Summerschool Yoga. Meditation & Food Inspiration aan de Hei

Dichtbij huis op retreat? Laat je inspireren en voeden tijdens deze heerlijke midweek aan de hei.

Deze zomer lekker in Nederland blijven? Dan hebben wij een geweldige vier-daagse retreat voor je op Buitenplaats De Hoorneboeg van maandag tot donderdag. Deze retreat zal begeleid worden door een van onze vaste docenten Thirza van de Hoef, samen met onze healthchef Jeanette Tromp. Samen zullen zij je inspireren op het gebied van yoga en meditatie (Thirza) en voeding (Jeanette). Vier dagen van bezinning met yoga, meditatie, bewuste voeding, wandelingen, talks. Een retreat waarbij we ons verbinden met elkaar, onszelf en de natuur.

Programma

Jij staat deze dagen centraal. Waar sta je, waar wil je heen, wat wil je veranderen…of juist niet? Tijdens deze midweek gaan we aan de slag met alle 4 aspecten: lichaam, geest, emoties en spiritualiteit. Dit doen we onder andere via yoga, meditatie, opdrachten en sharings/rituelen. En ook wanneer je alleen maar zin hebt in een ontspannen midweek weg, met alleen maar yoga, lekker eten en massage ben je meer dan welkom. Je bent niet verplicht om aan het gehele programma mee te doen. Je gaat juist leren luisteren naar dat wat je nodig hebt.

Jeanette is een hele ervaren health chef die zich met name richt op de ayurvedische keuken, waarin het ook heel belangrijk is je eigen ‘constitutie’ te leren kennen en voor voeding te kiezen die daar bij past. Dat is voor iedere person anders. Ook zij zal tijdens deze midweek een workshop/lezing geven over deze interessante “levenswetenschap” en wat dat betekent voor je voeding.

Ook is het mogelijk tijdens deze midweek een walk&talk te boeken met lifecoach Muriël Dalmulder ter ondersteuning van je proces (niet inbegrepen in de prijs).

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Maandag

14:00             aankomst & orienterende wandeling over het landgoed

15:00             me time met een opdracht

17:30             yinles

19:00             diner

20:00             sharing en inspiratiesessie

 

Dinsdag & Woensdag

8:00              thee en fruit/licht ontbijt in stilte

08:30            meditatie

9:00              yoga & pranayama & vayus

11:00             brunch

13:00             vrije tijd om te wandelen, lezen, schrijven of een massage

15:30             yoga filosofie & sharing dinsdag en foodtalk op woensdag (15-17)

16:30             thee en healthy snack

17:30             yin yoga

19:00             diner

20:30             op eigen gelegenheid een fijn moment voor een zomerse avondwandeling op de hei met jezelf of medecursist(en)

 

Donderdag 

8:00               thee en fruit/licht ontbijt in stilte

08:30             meditatie

9:00-10:45     yoga & pranayama & vayus

11:00             brunch

13:00             eindafsluiting met de groep

 

De Begeleiding

Thirza: “Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen.”

Binnen yoga-land is Thirza een zeer bekende naam. Misschien dat je haar ook wel kent van het blad Happinez of van Yogamagazine of ben je haar tegengekomen op festivals als bv. Lowlands, Happinez festival en Healthy Fest. Als yogadocent kenmerkt Thirza zich door haar motiverende wijze van lesgeven, waarbij zij mensen laat ontdekken waar hun grenzen, uitdagingen, mogelijkheden en motivaties liggen. Thirza moedigt mensen aan, in een veilige setting, open te staan om uit hun comfort-zone te stappen en zo alle gebieden in zichzelf te (her)ontdekken.

Ze is een yoga-docente bij wie je je direct op je gemak voelt. Met haar warme persoonlijkheid, haar humor, haar professionaliteit en haar plezier geeft ze elke les inhoud.  Thirza geeft je haar volle aandacht. Door haar oog en aandacht voor het individu ziet zij precies wat er nodig is.

Thirza is opgeleid in vijnana, yin en ashtanga-vinyasa yoga.

Zij is een zeer ervaren docent, die veel kennis bezit die ze ook over weet te dragen. Ze geeft inmiddels 15 jaar met heel veel plezier in binnen- en buitenland les. 

 

De Yoga

In de ochtend beginnen we met mediteren (veelal in stilte).

Daarna gaan we ademhalingsoefeningen doen en werken met de vayus. Vayu betekent wind en Vayu is ook de naam van de Hindoe God van de wind. Vayus zijn oefeningen om het lichaam te openen en de emoties te bevrijden, stress uit het bovenlichaam af te voeren en om de wervelkolom in de juiste stand te brengen tijdens de yogahoudingen (en in het dagelijkse leven).

De ochtendles zal er een iets actievere yoga les zijn (buiten), waarbij we werken met een zachte flow om het lichaam wakker te maken, te stretchen, kracht op te bouwen en datgene te “verbranden” dat je niet meer nodig hebt.

In de avond keren we nog meer naar binnen met de iets meer meditatieve yin yoga, die werkt op de diepere lagen van ons systeem. Bindweefsel, aanhechtingen, botten…en onze energiebanen.

 

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc. I.v.m. Corona kunnen de tweepersoonskamers alleen met een bekende worden gedeeld.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Inclusief

 • drie nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle yogalessen en sessies behorende bij het vierdaagse programma
 • food workshop van jeanette van 2 uur
 • hand out met recepten
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van sauna (indien weer toegestaan)
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • extra bij te boeken massage of coachingsessie
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten p.p.
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Periode:

Summerschool Yoga. Meditation & Food Inspiration aan de Hei

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

21 aug. 2020
Heerlijke, intensieve yogaretreat om weer helemaal thuis te komen in jezelf op een prachtige locatie met inspirerende …lees meer
Thessa
17 aug. 2020
De yoga meditatie retreat heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. Eigenlijk ging ik er al heel open minded in. De …lees meer
Charita hung

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen