Nieuw Mindfulnessweekend aan de Hei

Natuurlijk maken we op onze nieuwe mooie retreatlocatie aan de hei in Hilversum ook plaats voor Mindfulness weekenden. Dat doen we samen met de zeer ervaren mindfulness trainer Sabine van der Post met wie we al jaren mindfulnessweken in Spanje aanbieden. Na 20 retreats in Spanje geeft zij nu haar eerste retreat in Nederland, een primeur! Een weekend in de natuur op een unieke plek, waar je echt de innerlijke rust en ruimte gaat ervaren in een rijk programma van meditaties, teachings, (stilte)wandelingen, sessies bij het vuur, maar ook genoeg me-time en natuurlijk heerlijk vegetarisch eten! Mindfulness leert je mentaal pauzeren en je aandacht verschuiven uit alleen het denken naar een breder, rijker bewustzijn.

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is in mei afgerond en het is prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden.

Op deze buitenplaats wordt ook een vegetarisch farm-to-table restaurant ontwikkeld met eigen moestuin (verwachte opening na de zomer), een fijne ruimte voor trainingen (inmiddels al open) en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze mindfulnessweekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijk lichte meditatieruimte, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een spa met sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! 

De Begeleiding

Sabine van der Post is partner bij Mindfulbizz en is een ervaren mindfulness trainer. Al jaren geeft zij mindfulnessweken, -trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Zowel voor particulieren als het bedrijfsleven. Ook is zij verbonden als mindfulnesscoach aan De Nieuwe Yoga School en Thrive Studio.

Over Mindfulness

Sabine omschrijft mindfulness als iets dat veel meer is dan alleen een techniek. Veel meer een way of life: “Mindfulness leert je schakelen naar  innerlijke rust, ruimte. Het leert je loslaten van gehechtheid aan ego zonder dit deel van jezelf weg te duwen. Mens zijn. Vertrouwen. Het wakker worden uit de automatische piloot. Wakker worden uit het zoeken en najagen van geluk en het vermijden van ongemak, pijn en angst. Leren ontspannen. Dit geeft je verbinding met jezelf en je omgeving. Het perspectief vanwaaruit je ziet dat kansen of oplossingen ontstaan en mogelijkheden zich op natuurlijke wijze aandragen. Als je ontdooit in het moment en voelt wat er hier en nu is. Bewust je aandacht leren richten. Train je geest, train je brein om je leven werkelijk te beleven.”

Het Programma

Mindful zijn gedurende je dag vraag om regelmatige training in de vorm van meditatie, waar je dit weekend alle ruimte voor hebt. Het belooft een prachtige combinatie te worden van meditatie, trainingen, stilte, oefeningen, het zijn in de natuur, sharings bij het vuur en tijd voor jezelf. Je gaat aan de slag met de vraag: Waar sta ik nu? Je zult nieuwe inzichten krijgen en doorvoelen wat je patronen zijn. Dan komt er ruimte voor bevrijding.

Richtlijn Programma:

Vrijdag

Aankomst vanaf 15:00 uur - thee/koffie & sweets

16.30 uur - Teaching & meditatie

19:00 uur - Diner

20:00 uur - Meditatie

21:00 uur - Vuurplaats/Binnenplaats verbinding

22:00 uur - Good Night

 

Zaterdag - Stiltedag

07:00 uur - Mindful bewegen & meditatie

07:45 uur - Thee & fruit

08:00 uur - Stille mindful wandeling bos en heide

09:30 uur - Ontbijt & vrije/reflectie tijd ( stilte )

13:00 uur - Lunch

14:00 uur - Teaching & meditatie + enquiry

16:00 uur - Thee & vrije tijd ( stilte )

19:00 uur - Diner

20:00 uur - Meditatie

21:00 uur - Vuurplaats/Binnenplaats verbinding

22:00 uur - Goodnight

 

Zondag

07:45 uur - Thee en fruit

08:00 uur - Stille mindful wandeling bos en heide

10:00 uur - Ontbijt

11:00 uur - Teaching & meditatie + enquiry

13:00 uur - Lunch

14:00 uur - Meditatie & reflectie

15:00 uur - Vertrek naar huis

Het programma vindt zoveel mogelijk buiten plaats. Meditaties zijn zit, lig, beweeg, loop en staande mindfulness meditaties en visualisaties.

 

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle mindfulness- en meditatielessen en andere inspiratiesessies behorende bij het programma
  • alle (vegetarische) maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige materialen
  • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Vergoeding zorgverzekeraar Mindfulness

Zorgverzekeraars vergoeden steeds vaker Mindfulnesstraining. Sabine heeft is gecertificeerd via de VMBN met registratienummer 20171097. Vraag bij je zorgverzekering of je deze retreat (deels) kunt declareren.

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit lamdgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos. 

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €450 p.p.

Periode:

Mindfulnessweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €450 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: