Nieuw Your Creative Soul & Yoga 3-daagse

Ken je dat gevoel dat je de verbinding met je ware creativiteit kwijt bent? Dat het niet meer “stroomt”? Wil je graag iets maken, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Wil je op zoek naar of je weer verbinden met je creativiteit? En hoe maak je dan een vertaling naar een object, project, onderneming of manier van leven? Tijdens dit weekend brengen Margot Kat, creatief ondernemer en oprichtster van Rootfolk en Monique Jansse, yogadocente en oprichtster van Happy Soul Travel, je terug naar je creatieve kern. Dit gaan we doen door een weekend lang in de natuur te zijn, ons te laten inspireren, van ons hoofd naar ons hart af te reizen. Zodat we weer als een onbevangen kind kunnen gaan creëren. Of dat nou voor je plezier is of ook professioneel.

 

Accommodatie

Dit weekend zal plaatsvinden op een fantastisch landgoed op de Veluwe waar je volop in de natuur kunt zijn en stilte kunt ervaren. Je wandelt zo de deur uit de natuur in en ook is er een fijn meertje op het terrein. Ook zul je weer kunnen genieten van blij-makende pure, vegetarische maaltijden. De kamers zijn sfeervol ingericht en delen badkamers met elkaar.

Voor wie?

De creatieve retraite is voor iedereen die zijn dagelijks leven creatiever wil invullen, maar ook voor iedereen met een creatieve professie. Wil je je eigen creatieve proces leren kennen, op gang krijgen en een solide plek geven in privé of werkende leven? Dan is deze retraite voor jou.

 

Begeleiding

Ontwerper en creative coach Margot Kat richt zich met haar ambachtelijk atelier Rootfolk op het verbinden van natuur, mens en creatie. “Rootfolk vindt zijn oorsprong in mijn diepgewortelde gevoel dat de natuur een positieve invloed op ons heeft”. Deze visie inspireert haar tot het maken en delen van keramiek collecties waarin vormen, kleuren en texturen van de natuur een belangrijke rol spelen en het coachen van mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen natuurlijke creativiteit. Haar collecties zijn geliefd en ook met haar cursussen en retraites weet zij bij deelnemers de juiste creatieve ‘snaar’ te raken. Lees hier ook het interview met Margot dat inmiddels in de Nederlandse, Engelse en Franse Happinez is verschenen.

Monique Jansse is naast oprichtster van Happy Soul Travel ook yogadocente. Zij volgde verschillende Vinyasa teachertrainings bij Johan Noorloos en woonde wereldwijd workshops en retreats bij. Ze geeft wekelijks les bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en begeleidt ook retreats. "Mijn yogalessen zijn toegankelijk voor elk niveau en je hoeft geen ervaring te hebben. Ik probeer met mijn studenten op een down to earth manier toch de diepte op te zoeken zonder zweverig te worden. Tijdens dit weekend zullen mijn lessen in het teken staan van het openen van je creativiteit. Ze zullen ondersteunend zijn aan het creatieve proces waarin Margot je dit weekend meeneemt."  

 

Programma

We beginnen de retraite met een inspirerende kennismaking en gaan daarna op ‘Nature Quest & Art’.  Margot geeft in de natuur een korte toelichting en Monique begeleidt je bij een kennismakende meditatie.

De natuur biedt oneindig veel inspiratie. Maar de natuur biedt ook de vrijheid ‘uit je hoofd te gaan’ en daarmee ruimte te geven aan creativiteit. Verschillende oude en nieuwe wijzen zeggen het: ‘de beste ideeën worden nooit voortgebracht door de ratio’.

Door middel van verschillende individuele opdrachten ga je je verbinden met de natuur om inspiratie op te doen en je creativiteit te onderzoeken. Dat doen we door een paar uur alleen in de natuur te verblijven. Je laat je door je intuïtie leiden en je gebruikt je zintuigen.

Bij terugkomst bespreken we je ervaringen in de groep en richt je een plek in waar je je beeldmateriaal, objecten, natuurvondsten, uitgeprinte foto’s en eventueel aanvullend beeldmateriaal kunt neerleggen. Daarna volgt de eerste yoga & meditatiesessie. ’s Avonds is er een heerlijk veggie-diner en zorgen we ook voor een inspirerend avondprogamma.

De volgende dag beginnen we weer met yoga & meditatie. Na het ontbijt bezoeken we de inspiratieplekken van iedereen en bekijken en bespreken we elkaars beeldmateriaal. Wat zien we? Wat valt op? Is er een rode draad te zien, een fascinatie? Ook bespreken we hoe je keuzes kunt maken en je nog verder kunt verdiepen om tot een persoonlijk handschrift te komen dat expressie aan jouw ideeën geeft. Daarna ga je verder met je creatieve verdieping en verwerk je inzichten die je hebt opgedaan.

Na de lunch maken we kennis met het beschikbare materiaal en ga je aan de slag. Het is belangrijk dat je een gevoel krijgt over je vormtaal en welke materialen je het beste liggen. We werken met vormende materialen als keramiek, textiel, wol & papier. Je kunt natuurlijk ook je eigen materiaal mee te nemen. Aan het eind van de dag trek je je weer even terug voor reflectie; wat heb je bij jezelf gezien, welke inzichten heb je? Je neemt dit mee naar de yoga en meditatiesessie, gevolgd door een gezamenlijk diner. In de avond mag je zelf bepalen of je verder wil werken, de natuur wil opzoeken of iets anders wil doen.

Op zondag beginnen we weer met yoga en meditatie. Vervolgens werk je de rest van de dag verder aan je projecten. Ter afronding delen we aan de hand van een aantal vragen onze ervaringen en kijken we vooruit. Hoe kan je deze start of hervatting van je persoonlijke creatieve ontwikkeling verder vormgeven en integreren in je dagelijks leven? Je gaat naar huis met een enorme creatieve boost en inspiratie waarin je alles weer voelt stromen in je lijf!

 

Prijs en Periode

LAST MINUTE korting: voor het weekend van 27-29 mei geldt een last minute korting van €100 op de twee- en vierpersoonskamer. Op de eenpersoonskamer geldt een korting van €50. 

Inclusief

Deze 3 daagse is inclusief:

 • 2 overnachtingen
 • alle maaltijden
 • 3 dagen creatief programma onder begeleiding van Margot Kat
 • alle yoga- en meditatielessen van Monique Jansse
 • opdrachten vooraf
 • alle materialen
 • een gigantische boost voor je creative soul :)

Exclusief

 • vervoer van en naar de locatie in Epe
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €1,25 p.p.p.n. verblijfsbelasting
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €450 p.p.

Periode:

Your Creative Soul & Yoga 3-daagse

Prijzen vanaf: €450 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: