De stille kracht van Curaçao

Ontdek de onbekende kant van Curacao tijdens deze reis.

In samenwerking met Bijzonder Curaçao bieden wij een reis naar Curaçao aan waarin je de bijzondere, vaak onbekende kant van dit eiland gaat ontdekken. De kant van ongerepte natuur, yoga op het strand, bijzondere mensen, lokale eettentjes, mediteren bij zonsopkomst en wandelen op bijzondere (kracht)plekken.

Brenda Altorf neemt je mee in het najaar van 2015 langs al deze mooie inside adresjes. Jarenlang heeft zij op Curaçao gewoond en nog steeds is ze er regelmatig te vinden. Zij zal haar grote liefde voor dit eiland met je delen en je de “Happy Soul”-kant van Curaçao laten zien en ervaren.

De eerste 5 reserveringen voor deze reis krijgen een prachtig Curaçao inspiratieboek van Eef Ouwehand cadeau.

 

 

Programma (wijzigingen onder voorbehoud)

Tijdens deze reis gaan we een aantal plekken uit het Happinez artikel ‘De stille kracht van Curacao ’ (nr. 3, 2013) bezoeken. Zo gaan we wandelen met een gids die ons meeneemt door de ongerepte natuur, genieten van heerlijk lokaal eten, gaan we chichi's schilderen, krachtplekken bezoeken en ontbreken uiteraard body & mind sessies in de vorm van yoga en meditatie niet. Naast dit programma is er ook veel ruimte voor je eigen ontdekkingstocht, wat betekent dat er voldoende vrije tijd is die je naar eigen keuze kunt invullen.

Een greep uit de dingen die we gaan ervaren:

We gaan op bezoek bij Cheraldine Osepa voor een gezonde dosis lachyoga: Eén van de vrolijkste dingen om te doen op het eiland. Na afloop voel je je bevrijd en wandel je vol ‘feel-good’ hormonen weer naar buiten. Wie de innemende, goedlachse Cheraldine eenmaal heeft ontmoet, zal altijd naar haar terug willen komen. Cheraldine geeft naast lachyoga ook verschillende behandelingen zoals spirituele massages, voetendetox en een speciale gezichtsbehandeling. Als je wilt, kun je alvast een behandeling bij haar reserveren: de spirituele massage is een echte aanrader als je meer over jezelf wil weten en blokkades wil aanpakken.

Ook krijgen we een beach-yogales van Edward. Hij is een yogi in hart en nieren, ook al werkt hij overdag ‘gewoon’ bij een bank. Maar zodra hij op de mat stapt, voel je dat zijn practice met de grootste toewijding en passie wordt uitgevoerd. Hij staat hier puur en alleen om zijn passie te delen met anderen en dat voel je.

Verder gaan we mediteren met Maria. Deze charmante Curaçaose is een bekendheid op het eiland, omdat zij een van de meeste gevraagde trouwambtenaren is. Maar ze is vooral een hele mooie, warme, humoristische persoonlijkheid die ervan houdt mensen bij elkaar te brengen en dan een bijzondere sfeer te creëren. Ze neemt ons mee naar haar “geheime” plek waar we zullen mediteren.

De natuur van Curaçao gaan we tijdens deze reis ontdekken met de gidsen van Curaçao Footprint. Alle gidsen zijn even gepassioneerd over wandelen en ze nemen ons mee op hun favoriete wandelingen door de ongerepte natuur. Hier is de kans heel klein dat je iemand anders tegenkomt.

Ook creatief gezien gaan we onszelf uitdagen met een workshop chichi’s schilderen. Chichi’s zijn typisch Curaçaose beeldjes en het betekent ‘oudste zus’: Zij speelt een belangrijke rol in de familie. We gaan onze eigen chichi beschilderen bij Serena’s Art Factory.

De innerlijke mens wordt ook goed gevoed deze week. Zo gaan we dineren in een typisch Curaçaos landhuis en gaan we een avondje uit en heerlijk dineren in het wijkje Pietermaai. In deze wijk, vol gerestaureerde huisjes in traditionele stijl, vind je nu de leukste bars en restaurants van het eiland.

Accommodatie

Tijdens deze reis slapen we op twee verschillende plekken: 4 nachten op Banda Abou en 4 nachten op Banda Ariba (resp. de West- en Oostkant van het eiland).

(accommodatiea onder voorbehoud)

Begeleiding

Deze reis is grotendeels ontworpen door Brenda Altorf toen zij samen met Monique Jansse van Happy Soul Travel de andere kant van Curaçao belichtte in Happinez nr. 3 (2013). Brenda is een serial entrepreneur: zij is onder andere initiatiefnemer van 'Restaurantweek Curaçao' en van 'Bijzonder Curaçao', heeft vier jaar op Curaçao gewerkt en gewoond en verdeelt nu haar tijd tussen Nederland en Curaçao. Ze is altijd in beweging, op zoek naar nieuwe inspiratie in alles wat met eten, bijzondere plekjes, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Haar enthousiasme en liefde voor Curaçao zorgen ervoor dat ze altijd op ontdekkingsreis blijft naar nieuwe en bijzondere plekjes op het eiland.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers. We laten z.s.m. weten of de reis definitief doorgaat, tot uiterlijk 6 weken voor vertrekdatum.

Prijs & Periode

Deze 9-daagse reis vindt plaats van 13 t/m 21 november 2015. De prijs is €1.095 p.p. o.b.v. een gedeelde 2-persoonskamer. Een 1-persoonskamer is op aanvraag, hiervoor geldt een toeslag van €325,- p.p.

Inclusief

 • 8 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 diners
 • 1 lunch
 • 2 yogalessen
 • 1 natuurwandeling
 • 1 workshop chichi schilderen
 • 1 meditatiesessie
 • Nederlandstalige reisleiding

Exclusief

 • Vlucht Nederland – Curaçao
 • Huurauto 
 • Overige optionele activiteiten en bijbehorend vervoer 
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Annulering- en reisverzekering (wel verplicht
 • Boekingskosten €15.-
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Optioneel

Er is tijdens deze reis genoeg ruimte om je eigen ontdekkingstocht te maken. Brenda helpt je ter plekke met het regelen van de activiteiten waar jij zin in hebt. Zie hier alvast enkele ideeën: - stand-up paddling tour - (mid)dagje Willemstad (+ bezoek aan slavernij museum) - reikibehandeling of Asian Shower bij www.gracias-curacao.com - Santai Spa - extra natuurwandelingen - aloë wellness behandeling bij La Bougainville - watersporten - zwemmen met dolfijnen (aan te raden vooraf te boeken!)

Vervoer op Curaçao

We hebben bewust genoeg vrij te besteden tijd in deze reis ingebouwd om zelf bijzondere adresjes, healers en plekken te ontdekken. We adviseren je dan ook een auto te huren om er lekker op uit te trekken en naar de diverse activiteiten te rijden. Vind je het niet prettig om zelf te rijden dan proberen we ervoor te zorgen dat je met een andere deelnemer mee kunt rijden.

We willen ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk met dezelfde vlucht aankomt en vertrekt en zullen vanaf het vliegveld als groep met onze huurauto’s naar het hotel rijden. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Periode:

De stille kracht van Curaçao

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

21 okt. 2013
Ik heb een zeer ontspannen en relaxte vakantie op Curacao gehad. Inderdaad heb ik de bijzondere kant van Curacao ervaren …lees meer
I.H.

Deel met je vrienden: