Reis naar de Dalai Lama

In deze exclusieve 17-daagse reis gaan deuren open gaan, die voor anderen gesloten blijven. Je maakt kennis met de meest authentieke Tibetaanse cultuur die er nog bestaat. In Dharamsala, Noord India, wat letterlijk ‘rustplaats’ in het Hindi betekent, settelde zich op 31 maart 1959 H.H. Dalai Lama, na zijn vlucht uit China. Sindsdien is het gebied uitgegroeid tot een Tibetaanse nederzetting, beter bekend als ‘Little Tibet’.

De schitterende omgeving aan de uitlopers van de Himalaya en de schone lucht vormen het decor voor de schat aan excursies in de reis, waaronder het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA), Tibetan Medical Center, Tibetan Library, Tibetan childeren village, Gyutu Monestary, Main Tempel, Norbulinka, het Lotus meer in Rewalsar, Manali, Kangra Vally en de sneeuw op de Rothang pas. Onze route brengt je ook naar ‘schatten’ van de Hindoestaanse en Sikh cultuur in door toeristen nauwelijks bezochte gebieden.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,880 p.p.

Periode:

Programma

Dag 1, 16 mei aankomst 17 mei: Amsterdam – Delhi.

Dag 2, 17 mei Delhi – Dharamsala. Van Delhi vliegen we langs de uitlopers van de Himalaya naar Dharamsala. Check-in bij het gezellige guesthouse Pema Thang met uitzicht over de stad, de tempel en de residentie van de Dalai Lama. Tijd voor een eerste indruk van het levendige McLeod Ganj. Overnachting in Pema Thang.

Dag 3, 18 mei: Dharamsala / Mcleod Ganj. Bezoek aan de grote tempel van de Dalai Lama. Middag vrij. Overnachting in Pema Thang.

Dag 4, 19 mei: Dharamsala. Bezoek aan het Tibetan Medical- en Astrology Museum, Gangchenkyishong – gebouw van het Tibetan Government in Exile, Tibetan Library en Nechung Monastery (plaats van het Tibetaanse orakel). Overnachting in Pema Thang.

Dag  5, 20 mei: Dharamsala. Bezoek aan Dal lake, het Tibetan Children’s Village, TCV school en St. John’s Church. Middag: Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA) Overnachting in Pema Thang.

Dag  6, 21 mei: Dharamsala: Bezoek aan het Gyuto Manastery, de verblijfplaats van de Karmapa en het nonnenkloosters: Dolma Ling Nunery. Lunch in Norling cafe en bezoek aan het Tibetaanse cultuurcentrum Norbulinka.Overnachting in Pema Thang. 

Dag 7, 22 mei: Dharamsala – Rewalsar. Vertrek naar Rewalsar met het Lotus meer. Pelgrimsoord voor Tibetanen, Hindus en Sikhs. Na aankomst de rest van de dag vrij. Overnachting in Rewalsar.

Dag 8, 23 mei: Tso Pema (Rewalsar). Bezoek aan Tso Pema, de hoog gelegen grot van Padma Sambahwa en de heilige plaatsen van Guru Rinpoche. Namiddag terug. Overnachting in Rewalsar.

Dag 9, 24 mei: Tso Pema (Rewalsar). Dag om vrij te besteden

Dag 10, 25 mei: van Tso Pema (Rewalsar) naar Manali. Via Mandi, de Kullu vallei en een aantal leuke stops naar Manali, een kleine stad in Himachal Pradesh. Na aankomst vrij. Overnachting in Manali.

Dag 11, 26 mei: Manali. Bezoek aan de Hadimba Tempel en het dorp Vashit met o.a. een ‘hete bron’.

Dag 12, 27  mei: Manali, Lahaul Valley en Rothang Pass of bezoek aan Manali en klooster’s. Afhankelijk van de wens van de groep kan de rit naar de pas worden veranderd in een bezoek aan een klein lokaal klooster. In de avond terug naar het hotel in Manali.

Dag 13, 28 mei: Manali naar Baijnath. Terugweg naar Dharamsala. Onderweg bezoek aan een prachtig fort en een heel verrassend museum. Stop-over in Baijnath, Hotel Taragarh Palace, paleis van de prinsen van Jammu en Kashmir. Na aankomst vrij.

Dag 14, 29 mei: Baijnath naar Dharamsala. Indien gewenst nog een bezoek aan een Shiv (Hindustaanse) Temple en een Tibetaans Klooster. Na aankomst vrij. Overnachting in Pema Thang.

Dag 15, 30 mei: Dharamsala – Delhi. Vertrek naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Delhi.

Dag 16, 31  mei: Delhi. Sightseeing tour: India Gate, Qutab Minar, Lotus temple, Humayun Tomb, Red Fort en Jama Masjid. Lunch in het beroemde United Coffee House. Boodschappen doen in United Cottage Imperium. Overnachting in Delhi.

Dag 17, 24 mei: Delhi -Amsterdam. Vertrek naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam, met in onze rugzak een geweldige reiservaring!

Begeleiding

De Nederlandse reisleiding is in handen van theaterproducente Felicitas Speth von Schülzburg. Sinds 1994 werkt zij samen met het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA) waarmee zij 14 internationale producties realiseerde. Door haar relaties worden we in Dharamsala als ‘familie’ ontvangen. Pemtse Shalko van Kora Tours is haar lokale reisleider. Hij  kent het gebied met de achtergronden als geen ander en zorgt voor een perfecte, veilige begeleiding.

Op youtube kun je een impressie zien van de reis in 2013:
http://www.youtube.com/watch?v=VP89ikk8Erc

Accommodaties

We slapen in comfortabele middenklasse hotels en enkele luxe en zeer bijzondere accommodaties. Het hotel in Delhi is in het centrum van de stad. ‘Basis’ in Dharamsala, is het intieme Pema Thang guesthouse met vegetarisch restaurant. De balkons hebben uitzicht op de tempel en de residentie van de Dalai Lama. De eigenaresse, Chukkie Tethong, is een van de beroemdste Tibetaanse zangeressen, die met haar zuster heeft gestudeerd aan TIPA. In Rewalsar verblijven we in het enige moderne hotel of in de gastenkamers van het Tibetaanse klooster. In Manali logeren wij in een zeer luxe hotel met schitterend uitzicht over de vallei en de uitlopers van de Himalaya. Taragarh Palace, nog steeds in bezit van de prins van Jamu en Kashmir, brengt ons in de sfeer van het koloniale India. In Dharamsala nemen we opnieuw intrek in Pema Thang guesthouse.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers.

Prijs & Periode

Reisdata: 16 mei - 1 juni  en 19 september – 5 oktober 2014. 


De prijs is v.a. €1880.- p.p. (op basis van een tweepersoonskamer).
De toeslag voor een eenpersoonskamer is €350.-. Voor de tweede reis is de prijs v.a. €1895.

Inclusief

 • Binnenlandse reis- en verblijfkosten
 • Alle ontbijten
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Nederlandse en Tibetaanse/Engelssprekende reisbegeleiding

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Entreegelden
 • Facultatieve excursies en vervoer
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Visum
 • Reis- en Annuleringsverzekering
 • boekingskosten €15 p.p.
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Neem voor het boeken van je vlucht contact op met Tassy - International Performing Arts via management@ipatheater.nl of via telefoonnummer: 06-54250103

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,880 p.p.

Periode:

Reis naar de Dalai Lama

Prijzen vanaf: €1,880 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

31 jan. 2014
Een van de mooiste trips die ik ooit gedaan heb. Een onvergetelijke reis, met geen pen te beschrijven. Je moet het ervaren. …lees meer
Susan
31 jan. 2014
Mijn eerste agendapunt werd vorstelijk gehonoreerd: op mijn gemak naar het Tibetaans luisteren en de trillingen door mij …lees meer
Milly
16 jan. 2013
Dharamsala … een aanrader! Met een groep van veertien zeer geïnteresseerde personen– we hadden van tevoren al met elkaar …lees meer
Hans en Marjan

Deel met je vrienden: