Happy highlight: Een droomvallei in Sardinië

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Al ruim twee jaar ben ik in contact met Kamal, de eigenaar van een prachtige vallei in Sardinië. Via zoom ontmoetten we elkaar via een gemeenschappelijke vriendin en zo hoorde ik over zijn dappere avontuur om samen met zijn vrouw en vier kinderen Nederland te verlaten om in Sardinië op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor een retreatcentrum. In Zuid Sardinië vonden ze een vallei die als een lappendeken verdeeld was over een Italiaanse familie, maar ze voelden dat dit echt de plek was en besloten ervoor te gaan. Je kunt je misschien iets voorstellen bij het hele proces, en dat in Italië. Dat was geen kwestie van maanden, maar van jaren. En uiteraard gooide corona ook nog roet in het eten en duurde de hele ontwikkeling veel langer dan gepland.

Des te specialer was het om nu, bijna tweeëneenhalf jaar later op het schitterende terras te zitten van het imposante gebouw in een uitgestrekte, afgelegen vallei met zicht op zee. Het was nog mooier dan ik dacht. Een combinatie tussen oude stenen muren, moderne tegels, kunstzinnige pilaren en een eigentijdse design inrichting. Kamal’s zus, die interieur ontwerpster is, heeft duidelijk een grote rol gespeeld bij de stijlvolle inrichting van bamboe meubels, de overheerlijke bedden, de spreien, de lampen, vloeren en ga zo maar door. Alles is even smaakvol. Het gezin woont zelf in een dorp verderop, maar Kamal en zijn vrouw Geraldine zullen de vaste gezichten worden op het terrein samen met het leuke, vrolijke team mensen dat ze inmiddels om zich heen hebben verzameld.

De bouwmannen zijn nog bezig tijdens ons bezoek en het zwembad en buiten yogadeck zijn nog in aanbouw, alsmede de spa met hamam en sauna, maar de kamers zijn al klaar, samen met de schitterende binnen-yogaruimte, het terras, een aantal huisjes op het terrein en de sfeervolle eetzaal. Het team staat te popelen om open te gaan, ze hebben er allemaal ontzettend veel zin in, want geef toe, een aanloop van vier jaar is niet niks. We krijgen de kans om vast het eten te proeven van de geweldige kokkin Maria, een liefdevolle massage te ondergaan van Chiara en een yogales bij te wonen van Sabrina, de aimabele en kundige yogadocente uit Duitsland die hier de meeste lessen zal gaan verzorgen. 

Ik heb al veel mooie retreatplekken bezocht, maar bij deze voel ik dat dit een hele geliefde plek voor velen zal gaan worden. De vallei nodigt je uit om eigenlijk nergens meer naartoe te willen. Het is er zo stil dat je vanzelf van binnen ook stil wordt. Als straks ook het zwembad klaar is en alle maaltijden hier geserveerd worden, in combinatie met een gebalanceerd programma van yogalessen, qi chong en soms ook dans, dan heb je eigenlijk geen reden meer om deze paradijselijke vallei te verlaten. Het is dat het eiland ook gewoon nog zo verdraaid mooi is, dat je nog wel even wat wilt rondtoeren. Maar dat zou je ook nog voor of na je retreat kunnen doen. 

Hoe je het ook wendt of keert, wij zijn verliefd geworden op deze plek en keren zeker volgend jaar terug. 

De plek opent zijn deuren weer in het voorjaar van 2024, voor groepsretreats, maar ook individuele retraites met yoga, meditatie en andere activiteiten op Sardinië.  

Meer weten?

Deze plek biedt yoga, meditatie, mindfulness, wellness en meer... Kwalitatief en persoonlijk!

Klik hier voor alle informatie
Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: