Happy highlight: Een Reis terug naar het Hart in de Verstilde Oase 

Samen met Happy Soul Laura heb ik de afgelopen dagen de wonderen van onze Verstilde Oase mogen ontdekken. Wat was het bijzonder! 

Soms ga je weleens op retreat of op reis met een bepaalde intentie. Mijn intentie voor deze reis was ‘travel with an open heart’. Ik was nog nooit in Marokko geweest dus heel nieuwsgierig wat het was waar ik al zoveel mensen vol lof over had horen praten. 

De ontvangst van Khalid en zijn team voelde als thuiskomen. Het begon al op het vliegveld waar de chauffeur je met een brede glimlach ophaalt. Eenmaal aangekomen op de locatie begreep ik meteen waarom we deze plek de ‘Verstilde Oase’ noemen. Je kan hier urenlang luisteren naar vogeltjes en krekeltjes. Overal zie je kleurrijke kussentjes, tapijtjes en heb je leuke zitplekjes om je terug te trekken in de levendige tuin vol met bloemen en exotische planten. Je wordt echt met liefde verzorgd door het team waar chef Rachid je heerlijke tajines, soepen, Marokkaanse pannenkoekjes, ei-gerechten, sapjes en kruidentheeën voorschotelt. En wordt het even te warm, dan neem je een heerlijke verkoelende duik in het zwembad. 

Khalid staat voor en gelooft heel erg in zijn missie: mensen ontvangen die willen vertragen en verstillen. De energie van het alledaagse Marokkaanse leven voegt hier veel aan toe. Je hoort in de verte wat kinderen spelen en regelmatig zie je iemand gewoon ergens zitten. Niet onderweg, op de klok kijkend of iets aan het doen. Gewoon aan het ‘zijn’. Iets wat velen van ons niet kunnen begrijpen. 

De inspiratie-wandeling is een van de dingen die mij in het bijzonder heeft geraakt. Tijdens deze wandeling ga je -met wie daar behoefte aan heeft- wandelen door de natuur in stilte. Stilte heeft voor mij altijd iets heel krachtigs. Je creëert de ruimte om bepaalde dingen te laten zijn en jou op te zoeken in plaats van dat je vanuit je hoofd sturing wilt geven aan alles. Zo kwam het besef dat ik de afgelopen tijd weer meer vanuit mijn hoofd leef, in oude patronen val waardoor er minder ruimte is voor het voelen. Door bijzondere gesprekken met Khalid en de liefdevolle mensen om mij heen kon ik weer contact maken met mijn hart. Vragen aan mijzelf waar word ik blij van? Wat enthousiasmeert mij? Waar krijg ik energie van? Wat is nou echt belangrijk? Mag ik blijven dromen? Misschien heb ik alle antwoorden nog niet, maar volgens mij gaat het daar ook niet om. Het gaat om het feit dat je jezelf de ruimte gunt om de vragen te stellen. Om stil te staan. Daar ligt voor mij de verbinding met het hart. 

We raden je zeker aan om minimaal 7 nachten te reserveren zodat Khalid je tijdens je verblijf mee kan nemen op verschillende excursies om de omgeving te ontdekken. Ze bieden echt van alles aan. Een bezoek aan de woestijn, Marrakech, bijzondere valleien of extra’s zoals kookworkshops, massages en meer! We vinden het echt superleuk om meer te delen over deze reis, dus aarzel niet om ons te mailen of eens te bellen! 

Liefs Roos 

Wil je ook de slow living levenswijze van Marokko ervaren?

Bel of mail en we helpen je verder!

Naar deze retreat
Roos

Roos

Een Happy Soul sinds 2020. Roos is dol op yoga, meditatie, voeding en reflectie. Het allerleukst vind ze voor jou een passend retreat vinden waarin jij alle ruimte ervaart om tegelijkertijd te rusten en te groeien!

Deel met je vrienden: