Nieuw One Day Retreat met Lena uit Ibiza

Unieke kans: eenmalige One Day retreat op zaterdag 24 juli met de zeer kundige docente uit Ibiza: Lena Tancredi!

Voor deze One Day haalden we niemand minder naar Nederland dan Lena Tancredi, een van de bekendste yogadocenten op Ibiza. Duizenden mensen bezochten haar retreats al en keren regelmatig terug. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €115 p.p.

Periode:

Programma

Deze workshop zullen 's ochtends starten met een dynamische Yogic Sukshama Vyayamaa les. Dit is een eeuwenoud onderdeel van yoga dat bij de hedendaagse yogascholen nog niet zo bekend is. Een mooi en belangrijk aspect van Sukshama Vyayamaa is dat de focus bij iedere oefening op elk deel van het lichaam ligt, zowel organen, gewrichten en spieren.

Daarna volgt er een ontspannen yoga nidra les, ook wel ‘slaap-yoga’ genoemd. Bij de beoefening van yoga nidra slaapt het lichaam, maar de geest blijft wakker en luistert naar de instructies. Nidra Yoga voorkomt stress en stress-gerelateerde aandoeningen door diepe fysieke, emotionele en mentale ontspanning te ervaren. Hierdoor train je de geest om kalm en rustig te blijven.

Voor de lunch kun je zelf iets meenemen of in de omgeving iets lekkers halen bij een van de take aways in de buurt. Helaas is het restaurant van De Nieuwe Yogaschool nog dicht. Wellicht is deze tegen die tijd wel weer open maar dat is nog niet zeker.

Na de pauze gaan we verder met een rustige yin yoga les. Dit is een vorm van yoga waarbij we verschillende poses langer aanhouden. Deze houdingen hebben een positieve invloed op het bindweefsel en onze gewrichten. Ook kan je met yin yoga je flexibiliteit verhogen doordat je je lichaam meer tijd gunt om alle spieren te rekken. 

We eindigen deze dag met een begeleide meditatie om zo het sprongetje uit het hoofd naar ons hart te maken. Hierdoor zijn we in staat om met meer liefde en plezier door het leven te gaan! 

Het dagprogramma ziet er globaal als volgt uit:

 • 10:00 ontvangst
 • 10:30 - 12:00 Yogic Sukshama Vyayamaa
 • 12:00 - 12:30 Yoga Nidra
 • 12:30 - 14:00 Lunch (op eigen gelegenheid) en pauze
 • 14:00 - 15:30 Yin Yoga
 • 15:30 - 16:30 Meditatie
 • 17:00 Afsluiting

De Begeleiding

Lena Tancredi

Lena is een zeer ervaren en bekende yogadocente op Ibiza, waar ze op diverse plekken volle yogazalen trekt. Zelf kwam ze in aanraking met yoga toen opeens een deel van haar gezicht verlamde. Deze gebeurtenis heeft haar hele leven op zijn kop gezet en sindsdien is ze verslingerd geraakt aan yoga en de hele levensstijl eromheen. Haar yoga is gebaseerd op de Sivananda (Hatha) traditie. Het is een heerlijke, milde maar toch intensieve vorm van yoga waarin ze haar uitgebreide kennis op een nuchtere en humoristische manier met je deelt. Lena geeft ook een aantal Yin sessies, iedere sessie met aandacht voor meditatie en ademhalingsoefeningen. 

Accommodatie

Deze One Day Retreat met Lena vindt plaats bij De Nieuwe Yogaschool, een prachtige yogaschool in het hartje van de Jordaan. heel gemakkelijk bereikbaar met het OV of je fietsje als je in Amsterdam woont. Er is een fijne lounge beneden waar je tussendoor kunt zitten en zelfs een mooie binnentuin om even te relaxen. 

Prijs & Periode

De prijs is per persoon.

Inclusief

 • Inhoudelijk programma
 • Thee en water

Exclusief

 • Lunch
 • Reiskosten
 • Boekingskosten van €15

Transport

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station tram 13 of 17, uitstappen op halte Rozengracht - Marnixstraat (twee minuten lopen)
 
Parkeren
Q-parking
Marnixstraat 250
1016 TL Amsterdam

Deze reis:

Prijzen vanaf: €115 p.p.

Periode:

One Day Retreat met Lena uit Ibiza

Prijzen vanaf: €115 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen