Happy highlight: Droom-retreat in Italië opent haar deuren!

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Het lijkt aan de orde van de dag: iedereen wil tegenwoordig zijn eigen retreats organiseren. Ik word dagelijks overspoeld door prachtige initiatieven en wilde plannen die met ons samen willen werken. Tegen 95% zeg ik nee. Mijn missie is om van Happy Soul Travel geen booking.com te maken met waslijsten aan opties, maar de pareltjes eruit te pikken, die persoonlijk te bezoeken en vanuit die ervaring jullie als klant persoonlijk te adviseren. En na een verbouwing van twee jaar komt er een absolute parel bij waar wij als de kippen bij waren…

Men neme een vrouw met een vrachtlading aan levenswijsheid en ervaring met retreats en twee mannen die in haar geloofden en de middelen hadden om een retreatcentrum te faciliteren. Nu twee jaar later staat er bovenop een steile berg misschien wel een van de mooiste retreatcenra die ik ooit heb gezien…en nog betaalbaar ook!

De oprichters vertellen me het verhaal en ook hier gebeurde wat ik altijd hoor bij dit soort prachtplekken: het lot bracht ze bij de juiste plek. Eerst op zoek in Frankrijk, maar geen enkele plek leek dát te hebben wat ze zochten. Totdat ze vier dagen een vriendin bezochten in Italië en vanuit een impuls een makelaar belde in Milaan. Die liet wat objecten zien, maar geen een voldeed. “Mocht er toch iets voorbij komen, laat het me weten”, zeiden ze nog. En alsof de goden mee luisterden kwam er plotsklaps de volgende dag een telefoontje van de makelaar dat er opeens een hotel bovenop een berg te koop kwam met spectaculair uitzicht over het meer. Ze gingen nog snel kijken en BAM, ze wisten het: “dit is het!”

De filosofie en missie was helder: een plek voor contemplatie en bezieling creëren, maar ook het mooiste retreatcenturm van Europa neerzetten zonder winstoogmerk (dus een stichting) en zodoende toegankelijk maken voor iedereen. Van een aanvankelijke verbouwing werden de plannen steeds wilder en grootser en alsof het lot een handje meehielp werd de financiële ruimte van de investeerders ook groter door de verkoop van hun bedrijf. Het oude hotel ging tegen de vlakte en in twee jaar tijd werd een waanzinnig centrum opgetrokken in oude stijl maar met modern design en oog voor detail. Ook de tempel in het midden werd een staaltje architectuur waar je u tegen zegt met als eye-catcher een kroonluchter die speciaal voor dit centrum door een Italiaanse glas-designer werd ontworpen.

Elk hoekje van deze  plek kan zo in een interieurtijdschrift, maar het belangrijkst is de bezieling van de plek. Er werkt een ongelofelijk enthousiast team die hier volledig klaarstaan om het jou naar je zin te maken. Maar je ook een verdiepende ervaring mee te geven. Zo heb ik in twee dagen tijd weer zoveel geleerd over meditatie. De meditatie docente kan het met al haar wijsheid ongelofelijk simpel uitleggen. En me ook motiveren het dagelijks te blijven doen. Ze daagt ons uit in elk geval de komende drie weken een commitment met onszelf aan te gaan. Het hoeft niet lang, en niet elke dag, maar maak een afspraak met jezelf en hou je eraan. Je gaat er zoveel profijt van hebben. Haar enthousiasme is zo aanstekelijk dat ik vandaag al om half 7 op mijn kussentje zat. En dat ga ik zeker volhouden want ik heb gevoeld hoe heerlijk mediteren kan zijn. Weerstand aan de kant!!

Deze plek is voor iedereen, voor een 3- een 5- of en 8-daagse proeverij maar ook voor diepgravende thematische retreats. Wij zijn klaar om jou te helpen bij je keuze. De vraag is alleen nog maar: wanneer maak jij die paar dagen vrij voor jezelf? Gun jezelf dit, je gaat er zoveel plezier van hebben!

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: