Happy highlight: Onze 5 tips voor Healthy Food onderweg

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Voor Happy Soul Travel ben ik regelmatig op reis en ik kan je vertellen dat het best ingewikkeld is om een beetje gezond te eten op weg naar de eindbestemming. Hier vind je mijn 5 tips om niet te vervallen in vliegtuigmaaltijden met plofkippen, voorverpakte sandwiches op het benzinestation of smakeloze muffins.

1 Neem eigen snacks mee

Bedenk goed wat je onderweg tegen gaat komen qua aanbod. Benzinestations? Vliegvelden? Mmm, meestal geen healthfood walhallahs. Dus neem wat voorraadjes gezond en lekker eten mee. Zelf neem ik altijd een zak noten, wat ongezwavelde abrikozen en fruit mee of wat homemade mueslirepen. Maar je zou natuurlijk ook een bakje rijst– of quinoasalade mee kunnen nemen als je wat meer tijd te overbruggen hebt. 

2 Vind de juiste plek op Schiphol

Geen zin om met eigen eten te slepen? Zoek dan je gezond eten op Schiphol. Zo kwam ik laatst humuswraps en een goede salade tegen bij Starbucks. Lekkere verse sap erbij en klaar ben je!

3 Bestel Indian food, vegan of in elk geval vegetarisch eten van te voren

Op lange afstandsvluchten kijk ik altijd van te voren of het mogelijk is om een vegan of vegetarische maaltijd te bestellen, of nog beter de Indiase (vaak beschikbaar op diverse vluchten, niet alleen naar India)! Die zijn vaak verrassend lekker!! 

4 De thee bij Easyjet en Transavia

Wat ik altijd een echte treat vind, is de jasmijnthee van Mr Jones op Transavia vluchten. Daar trakteer ik mezelf altijd op en krijg dan een heel cozy gevoel van die warme kartonnen beker met dat groene staafje. En ook bij Easyjet hebben ze inmiddels kruidenthee aan boord. Op lange afstandsvluchten kun je vaak ook alleen gekookt water krijgen en dan kun je je eigen kruidenthee-zakje meenemen in plaats van zo’n straffe zwarte bak vliegtuigthee. 

5 Drink, drink, drink!

En zorg vooral ook voor heel veel vocht en vermijd koffie en zwarte thee. Ik drink me altijd een ongeluk aan water tijdens lange vluchten. Anders droog je echt uit en wordt de jetlag alleen maar groter.

En hopelijk kom je dan redelijk fit en healthy aan op je bestemming waar je retreat kan beginnen. Heb jij nog leuke tips die je hier wilt toevoegen? Mail ze ons via monique@happysoultravel.nl, zodat we die ook weer kunnen delen.

Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: