Inspiratie ten tijde van Corona

Lieve Happy Souls, het leek ons een mooi idee om in deze donkere tijden ons licht te laten schijnen op allerlei inspirerende mensen die aan Happy Soul Travel verbonden zijn. Een reeks interviews, die we de komende tijd zullen plaatsen met mensen die ons dierbaar zijn.

Hierbij het interview met Thirza van de Hoef die regelmatig onze yogaweekenden op De Hoorneboeg begeleidt.

thumbnail_IMG-20200330-WA0011

 

Hoe is de situatie nu bij jou?

Op zich gaat het bij mij goed. Ik ben best relaxt onder de situatie, ook al heb ik momenteel geen werk en dus geen inkomen. Wel zijn er nu nieuwe mogelijkheden en het creatieve denken wordt aangewakkerd. Het kost me wel tijd en energie om wegwijs te raken in de digitale wereld. En ik mis vooral het fysieke, live contact met de mensen die me na staan en dus ook met de deelnemers.

Hoe beleef jij deze periode?

Ik zie het als een periode van Slowing down. Ik noem mijn programma’s soms The Art of Slowing Down. En dat gebeurt nu volgens mij. De wereld wordt gedwongen te vertragen.
Natuurlijk is het een heftige periode, maar ik vind het ook interessant en ik geniet ook wel van het wegvallen van de rush en het consumeer gedrag van de maatschappij. Ook al ga ik graaaag weer gewoon aan het werk.

Heb je bepaalde yogahoudingen of meditatietechnieken waar je nu veel aan hebt en wil je deze met ons delen?

Voor mij is het belangrijk om gewoon mijn dagelijkse practice te doen en ik geniet van dansen.
Meditatie, ook al is het maar 10 minuten, kan al helpen om even naar binnen te keren.
Ik houd van een actievere practice in de ochtend. Een beetje spelen op de mat! Handbalances geven mij echt veel plezier en een goed gevoel.
Voor in de avond zijn Yin houdingen zoals: butterfly pose, sfinx, legs up the wall pose en catterpillar heerlijk!

Heb je bepaalde films, websites of andere inspiratiebronnen waar je nu veel aan hebt en wil je deze met ons delen?

Ik ben vooralsnog te druk met het digitale stuk. Maar even op uit met een mooie film is fijn. Vooral een film die niet te zwaar is. 'Retour en Bourgogne' vind ik een fijne bijvoorbeeld.
Ook ben ik nog in het boek: The overstory bezig. Prachtig boek.
En dansen!!! Heerlijk!

Wat doe jij om je immuunsysteem op peil te houden?

Yoga, slapen, dansen, bewegen (kleine wandelingetjes buiten), gewoon in de deuropening zitten in de zon. Verder gezond eten. Veel verse groenten en fruit. En variatie.
Verder slik ik nu een aantal supplementen. Aan te raden zijn sowieso: zink, vit. C, magnesium, vit D.
Geen stress proberen te hebben. Dus mediteren, yoga, veel lachen en bovenal ademen.
Genieten van de kleine dingen.
En niet vergeten: heel veel liefde geven en ontvangen.

Heb je nog bepaalde voedingstips?

Eet vooral gezond en gevarieerd - kook waar kan zelf - en gun jezelf ook af en toe die lekkere “zondige” dingen. Geniet daar ook echt van.

Heb jij het idee dat er lessen zijn die we kunnen leren van deze periode, wat zijn deze en wat is voor jou zelf de grootste les tot nu toe?

Zeker! Slowing Down. En dat we met veel minder toekunnen dan we gewend waren! Qua shoppen, vergaren, naar buiten gericht zijn…etc. Het is goed voor het milieu dat we minder reizen, minder ‘nemen’.


Ook dat we allemaal verbonden zijn! Over de hele wereld. We zitten er allemaal in en moeten het met z’n allen doen en ook oplossen. Verbinding en ‘ kindness’ zijn voor mij sleutelwoorden.


En niet te vergeten: Hoe belangrijk het is om echt contact te hebben met mensen. Fysiek. Elkaar aan te kunnen raken, te kunnen knuffelen. Daarin kunnen we echt niet zonder. Dus dat niet meer zo voor lief nemen. En dat vooral na de corona tijd weer volop gaan doen!!!!!

Thirza geeft in september weer een yogaweekend op De Hoorneboeg.