Stilteweekend met Tijn Touber en Irene Sportel

Al vele jaren een van onze populairste weekenden: een lang weekend in stilte leven. Waarom niet? We praten zoveel en zo vaak, dat we onze innerlijke stem vaak niet meer horen. Gedachten ratelen maar door. Tijdens dit laagdrempelige retreat kun je zelf ervaren hoe fantastisch het is om in stilte te zijn. Dit in combinatie met puur & zuiver eten op een sfeervolle locatie in Groningen geeft je volop nieuwe energie en levensinspiratie. Het inspirerende duo Tijn Touber en Irene Sportel begeleiden deze retreat met hun krachtige energie, muziek, verrassende verhalen, yoga en meditatie. Deelnemers beschrijven deze stiltedagen iedere keer weer als een diepe ervaring en een groot geschenk aan zichzelf.

Accommodatie

Deze weekenden zullen plaatsvinden op een fijne retraite-plek in Groningen, Het Land van Nu, waar je volop in de natuur kunt zijn en stilte kunt ervaren. Het huis is omringd door weilanden en er is een heerlijke tuin met een vijver waar je lekker kunt zitten. Ook zul je weer kunnen genieten van blij-makende pure, vegetarische maaltijden van het gepassioneerde keukenteam.

Het Programma

We starten op vrijdagmiddag rond 13 uur met een warm welkom door Tijn en Irene. Na een kennismaking met elkaar, wordt ’s middags de stilte ingeluid en vervolgens zullen we van een heerlijke lunch genieten. Vanaf dat moment kun je gaan genieten van het puur ‘zijn’. Je hoeft niet succesvol te zijn of leuke grapjes te maken. Hoe minder je doet, hoe meer je bent. En in de stilte word je je vanzelf weer bewust van jouw originele blauwdruk. Sta je weer open voor inspiratie, weet je weer wat je te doen staat. Na het eten geeft Tijn op een eenvoudige en luchtige manier een inspiratiesessie om je verder op weg te helpen.

Als je ’s ochtends opstaat met de geluiden van de natuur, beginnen we de dag met een yoga- en meditatiesessie geleid door Irene, toegankelijk voor elk niveau. In contact met onze ademhaling komen we in beweging en maken we ons klaar voor de dag. We eindigen de les met Yin-Yoga, een meditatieve manier om in contact te zijn met je lichaam. Ondertussen maakt de kok een geweldige brunch voor ons klaar. Op zaterdagmiddag kun je meedoen aan een stiltewandeling door de omgeving. Wandelend zonder woorden is de natuur dichterbij dan ooit. In de middag geeft Tijn nog een inspiratiesessie.

We eindigen de zaterdagavond met een meditatie, begeleid door stille klanken van gitaren en zang, om je zo nog dieper in contact te brengen met de stilte in jezelf.

Zondag begint de dag ook weer met yoga en meditatie en een heerlijke brunch. In de loop van de dag wordt de stilte dan verbroken en is er tijd nog ervaringen te delen met elkaar voordat een iedereen weer zijns weegs zal gaan. Fris en uitgerust keer je weer terug naar je dagelijkse leven. Met ‘tools’ om op ieder moment weer terug te kunnen naar dat stille punt in jezelf. Een ervaring die je altijd bij zal blijven. Vertrektijd rond 15 uur.

Begeleiding

Tijn Touber is succesvol auteur, muzikant en meditatieleraar. Zijn nieuwste boek ‘Yogi Power’ ligt net in de winkel, opvolger van o.a. Spoedcursus Verlichting, Verlicht Leven en Stadsverlichting. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn schrijft columns, interviews en verhalen voor Ode en Happinez.

Irene Sportel is yogadocent, muzikante en arts. In Australië werd ze ISHTA (Hatha) Yoga docent en in Utrecht volgde ze een Yin Yoga docentopleiding. Sinds 2014 geeft ze met veel passie Hatha Flow- en Yin yogalessen in De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam. Ze organiseert regelmatig yoga-en stilteretraites en workshops waarbij ze de live muziek verzorgt. Tevens verdiept ze zich in Shin-do, Tibetaanse Energetische Healing, en geeft healingconcerten met Jose Antonio Manchado.

Groepsgrootte

Voor deze retreat geldt een minimum aantal van 10 deelnemers en een maximum van circa 30.

Prijs en Periode

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen per persoon. Als je kiest voor een gedeelde kamer wordt je altijd bij iemand van hetzelfde geslacht ingedeeld. 

Inclusief

  • 2 overnachtingen
  • alle maaltijden
  • alle inspiratiesessies
  • yoga- en meditatielessen
  • stilteconcert 

Exclusief

  • Verblijfsbelasting van €2,50 p.p.
  • Vervoer
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Boekingskosten €15.-
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Periode:

Stilteweekend met Tijn Touber en Irene Sportel

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

30 okt. 2017
Vanuit de stilte naar je diepste zelf. Voor mij niet eenvoudig, maar stapje voor stapje kom ik dichterbij. Tijn en Irene …lees meer
Joke de Lange
27 okt. 2017
Dit weekend staat zeker in mijn geheugen gegrift. Welke aspecten hebben hiervoor gezorgd? Wanneer je arriveert bij de …lees meer
Michelle
25 okt. 2017
Vanuit de stilte ervaring dat het fijn kan zijn. Met een grote glim lach denk ik terug aan het fijne weekend met Tijn en …lees meer
Tirtsa

Deel met je vrienden: