+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yogaweek in Noord-Italie

’s Ochtends de zonnegroet doen terwijl je over de bergen uitkijkt en je longen volzuigt met schone lucht, gevolgd door een met liefde bereide Italiaanse lunch met een goed glas wijn en een uitstapje naar de opera van Verona*. Dat is in het kort de sfeer van deze yogaweek in de bergen aan de noordkant van het Gardameer. Yoga in combinatie met het genieten van de goede dingen van het leven is het belangrijkst tijdens deze week, vinden de Nederlandse initiatiefnemers Carla en Arno. Nieuw dit jaar zijn de Dans je Dromen-weken, waarbij je de eerste stappen zet richting de verwezenlijking van jouw dromen.

* Het operaseizoen in de Arena van Verona start eind juni.

Yogaweek in Noord-Italie 1Yogaweek in Noord-Italie 2Yogaweek in Noord-Italie 3Yogaweek in Noord-Italie 4Yogaweek in Noord-Italie 5Yogaweek in Noord-Italie 6Yogaweek in Noord-Italie 7Yogaweek in Noord-Italie 8Yogaweek in Noord-Italie 9Yogaweek in Noord-Italie 10Yogaweek in Noord-Italie 11Yogaweek in Noord-Italie 12Yogaweek in Noord-Italie 13

Het Programma

Je bent deze week te gast bij het hartelijke Nederlandse echtpaar Carla en Arno. Aan het begin van elke yogaweek ontvangen zij de groep met een warm welkom onder het genot van een glas prosecco. Tijdens de week zijn er vijf yogasessies van 2,5 uur in de ochtend, de eerste op maandag. Op woensdag is er geen yoga. De maaltijden deel je met elkaar aan een lange tafel. Naast yoga zijn er genoeg andere activiteiten zoals wandelen in de bergen, een boottocht langs een aantal dorpjes aan het Gardameer, een bezoek aan de opera van Verona en diverse massages.

Accommodatie

Hotel Malga Zanga is gelegen in de bergen ten noorden van het Gardameer op een hoogte van 1155 meter. Hier vind je nog echte stilte. Ook dorpsbewoners, wandelaars en fietsers weten het landgoed te vinden voor een caffè al bar, een aperitivo of pasta al dente. Aandacht voor natuur, duurzaamheid en eerlijke landbouwproducten uit de streek staan hier voorop. De inrichting doet een beetje denken aan een chalet, met veel hout en stenen vloeren. De kamers zijn geheel gerenoveerd, ruim en comfortabel en hebben allemaal een eigen toilet en douche. Sommige kamers hebben uitzicht op het prachtige berglandschap.

De Yogaweken

De yogalessen tijdens deze week zijn gebaseerd op poweryoga, een actieve en levendige vorm van yoga. ‘Power' staat niet voor kracht maar voor energie. Door oefening in concentratie, ademtechniek en nauwkeurig samengestelde bewegingspatronen leer je je lichaam opnieuw en anders kennen. Hierdoor zul je direct meer rust en bewegingsvrijheid ervaren. Prettig voor je dagelijkse leven thuis, op je werk, in relaties of tijdens het sporten. Door het beoefenen van poweryoga voel je je energieker en fitter, worden je spieren sterker en je ademhaling beter. Maar poweryoga geeft je ook houvast, het zorgt voor ontspanning, een evenwichtige omgang met voeding en een betere beheersing van lichamelijke klachten. Voor deze yogaweek is geen eerdere ervaring met yoga vereist.

De Dans je Dromenweken

Tijdens deze week ga je onder begeleiding van een professionele coach en gediplomeerd yoga-dansdocent werken aan jouw dromen. Je ontdekt wat je tot nu toe tegenhoudt, krijgt inzicht in je kwaliteiten, vergroot je zelfvertrouwen en zet de eerste stappen om je wensen waar te maken. Dit alles vanuit de overtuiging dat je het beste functioneert - privé en op het werk – wanneer je je talenten voluit benut en doet wat je echt leuk en waardevol vindt.

Groepsgrootte

Aan deze yogaweken kunnen 8-20 mensen deelnemen.

Prijs & Periode

Periode

Prijs

Type week 

   
         
24 juni- 1 juli 2012 €795 Yoga    
1- 8 juli 2012 €795 Yoga    
8-15 juli 2012(vol) €795 Yoga    
22-29 juli 2012(vol) €795 Yoga    
29 juli- 5 aug 2012(vol) €795 Yoga    
5-12 aug 2012(vol) €795 Yoga    
12-19 aug 2012(vol) €795 Yoga    
19- 26 aug 2012(vol) €795 Yoga    
26 aug- 2 sep 2012* €795 Yoga    
9-16 sep 2012(vol) €795 Yoga    
2-9 sep 2012* €865 Dans je Dromen    
16-23 sep 2012(vol) €795 Yoga    
23-30 sep 2012(vol) €795 Yoga    
30 sep- 7 okt 2012(vol) €795 Yoga    


*Voor deze weken zijn er geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

De bovenstaande prijs is op basis van een tweepersoonskamer. De toeslag per week voor een eenpersoonskamer bedraagt €140,-. (Het aantal eenpersoonskamers is beperkt, boeking geschiedt op volgorde van aanmelding).

Inclusief

 • 7 nachten verblijf 
 • 6 dagen verzorging op basis van volpension (exclusief drankjes)
 • 1 dag verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 5 yogasessies van 2.5 uur inclusief yogamatje
 • 5 maal een vrij te besteden middagprogramma inclusief gratis vervoer en indien gewenst met begeleiding
 • Hotelfaciliteiten zoals restaurant/bar, tuin- en ligstoelen, buitenterras, gratis en voldoende parkeerplaatsen.

Exclusief

 • Reiskosten naar Italië.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Extra kosten van de middagactiviteiten
 • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven en drankjes
 • Transferdienst op aanvraag;
  - vliegveld Verona € 49,50 p.p. (retour). 
 • Boekingskosten €15 p.p.

Extra Activiteiten

 • Ayurvedische massage € 55,- (1 uur)
 • Thai-yogamassage € 70,- (1.5 uur)
 • Workshop Thai-yoga massage €60,- (3 uur).
 • Bezoek aan een wijnhuis & proeverij €15,-
 • Bezoek Verona ca € 70,- (Wat je bezoek aan Verona exact gaat kosten is afhankelijk van het aantal gasten dat mee gaat en bijv. de zitplaats die je kiest in de opera van Verona.)

Transfer

Als je met het vliegtuig wilt reizen dan is de beste verbinding Amsterdam-Verona met Transavia (www.transavia.nl). Op de aankomst- en vertrektijden van Transavia is een transferdienst beschikbaar vanuit het yogaretreat vanaf het vliegveld, trein- of busstation. De meeste mensen maken hier graag gebruik van.

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 795 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september

Boek deze reis

Lees het artikel over deze reis:

Yoga Magazine, mei 2009

Ervaringen
van ons:

‘Ik open mijn ogen na de eerste meditatie en zie een onwaarschijnlijk mooi berglandschap, de vogels fluiten en de yoga gaat...’

van anderen:

‘Vers terug van een warm en zonnig weekje op Malga Zanga. Wat een geweldige ervaring! Ik heb genoten van de yoga-lessen...’

‘Vakantie zoals vakantie hoort te zijn, dat is de vakantie bij jullie in Malga Zanga op de Monte Velo. Jullie hartelijkheid is...’

lees meer
schrijf een review