+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

My happy highlight: In mijn element in Italië

Deze plek verborgen in de bergen van Toscane stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Waarom? Omdat ik aan alles voelde dat dit een plek was opgericht door mensen met bezieling en passie. Leuke frisse Hollandse jongens, die houden van de natuur en hun hart wilden volgen. Toen ze dit verlaten Italiaanse mini-dorpje ontdekten met uitzicht over een waanzinnige vallei waren ze verkocht en begonnen ze stapje bij beetje aan de renovatie. Ze noemden het Novanta omdat ze aanvankelijk als een soort pop-up hotel maar 90 dagen open zouden zijn per jaar. Inmiddels zijn dit er gelukkig meer. Hier zou ik toch echt eens retreats moeten organiseren. Maar waar haal ik de tijd vandaan? Ik heb mijn handen vol aan onze eigen fantastische nieuwe retreatlocatie De Hoorneboeg in Nederland dus hoe dan…?

DSC_5104

En wat wil het toeval (als toeval überhaupt bestaat)? Lisanne, die lang in ons Happy Soul team heeft gewerkt, benaderd me bij een cappuccino met een heel mooi plan. Ze heeft zo’n mooi plekje ontdekt in Toscane voor een yogaretreat…dat zou ik echt eens moeten zien…zou dat niet toevallig…ja hoor…zelfde plekje…great minds think alike…

DSC_5326

En zo geschiedde dat ik dit jaar eerst een week met mijn eigen gezin (en een handje vol andere gezinnen) hier de meivakantie doorbracht. Het was ongelofelijk fijn, zelfs mijn kinderen verklaarden dit als de leukste plek waar ze ooit geweest waren. En toen verdwenen alle kwebbelende en spelende kinderen en transformeerde deze plek zich in een ware yogaplek. Even moest ik schakelen, maar door de enorme lieve, toegewijde en serene energie van Lisanne en Emma zat ik er vrij snel in. Nog meer werd ik me bewust van de fabuleuze natuur om ons heen, de geluiden, de geuren, de elementen. En dat is juist ook het thema die als een rode draad door deze week liep. Elke dag werd er een nieuw element geïntroduceerd en tot in de puntjes doorgevoerd in mooie edelstenen, geuren, yoga-houdingen, meditaties en activiteiten. We vormden al snel een mooie groep waarin iedereen zich op zijn gemak voelde en er werd ook veel gelachen onder het genot van de Italiaanse keuken en hier en daar een glas wijn en lekkere koffie. Want die elementen zitten er ook in ;).

 DSC_5258

Buiten bleek het nog veel te fris voor de yoga dit keer. Tja ook in Italie is het weer een stukje minder stabiel. En dan komt de echte yoga om de hoek kijken. Want hoe ga je om met tegenslagen: dat die prachtige yogatent toch iets te koud blijkt? Als echte yogi improviseer je dan. Beweeg je mee met de tegenslagen en bouw je gewoon een bruidssuite helemaal om tot heerlijke yogashala op zolder. We genoten van de warmte en de knusheid van deze plek. Petje af voor deze twee dames, die de groep moeiteloos meenamen in het meebewegen met de omstandigheden. Zo is het leven.

DSC_5309

Moeilijk te kiezen wat me het meeste is bijgebleven: was het de avondmeditatie bij ondergaande zon, de ochtend yogales aan het zwembad? Misschien toch wel de stiltewandeling naar het klooster waar San Franciscus een hele tijd heeft gewoond. Een hele bijzondere bedevaart plek waar we door een magisch knalgroen bos met ongelofelijke rotspartijen en oude bomen terecht kwamen. We liepen in stilte in onze korte mouwen in de zon, terwijl er nog restjes sneeuw wegsmolten onder onze voeten. De lucht was knisperend fris en ik voelde me diep verbonden met alle elementen op aarde, maar ook met deze superfijne mooie groep mensen. Een retreat om in een doosje te doen, zoveel liefde, zorg en aandacht. Dank lieve meiden, het is een voorrecht met jullie te werken!

Ook mee op de deze retreat? De eerstvolgende vindt plaats van 31 aug - 5 sept 2019 en er zijn nog een paar plekjes vrij!

DSC_5267 

 

 

 

 

My happy highlights:

In mijn element in Italië

Deze plek verborgen in de bergen van Toscane stond al heel lang... lees meer >

Isa Hoes in de hemel op Bali

Bali - een woord dat al jaren verlangens bij mij opriep. Vrienden... lees meer >

Hoe Ayurveda mijn leven voorgoed heeft veranderd…

Het was december 2004, ik zal het nooit vergeten. Ik had mijn... lees meer >
lees alle artikelen >