Happy highlight: Ontdekt: de ultieme healing experience!

  • Door Saskia Vrielink
Terug naar overzicht

In het dagelijkse leven ben ik constant bezig, ik ga maar door… werk, sociale afspraken, familie verplichtingen, sporten, het houdt maar niet op. En vaak ‘push’ ik mezelf ook nog eens door Ashtanga Yoga te doen of Vinyasa Yoga. Niet bepaald de ‘ontspannende’ vormen van yoga. Tijdens mijn retreat bij Jenny & Igor heb ik echt geleerd hoe yoga ook heel helend kan werken.

Sinds een klein half jaartje werk ik voor Happy Soul Travel en eindelijk mocht ik één van onze mooie retreats zelf beleven! Ondanks dat ik vaak voor de actievere vormen van yoga kies, sprak de Yin week met Jenny & Igor me vanaf het begin al aan. En zo zie je maar weer dat we vaker naar onze ‘Inner being’ moeten luisteren want dit was precies wat ik nodig had…

Online had ik al een filmpje bekeken van de teachers Jenny & Igor en dat had me zo enthousiast gemaakt dat ik niet kon wachten om ze te ontmoeten. Ken je het gevoel dat je rustig en ‘geaard’ wordt van iemand? Dat had ik dus vanaf moment één bij Jenny & Igor. Wat een fijne energie en wat een kalmte stralen ze uit. Je wordt er gewoon jaloers van! En precies die energie en rust brengen ze over tijdens de lessen.

Een van mijn ‘groepsgenoten’ zei na de eerste les dat dit de beste yogales was die ze ooit had gehad. En dat terwijl ze al 20 jaar aan yoga doet! Nu is yoga natuurlijk heel erg persoonlijk maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik het met haar eens was. Jenny & Igor laten je helemaal jezelf zijn. Luisteren naar je eigen lichaam en ‘voel, voel, voel’. Je bent immers je eigen teacher en je eigen student. Om de beste student te worden wil je hem of haar eerst goed leren kennen en daarna kun je pas écht ‘teachen’. “No tension, no pushing, just breathe and the rest will come…”

Ik merk dat ik mezelf de afgelopen tijd veel heb ‘gepushed’ tijdens yoga en deze week heb ik gevoeld hoe fijn het is om zachter te zijn voor mezelf. Dat juist dát uiteindelijk de beste resultaten levert…  Meer flexibiliteit, kalmere state of mind maar vooral mezelf beter leren kennen.

En alsof dit niet al een groot genoeg cadeau is, maakt de plek het helemaal af. Vale da Lama is magisch! Dit eco resort wordt gerund door een lokale community van ongeveer 25 mensen en dat maakt het heel bijzonder. Ze verbouwen hun eigen groente en fruit op de grote eco farm allemaal op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Ook wel ‘Permacultuur’ genoemd. De liefde die ze in Vale da Lama stoppen is overal te voelen. Vooral in de heerlijke maaltijden die keukenprinses Anna elke dag voor ons bereidt. Wat ga ik dit eten missen zeg! En de plek, en de mensen, en de yoga... 

Als je wilt weten waar yoga écht om gaat, je weer even helemaal terug wilt naar de basis, je jezelf beter wilt leren kennen en/of je op zoek bent naar puurheid en echtheid… dan is dit jouw retreat!

Namasté,

Lisanne

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink heeft 6,5 jaar bij Happy Soul Travel gewerkt als retreat advisor. In die rol bezocht zij ook retreats en schreef over haar persoonlijke ervaring.

Deel met je vrienden: