Yoga in Frankrijk

In de rustige omgeving ten zuiden van Angoulême ligt tussen de zonnebloemvelden een charmant landhuis. Hier organiseren we in augustus het exclusieve retreat "Spiritual evolution" met Govinda Kai. In Yin Yang Yoga wissel je dynamische en verstillende oefeningen af. In combinatie met de prachtige omgeving en gezonde (vegetarisch) maaltijden met lokale producten is dit de ideale invulling van je zomer.

In de omgeving van het retreat is bovendien van alles te doen: je kunt op de fiets de kleine dorpjes ontdekken, hiken, kanoën of heel relaxed een boekje lezen bij het zwembad.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Periode:

Locatie

Het typische Charentaise-stijl huis staat tussen de vrolijke zonnebloemvelden op het platteland van de Franse streek Charente. Dit yogacentrum wordt door eigenaresse Jolien beschikbaar gesteld aan inspirerende docenten zoals Mariah en Govinda Kai om hier hun retreats te houden. De verschillende gebouwen liggen rondom een mooie binnenplaats. Er is een tuin met kleine, knusse hoekjes en vanuit het grote zwembad kijk je wijds uit over het heuvelachtige landschap.

De ruime kamers zijn basic, maar comfortabel. Iedere dag beoefen je yoga op het houten yogaplatform buiten in de tuin.

"Spiritual evolution" Govinda Kai (24-31 augustus 2014)

Yoga is zo veel meer dan alleen het bewegen van ons lichaam en af en toe een les volgen. Velen van ons gaan steeds meer op zoek naar de diepgang van hun practice om spirituele groei te vinden. Tijdens deze yoga retraite met Govinda Kai word je geïnspireerd om ruimte te creëren om de ware essentie van yoga en jezelf te ontdekken, het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven! Met meer dan 15 jaar ervaring in het lesgeven van yoga, heeft Govinda Kai gewerkt met vele studenten in Azië, Amerika en Europa. Tijdens zijn lessen onderwijst hij zijn passie voor het geestelijk leven en voor diepe transformatie. Hij studeerde o.a. 2 jaar Tibetaans Boeddhisme onder de voogdij van Sogyal Rinpoche (auteur van "Het Tibetaanse boek van leven en sterven '). Hij hoort bij de selecte groep leraren in de wereld die een certificering ontvangen heeft voor het Ashtanga Vinyasa Yoga systeem welke onderwezen is door Sri K. Pattabhi Jois.

Programma
's Morgens beginnen we om 8 uur met een twee uur durende les. Voor de les is er fruit en thee aanwezig. Na de les krijgen we een uitgebreid ontbijt. We beginnen de les rustig, met meditatie- en ademhalingsoefeningen en bouwen op tot een dynamische en krachtig practice. De rest van de dag ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Bij het ontbijt kun je de lunch klaarmaken die je eventueel mee kunt nemen als je op pad gaat. Om 16h00 is er thee met iets lekkers. Om 17.00 komen we weer bij elkaar voor een rustige Yin Yogales van twee uur en sluiten de dag af met een meditatie. Hierna gaan we aan tafel genieten van een gezonde, zuivere maaltijd. Er wordt geen alcohol geschonken. Eventueel kunnen wij 's avonds ook nog een extra sessie doen zoals chakra filosofie wanneer hier voldoende interesse voor is.

Data en kosten

24-31 augustus 2014 (Govinda Kai). Je kunt kiezen uit de volgende kamers (mits beschikbaar), geef aan op je boekingsformulier waar je voorkeur naar uit gaat.

* Gedeelde 2p. kamer/gedeelde badkamer €795
* Gedeelde 2p. kamer/eigen badkamer €850
* Gedeelde 3p. kamer/gedeelde badkamer €750
* 1 p. kamer/gedeelde badkamer €895

 

Minimaal aantal deelnemers is 6, maximum aantal deelnemers is 12.

Inclusief

  • 7 overnachtingen 
  • Alle maaltijden zoals hierboven beschreven
  • Alle yogalessen

Exclusief

  • Vervoer
  • Boekingskosten €15
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Vervoer

Het retreat ligt zo’n 30 kilometer ten zuiden van Angoulême. Met de trein: de reis van Amsterdam naar Angoulême duurt zo'n 7 á 8 uur. Kijk op www.nshispeed.nl voor gunstige tickets.

Met het vliegtuig: kijk voor vluchten naar Bordeaux op www.worldticketcenter.com. We adviseren een vroege ochtendvlucht uit Amsterdam, zodat je de trein met vertrektijd 13.37 uur kunt halen, je bent dan om 15.01 uur in Montmoreau. Let op de laatste trein naar Montmoreau vertrekt om 17.27 uur uit Bordeaux. Neem vanaf luchthaven Bordeaux de bus naar het treinstation Bordeaux Saint-Jean. Hiervandaan neem je de trein naar Montmoreau. Het is af te raden om via Angouleme te reizen, je kunt beter een trein later nemen anders ben je lang onderweg. Kijk voor actuele treintijden op: www.sncf.com. Vanaf het station Montmoreau komt Jolien je ophalen (geen extra kosten), hiervandaan is het nog een kleine 10 minuten naar de accommodatie. Als je uit Angoulême opgehaald wilt worden, zijn er wel kosten aan verbonden € 30,- p.p

Met de auto: De reis naar het retreat duurt met de auto ongeveer 10 uur. Als je met de auto komt en bereid bent een andere deelnemer mee te nemen, laat het ons dan graag weten. Routebeschrijving op aanvraag.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Periode:

Yoga in Frankrijk

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden: