Happy highlight: The Making Of...

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Happy Soul Travel! Ik zal het nooit vergeten. Een periode waarin ik enorm aan het stoeien was met de vraag: wat wil ik nou echt (eehm wie niet…?). Mijn vaste baan in de televisiewereld had ik al een tijdje geleden aan de wilgen gehangen. Daarop volgden allerlei freelance opdrachten in de media en ondertussen probeerde ik mijn echte passies in kaart te brengen.

Dat was niet zo moeilijk: schrijven, reizen, yoga, persoonlijke ontwikkeling, mensen samen brengen… Ik deed een ayurvedische kuur in Amsterdam en schreef er op goed geluk een verslag over en stuurde het naar de Happinez. Na een jaar werd ik opeens gebeld, of ze het mochten plaatsen. En zo ging het balletje rollen. Ondertussen keurde een uitgeverij mijn plan goed een gids te gaan maken voor bijzondere wellnessadressen en mocht ik ook al af en toe op pad voor de Living.

Daar rolden weer nieuwe schrijfopdrachten uit voort en voor ik het wist was ik expert op het gebied van mooie bestemmingen voor persoonlijke groei. Maar het schrijven alleen voelde ook als iets vluchtigs. Even de trots bij het zien van het artikel, maar al gauw was ik alweer bezig aan het volgende. Ik wilde liever iets neerzetten waarmee ik mensen echt letterlijk mee kon nemen op reis. En voor ze op zoek gaan naar een bestemming die echt passend is. Want zo langzamerhand zie je door de bomen het bos niet meer in het enorme aanbod van retreats. Wat zijn nou de pareltjes?

Eigenlijk wilde ik helemaal niet alleen van start. Ik zocht overal naar een partner maar als het puntje bij het paaltje kwam, had ik zo duidelijk op mijn netvlies hoe ik het wilde en vond ik niemand om het mee te delen. De wens was zo sterk dat ik toch maar alleen begon. Dat waren mooie jaren, maar ook jaren van keihard werken, soms vrij eenzaam. Ik was net bevallen van mijn eerste zoon en werkte altijd ’s avonds of tijdens zijn slaapjes, tijdens vakanties, wanneer ik maar een moment had.

Nu 5 jaar later werk ik samen met mijn steun en toeverlaat Saskia en heb inmiddels twee zonen. Happy Soul Travel voelt als mijn derde kind. Ik heb het zien groeien, vallen en opstaan. Ik leer elke dag en geniet van al het moois dat het met zich meebrengt. Al die fijne Happy Souls die ik al heb leren kennen, al die mensen die de wereld zijn overgegaan om te werken aan hun eigen pad. Alle plekken die ik mag bezoeken. Daar deel uit van te mogen maken voelt enorm rijk.

Ik hoop dit nog heel lang te doen, want Happy Soul Travel ligt precies op het kruispunt van al mijn passies. En ik zou iedereen willen uitdagen hetzelfde te doen: Live your dreams, don’t dream your life away!

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: