Happy highlight: Snow-salutations in de Alpen!

  • Door Saskia Vrielink
Terug naar overzicht

‘Sas, we gaan naar Piemonte!’, riep Mo een paar weken geleden. Piemonte?! Dat kon maar één ding betekenen, culinair genieten geblazen! Maar dat niet alleen, dit gebied heeft nog heel veel meer te bieden heb ik afgelopen dagen aan den lijve mogen ondervinden.

We waren afgelopen week te gast bij de Nederlandse Lotje Dekker en haar partner Ronald Verdries, neergestreken in de historische en culinaire Piemonte streek in het noordwesten van Italië. Super spannend voor ons, maar óók voor hen omdat dit de eerste editie is van een nieuw soort yoga vakantie: Een Yoga & Ski week! Een unieke ervaring is gebleken, waarin je wintersport combineert met yoga, meditatie, culinair genieten, natuur, kennismaking met de lokale gebruiken en bovenal heel veel gezelligheid binnen een kleine intieme groep.

Je verblijft tijdens deze Yoga & Ski week in de comfortabele en huiselijke villa ‘Vignotti’,  te midden van kleine Italiaanse dorpjes, met zicht op de Alpen. Iedere zonsopkomst en zonsondergang staan we ons met open mond te vergapen aan de spectaculaire luchten. Roze en gouden tinten kleuren de hemel, met daarvoor het donkere silhouet van de indrukwekkende Alpenrange. Wat een schitterende plek, we voelen ons binnen no time helemaal thuis.

Als wintersport- en natuurliefhebber geniet ik enorm van de dagen op de piste. Wat me verbaast is dat het zo ontzettend rustig is op de piste, maar ook bij de liften sta ik zelden te wachten. Ik laat me door de stoeltjeslift deinend de berg opdragen en word overvallen door een oorverdovende stilte. Ik droom weg, het voelt alsof ik letterlijk weg gedragen wordt uit mijn dagelijkse leven. Steeds hoger. Soms ontzettend koud, dan weer warm door de zonnestralen die mij over de bergtoppen heen komen verwarmen. Dankbaarheid tot in iedere vezel van mijn lichaam. Ontvangen zoals het komt, zonder weerstand, gewoon zoals het is. Waar kom ik straks uit? Welke keuze maak ik voor de volgende lift? Hoe ziet mijn volgende afdaling eruit?

Eigenlijk is deze lift een ongelofelijk mooie metafoor voor het leven, meegevoerd worden zonder precies te weten waarnaar toe.

Soms in de flow, vol vertrouwen naar beneden suizend, slalommend langs de hobbels die je tegenkomt. En dan plotseling die val AU! Even niet zoals je had gewild of bedacht, maar dan toch opstaan, schakelen en accepteren dat het is zoals het is. Wetende dat de lift je altijd omhoog zal blijven dragen wat er onderweg ook gebeurt..

Tijdens de ontspannen yogalessen van Suus is er ruimte om de balans op te maken. Hoe voelt je lichaam, wat heb je nodig na een dag intensieve fysieke & mentale inspanning. De zachte aanrakingen, inspirerende woorden en helende asana’s nodigen uit om echt even stil te staan bij de thema’s tijdens de lessen. Weg zijn van huis biedt ruimte en afstand. Uitzoomen als een adelaar boven de bergen, maakt dat je met een heldere blik kunt kijken naar je eigen processen. Waar sta je nu op dit moment, welke weg bewandel je en waarom eigenlijk. En ís dat ook echt JOUW weg?

Na een waanzinnige week vol nieuwe ervaringen vliegen we terug naar huis over de uitgestrekte witte bergtoppen van het reusachtige Alpen gebied. We blikken terug op de afgelopen dagen. Wat blijft het toch bijzonder dat je in zo’n korte tijd zoveel kunt beleven, dat er zoveel los kan komen door de ruimte die ontstaat wanneer je vaste (denk)patronen losweekt. Een week van genieten, gezelligheid, verbinding, vriendschap en jezelf beter leren kennen. Ik voel me gevoed in de meest brede zin van het woord. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Ik ben enorm nieuwsgierig naar de ervaringen van de deelnemers die een Yoga & Ski week in het verschiet hebben. Misschien sta jij volgend jaar wel een zonnegroet te doen op een hoge piste met wijds uitzicht over de Alpen. Eén ding is zeker, wij kunnen dit vanuit onze eigen ervaring van harte aanbevelen!

Ik wens jullie hele fijne feestdagen en tot volgend jaar!

 

Ook wintersport en yoga eens willen proberen?

Boek nu en verblijf ook in de bergen bij Lotje

naar deze retreat
Saskia Vrielink

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink heeft 6,5 jaar bij Happy Soul Travel gewerkt als retreat advisor. In die rol bezocht zij ook retreats en schreef over haar persoonlijke ervaring.

Deel met je vrienden: