Interview met life-coach & leiderschapstrainer Muriel Dalmulder

Hoe gaan we om met de angst die we nu allemaal voelen?

Dit zijn hele spannende tijden. Dus we moeten een manier vinden hoe we hiermee om kunnen gaan. We moeten kijken of er een manier is de angst te transformeren naar vertrouwen. Ik begrijp de angst, zeker bekeken vanuit de zwakkeren in de samenleving, jonge kinderen, oude mensen of zieke mensen. Maar als we teveel in ons hoofd blijven raken we alleen nog maar meer uit verbinding met onszelf en de kracht die we allemaal in ons hebben. Wat we nu doen is ons laten LIJDEN (expres met de lange IJ) door angst. Angst is een emotie met een lage energie. Een energie die een impact heeft op onze weerstand, ons immuunsysteem, op onze emoties en uiteindelijk op onze werkelijkheid. We moeten een beroep doen op ons vertrouwen.

Wat is de oorzaak van collectieve angst?

Door het gebrek aan vertrouwen in onze eigen kracht ontstaat er collectieve angst. Een angst die uiteraard ook een raadgever is alleen moeten we waken dat hij buitenproportioneel groot wordt en tot teveel paniek en stress leidt.  

Heb jij tips om mensen vanuit angst weer naar vertrouwen te brengen?

We zijn zoveel sterker dan we denken. Onze mind kan ons maken of breken. In the end, WE ARE THE PLACEBO! We worden wat we denken, wat we geloven en wat we voelen. Hier is meerdere malen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Heb vertrouwen! Vertrouwen in je eigen lichaam en geest. Verbind je met positieve gedachten en gevoelens. Ik geloof echt dat als we dat gezamenlijk zouden doen, we deze collectieve angst kunnen helen. Deze collectieve angst en paniek heeft ook een negatieve impact op de mensheid, economie en zelfs groter dan dat want we zijn allemaal verbonden, aarde, natuur, water, lucht, ether.

Wat versterkt deze enorme angst rondom het corona-virus?

Nieuws, media, social media en een collectieve ANGST spelen een hele grote rol hierin. Er is een collectief bewustzijn wat hierdoor aangaat omdat we nu eenmaal allemaal verbonden zijn. Een collectieve angst, en die is voelbaar. En omdat de universele wet dat waar je op focust groter wordt, wordt de angst en paniek groter en zien we meer van dat waar we last van hebben of denken last van te hebben. We leven voornamelijk vanuit ons hoofd en dreigen de verbinding kwijt te raken met ons hart en onze basis, met vertrouwen in het algemeen en ook met vertrouwen in onze kracht

Hoe ga jij er zelf mee om en wat raad je je cliënten aan?

Je hebt voor alles wat je doet of denkt een keuze. Hoe je je verhoudt tot een situatie. Ik kies voor gelijkmoedigheid, neutraal en positief blijven. Ik vertrouw op mijn onderbewustzijn, mijn persoonlijke kracht, mind over matter. Kies voor vertrouwen in plaats van angst. Je wordt wat je denkt en gelooft. Zorg voor een groei-mindset en zorg voor je lichaam, geest en zo dus ook voor je immuunsysteem. Goed slapen, hydrateren, mediteren, lichaamsbeweging, ademhalingsoefeningen en yoga helpen om stress tegen te gaan. Focus op helpende en positieve gedachten, zoals dankbaarheid, waardering, compassie en liefde in plaats van op negatieve gedachten. In deze blog deel ik nog tips om het zenuwstelsel tot rust te brengen.

Mocht je op zoek zijn naar iets buiten jezelf om je weerstand goed te houden, dan zijn er krachtige natuurproducten zoals Aloë Vera, Kurkuma, Gember en Ashwagandha.

Let’s choose LOVE, FAITH and TRUST instead of FEAR!

In juni geven Muriel en Monique samen een Life Coaching & Yogaweekend aan de Hei (positief denkend ervan uitgaande dat dit door kan gaan natuurlijk :))

Muriel Coach