn de overheerlijke maaltijden die met veel liefde bereid worden. Alles is biologisch en geïnspireerd op de macrobiotische en ayurvedische keuken. Het legt de nadruk op evenwicht en bevat volle granen, veel groenten, peulvruchten en zeegroenten.

Mijn favoriete onderdeel was de coachingsessie. Via een 1:1 sessie met Sonia kom je via een op maat gemaakte begeleide meditatie tot de kern van jouw intentie en daarna heb je een gesprek met haar. Deze meditatie kun je opnemen met je telefoon en ze raadt je aan deze minimaal 21 dagen lang thuis te volgen. Het is een praktische manier om weer in contact te komen met jezelf, helderheid te krijgen op jouw persoonlijke topics en het geïnspireerde gevoel vast te houden. Op deze manier kan je het ook echt integreren in je dagelijks leven. 21 dagen later na het dagelijks volgen van de meditatie kan ik zeggen dat het mij veel gebracht heeft. Klaar om oude gewoontes achter te laten en een nieuwe weg in te slaan! 

Deze plek staat hoog in ons favorieten-lijstje en komen hier zeker heel snel terug.

Wil je meer informatie?

Lees verder of bel ons via +31 35 203 11 21

Boutique Yoga en Wellbeing in Alicante
Roos de Jong

Roos de Jong

Een Happy Soul sinds 2020. Roos is dol op yoga, meditatie, voeding en balans. Het allerleukst vind ze voor jou een passend retreat vinden waarin jij alle ruimte ervaart om te rusten en tegelijkertijd te groeien!

Deel met je vrienden: