Nieuw Ayurvedaweekend aan de Hei

Toen ik in aanraking kwam met ayurveda, via het boek Balans in je Leven van Deepak Chopra, was ik meteen verkocht. Wat een eye-opener en oceaan aan wijsheden voor een gezonde levensstijl! Natuurlijk is het gaaf om de ayurveda mee te maken in de bakermat Sri Lanka of India, maar hoe bizonder als dit ook gewoon in Nederland kan? Wij vroegen een van Nederlands meest kundige Ayurveda-therapeuten Frederieke Couvee (Ayur-freddy) om samen met ons een weekend te organiseren op onze nieuwe retreatplek aan de hei. Tijdens dit weekend duik je de oceaan van de Ayurveda in, verdiep je je zelfkennis aan de hand van de Ayurvedische concepten, maak je kennis met de Ayurvedische kunst van het Leven en leer je deze gelijk toepassen! Aan het einde van dit weekend heb je niet alleen een onvergetelijke ervaring opgedaan, maar krijg je voldoende adviezen over voeding en leefstijl mee naar huis om ook na dit weekend in je dagelijkse leven toe te passen.

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is op dit moment in volle gang en we kunnen jullie nu al vertellen dat het echt schitterend wordt. Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op deze buitenplaats ontwikkelen we nu ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (verwachte opening in augustus), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze detoxweekenden gaan houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

Over Ayurveda

Ayurveda betekent letterlijk de kennis van het leven en is een bron van diepgaande, logische en soms ook duizelingwekkende kennis over hoe je een lang, gezond en gelukkig leven kunt hebben! Ayurveda heelt ons wanneer we uit balans zijn, maar nog veel belangrijker: zij leert ons wie wij werkelijk zijn en wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur om zo onbalans te voorkómen. En aangezien wij allemaal uniek zijn, gelden voor ieder van ons andere regels!

Wanneer je begrijpt wie jij bent en wat jij als individu nodig hebt, kun je niets anders worden dan de beste van jezelf! 

Over de docent

In 2005 kwam Ayurveda op het levenspad van Frederieke en bleek een Grote Liefde te zijn, waarmee ze zich onafscheidelijk zou verbinden. Ayurveda gaf antwoord op al haar grote levensvragen en zorgde ervoor dat ze de verbindingen tussen ons lichaam, geest en ziel steeds beter begreep!

In Hilversum heeft Frederieke een Ayurveda Centrum, met een bloeiende praktijk, waarin ze de Ayurveda inzet om haar cliënten te helpen met acute en chronische klachten, met zowel lichamelijke als psychologische klachten: zij ziet hoe deze twee altijd met elkaar verbonden zijn! Daarnaast is ze al jaren docente op haar vakgebied en biedt, naast bij- en nascholingen op het gebied van Ayurveda een Jaaropleiding tot Ayurveda Voedings- en Lifestyle Coach.

Programma

We starten op vrijdagmiddag met een kennismaking en een workshop 'Wie ben jij?' Tijdens deze workshop leer je over de types Vata, Pitta en Kapha en wordt via polsdiagnose bepaald welk type jij bent en hoe het zit met jouw (on) balans op dit moment!. Uiteraard eten we het hele weekend superlekker en gezond uit de ayurvedische keuken. Vrijdagavond leer je over de Ayurvedische ochtendrituelen. Hoe kun je aan het begin van de dag je lichaam en geest balanceren en zo optimaal je dag in gaan? Uiteraard krijg je van ons een starterspakketje en kun je de volgende ochtend gelijk beginnen! We eindigen de dag met Yoga Nidra, zodat je heerlijk ontspannen naar bed gaat.

Op zaterdagochtend beginnen we de dag met Pranayama: je leert een set ademhalingsoefeningen die de drie dosha’s in balans houden. Na het ontbijt is er een workshop over voeding: hoe kun je jezelf in balans houden door het kiezen van de juiste voeding? ’s Middags kun je na de lunch ervoor kiezen om te gaan wandelen in de prachtige omgeving, of je laten verwennen met een Ayurvedische massage. Na de avondmaaltijd leer je een ontspannende Ayurvedische behandeling: marma. Door een marma-behandeling komen je geest en emoties tot rust en kun je helen op een diep niveau. We zullen de marma behandeling op elkaar oefenen, zodat iedereen de behandeling leert geven en mag ontvangen. Een mooie kalmerende afsluiting van de dag!

Op zondagochtend beginnen we de dag met een Ayur Yoga les. Na het ontbijt is er een nog een workshop over ayurveda en gaan we samen leren om kitcheri te maken in de keuken die we eten bij de lunch. Dan sluiten we samen af en is er nog ruim tijd om ervaringen te delen en nog wat extra adviezen te ontvangen om na dit weekend de Ayurveda verder te kunnen toepassen in jouw leven!

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Inclusief

 • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle ayurvedische maaltijden
 • alle yogalessen, meditaties en ayurveda-workshops behorende bij het programma
 • water en kruidenthee
 • gebruik van sauna en spa
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • extra bij te boeken massages
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit lamdgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Ayurvedaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: