Happy highlight: Is Ayurveda wat voor mij?

  • Door Saskia Vrielink
Terug naar overzicht

Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat de komende 10 dagen me gaan brengen. Ik ben in een Ayurveda kliniek aan de tropische zuidkust van Sri Lanka. Ruim 20 jaar geleden werd deze authentieke kliniek speciaal voor buitenlandse gasten geopend. Jaarlijks bezoeken vele gasten deze bijzondere plek om meer balans te brengen in body, mind & spirit. En dat klinkt misschien nog wat zweverig maar niets is minder waar.

Ayurveda betekent de wetenschap van het leven in het Sanskriet. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat - in tegenstelling tot onze westerse medische benadering - op zoek naar de kern van jouw gezondheidsprobleem in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Samen met de Ayurvedisch arts ga je op zoek naar de oorsprong van jouw eventuele disbalans. Het gaat hier dus echt om een persoonlijk advies op maat. 

Ik neem je graag mee op mijn eigen bijzondere Ayurveda avontuur!

De eerste week van mijn verblijf ben ik vooral aan het opschonen en aan het uitrusten. Het is een voorbereiding voor lichaam en geest op eventuele verdere behandelmethode van de zo genaamde ‘Pancha Karma’ kuur. Afhankelijk van de reden en duur van je verblijf stel je samen met jouw arts vast hoe jouw behandelplan eruit komt te zien. Naast de behandelingen (massages, kruiden baden, acupunctuur etc.) zijn de maaltijden een absoluut hoogtepunt van mijn verblijf. Pure, authentieke gerechten boordevol voedingsstoffen. Je smaakpapillen weten sowieso niet wat ze meemaken, behalve supergezonde voeding krijg je ook een hele kruidentuin aan ‘natural medicins’ als aanvulling & ondersteuning op je gezondheidskuur. En dát ga je merken! 

Ik voel me na deze 10-daagse kuur enorm ontspannen, licht, helder en scherp. Body, mind & spirit, ja ze zijn wel degelijk meer in balans is mijn conclusie na dit relatief korte verblijf. Ik bruis van de energie! Een Ayurveda kuur is voor iedereen, of je nu ‘slechts’ een energie boost nodig hebt of een aanwijsbare klacht hebt waar je mee aan de slag wilt. Zie het als een springplank naar een meer gezonde en bewustere levensstijl.

Namasté Saskia

Mocht je advies willen of gewoon meer informatie willen over dit onderwerp bel of mail ons gerust, we vertellen je graag meer vanuit onze eigen ervaring. Op onze website vind je ook meer informatie over de Ayurveda resorts die wij aanbieden.

Tel: +31 (0)6 5104 8870 / 020 623 06 73

E-mail: info@happysoultravel.nl

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink heeft 6,5 jaar bij Happy Soul Travel gewerkt als retreat advisor. In die rol bezocht zij ook retreats en schreef over haar persoonlijke ervaring.

Deel met je vrienden: