Nieuw Ouder en kinder week op ecofarm in Turkije

Een fantastische week voor jou en je kind(eren) tijdens de herfstvakantie 2016!

Op een prachtig, idyllisch en ecologische boerderij in het zuiden van Turkije vindt in de meivakantie een hele mooie reis plaats voor ouder en kids: My Children and Me. In onze drukke levens als ouders waarin we alle ballen in de lucht proberen te houden, kunnen de momenten dat je écht samen bent met je kind(eren) soms spaarzaam zijn. Stel je voor hoe het zou zijn om een week lang met je kind(eren) te kunnen zijn, om echt weer de verbinding op te zoeken, alle aandacht voor elkaar te hebben. Tijdens deze bijzondere week ga je opnieuw het echte contact aan, dichtbij de natuur, in verbinding met de 4 elementen; aarde, water, lucht en vuur. Geen haast, geen televisie, iPad of computer. Hier staat de tijd even stil...  

Naast het programma werk je ook mee op het land, in de keuken of verzorg je de dieren. Liefde voor elkaar, creativiteit en aandacht voor de natuur zijn de belangrijkste bouwstenen voor deze reis. En dit alles op een prachtige locatie aan de rivier onder de eucalyptusbomen nabij de zee.

Deze week is het meest geschikt voor kinderen tussen de 7-12 jaar, maar alle leeftijden zijn van harte welkom!

Programma

De reis begint op het moment  dat jullie je koffer pakken en inchecken op het vliegveld. 

De eerste dag zullen we met name elkaar en het paradijselijke Pastoral Vadi leren kennen. Belangrijk is dat we met elkaar ons veilig en thuis voelen en echt even aankomen in de nieuwe omgeving. De dagen erop zullen we van alles ondernemen om de band met elkaar en je kind te versterken. 

In deze 6 dagen is er een afwisselend programma met activiteiten voor zowel de groep als ouder en kind. Ook zal er genoeg vrije tijd zijn om samen te zijn. We gaan ontdekken wat elkaars talenten zijn. We zullen knutselen, koken, liederen zingen, de natuur verkennen, op avontuur gaan, samen wakker worden, dansen, lachen en elkaar verhalen vertellen.

Live muziek luisteren en maken zal een belangrijk onderdeel vormen binnen de reis. Daarbij zal iedere dag in het teken staan van een natuurelement zoals aarde, water, lucht en vuur. Dit omdat het contact met de natuur tegenwoordig zo op de achtergrond is geraakt en het op Pastoral Vadi zo overvloedig aanwezig.

Belangrijk is dat we vooral ontspannen, creatief zijn plezier hebben met elkaar en het contact samen verdiepen. We maken contact met de Turkse keuken, helpen mee op het land en verzorgen de dieren. We gaan naar huis met een koffer vol met mooie momenten en warme, liefdevolle herinneringen van ouder en kind.

Begeleiding

Alwien Tulner, initiatiefneemster van de reis ontwikkelde samen met Bianca Gieske deze reis. In deze reis is alles passend, elk moment goed doordacht en doorvoeld zodat het kloppend is voor iedereen.

"Het idee is ontstaan omdat ik zelf voor het eerst samen met mijn dochter op reis ging. Even niet met het gezin en even niet met broer of zus maar 1 op 1. Wat een aandacht kon ik geven en wat vervullend was het om elkaar op een andere manier te leren kennen. Ik merkte dat ik veel beter in staat was om haar echt te zien voor wie ze was en wat ze nodig had. Enkel en alleen omdat we samen hadden gekozen voor deze week. Hierdoor ontstond er focus voor de band waar we samen al zo’n lange tijd naar verlangde."

Bianca Gieske: "Ik heb met veel liefde en passie de afgelopen 20 jaar mogen werken met kinderen van 0 t/m 12 jaar in de kinderopvang. Na veel ervaring op gedaan te hebben met alle leeftijdscategorieën ben ik daarnaast in het bezit van een diploma kindercoaching, kinderyoga en mindfulness voor kinderen. We hebben samen een prachtig programma samengesteld waar de kracht en talenten van ouder en kind naar boven komen en waar  veel aandacht is voor verbinding met de natuur en elkaar."

Eén van de mooiste plekken van Turkije

Pastoral Vadi ligt in Fethiye, ver weg van alle drukte op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven Dalaman. Eén van de bekendse stranden is het "Blue Lagoon"-strand van Ölüdeniz, gelegen op ca. 14 km van Fethiye. Deze kuststrook van Turkije staat bekend om haar prachtige azuurblauwe baaien en doet bijna sprookjesachtig aan door vele groene bergen.

Op onze locatie is niets te merken van de vluchtelingenstroom of onrust. Alwien Tulner, grondlegger van de reis, is de afgelopen maanden regelmatig op Pastoral Vadi geweest om de voorbereidingen voor het programma te treffen: “Ik reis zelf iedere maand naar Zuid Turkije en hier is niets te merken van enige spanning.  Het gebied is stil, rustig en Pastoral Vadi ligt heel afgelegen. Het is echt een plek om verliefd op te worden.”

Deze biologische boerderij biedt milieuvriendelijke accommodatie en je kunt er kennismaken met de traditionele gewoontes van de cultuur. Het land wordt begraasd door een paard, geitjes, schapen, kippen, ganzen en twee honden. De accommodatie heeft 5 houten huisjes en 4 stenen huisje met elk een eigen douche en toilet. je slaap met je kind(eren) in een eigen slaapkamer.

Het “Pastoral Vadi” ligt in een vallei tegen de rivier de Kargi aan waar je heerlijk kan ontspannen op één van de houten thee vlonders die uitkijken over de rivier. Het landgoed is 4.2 ha en heeft 300 sinaasappel- en citroenbomen, 100 mandarijnbomen, een olijfboomgaard, granaatappelbomen, druiven en avocado's. Ze verbouwen hier hun eigen groentes op traditioneel biologisch dynamische wijze met een minimum aan moderne apparatuur.

Er wordt overheerlijk 3x per dag op Turkse wijze gekookt op hout.

In de middag kan er verkoeling gezocht worden in de rivier de Kargi of in het ecologisch aangelegde zwembad.

En wanneer je meer van de omgeving wil zien dan kan je een prachtige 90 minuten durende wandeling maken door de natuur naar de zee.

Prijs & Periode

Deze prijs is p.p. gebaseerd op een gedeelde kamer door 1 ouder en max 2 kinderen. Je deelt een huisje met één andere ouder én kids. Mocht jouw gezinssamenstelling er anders uit zien neem dan vooral even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@happysoultravel.nl

Groepsgrootte

De minimale grootte is 5 volwassenen en 5 kinderen, maximale grootte is 13 ouders & 13 kinderen.

Inclusief

  • 6 overnachtingen in een gedeeld houten huisje met eigen douche en toilet.
  • 3 vegetarische maaltijden per dag
  • Thee, koffie, water en snacks gedurende de hele week
  • Alle activiteiten

Exclusief

  • Vliegtickets naar Turkije
  • Visa 
  • Reis en annuleringsverzekering (wel verplicht)
  • Alcoholische dranken 
  • Boekingskosten €15.-
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Per vliegtuig vanaf Amsterdam naar Dalaman. Vanaf Dalaman word je opgevangen door een mini busje, deze zal je naar de accommodatie brengen (een half uur rijden vanaf het vliegveld)  

Aankomst afhankelijk van je geboekte ticket. Het programma start op dag 2.

Vertrek zaterdag na het ontbijt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €250 p.p.

Periode:

Ouder en kinder week op ecofarm in Turkije

Prijzen vanaf: €250 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: