+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza

Data 2018 volgen spoedig!

Tijdens deze vier bijzondere, diepgaande retreats op The Organic Farm op Ibiza ligt de nadruk bij elk op een verschillend gebied, zoals Prajna Yoga, Qi chong, Ayurveda en Chakra’s. Hier wordt ook de voeding, workshop en de behandeling aangepast die je erbij krijgt. Bij 3 van de 4 retreats maak je kennis met de PrajnaYoga-techniek van Arunji (behalve bij de Qigong retreat). Hij heeft deze techniek speciaal ontwikkeld om elke student met de essentie van yoga in contact te brengen en je eigen self-practice te ontwikkelen. Deze korte series die hij je gaat leren, dragen bij aan een krachtig lichaam, helderheid van geest en een emotioneel evenwichtig hart. Met deze series op zak heb je voortaan altijd een yogapractice die je overal kunt toepassen, een ware gift aan jezelf.

Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 1Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 2Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 3Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 4Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 5Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 6Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 7Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 8Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 9Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 10Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 11Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 12Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 13Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 14Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 15Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 16

Begeleiding & De Yoga

Arunji, de initiatiefnemer van de PrajnaYoga methode, is yogadocent sinds 2001. Hij heeft intensieve docentenopleidingen en workshops gevolgd, o.a. bij de grote meesters zelf: B.K.S Iyengar en Sri Pattabhi Jois. In de afgelopen 15 jaar heeft hij PrajnaYoga organisch ontwikkeld door middel van creatieve verkenning op de yogamat en de studie van de klassieke yoga teksten. Het resultaat is een prachtig vloeiende stijl gebaseerd op de yoga principes van gevoeligheid en integriteit. Deze stijl valt het best te beschrijven als een slow-flow vinyasa stijl, die samen met de hand mudra’s, ademhalingstechnieken en mantrameditaties een complete yogapractice vormt.

Programma

Het programma begint bij elke retreat aan het eind van de middag met een eerste les, gevolgd door een diner. Na je eerste nacht in de rust en stilte van het platteland krijg je een licht stimulerende kruidenthee uit de moestuin gevolgd door een ochtendles op het buitenplatform. Daarna is het tijd voor een detox supersap en een heerlijke vegetarische brunch. De rest van dag is voor jou. Me time! Lees lekker een boek in de tuin, wandel de “meditatie-mile" op het land rondom de farm of geniet van een behandeling van een van de vaste therapeuten. Met een huurauto zit je zo bij een fijn strandje in het mooie noorden van Ibiza. Alles is vrij. De middagles start weer om 18 uur, gevolgd door het diner. De avonden breng je met elkaar door onder de sterren of misschien trek je jezelf even terug, alles is mogelijk. Ook komt er nog een lokale muzikant langs op een avond. Op de laatste dag is er ook nog een les en brunch om 10.30, dus zorg dat je pas in de middag hoeft te vertrekken en je relaxed naar huis kunt gaan.

Qigong Retreat 27 mei - 2 juni

Qigong is een eeuwenoude practice om Qi, oftewel levensenergie, te genereren om het lichaam gezond, de geest helder en de spirit vredig en te houden. Bij deze Qigong Retreat ligt de focus specifiek op de twee volgende vormen: de Vijf Elementen in de ochtend practice en de Vijf Dieren in de middag practice. In elke practice leer je de bewegende meditatie van de vijf vormen gevolgd door een geleide meditatie van 15 minuten. Leren hoe je de ademhaling, het lichaam en de geest in harmonie brengt is essentieel voor elke vorm van meditatie. Zowel meditatie in beweging als zittende meditatie. Elke practice wordt ondersteund door de eeuwenoude wijsheid van de Tao en Zen. Deze wijsheden worden verhelderd, relevant en toepasbaar gemaakt voor het dagelijks leven zodat je meer helderheid, focus en innerlijke vrede ontwikkeld.

Tijdens de retreat wordt je een student van "de kunst van het bewegen naar stilte". Je ontvangt een dagboek om aantekeningen te maken van het geleerde, van de filosofie en de poëzievormen Haiku en Kaon.

De dagelijkse maaltijden worden vers bereid door onze uit Japan ingevlogen chef-koks Satomi en Miyuki. De maaltijden en kruidenthee zijn specifiek geselecteerd om je dagelijkse practice te ondersteunen, geven je energie, is mild reinigend en ondersteunt de vrije stroom van Qi. Op één van de avonden zal er tijdens het diner live muziek zijn met Japans muzikant Wataru. Zijn muziek wordt ook wel omschreven als: "carry the spirit, from cloud to cloud".

Tijdens je vrije tijd kun je kiezen voor een Shiatsu massage (inclusief) om spanningen los te laten en het lichaam, geest en spirit in harmonie te brengen. Shiatsu is een Japanse massagevorm gebaseerd op traditionele Chinese Geneeskunde. Door het fysieke lichaam met de energetische opbouw van Qi te stimuleren door energiebanen (ofwel meridianen) kom je in een diepe ontspanning en kom je energetisch in balans.

Om de retreat ervaring compleet te maken worden er workshops aangeboden zoals: chopsticks maken, etiquette met traditionele Yakusugi aromatische hout, Origami en Zen wandelmeditatie.

Prajna Yoga & Qigong 5 Elements 24-30 juni

Qigong is altijd een populaire workshop tijdens de PrajnaYoga retreats. Dus deze retreat is dan ook dé perfecte combinatie van beide. Qigong 5 elementen practice in de ochtend om 8:00 uur en PrajnaYoga 8 Indians in de namiddag om 18:00 uur.

Ochtend practice: De Qigong 5 elementen. Elk element is verbonden met een bepaald orgaan en daardoor bouw je Qi op. Je verbetert de gezondheid en kwaliteit van je organen en de onderliggende interactie van de organen. Elk element stimuleert specifieke positieve emoties en helpt je in het loslaten van daarmee verbonden negatieve emoties. 

 • Het Hout element is verbonden met de lever en galblaas. Het stimuleren van vriendelijkheid en het loslaten van  boosheid en frustratie.
 • Het Vuur element is verbonden met het hart en dunne darmen. Het stimuleren van compassie en het loslaten van angst.
 • Het Aarde element is verbonden met de maag en milt. Het stimuleren van vreugde en het loslaten van lijden.
 • Het Metaal element is verbonden met de longen en  dikke darmen. Het  stimuleren van moed en het loslaten van verdriet.
 • Het Water element is verbonden  met de nieren en blaas. Het stimuleren van zachtheid en het loslaten van angst.

Tijdens de dagelijkse Qigong practice leer je deze 5 Virtues en 5 Surrenders te ontwikkelen. Dit zorgt voor een verbetering in je algehele gezondheid. Zowel fysiek, emotioneel als spiritueel. 

Namiddag practice: Zoals met alle PrajnaYoga series is het bij de 8 Indians ook de bedoeling dat je deze uit het hoofd (in je hart) leert. De intentie is dat je een self-practice opbouwt zodat je deze bij thuiskomst kan blijven beoefenen. De serie begint met een van de Flames of Agni, een ademhalingsoefening om prana  (levensenergie) op te bouwen, en eindigt met een geleide mantra meditatie. 

Tussen de ochtend- en namiddag practice heb je vrije tijd om het eiland te ontdekken. Ga relaxen op het strand of geniet van een Aguahara sessie (inclusief in de retreat) met Lao en Johanna. Aguahara is een vorm van water therapie waarbij het lichaam en geest wordt ondergedompeld in gewichtloosheid en vrijheid. Aguahara is een kunstvorm zoals dans waarbij je speels en met veel liefde in het water wordt bewogen door een therapeut. Lichaam en geest laat spanningen los, zowel fysiek als emotioneel. Een diep bewustzijn kan opkomen samen met een gelukzalig gevoel en bliss. Een perfecte toevoeging aan de Qigong en PrajnaYoga practice. 

De overheerlijke vegetarische maaltijden worden met veel liefde bereid door Wendy Anne Steane van Love Bites. Wendy is een veelgevraagde chef-kok op Ibiza door haar creatieve en super gezonde kookstijl. We zijn erg blij dat ze dit jaar de maaltijden voor ons verzorgd.

PrajnaYoga & Dove Sequence 22-28 July

Ochtend practice: De 8 Indians 2nd Series is geheel gefocust op variaties en alternatieve houdingen van de 1st Series. Het is niet noodzakelijk dat je bekend met de 1st Series om de 2nd Series te kunnen beoefenen. Alhoewel het wel aanbevolen is om beide series te bestuderen om het geheel te begrijpen en om je practice uit te breiden met meer variatie.

Namiddag practice: The Dove Sequence begint met een van de Flames of Agni ademhalingsoefeningen om met zachtheid de Prana en focus van de geest te stimuleren.

De Pranayama  (ademhalingsoefening) wordt gevolgd door een Vinyasa die specifiek voor de Dove Sequence is ontwikkeld om de gewrichten te versoepelen, warmte op te wekken in de spieren en de adem en beweging met elkaar te verbinden.

The Dove Sequence is gebaseerd op één enkele yogahouding, Eka Pada Raja Kapotasana, " King of Doves". Je gaat deze houding ervaren in een vooroverbuiging, twist en achteroverbuiging met een Vinyasa tussen de in totaal 6 houdingen door. Elke asana  (houding) heeft een daarbijbehorende Mudra om de asana te verdiepen op emotioneel en bewustzijnsniveau.

Na de Vinyasa-Asana practice van The Dove Sequence volgt een geleide mantra meditatie. Alle mantras zijn geschreven door Arunji. Elk poëtische vers is gefocust op een spirituele houding om helderheid, loslaten en vrijheid uit te nodigen.

Onze gespecialiseerde vegetarisch chef, Wendy Anne Steane, zal ook tijdens deze retreat voor overheerlijke maaltijden zorgen. Onder andere reinigende smoothies en guilt-free snacks om je zowel je lichaam als geest te voeden.

In je vrije tijd tussen de lessen door kan je genieten van een massage (inclusief) van Karyn Anne Giles. Een ervaren therapeut die verschillende massages aanbiedt zoals Reflexologie en Aromatherapie.

7 Chakras & Lotus Serie 12-18 Augustus

PrajnaYoga Ayurveda 5 Elementen.

Op de vierde en laatste retreat van White Island Retreat op de Organic Farm in Ibiza kan je van de twee PrajnaYoga series genieten.

Ochtend practice: De Ayurveda 5 Elementen, Aarde - Water - Lucht - Vuur - Ruimte, zijn elk verbonden met 5 verschillende beoefeningen.

 • Aarde element is verbonden met een staande voorover buiging, 1e Chakra en richt zich op stabiliteit en aarden.
 • Water element is verbonden met het vloeiende van water: staande twist, 2e Chakra en met de focus op zachtheid.
 • Vuur element is verbonden met een zittende achterover buiging, 3e Chakra en richt zich op transformatie en reiniging.
 • Lucht element is verbonden aan een zittende balanshouding, 4e Chakra en richt zich op lichtheid en vrijheid.
 • Ruimte element is verbonden met een zittende geleide meditatie, 5e Chakra en met de focus op leegte, het Universele nul begin. 

Elke houding in de serie is verbonden met de Ayurveda 5 Elementen en tegelijkertijd ook met één van de 7 Chakra's (energie centra). Om de 7 Chakra Serie compleet te maken kan er optioneel nog twee extra houdingen meegenomen worden in de practice, tussen de Lucht en Ruimte element in. Schouderstand dat verbonden is met de 6e Chakra en met de focus op inzicht. Hoofdstand is verbonden met de 7e Chakra en richt zich op eenheid.

De vele lagen van deze serie zal innerlijk ervaren en onderzocht worden gedurende de retreat. Zo is de 5 Elementen Serie bijvoorbeeld ook verbonden met de 5 zintuigen. En de 7 Chakra's zijn verbonden met 7 subtiele lagen van bewustzijn.

Om de 5 Elementen Serie compleet te maken zal Jeremie Quidu een Ayuveda massage aanbieden (inclusief). Er wordt gebruik gemaakt van verwarmde zelfgemaakte kruidenoliën dat het lichaam laat ontspannen en reinigen. Bovendien wordt het lichaam hersteld door de stimulatie van een vrije circulering van prana. 

Na de ochtend practice is er vrije tijd om bijvoorbeeld te genieten van de stranden en de natuur van Ibiza.

Namiddag practice: Misschien wel de mooiste serie van PrajnaYoga: de Lotus Serie. Deze is gebaseerd op de Yoga houding Halve Lotus.

Met een "Flames of Agni" ademhalingsoefening en de Lotus Hand Mudra begin je de practice. Gevolgd door een Vinyasa, speciaal ontwikkeld om de heupen, knieën en enkels met zachtheid voor te bereiden op de Lotus Serie. De practive wordt afgesloten met een Mantra Meditatie.

Wendy Anne Steane zal wederom weer de overheerlijke zeer voedende maaltijden verzorgen waar gebruik gemaakt wordt van de lokale producten. 

We kijken er naar uit om je te.mogen ontvangen en met je te delen.

Accommodatie

De biologische boerderij is gelegen in het landelijke noorden van Ibiza, op loopafstand van het dorpje San Miquel en niet ver van idyllische strandjes (huurauto is een aanrader!). Hier zit je midden tussen de avocado's, sinaasappels, vijgen watermeloen, pompoen en tomaten. En natuurlijk zijn er vrije uitloopkippen die eieren leveren. De kamers zijn zoals je dat verwacht op een organic farm: gewoon comfortabel en gezellig. De chef kok bereidt haar maaltijden altijd met alles wat in het seizoen en lokaal groeit. En dat proef je! Er zijn in totaal vijf slaapkamers, drie in het farmhouse (waarvan een met een eigen badkamer) en twee nabij gelegen appartementen met eigen keukentje en badkamer. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6 en de maximale 10.

Prijs en Periode

DataGedeelde kamer en badkamerSingle kamer, gedeelde badkamerGedeelde kamer met eigen badkamerSingle kamer met eigen badkamerGedeeld Appartement met badkamer en keukenSingle Appartement met met badkamer en keukenBeschikbaarheid
22-28 juli 20178 Indians 2nd Series & Dove Sequence€ 975.00€ 1375.00€ 1100.00€ 1495.00€ 1200.00€ 1695.00VOL
12-18 augustus 2017PrajnaYoga 5 Ayurveda Elements/7 Chakra Sequence & Lotus Sequence€ 975.00nvtnvtnvtnvtnvtVOL

Check de beschikbaarheid van Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibizaterug naar overzicht

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Inclusief

 • 6 overnachting bij de Organic Farm
 • Alle maaltijden (brunch, diner en fruit/gezonde snacks)
 • Alle lessen van Arunji (2 x 2 uur per dag)
 • Transfer vanaf de luchthaven
 • Behandeling (bv massage of reiki) behorende bij het retreat

Exclusief

 • Vliegtickets naar Ibiza
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: 975 p.p.

Periode: mei, juni, juli, augustus

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Wat een heerlijk eiland en wat een fijne week was dit! De combi qi-gong in de ochtend en yoga in de avond was top....’

‘Wat een fantastisch retreat!! Ik had geen ervaring of idee bij Qigong, maar ben helemaal fan geworden! Ook het eten tijdens...’

lees meer
schrijf een review