Op Yogasafari in Tanzania

In een van de meest magische landen van het Afrikaans continent, Tanzania, vindt deze unieke yogasafari plaats. Met al je zintuigen open door de yoga zul je nog meer kunnen genieten van dit spectaculair mooie land. Tijdens het eerste gedeelte van de reis krijg je ’s ochtends yogales in het speciale ochtendlicht van Afrika, terwijl de aapjes en tropische vogels nieuwsgierig toekijken. De rest van de dag breng je door met het spotten van Afrika’s wildlife, fietsen, een massage bij de prachtige lodges of even ontspannen aan het zwembad.
Na de yogasafari-week kun je individueel kiezen hoe je de rest van je verblijf in Tanzania wilt invullen. Je kunt bijvoorbeeld je reis verlengen met een bezoek aan het noorden van de wereldberoemde Serengeti om de spectaculaire migratie van de gnoes te zien. We logeren in unieke safarikampen, die zo comfortabel zijn dat je zou vergeten dat je aan het kamperen bent. Tot slot kun je de reis nog uitbreiden met een verblijf op het paradijselijke Zanzibar.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,650 p.p.

Periode:

Programma (9 dagen, 8 nachten)

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro Airport in Arusha brengen we je naar de kleinschalige, eco-vriendelijke Ngare Sero Mountain Lodge (gekozen in de Times Top 5 Serene Retreats!). Ze verbouwen zelf hun groente en fruit in de tuin en er scharrelen zelfs 3 huiskamelen rond. Deze lodge heeft een heerlijk yogaplatform buiten aan het water. We overnachten hier 3 nachten en hebben iedere dag één en soms twee yogalessen van Stacia. Naast twee relaxdagen die je kunt invullen met een massage of luieren aan het zwembad, gaan we vanuit hier een “game drive” doen om het eerste wild te spotten in Arusha National Park. De vierde dag hebben we hier onze laatste yogales van Stacia en reizen door naar een prachtig tentenkamp voor 2 overnachtingen. Vanuit hier gaan we nog een keer op safari, dit keer naar het Tarangire National Park. Een prachtig park, zeker deze tijd van het jaar, vol olifanten en baobab-bomen. De volgende dag maken we een fietstocht door de Great Rift Valley met een waanzinnig uitzicht over Manyara Park. Een mooie manier om kennis te maken met het dagelijks dorpsleven in Tanzania. ‘s Middags gaan we op safari in het Manyara Park zelf, dat bekend staat om haar vogels en olifanten. Dan rijden we door naar de Plantation Lodge. Hier blijven we 2 nachten. Een unieke, persoonlijke plek, midden tussen de koffieplantages met weelderige tuinen en een zwembad. Vanuit hier bezoeken we de ongelofelijk mooie Ngorongoro Crater, een biotoop met een doorsnede van 20 kilometer vol wildlife.
Na dit programma heb je de keuze: door naar de Serengeti, Zanzibar of terug naar huis. Dit kan op individuele basis.

Yoga

Stacia doceert hatha yoga en meditate vanuit de Osho en Tibetaans boeddhistische traditie. Al jaren geeft zij les vanuit haar eigen eco-homebase Ngare Sero Lodge, maar ze reist ook met ons mee naar de Plantation Lodge. Ze maakt tijdens haar lessen een combinatie van verschillende yogavormen zoals kundalini, ashtanga en vinyasa yoga, afgestemd op de samenstelling van onze groep. Haar lessen zijn gericht op lichtheid en plezier waarin ze probeert het “zelf” plaats te laten maken voor een gevoel van eenheid.

Groepsgrootte

Het minimum aantal mensen voor deze yogasafari is 6 personen.

Prijs & Periode

Deze yogasafari zal plaatsvinden van 26 september t/m 4 oktober 2010. Kosten: €1650 o.b.v. een tweepersoonskamer. De eenpersoonstoeslag bedraagt €350 voor deze week.

Inclusief

 • Transfer vliegveld naar de lodge
 • 8 Overnachtingen
 • Alle Yogalessen
 • Alle maaltijden
 • Water, frisdrank, koffie en thee in de auto
 • Entreegelden van de wildparken
 • Vervoer met zeer comfortabele jeeps en uitstekende gidsen
 • Alle safari’s en dagtochten (fietsen) met Engelstalige gidsen
 • Verzekering van Flying Doctors en Ambulance Transport met First Air Responder

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Arusha (Kilimanjaro Airport) 
 • Drankjes in lodges
 • Terugreis naar Arusha + daghotel + diner wanneer je direct na het basisprogramma teruggaat (kosten $255)
 • Visum, contant te betalen bij aankomst ($50)
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De volgende maatschappijen vliegen op Tanzania: KLM www.klm.com), Air France, (www.airfrance.nl) Swiss (www.swiss.com) en Brittish Airways (www.ba.com). De KLM vliegt van Amsterdam iedere dag op Kilimanjaro Airport (KIA) nabij Arusha. Je vertrekt halverwege de ochtend van Amsterdam, en komt in de loop van de avond aan op KIA.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,650 p.p.

Periode:

Op Yogasafari in Tanzania

Prijzen vanaf: €1,650 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: