Onze tips voor duurzaam reizen

Duurzaam reizen, kan dat wel? Is dat geen contradictio in terminis? Natuurlijk, als je het sec zou bekijken zouden wij de minste uitstoot produceren als we simpelweg thuis zouden blijven en niets zouden ondernemen (een beetje zoals in de corona-tijden). Maar we hebben gezien wat er dan met mensen gebeurt. Dus erop uitgaan is heel gezond. En als we daarbij dan ook rekening houden met onze planeet is dat nog veel gezonder. Maar hoe doe je dat?

Geniet maar vlieg met mate

We weten allemaal dat vliegen behoorlijk veel CO2 uitstoot veroorzaakt en je dus echt bewust moet kiezen wanneer, hoe vaak je vliegt en hoe je vliegt. Dat weten we inmiddels allemaal. Bijna 90% van de CO2 uitstoot van een reis wordt veroorzaakt door de vlucht. Ik schreef hierover een blog dat je misschien interessant vindt om te lezen. Wil je je vluchten bewust kiezen, boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de CO2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten en laten ook zien hoeveel uitstoot welke vlucht geeft.

Als je vliegt, vlieg dan direct

Wist je dan niet-rechtstreekse vluchten bijna 50% meer CO2 uitstoot veroorzaken? Vlieg dus, als het kan, altijd direct! Dit scheelt je bovendien vaak gedoe met visa, de kans is groter dat je bagage in een keer aankomt en je hoeft niet te gaan hangen op vliegvelden tussendoor. 

Kies voor duurzaam bereikbare reizen

Op onze site hebben we onder het kopje Uitgebreid zoeken > specifieke wensen de mogelijkheid om te kiezen voor Duurzaam bereikbaar. Dan kom je bij onze reizen terecht die gemakkelijk ook per trein bereikbaar zijn.

Compenseer je reis

Wij zijn vanaf mei 2021 begonnen met het ondersteunen van EarthToday. Wij vinden dat dit platform heel vooruitstrevend is in hun aanpak. Ze hebben een heel duidelijk doel en bundelen de krachten van vele losse organisaties (zoals Rewilding en Reforestation programma’s) om samen voor 2050 50% van al het landoppervlak te beschermen. Dat doen ze door mensen en organisaties m2’s te laten adopteren. Je krijgt hier dan ook een officieel certificaat voor en kunt zo zelfs virtueel ‘je land’ bezoeken. Wij raden onze reizigers aan zelf ook m2’s te adopteren bij dit geweldige platform. Samen kunnen we nog meer verschil maken!

Vergeet dit niet mee te nemen!

Om de plastic rommel zoveel mogelijk te vermijden raden we je aan bij elke reis je eigen waterfles mee te nemen zodat je die eindeloos bij kunt vullen. En wat dacht je van zonnebrand zonder microplastics erin om ook de wateren schoon te houden? En we vonden zelfs een mooie selectie van duurzame badpakken en bikini’s

Denk aan de dieren

En ja, deze ken je natuurlijk al, en bij onze locaties zul je geen vlees tegenkomen, maar probeer het eten van vlees (en vis) echt zoveel mogelijk te reduceren. De dieren van onze planeet, co-habitanten, zullen je heel dankbaar zijn dat je hun leven hebt gespaard.

Steun Lokale projecten

Als je een reis maakt naar een van onze bestemmingen in ontwikkelingslanden dan kan het altijd interessant zijn om bewust op zoek te gaan naar lokale projecten. Zo steunt onze partner in Marokko een nabij gelegen dorp qua onderwijs en steunt onze partner op Bali ook een lokaal kinder-project. Wellicht kun je een bijdrage leveren of dingen meenemen om te doneren zoals kleding.

We hopen dat je hier vast met een duurzame mind aan je reis begint. Misschien leuk om te weten dat onze partners altijd kleinschalige retreats of boutique hotels zijn van bevlogen eigenaren die bewust in het leven staan. Bij 95% van onze locaties eten we vegetarisch en biologisch en veel locaties maken gebruik van duurzame energie (bijvoorbeeld zonnepanelen). Ook gaan onze locaties op een duurzame manier om met hun personeel door zoveel mogelijk met ‘locals’ te werken in hun team en met lokale partners die op een duurzame, respectvolle manier met de natuur omgaan. Bij elk van onze reizen vind je onder het kopje duurzaamheid wat informatie over hoe er wordt omgegaan met duurzaamheid.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste aanbiedingen en nieuwste reizen? Schrijf je dan nu in:

Deel met je vrienden:

Bekijk alle Happy Highlights