Yoga & Ayurveda op het Platteland

Ergens in het oosten van het land, op een van de mooiste plekken in Twente, liggen de boerderijlodges van de familie Droste. Deze lodges zijn gevestigd in voormalige stallen en verbouwd tot frisse, ruime designlodges midden in de natuur. Dit vormt het decor voor een yogamidweek met yogadocente Léah Kline.

Het Programma

Het yogaweekend start op vrijdagmiddag rond lunchtijd en eindigt zondag na de brunch. Tijdens deze dagen zijn er 4 yogasessies met Léah. Er is ruim tijd om te genieten van rust, stilte en natuur. Verder kun je kiezen uit verschillende activiteiten: een bezoek aan de boerderijspa, een wandeling met een wichelroedengids, een massage in de lodge of een fietstocht. Tijdens deze dagen komt er een speciale Ayurvedische kok die bijzonder voedzaam en gezond voor ons kookt en ons werkelijk alles kan vertellen over deze bijzondere wetenschap van het leven, afkomstig uit India. Ze kookt zoveel mogelijk met de seizoens- en biologische streekproducten.

De lodges

In de oude varkensschuur van de boerderij Dubbelinks Havezathe zijn vier identieke lodges gemaakt. De familielodge bevindt zich aan de voorzijde van de schuur. Iedere lodge heeft een verdieping, een vide idee, met daarop het grote tweepersoons bed, een whirlpool bad en brede wastafel. Op de begane grond bevindt zich de volledig uitgeruste keuken met het Finse iittala servies, de tv-hoek en de twee bedsteden. Een inloopdouche met een luxe stortdouche, wastafel en een apart toilet. De lodges zijn aan de buiten voorzijde voorzien van houten lamellen. Alle lodges inclusief de familie lodge beschikken over een houtkachel. Tegen een kleine vergoeding zet de boer een mand klaar met brandhout zodat je ’s avonds gezellig bij de warme kachel kunt zitten. In de familielodge zijn twee slaapkamers, een met een tweepersoonsbed en een met twee stapelbedden, geschikt voor 4 volwassenen. De ruime keuken en het woonkamer gedeelte hebben een prachtig uitzicht naar buiten. Er bevinden zich twee toiletten, twee grote inloopdouches en twee wastafels. Zo heeft iedereen volop de ruimte!

Omgeving

Dubbelinks Havezathe ligt in het Twentse coulisselandschap in het hart van het Landgoed Twickel. In het seizoen staan de reeën in het zicht van uw lodge te grazen. ’s Avonds hoor je de bos- en kerkuilen en in de hagen en struiken zijn veel vogels actief. Met een beetje geluk zie je 's morgens of 's avonds de reeën op steenworp afstand van de lodges grazen.

De Yoga

Léah Kline beoefent al meer dan 15 jaar yoga en geeft naast haar activiteiten als podium kunstenaar regelmatig yogalessen in de Amsterdamse Yoga Garden. Léah doceert Vinyasa-flow yoga, een dynamische yogavorm afgeleid van Ashtanga Yoga en gericht op kracht, ademhaling, bewustzijn en souplesse. Als docente begeleidt ze deze ontdekking van je eigen lichaam op zorgvuldige wijze en met een gezonde dosis humor. Haar yoga is toegankelijk voor elk niveau. Een beetje yoga-ervaring is wel een pre.

Groepsgrootte

Met deze reis kunnen maximaal 8 deelnemers mee.

Prijs & Periode

Periode Prijs
8 t/m 10 april 2011 €379,-


De bovenstaande prijzen zijn prijzen p.p. en op basis van een drie- of vierpersoonsbezetting van een lodge. Deel je de lodge met 2 personen, dan is de prijs €425 p.p.. Neem je twee of meer mensen mee, krijg je een korting van 5%! De datum voor het najaar 2011 is nog niet bekend maar heb je interesse om mee te gaan, stuur dan vast een mail naar info@happysoultravel.nl.

Inclusief

 • 2 overnachtingen in de boerderijlodges
 • Dagelijkse yogalessen en meditatiesessies
 • Ontbijt, lunch en diner op ayurvedische basis
 • Kookworkshop
 • Koffie, thee, water
 • Gebruik van materiaal zoals matjes en kussens

Exclusief

 • Vervoer naar Twente. 
 • Eventueel bezoek aan de boerderijspa (zie www.boerderijspa.nl voor arrangementen)
 • Een masseur ‘aan huis’ die ayurvedische massages geeft (€99 voor anderhalf uur, €149,- wanneer je dezelfde massage wilt, maar dan door vier handen!) 
 • Optionele wandeltocht met een ervaren wichelroedeloper door het bos die alles over energieplekken kan vertellen (duur 3 uur, kosten €22,50 p.p.) 
 • Verblijfsbelasting van €3,- p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten €15
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €379 p.p.

Periode:

Yoga & Ayurveda op het Platteland

Prijzen vanaf: €379 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

03 jan. 2011
Deze yoga retreat in Twente was voor mij een goede break in mijn dagelijkse routine. Ik vond het ook een goede manier om …lees meer
A.J. Voskamp
03 jan. 2011
Fijn ontspannen weekend. Mooie combinatie van yogalessen en vrije tijd. Veel geleerd over mijn lichaam en blokkades. Eten …lees meer
Saskia
03 jan. 2011
Ik begon zonder verwachtingen aan het weekend. Ik vond het allemaal heel goed geregeld. Mooie Locatie. (veel luxer dan ik …lees meer
Melissa (5 mnd zwanger)

Deel met je vrienden: