Nieuw Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza

Tijdens deze bijzondere, diepgaande retreats ligt de nadruk bij elk op een verschillend gebied, zoals Prajna Yoga, Qi chong, Ayurveda en Chakra’s. Hier wordt ook de voeding, workshop en de behandeling aangepast die je erbij krijgt. Bij 3 van de 4 retreats maak je kennis met de PrajnaYoga-techniek van Arunji (behalve bij de Qigong retreat). Hij heeft deze techniek speciaal ontwikkeld om elke student met de essentie van yoga in contact te brengen en je eigen self-practice te ontwikkelen. Deze korte series die hij je gaat leren, dragen bij aan een krachtig lichaam, helderheid van geest en een emotioneel evenwichtig hart. Met deze series op zak heb je voortaan altijd een yogapractice die je overal kunt toepassen, een ware gift aan jezelf.

Begeleiding & De Yoga

Arunji, de initiatiefnemer van de PrajnaYoga methode, is yogadocent sinds 2001. Hij heeft intensieve docentenopleidingen en workshops gevolgd, o.a. bij de grote meesters zelf: B.K.S Iyengar en Sri Pattabhi Jois. In de afgelopen 15 jaar heeft hij PrajnaYoga organisch ontwikkeld door middel van creatieve verkenning op de yogamat en de studie van de klassieke yoga teksten. Het resultaat is een prachtig vloeiende stijl gebaseerd op de yoga principes van gevoeligheid en integriteit. Deze stijl valt het best te beschrijven als een slow-flow vinyasa stijl, die samen met de hand mudra’s, ademhalingstechnieken en mantrameditaties een complete yogapractice vormt.

Neem voor deze retraite de volgende kleding mee die je kunt dragen tijdens de lessen: een witte t-shirt/top, een flexibele zwarte broek/leging en zwarte sportschoenen. Deze kleuren vertegenwoordigen de Yin & Yang energie.

 

Programma

Het programma begint bij elke retreat aan het eind van de middag met een eerste les, gevolgd door een diner. Na je eerste nacht in de rust en stilte van het platteland krijg je een kruidenthee uit de moestuin gevolgd door een ochtendles op het buitenplatform. Daarna is het tijd voor een detox supersap en een heerlijke vegetarische brunch. De rest van dag is voor jou. Me time! Lees lekker een boek in de tuin, wandel de “meditatie-mile" op het land rondom de farm of geniet van een behandeling van een van de vaste therapeuten. Met een huurauto zit je zo bij een fijn strandje in het mooie noorden van Ibiza. Alles is vrij. De middagles start weer om 18:00 uur, gevolgd door het diner. De avonden breng je met elkaar door onder de sterren of misschien trek je jezelf even terug, alles is mogelijk. Ook komt er nog een lokale muzikant langs op een avond. Op de laatste dag is er ook nog een les en brunch om 10:30 uur, dus zorg dat je pas in de middag hoeft te vertrekken en je relaxed naar huis kunt gaan.

Tai Chi Stick Retreat

Het Tai Chi Stick Retreat is ideaal als Tai Chi nieuw voor je is. Tegelijkertijd is dit retreat zeer geschikt voor mensen die al bekend zijn met Tai Chi maar de Stick-vorm nog niet kennen.

Tai Chi is een meditatie in beweging, een serie met langzame, elegante bewegingen gebaseerd op Chinese martial arts (vechtkunsten).
De bewegingen zijn gesynchroniseerd met een rustgevende ademhaling om de spieren en gewrichten te mobiliseren en te laten ontspannen. Daarnaast bevordert het emotionele stabiliteit en ontwikkel je een gezonde focus van de mind.
 
Iedere ochtend begin je met een les van 2 uur met daaropvolgend een detox superjuice en een gezonde en overheerlijke brunch. In de middag is er weer een les van twee uur lang met daarna een heerlijk Aziatisch diner.
 
Het midden van de dag is vrij te besteden. Geniet van een Shiatsu massage van onze massagetherapeut Alison (inbegrepen in retreat!), bezoek één van de vele mooie stranden van Ibiza of rust heerlijk uit bij het zwembad van de villa. Alles kan, niks moet.
 
Arunji is altijd beschikbaar voor persoonlijke begeleiding op spiritueel of filosofisch gebied. Voel je vrij om hem aan te spreken voor een persoonlijk gesprek.

PrajnaYoga - 5 Elements Sequence & Qigong 8 Silken Movements

Qigong is altijd een populaire workshop tijdens de PrajnaYoga retreats. Dus deze retreat is dan ook dé perfecte combinatie van beide. PrajnaYoga 8 Silken movements in de ochtend en Qigong 5 elementen practice in de namiddag.

Ochtendpractice: Zoals met alle PrajnaYoga series is het bij de 8 Silken movements ook de bedoeling dat je deze uit het hoofd (in je hart) leert. De intentie is dat je een self-practice opbouwt zodat je deze bij thuiskomst kan blijven beoefenen. De serie begint met een van de Flames of Agni, een ademhalingsoefening om prana  (levensenergie) op te bouwen, en eindigt met een geleide mantra meditatie. 

Tussen de ochtend- en namiddag practice heb je vrije tijd om het eiland te ontdekken. Ga relaxen op het strand of geniet van een Shiatsu sessie (inclusief in de retreat) met Lao en Johanna.

Aguahara is een vorm van water therapie waarbij het lichaam en geest wordt ondergedompeld in gewichtloosheid en vrijheid. Aguahara is een kunstvorm zoals dans waarbij je speels en met veel liefde in het water wordt bewogen door een therapeut. Lichaam en geest laat spanningen los, zowel fysiek als emotioneel. Een diep bewustzijn kan opkomen samen met een gelukzalig gevoel en bliss. Een perfecte toevoeging aan de Qigong en PrajnaYoga practice. 

Namiddagpractice: De Qigong 5 elementen. Elk element is verbonden met een bepaald orgaan en daardoor bouw je Qi op. Je verbetert de gezondheid en kwaliteit van je organen en de onderliggende interactie van de organen. Elk element stimuleert specifieke positieve emoties en helpt je in het loslaten van daarmee verbonden negatieve emoties. 

 • Het Hout element is verbonden met de lever en galblaas. Het stimuleren van vriendelijkheid en het loslaten van  boosheid en frustratie.
 • Het Vuur element is verbonden met het hart en dunne darmen. Het stimuleren van compassie en het loslaten van angst.
 • Het Aarde element is verbonden met de maag en milt. Het stimuleren van vreugde en het loslaten van lijden.
 • Het Metaal element is verbonden met de longen en  dikke darmen. Het stimuleren van moed en het loslaten van verdriet.
 • Het Water element is verbonden  met de nieren en blaas. Het stimuleren van zachtheid en het loslaten van angst.

Tijdens de dagelijkse Qigong practice leer je deze 5 Virtues en 5 Surrenders te ontwikkelen. Dit zorgt voor een verbetering in je algehele gezondheid. Zowel fysiek, emotioneel als spiritueel. 

Dit authentieke retreat experience wordt ondersteund door onze master massagetherapeut Alison Jones. Zij biedt de Japanse Shiatsu en Ayurvedische therapeutische massages aan met aromatherapie oliën. Deze zijn inbegrepen bij de retreat!

Onze chefkok bereidt de meest overheerlijke maaltijden met verse producten om niet alleen de mens te voeden maar bovenal de spirit.

PrajnaYoga - Gods & Heroes Sequence & Qigong 6 Healing Sounds

De Qi Gong 6 Healing Sounds is een inspirerende en unieke practice. Elke healing sound is verbonden met een ontspannen ademhaling en beweging afgeleid uit Tai Chi. Deze geweldige practice heeft een harmoniserende en helende werking op het lichaam en kalmeert en verheldert de geest.
 
De Gods & Heroes PrajnaYoga serie is geïnspireerd door yogahoudingen en ademhalingsoefeningen die vernoemd zijn naar de goden en helden uit de Indiase mythologie. De serie is onderdeel van PrajnaYoga: mooi en in balans. En bevordert vrijheid in het lichaam en helderheid in de geest.
 
Onze master massagetherapeut Alison Jones zal aanwezig zijn om jouw Yoga en Qi Gong practice te ondersteunen met diverse massagebehandelingen: Shiatsu, aromatherapie en deep tissue.
Chefkok Oliver bereidt overheerlijke maaltijden die de zintuigen stimuleren.
 
Arunji is altijd beschikbaar voor persoonlijke begeleiding op spiritueel en filosofisch gebied. Voel je vrij om hem aan te spreken voor een persoonlijk gesprek waarin je samen met hem jouw levensrichting /- doel kan onderzoeken.

Accommodatie

De prachtige Villa ligt in het rustige noorden van Ibiza. In het hart van de natuur, omringt door bossen. De villa heeft 6 super comfortabele kamers met air conditioning. 3 kamers hebben een eigen badkamer en 3 kamers delen grote gedeelde badkamers. Er zit een heerlijk zwembad bij de villa en op 10 minuten rijden liggen 2 adembenemende stranden. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6 personen en de maximale 10 personen.

Prijs en Periode

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen per persoon.

 

Inclusief

 • 7 overnachtingen
 • alle maaltijden (brunch, diner en fruit/gezonde snacks)
 • alle lessen van Arunji (2 x 2 uur per dag)
 • transfer vanaf de luchthaven
 • behandeling (bijvoorbeeld massage of reiki) behorende bij het retreat
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • vliegtickets naar Ibiza
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten per persoon
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €850 p.p.

Periode:

Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza

Prijzen vanaf: €850 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

24 mei 2018
It has been a beautiful week on the island of Ibiza among nice people and with the excellent teachings of Arun. Arun is a …lees meer
Maarten
07 jul. 2017
Wat een heerlijk eiland en wat een fijne week was dit! De combi qi-gong in de ochtend en yoga in de avond was top. …lees meer
Georgina
04 jul. 2017
Wat een fantastisch retreat!! Ik had geen ervaring of idee bij Qigong, maar ben helemaal fan geworden! Ook het eten tijdens …lees meer
Susan

Deel met je vrienden: