Happy highlight: Mijn 5 favoriete familie-vakanties met een ziel

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Ooit ontmoette ik een vrouw die zei: “Sinds mijn kinderen er zijn, heb ik gewoon geen tijd meer voor spiritualiteit.” Ik vond dat heel vreemd, alsof spiritualiteit een soort hobby is waar je op kunt zitten, maar ook weer vanaf kunt. Is het niet gewoon een “way of life?”. Nu ik zelf kleine kinderen heb begin ik beter te begrijpen wat ze bedoelt. Het is niet makkelijk als moeder tijd in te ruimen voor yoga, persoonlijke ontwikkeling of zelfs retreats. Toch raad ik elke moeder aan het wel te doen, want het maakt je vooral ook juist een leukere moeder als je tijd en aandacht aan jezelf blijft besteden. Bovendien bestaan er reizen waarin “best of both worlds” samenkomen. Gezinsvakanties die je door kunt brengen op plekken waar ook ruimte is voor verdieping. Dit is een greep uit mijn favoriete vakanties van het moment:

Familie Yogaweek 2-9 mei in Marokko

Op een geweldige plek in de bergen, op nog geen uur vanaf Marrakech. Mooi programma waarbij je aandacht en tijd hebt voor je eigen yogapractice terwijl er ondertussen goed op je kind gepast wordt. Voor de kids wordt er ook een superleuk programma aangeboden waardoor je naast de yoga ook tijd hebt om lekker een boekje te lezen, te relaxen of te wandelen in de omgeving. Nederlandse docente. Naast deze speciale week zijn hier in de zomer ook gezinnen welkom op deze locatie.  

Familieweek in Portugal

Op deze plek in de Algarve kun je het hele jaar door terecht met je gezin. Er zijn gezellige huisjes op een groot terrein, waar de ouders fijn aan yoga kunnen doen terwijl er voor de kinderen een oppas kan worden geregeld. Ook kun je er een waslijst fijne behandelingen boeken.

Familie Yoga & Massage Retreat 2-6 april op Ibiza

Super leuk om samen yoga te beoefenen!  Vier volle dagen met yoga, liefdevolle en speelse massage vaardigheden, teamwork en creativiteit met als doel een ontspannen modus en uiteindelijk complete stilte te ervaren. Er wordt  een gevarieerd programma geboden waarin volwassenen en kinderen samen en afzonderlijk op spelende wijs bekend raken met yoga, massage, meditatie, spelletjes, muziek en nog veel meer. Nederlandse docente.

Yoga op Paros

Deze reis is niet specifiek voor gezinnen ontwikkeld maar leent zich er wel goed voor. Je kunt gewoon met je gezin in het gezellige familiehotel slapen en moeders (of vaders) kan dagelijks naar de lessen van Oona. Er zijn twee gemeenschappelijke maaltijden waar de kinderen ook van harte welkom zijn maar verder ben je ook vrij om te gaan en staan waar je wilt op dit supermooie eiland.

Zen in Zweden

Niet ver buiten Stockholm vind je deze heerlijke spa, die in de zomer ook toegankelijk is voor kinderen. Dan zijn er allerlei activiteiten waar ze aan mee kunnen doen. Leuk in combinatie met een rondreis door dit schitterende land! 

Een totaaloverzicht van reizen waar kinderen ook welkom zijn vind je op: http://happysoultravel.nl/kinderen.

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: