+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga op Formentera

Formentera is voor 2011 helemaal volgeboekt!

Op Formentera, ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd, vind je direct aan zee een fijn design hotel waar ook 5-daagse yogaweken worden gegeven. Je logeert direct aan een 7 km lang wit zandstrand met azuurblauwe zee. Ook het yogadeck ligt direct aan zee. Deze yogaretreat (uitgeroepen tot een van de Great Yoga Retreats of the World door Taschen) is ook ideaal om bijvoorbeeld met je gezin, partner of vriendin te doen die zelf niet mee willen doen aan de yoga. Het is eerder een yogavakantie waarin je twee fijne lessen per dag kunt volgen en de rest van de dag precies kunt doen waar je zelf zin in hebt.

Yoga op Formentera 1Yoga op Formentera 2Yoga op Formentera 3Yoga op Formentera 4Yoga op Formentera 5Yoga op Formentera 6Yoga op Formentera 7Yoga op Formentera 8Yoga op Formentera 9Yoga op Formentera 10

Yoga

Het type yoga en de docenten variëren per week, maar je kunt altijd dynamische yogalessen verwachten van inspirerende docenten. Ervaring is niet nodig. De ene keer ligt de nadruk meer op Anusara yoga, de andere keer op Pilates, dan weer op Acroyoga. Dit zie je terug in ons overzicht bij Prijs & Periode. De yogalessen worden op prachtige yogadecks met uitzicht op zee gegeven. Hou er rekening mee dat de Formentera Beach Spa ook een hotel is waar andere gasten verblijven, dus je kunt tijdens de lessen wel geroezemoes van het hotel horen. De lessen zijn ook toegankelijk voor andere mensen die op het eiland verblijven en alleen aan de yoga mee komen doen.

Programma

Op de eerste dag kun je vanaf 13h00 inchecken. Neem een fijne duik in de zee en ontmoet je docent en medeleerlingen aan het eind van de middag voor je eerste yogales en zonsondergang meditatie. Daarna eet je gemeenschappelijk. De dagen daarop heb je een verfrissende ochtendles, gevolgd door een voedzame brunch. In de middag kun je fijn ontspannen in een hangmat aan zee, het eiland met de fiets verkennen of misschien wel surfen, paardrijden of zeilen. Aan het eind van de middag is er dan weer een yogales, gevolgd door een 3-gangendiner. De laatste avond ga je met de hele groep uit eten bij een lokaal restaurant (niet inbegrepen).

Accommodatie

De yogavakanties op Formentera vinden plaats in een hotel aan het Migjorn-strand aan de zuidkant van het eiland. Dit is een strak ingericht hotel met een laid-back sfeer, heerlijk gelegen aan een uitgestrekt strand. Overal zijn zitjes en ligbedden op grasvelden, direct grenzend aan het strand. Het is daardoor ook een ideale plek voor kinderen. Elke kamer heeft een eigen en suite badkamer en terras. Formentera staat bekend om de speciale energie die op dit eiland voelbaar is en toegeschreven wordt aan de leilijnen waarop het eiland ligt. Ook is Formentera uitgeroepen tot Nationaal Park van de Balearen. In no time kun je het hele eiland verkennen.

Prijs & Periode

Datum

Naam Retreat

 Prijs o.b.v.

 gedeelde kamer

Prijs o.b.v.

1 pers kamer

5-9 juni 2011

Dynamic Anusara Yoga & Vibe U

 €780

€1100

18-24 sept 2011


Dynamic Yoga Yin, Acro & Massage

 n.t.b. n.t.b.

26-30 sept 2011


Vinyasa Flow & Yin Yoga

 €770

€990

10-14 okt 2011


Dynamic Sensitive Flow Yoga & Pilates

 €770

€980

Mocht je meer informatie over de inhoud of een van de docenten van de diverse weken willen hebben, vraag ons dit dan gerust.

Inclusief

  • Accommodatie (4 overnachtingen)
  • 2 yogalessen per dag
  • dagelijkse voedzame brunch
  • onbeperkt water, kruidenthee, fruit
  • 3 maal een 3-gangen maaltijd
  • Extra: Yoga-DVD met een speciale energieke yogaserie voor thuis

Exclusief

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Transport van en naar het yogaretreat
  • 1 maal uit eten met de groep

Transport

De makkelijkste manier om op Formentera te komen is door te vliegen op Ibiza. Vanaf het vliegveld neem je een taxi naar Ibiza Old Town Port (duur 10 minuten en kosten ca. €15). Vanaf hier gaan de boten elk half tot heel uur (ca. €18). Deze hoef je niet van te voren te reserveren. De boot duurt een half uur. Eenmaal aangekomen bij Lasavina Port op Formentera neem je nog een taxi naar de yogaretreat (adres ontvang je met de rest van je reisbescheiden) en kost ca. €18. Zie hier de link naar de ferriemaatschappij Balearia.      

Betalingstermijn

De betalingstermijn voor deze reis wijkt iets af van onze gebruikelijke betalingstermijn. Als je langer dan 8 weken van tevoren boekt, dan moet het gehele reisbedrag uiterlijk 8 weken van te voren bij ons binnen zijn. Boek je binnen 8 weken, dan moet je de hele reissom binnen 72 uur voldoen.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Periode: mei, juni, september, oktober

Ervaringen
van ons:

‘Formentera is al een belevenis op zich. Je kunt er niet rechtstreeks op vliegen dus als je met de boot vanaf Ibiza aankomt...’

lees meer
schrijf een review