Happy highlight: Superfoods: zin of onzin?

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

We vroegen onze health chef Mayla op Ibiza naar haar mening over superfoods. Lees hier meer over de zin en onzin hiervan…

Gebruik jij superfoods als je bij retreats kookt?

Ik kan zeker niet zonder 1 van de superfoods en ik weet wel zeker bijna niemand en dat is cacao. De pure cacao is een aphrodisiac en zit vol magnesium, vitamine c en is rijk in smaak en geeft mega energie. Dus kan je bijvoorbeeld ook de dag met een rauwe chocolade mousse of smoothie beginnen. 

Superfoods: zin of onzin?

Superfoods zijn de meest rijke vruchten, zaden of wortels. Het is natuurlijk nu een gigantische hype maar de superfoods zijn ook echt super omdat ze het lichaam meer geven aan vitaminen en mineralen dan de meeste groenten en fruit. Op superfoods zou je een tijdje kunnen leven als er geen ander eten in de omgeving te vinden is. 

Wat zijn je favorieten en waarom?

De meeste superfoods verschillen gigantisch in kwaliteit in de winkels liggen niet altijd de  beste superfoods alleen in de biowinkels. Ik gebruik niet teveel superfoods van allerlei plekken in de wereld. Ik geloof dat de beste superfoods die je kan gebruiken groeien in de omgeving waar je bent. In Nederland hebben we Tarwegras, honing, bijenpollen, bessen, wortels... Op Ibiza heb ik amandelen, aloe vera en carobe. Maar cacao is 1 superfood die toch echt van buitenaf moet komen en onmisbaar is.

En mijn favoriete superfoods die ik ook in de keuken gebruik zijn: agave (natuurlijk zoetmiddel van een cactuswortel), kokosolie (koudgeperst) voor de beste rauwe vegan taarten. En ik gebruik goji bessen voor smoothies, energybars, en ter decoratie voor allerlei gerechten. 

Mmmjammie...kun je 1 receptje met ons delen?

Komt 'ie dan, in het Engels:

Chocolate Avocado Smoothie

1 avocado
3 bananas
1 teaspoon of cinnamon
1 teaspoon of vanilla
1 cup raw cashew nuts/ hemp seeds 50 gram raw cacao powder
1 litre mineral water

This Smoothie you can make like you want it. So feel free to mix anything else with it. Dried fruits like dates, figs ore raisins. Or any other fresh fruits you have around ore a bowl of fresh spinach. You can also use coconut water instead of mineral water.

Blend all the ingredients in the blender until it is smooth and enough liquid to drink.

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: