+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza

Tijdens deze bijzondere, diepgaande retreats ligt de nadruk bij elk op een verschillend gebied, zoals Prajna Yoga, Qi chong, Ayurveda en Chakra’s. Hier wordt ook de voeding, workshop en de behandeling aangepast die je erbij krijgt. Bij 3 van de 4 retreats maak je kennis met de PrajnaYoga-techniek van Arunji (behalve bij de Qigong retreat). Hij heeft deze techniek speciaal ontwikkeld om elke student met de essentie van yoga in contact te brengen en je eigen self-practice te ontwikkelen. Deze korte series die hij je gaat leren, dragen bij aan een krachtig lichaam, helderheid van geest en een emotioneel evenwichtig hart. Met deze series op zak heb je voortaan altijd een yogapractice die je overal kunt toepassen, een ware gift aan jezelf.

Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 1Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 2Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 3Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 4Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 5Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 6Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 7Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 8Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 9Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 10Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 11Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 12Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 13Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 14Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 15Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 16Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 17Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 18Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibiza 19

Begeleiding & De Yoga

Arunji, de initiatiefnemer van de PrajnaYoga methode, is yogadocent sinds 2001. Hij heeft intensieve docentenopleidingen en workshops gevolgd, o.a. bij de grote meesters zelf: B.K.S Iyengar en Sri Pattabhi Jois. In de afgelopen 15 jaar heeft hij PrajnaYoga organisch ontwikkeld door middel van creatieve verkenning op de yogamat en de studie van de klassieke yoga teksten. Het resultaat is een prachtig vloeiende stijl gebaseerd op de yoga principes van gevoeligheid en integriteit. Deze stijl valt het best te beschrijven als een slow-flow vinyasa stijl, die samen met de hand mudra’s, ademhalingstechnieken en mantrameditaties een complete yogapractice vormt.

Programma

Het programma begint bij elke retreat aan het eind van de middag met een eerste les, gevolgd door een diner. Na je eerste nacht in de rust en stilte van het platteland krijg je een licht stimulerende kruidenthee uit de moestuin gevolgd door een ochtendles op het buitenplatform. Daarna is het tijd voor een detox supersap en een heerlijke vegetarische brunch. De rest van dag is voor jou. Me time! Lees lekker een boek in de tuin, wandel de “meditatie-mile" op het land rondom de farm of geniet van een behandeling van een van de vaste therapeuten. Met een huurauto zit je zo bij een fijn strandje in het mooie noorden van Ibiza. Alles is vrij. De middagles start weer om 18 uur, gevolgd door het diner. De avonden breng je met elkaar door onder de sterren of misschien trek je jezelf even terug, alles is mogelijk. Ook komt er nog een lokale muzikant langs op een avond. Op de laatste dag is er ook nog een les en brunch om 10.30, dus zorg dat je pas in de middag hoeft te vertrekken en je relaxed naar huis kunt gaan.

Tai Chi Stick Retreat

Het Tai Chi Stick Retreat is ideaal als Tai Chi nieuw voor je is. Tegelijkertijd is dit retreat zeer geschikt voor mensen die al bekend zijn met Tai Chi maar de Stick-vorm nog niet kennen.

Tai Chi is een meditatie in beweging, een serie met langzame, elegante bewegingen gebaseerd op Chinese martial arts (vechtkunsten).
De bewegingen zijn gesynchroniseerd met een rustgevende ademhaling om de spieren en gewrichten te mobiliseren en te laten ontspannen. Daarnaast bevordert het emotionele stabiliteit en ontwikkel je een gezonde focus van de mind.
 
Iedere ochtend begin je met een les van 2 uur met daaropvolgend een detox superjuice en een gezonde en overheerlijke brunch. In de middag is er weer een les van 2 uur lang met daarna een heerlijk Aziatisch diner.
 
Het midden van de dag is vrij te besteden. Geniet van een Shiatsu massage van onze massagetherapeut Alison (inbegrepen in retreat!), bezoek één van de vele mooie stranden van Ibiza of rust heerlijk uit bij het zwembad van de villa. Alles kan, niks moet.
 
Arunji is altijd beschikbaar voor persoonlijke begeleiding op spiritueel of filosofisch gebied. Voel je vrij om hem aan te spreken voor een persoonlijk gesprek.

Prajna Yoga & Qigong - 5 Elements

Qigong is altijd een populaire workshop tijdens de PrajnaYoga retreats. Dus deze retreat is dan ook dé perfecte combinatie van beide. PrajnaYoga 8 Silken movements in de ochtend en Qigong 5 elementen practice in de namiddag.

Ochtend practice: Zoals met alle PrajnaYoga series is het bij de 8 Silken movements ook de bedoeling dat je deze uit het hoofd (in je hart) leert. De intentie is dat je een self-practice opbouwt zodat je deze bij thuiskomst kan blijven beoefenen. De serie begint met een van de Flames of Agni, een ademhalingsoefening om prana  (levensenergie) op te bouwen, en eindigt met een geleide mantra meditatie. 

Tussen de ochtend- en namiddag practice heb je vrije tijd om het eiland te ontdekken. Ga relaxen op het strand of geniet van een Shiatsu sessie (inclusief in de retreat) met Lao en Johanna. Aguahara is een vorm van water therapie waarbij het lichaam en geest wordt ondergedompeld in gewichtloosheid en vrijheid. Aguahara is een kunstvorm zoals dans waarbij je speels en met veel liefde in het water wordt bewogen door een therapeut. Lichaam en geest laat spanningen los, zowel fysiek als emotioneel. Een diep bewustzijn kan opkomen samen met een gelukzalig gevoel en bliss. Een perfecte toevoeging aan de Qigong en PrajnaYoga practice. 

Namiddag practice: De Qigong 5 elementen. Elk element is verbonden met een bepaald orgaan en daardoor bouw je Qi op. Je verbetert de gezondheid en kwaliteit van je organen en de onderliggende interactie van de organen. Elk element stimuleert specifieke positieve emoties en helpt je in het loslaten van daarmee verbonden negatieve emoties. 

 • Het Hout element is verbonden met de lever en galblaas. Het stimuleren van vriendelijkheid en het loslaten van  boosheid en frustratie.
 • Het Vuur element is verbonden met het hart en dunne darmen. Het stimuleren van compassie en het loslaten van angst.
 • Het Aarde element is verbonden met de maag en milt. Het stimuleren van vreugde en het loslaten van lijden.
 • Het Metaal element is verbonden met de longen en  dikke darmen. Het stimuleren van moed en het loslaten van verdriet.
 • Het Water element is verbonden  met de nieren en blaas. Het stimuleren van zachtheid en het loslaten van angst.

Tijdens de dagelijkse Qigong practice leer je deze 5 Virtues en 5 Surrenders te ontwikkelen. Dit zorgt voor een verbetering in je algehele gezondheid. Zowel fysiek, emotioneel als spiritueel. 

Dit authentieke retreat experience wordt ondersteund door onze master massagetherapeut Alison Jones. Zij biedt de Japanse Shiatsu en Ayurvedische therapeutische massages aan met aromatherapie oliën. Deze zijn inbegrepen bij de retreat!

Onze chefkok bereidt de meest overheerlijke maaltijden met verse producten om niet alleen de mens te voeden maar bovenal de spirit.

PrajnaYoga & Qi Gong - 6 Healing Sounds

De Qi Gong 6 Healing Sounds is een inspirerende en unieke practice. Elke healing sound is verbonden met een ontspannen ademhaling en beweging afgeleid uit Tai Chi. Deze geweldige practice heeft een harmoniserende en helende werking op het lichaam en kalmeert en verheldert de geest.
 
De Gods & Heroes PrajnaYoga serie is geïnspireerd door yogahoudingen en ademhalingsoefeningen die vernoemd zijn naar de goden en helden uit de Indiase mythologie. De serie is onderdeel van PrajnaYoga: mooi en in balans. En bevordert vrijheid in het lichaam en helderheid in de geest.
 
Onze master massagetherapeut Alison Jones zal aanwezig zijn om jouw Yoga en Qi Gong practice te ondersteunen met diverse massagebehandelingen: Shiatsu, aromatherapie en deep tissue.
Chef-kok Oliver bereidt overheerlijke maaltijden die de zintuigen stimuleren.
 
Arunji is altijd beschikbaar voor persoonlijke begeleiding op spiritueel en filosofisch gebied. Voel je vrij om hem aan te spreken voor een persoonlijk gesprek waarin je samen met hem jouw levensrichting /- doel kan onderzoeken.

Accommodatie

De biologische boerderij is gelegen in het landelijke noorden van Ibiza, op loopafstand van het dorpje San Miquel en niet ver van idyllische strandjes (huurauto is een aanrader!). Hier zit je midden tussen de avocado's, sinaasappels, vijgen watermeloen, pompoen en tomaten. En natuurlijk zijn er vrije uitloopkippen die eieren leveren. De kamers zijn zoals je dat verwacht op een organic farm: gewoon comfortabel en gezellig. De chef kok bereidt haar maaltijden altijd met alles wat in het seizoen en lokaal groeit. En dat proef je! Er zijn in totaal vijf slaapkamers, drie in het farmhouse (waarvan een met een eigen badkamer) en twee nabij gelegen appartementen met eigen keukentje en badkamer. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6 en de maximale 10.

Prijs en Periode

DataGedeelde kamer en badkamerSingle kamer, gedeelde badkamerGedeelde kamer met eigen badkamerSingle kamer met eigen badkamerBeschikbaarheid
21-28 april 2018Tai Chi Stick Retreat€ 1100.00€ 1500.00€ 1200.00€ 1700.00check beschikbaarheid
12-19 mei 2018PrajnaYoga - 5 Elements Sequence & Qigong 8 Silken Movements€ 1100.00€ 1500.00€ 1200.00€ 1700.00check beschikbaarheid
15-22 september 2018PrajnaYoga - Gods & Heroes Sequence & Qigong 6 Healing Sounds€ 1100.00€ 1500.00€ 1200.00€ 1700.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga, Qigong en Ayurveda Retreats op Ibizaterug naar overzicht

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Inclusief

 • 7 overnachtingen
 • Alle maaltijden (brunch, diner en fruit/gezonde snacks)
 • Alle lessen van Arunji (2 x 2 uur per dag)
 • Transfer vanaf de luchthaven
 • Behandeling (bv massage of reiki) behorende bij het retreat

Exclusief

 • Vliegtickets naar Ibiza
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: 1100 p.p.

Periode: april, mei, september

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Wat een heerlijk eiland en wat een fijne week was dit! De combi qi-gong in de ochtend en yoga in de avond was top....’

‘Wat een fantastisch retreat!! Ik had geen ervaring of idee bij Qigong, maar ben helemaal fan geworden! Ook het eten tijdens...’

lees meer
schrijf een review