Nieuw Yogaweekend aan de Vinkeveense Plassen

Onder de rook van Amsterdam ontdekten wij een bijzondere plek in de natuur waar je de drukte van de stad direct achter je laat. Een vrijhaven van de stad, waar niets moet en alles mag. Sanne (yogateacher en natuurcoach) was direct verliefd op deze locatie. Bij terugkomst van een aantal jaren reizen door Afrika, India, Azië en Zuid Amerika zocht zij een droomplek om haar opgedane kennis en ervaring op het gebied van body, mind en spirit in een retreat aan te bieden. Deze prachtige locatie aan de Vinkeveense Plassen bleek perfect voor haar ontspannende, avontuurlijke en inspirerende reis langs de elementen van de natuur!

De Accommodatie

Deze retreatlocatie biedt het comfort van een hotel: ruime tenten, comfortabele bedden en luxe badkamers. Ondertussen ben je het hele weekend lekker buiten, pak je iedere zonnestraal mee en kun je elk moment een frisse duik nemen in de Vinkeveense Plassen! Een momentje Hollandsche miezer regen? Geen probleem! Er is een prachtige yogastudio en er zijn genoeg zitjes in de Werfplaats, het restaurant of onder de luivel waar je heerlijk warm en droog een boek kunt lezen, een spelletje kunt spelen of op een andere manier kunt relaxen.

Je slaapt in ruime 2- of 3-persoons tenten. Aan alles is gedacht! Er is beddengoed aanwezig, handdoeken, een koelkastje, kluisje, elekra en WIFI, meubels, strandstoelen en luxe sanitair met wc-papier.

Het Programma

Wanneer je wakker wordt in de frisse buitenlucht, staat er voor het ontbijt al een lekker en gezond sapje voor je klaar. Vervolgens begin je de dag op je yogamat, genietend van de eerste zonnestralen op je huid. Na deze heerlijke ochtendyoga staat er een uitgebreid en gezond ontbijt voor je klaar. Tijdens het weekend worden er diverse activiteiten aangeboden, ook heb je alle tijd om te doen waar je zin in hebt zoals een boek lezen of genieten van een heerlijke massage.

Dit weekend staat in het teken van de elementen van de natuur:

 • Aarde: Maak contact met jouw ware natuur tijdens een stilte-wandeling door het nabijgelegen natuurgebied Botshol.
 • Water: Laat je zachtjes deinen op de golven van de Vinkeveense Plassen tijdens een yoga en meditatie les op een SUP-board.
 • Lucht: Ervaar het kind in jezelf en leer vliegen tijdens een AcroYoga workshop.
 • Vuur: Zing, dans, lach en zet nieuwe intenties tijdens de kampvuur ceremonie.
 • Ruimte: Laat je onderbewuste spreken door de creatie van Mandala Art.

Het programma begint op vrijdag om 17:00 uur en eindigt op zondag om 17:00 uur.

Yoga en meditatie op het water

Extra bijzonder is de yoga en meditatie sessie op de Vinkeveense Plassen. Zodra je het SUP-board opstapt, maak je een verbinding met het water om je heen en in jezelf. De houdingen zijn simpel, maar vragen meer van je balans dan op de mat. Het beste is de shavasana (rusthouding) op een SUP-board waarmee wordt afgesloten. Het deinen van de golven, de zon op je huid en de eenden die nieuwsgierig langs zwemmen maken deze yoga-en meditatie les zonder meer een bijzondere en onvergetelijke ervaring!

De Docente

Yogadocente Sanne van Gaalen begeleid de yogaweekenden en geeft diverse stijlen yoga. Sanne zorgt voor verdieping voor als je al wat verder bent met yoga en variaties voor als je wat minder ervaring hebt. De yogalessen worden aangeboden in het Nederlands of Engels (afhankelijk van de taal van de deelnemers).

Sanne werkt als yogateacher en natuurcoach en heeft een achtergrond in Gezondheidswetenschappen. Ze is down-to-earth, creatief, houd van buitenspelen in de natuur en mensen supporten hun passie na te leven. De afgelopen jaren reisde zij als travel-editor en yogateacher de wereld rond. Ze is geïnspireerd geraakt door de elementen van de natuur en wat wij hiervan kunnen leren. Ze kan niet wachten haar kennis en ervaringen met jou te delen! Ze biedt praktische tools om de energie balans in jezelf te herstellen. Tijdens dit weekend zul je volledig tot rust komen en daarnaast word je uitgedaagd nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. Haar yogalessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor ieder niveau.

Omgeving

De retreatlocatie ligt aan de prachtige Vinkeveense Plassen, met officieel het schoonste water van Nederland! Perfect voor een frisse ochtendduik en om lekker pootje te baden. Het hele weekend zijn er gratis kano’s en SUP-boards beschikbaar waarmee je op verkenningstocht kunt langs de eilanden die deze plas rijk is.
Je kunt ook heerlijk wandelen in de omgeving. Zo kun je onder andere naar een eiland lopen met een strandje, een leuk koffietentje bezoeken waar ze heerlijke zelfgemaakte taarten serveren en prachtige wandelingen maken in het nabijgelegen natuurgebied Botshol dat rijk is aan diverse dieren, planten en bloemen.

Maaltijden

Het hele weekend wordt er heerlijk vers en vegetarisch voor je gekookt. De maaltijden worden met liefde en aandacht bereid met verse seizoensproducten, het liefst biologisch en uit de streek. Want dat is wel zo goed voor onze aarde en ons lijf. Op het terrein is ook moestuin aanwezig. De dames van de catering vertellen met passie over hun kookkunsten en zullen je zeker enthousiasmeren deze gezonde en lekkere eetstijl voor te zetten na dit retreat.
Naast twee keer ontbijt, twee keer lunch en twee keer diner, wordt er elke middag nog een gezonde middag snack geserveerd. Mocht je nog iets extra willen meenemen of willen kopen op locatie kan dat, er zijn ook koelkastjes aanwezig in de tent.

Groepsgrootte

Minimaal aantal deelnemers is 10 persoon en maximaal 14 personen.

Inclusief

 • 3 yogalessen (Yin/Restorative, Vinyasa en SUP-yoga)
 • 3 workshops: Mandala art, AcroYoga en stiltewandeling inclusief inspiratie opdracht
 • vuurceremonie met dansen en loslaat oefening
 • 2 keer ontbijt
 • 2 keer lunch
 • 3 keer gezonde middag snack
 • 2 keer diner (vegetarisch en bereid met lokale seizoensproducten)
 • onbeperkt koffie, thee, water
 • vrij gebruik van kano’s en SUP boards voor een verkenningstocht langs de eilanden van de Vinkeveense Plassen
 • €2,50 toeristenbelasting
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • vervoer van en naar de retreatlocatie
 • massages
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Deze retreatlocatie is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein. Woon je in Amsterdam en houd je van fietsen? Er is een prachtige groene route langs de Amstel. Binnen 45 minuten ben je op locatie. Ook kun je de trein nemen naar Abcoude en vanaf daar een OV-fiets huren (15 minuten fietsen).

Deze reis:

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Vinkeveense Plassen

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

26 aug. 2019
Het was een heerlijk weekend. Voldoende afwisseling tussen programma en vrije tijd. En wat was het een heerlijke locatie …lees meer
Anne
05 aug. 2019
Wij zijn juist terug van ons yogaweekend aan de Vinkeveense Plassen. Wat een heerlijk gevoel heb ik vandaag. Er bruist …lees meer
Katrien

Deel met je vrienden: