Yoga (& Wandelen) in het Groene Hart van Italië

Nieuw: fantastische yogavakanties in Italie op droomlocatie in de heuvels van Umbrie!

’s Ochtends de zonnegroet doen terwijl je je longen volzuigt met schone lucht, gevolgd door een met liefde bereide Italiaanse lunch (eventueel met een goed glas wijn) en ’s middags de vrijheid om heerlijk te wandelen, fietsen, bij het zwembad te luieren, naar een wijnproeverij gaan of het stadje Assisi bezoeken. Dat is in het kort waar het tijdens deze kleinschalige yogavakanties om draait: yoga in combinatie met de goede dingen van het leven, ‘la dolce vita’, geschikt voor alle niveaus en juist ook voor beginners. Je hebt een les per dag en een dag is zelfs helemaal vrij. Je hebt de keuze uit midweken en volle weken. Ideaal ook voor mensen die kennis willen maken met yoga of al kennis hebben en die willen verdiepen.

Accommodatie

Umbrië wordt niet voor niets het groene hart van Italië genoemd. En in het centrum van dat groene hart ligt Borgo Castello Panicaglia. Een piepklein ‘dorpje’ op 800 meter en omgeven door heuvels, ontstaan in de middeleeuwen, bestaande uit drie prachtige gebouwen, een kerkje en tegenwoordig ook met een pizzabar en zwembad. Hier logeer je in een zeer comfortabel hotel met 18 kamers, met oog voor detail en gevoel voor gastvrijheid. Er is een heerlijke zithoek waar je je even kunt terugtrekken en meerdere type kamers met stoere dikke muren en houten balken, stijlvol ingericht met warme kleuren en mooie materialen. Elke kamer is anders, qua grootte en sfeer en ze hebben allemaal uitzicht over de tuin en het omringende heuvellandschap. Er is een winkeltje met lokale specialiteiten, verse groenten en fruit uit de tuin en een espressobar. In de tuin, met talloze bloemen, planten en olijfbomen, vind je verschillende zitjes en een zwembad met een buitenbarretje en fijne lounge-bedden.

Het Programma

Het programma van je yogavakantie (zat-zat) en van je midweek-yogavakantie (ma-vrij) ziet er globaal als volgt uit;
 
De aankomstdag op zaterdag (of op maandag) staat in het teken van de eerste kennismaking en 's avonds een gezamenlijk welkomstdiner. Vijf (of drie) ochtenden van de week zijn gevuld met yogalessen. In de middag kun je kiezen voor een ontspannende activiteit. De laatste dag eindigt (voor zowel het week- als het midweek-arrangement) om 10.00 uur na het gezamenlijke ontbijt.
 
Zaterdag (of maandag):
Vanaf 17.00 uur kun je in ons hotel inchecken. Om 19.30 uur wordt je verwacht voor een aperitivo della casa met aansluitend het avond-diner. Mocht je door welke omstandigheid dan ook pas na 20.00 uur aankomen dan zorgen wij later op de avond voor een lichte maaltijd, dat is geen probleem.
 
Zondag (of dinsdag):
De eerste dag van je vakantie staat in het teken van acclimatiseren, de eerste yogales en het verkennen van de omgeving. Om 19.30 uur ben je welkom voor het gezamenlijke avond-eten.

Elke (mid)week staat er (bij voorkeur buiten in de tuin) een filmavond op het programma. Heerlijk genieten van een mooie film onder het genot van een hapje en een drankje! 

Opbouw programma;
08.00 -   9.00 ontbijt-buffet
09.30 - 11.30 yogales (*)
13.00 - 14.00 lunch (3-gangen)
15.00 - 19.30 vrije tijd**
19.30 – diner (3-gangen)

(*) Met uitzondering van de dinsdag in het week-arrangement. Deze dag bieden wij geen programma aan in het hotel maar staat om 10.00 uur onze taxi voor je klaar om je naar Assisi of het Lago di Trasimeno te brengen. Een dag die je dus helemaal kunt besteden zoals je zelf graag wilt. Lekker uitwaaien aan het meer, of een dagje winkelen, wandelen en een bezoek aan de kathedraal van Assisi. In het midweek-arrangement is geen vrije dag opgenomen en staat er iedere ochtend een yogales op het programma. **De hosts van de yogavakanties denken graag met je mee over de mogelijke invulling van je middagprogramma met tips, suggesties en/of reserveringen. 

Zaterdag (of vrijdag):
Het programma eindigt op zaterdag- of vrijdagochtend na het ontbijt en vervolgens met vertrek richting het vliegveld.

De Yoga

Tijdens je vakantie staat er iedere ochtend een yogales van 2 uur op het programma waarin je kennis maakt met de magie van yoga. Een aanbod dat draait om ontspanning, inspanning, concentratie én samen plezier maken. Alle lessen (die afhankelijk van de nationaliteit van de deelnemers in het Engels of in het Nederlands gegeven worden) vinden plaats in een prachtige studio in de buitenlucht met uitzicht over de bergen waarvan alle ramen helemaal open kunnen en je uitkijkt over de heuvels van Umbrië. De docenten zijn wisselend en een aantal van hen afkomstig van Yogadreams Zaandam. In de lessen wordt gewerkt met elementen uit diverse actieve en dynamisch yogavormen, die worden samengevoegd tot een evenwichtig programma afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de deelnemers. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De Keuken

De gerechten uit het restaurant zijn afkomstig uit de regionale keuken van Umbrië die worden gecombineerd met vegetarische variaties. Hierbij werken de koks zoveel mogelijk met producten van eigen land of met producten die afkomstig zijn van lokale boeren en bedrijven. De koks zullen je dagelijks verrassen met hun vakmanschap, bevlogenheid en gastronomische hoogstandjes. Dagelijks twee keer een vegetarisch drie-gangen diner aangeboden door een vakman met liefde voor de Italiaanse keuken!

Op dinsdag heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen waar je wilt gaan dineren. Maar wij doen je natuurlijk ook graag een voorstel. Zo kun je kennismaken met traditionele recepten uit de provincie Umbrië waar vele smaakvolle gerechten en kooktechnieken door de eeuwen heen bijna onveranderd zijn gebleven en van generatie op generatie zijn doorgegeven. Omdat men leeft van wat het land te bieden heeft, is deze streekkeuken seizoensgebonden en kun je genieten van verse groenten, stevige soepen en (voor de liefhebber dus met name op dinsdag) gegrild vlees.

Wandelen en Fietsen

Als je zin hebt doe je mee aan de dagelijkse yogales en zo niet, dan kun je gewoon je eigen (wandel) plan trekken. De omgeving biedt volop mogelijkheden om er (op eigen gelegenheid of met andere wandelliefhebbers uit de groep) op uit te trekken en diverse prachtige wandelingen te maken. Kaarten, wandeltips en/of vervoer zijn aanwezig. Ook de fietsliefhebber kan hier zijn of hart hart ophalen. Je kunt daarvoor  eenvoudige dames- en heren-fietsen huren maar ook de gevorderde fietser c.q. mountainbiker kan hier zeker aan zijn of haar trekken komen. Routekaarten zijn aanwezig.

Groepsgrootte

Aan deze yogaweken kunnen 8-16 mensen deelnemen.

Prijs & Periode

De bovenstaande prijzen zijn de pijzen p.p.. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Je kunt alleen een kamer delen als je met een bekende samen komt. 

Inclusief

 • 7 of 4 x overnachten in hotel Borgo Castello Panicaglia
 • 7 of 4 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5 of 3 x drie-gangen lunch
 • 6 of 4 x drie-gangen diner
 • 5 of 3 x yoga-bijeenkomsten van 2.5 uur
 • Alle drankjes in huis (koffie - thee - frisdrank - wijn)
 • Uitgebreid wijn-arrangement della casa
 • Elke dag vers fruit
 • Filmavond buiten in de tuin of in de studio
 • Uitgezette wandelingen in de omgeving van het hotel
 • Vrij in te vullen middagen, eventueel met vervoer
 • Gediplomeerde docenten en ervaren reisbegeleiding
 • Hotelfaciliteiten met tuin, zwembad, lounge-banken cocktail-bar en voldoende (gratis) parkeerplaatsen
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • Reiskosten naar Italië
 • Transferkosten van en naar het vliegveld of station
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Wijnproeverij met bijpassende hapjes € 25,- p.p.
 • Eventueel ter plaatse te boeken extra opties zoals bijvoorbeeld een massage, gebruik van consumpties en maaltijden op dinsdag (de vrije dag van het week-arrangement) of gebruik van consumpties en maaltijden bij vervoegd in- of verlaat uit-checken bij het hotel, op andere tijden dan in de bevestiging van je reis staan vermeld
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Er zijn twee vliegvelden dichtbij de borgo: Perugia (50 min rijden) en Ancona (90 min rijden). Voor ons week-programma (zat. - zat.) vlieg je met Transavia vanaf Rotterdam/Den Haag naar Perugia. Voor ons midweek-programma (ma.-vrij.) vlieg je met Ryanair vanaf Weeze of vanaf Charleroi naar Ancona. Daarnaast kun je met diverse andere maatschappijen bijna het hele jaar naar Rome of Florence vliegen.

In dat geval moet je nog wel rekening houden met een reistijd met de auto of onze taxi van ongeveer 2,5 uur rijden. Maar met name vanuit Florence kun je een prachtige route door Toscane volgen. Als je met de trein wilt reizen kun je als eindpunt het beste Perugia kiezen (zie www.happyrail.nl). Ook daar kun je worden opgehaald.

Onze transfer van/naar het vliegveld in Perugia voor €50 per persoon is gebaseerd op een gelijktijdige aankomst- en vertrektijd met de andere gasten op zaterdag op de vliegtijden van Transavia vanaf vliegveld Rotterdam/Den Haag.  

Onze transfer van/naar het vliegveld in Ancona voor 65,- euro per persoon is gebaseerd op een gelijktijdige aankomsttijd op maandag en vertrektijd op vrijdag met de andere gasten op de vliegtijden van Ryanair vanaf vliegveld Düsseldorf-Weeze.

Als je op een andere tijd en/of of op een ander vliegveld aankomt dan gelden (onafhankelijk van het aantal mee reizende personen) de volgende lokaal gehanteerde taxi-tarieven; 

Perugia € 75,- p.p. (retour)
Ancona € 90,- p.p. (retour)
Florence € 145,- p.p. (retour) bij min. 5 personen
Rome € 175,- p.p. (retour) bij min. 5 personen    

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €795 p.p.

Periode:

Yoga (& Wandelen) in het Groene Hart van Italië

Prijzen vanaf: €795 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen