Detox en stiltereis met Tijn en Kris

Vijf dagen in stilte leven. Waarom niet? We praten zoveel en zo vaak, dat we onze innerlijke stem vaak niet meer horen. Gedachten ratelen maar door. Tijdens dit laagdrempelige retreat kun je zelf ervaren hoe fantastisch het is om in stilte te zijn. Dit in combinatie met puur & zuiver eten op een schitterende Hoeve in Limburg geeft je volop nieuwe energie voor het najaar. Het inspirerende koppel Tijn en Kris Touber begeleiden deze retreat met hun krachtige energie, verrassende verhalen, yoga en meditatie. Deelnemers beschrijven deze stiltedagen iedere keer weer als een diepe ervaring en een groot geschenk aan zichzelf.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €699 p.p.

Periode:

Begeleiders

Tijn Touber is succesvol columnist, muzikant, meditatieleraar en auteur van de veel verkochte titels Spoedcursus Verlichting, Verlicht Leven en Stadsverlichting. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij 'ingewikkelde' spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. 

Kris Touber is danstherapeute, yoga- en meditatie docente. In 1998 ontdekte zij de kracht van stilte tijdens een Vipassana retraite in Thailand. Zij studeerde Nederlands en Cultuur en Communicatie aan de VU, gevolgd door een studie voor Danstherapie aan het Conservatorium te Enschede. Kris combineert yoga, meditatie en danstherapie tot een integrale training waarin lichaam en geest de kans krijgen hun oorspronkelijke conditie te herstellen en zich op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden.

Programma

Deze retraite start op vrijdag met om 17h00 een ontvangst door Tijn en Kris en een introductie. Aan het eind van de eerste dag wordt de stilte ingeluid. De daaropvolgende dagen start je de ochtend met een ontspannende yoga- en meditatiesessie, gevolgd door het ontbijt. Tijdens de dag staat er een stiltewandeling op het programma door het adembenemend mooie Geuldal. Ook wordt er dan nog een keer gemediteerd en raak je nog dieper in je stilte door een 'stilteconcert' van Tijn en Kris. Op woensdag wordt de stilte verbroken en is er nog een afsluitende sessie.

Voeding

Tijdens deze retreat zullen we niet alleen onze geest opschonen door stil te worden, maar ook ons lichaam. Dit doen we door middel van een speciaal detox-menu: pure voeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en je nieuwe energie zult opdoen. Het dieet is gebaseerd op het makrobiotische principe van yin en yang en brengt lichaam en geest tot rust en in balans zodat het proces van meditatie en contemplatie optimaal wordt ondersteund. Denk aan afvoerende gerechten als salades, soepen, groentegerechten, desserts (zonder suiker of zuivel) met bijzondere ingrediënten als zeewier, tempeh, shitake, daikon, gember, lotuswortel en amazake die alle een medicinale werking hebben. Onze keukenprinses Kris zal haar kennis over de speciale toepassing van de gerechten voor de maaltijden met je delen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je in de Hoeve Vernelsberg, een van de mooiste monumentale boerderijen in Zuid-Limburg, deels door de bijzondere vorm en architectuur maar vooral door de unieke ligging midden in het Geuldal. De kamers liggen in de verschillende delen van de Hoeve rondom een binnenplaats waar je je een paar eeuwen terug waant. Ze zijn sfeervol ingericht met mooie materialen en heerlijke bedden. De Hoeve ligt middenin uitgestrekte velden en het Geuldal, ideaal om helemaal tot rust te komen.

Groepsgrootte

Aan deze reis kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

Prijs en Periode

Deze reis vindt weer plaats in 2013. Neem contact op via info@happysoultravel.nl voor meer informatie.

Inclusief

  • 5 overnachtingen
  • Alle maaltijden en onbeperkt water en (kruiden)thee
  • Alle begeleidende sessies van Tijn en Kris

Exclusief

  • Vervoer naar Limburg
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Boekingskosten €15
  • Verblijfsbelasting van €6,75 p.p.
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €699 p.p.

Periode:

Detox en stiltereis met Tijn en Kris

Prijzen vanaf: €699 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Als iemand je op een hele geestige, maar ook diepgaande manier over mediteren kan vertellen en leren is het Tijn wel. Vanaf …lees meer

Ervaringen van anderen:

07 sep. 2012
Na 2 dagen in het "echte leven" te verkeren merk ik nog steeds het effect van deze retraite... Ik ben zo dankbaar voor …lees meer
Noëlla Straakenbroek
03 okt. 2011
Het was GEWELDIG! Alle emoties van afgelopen week zijn niet te beschrijven, dus probeer ik dat ook maar niet. Prachtige …lees meer
Theo

Deel met je vrienden: