Yogaweekend aan de Hei

Adem bewust het nieuwe jaar in met Rolandjan tijdens dit fantastisch yogaweekend van 5-7 januari!

Een van onze populairste retreats zijn onze retreat-weekenden op De Hoorneboeg pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, de ayurvedische summerschool, lifecoaching weekend en stilteretreats met onze favoriete docenten. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze fijne masseuses aanwezig.

"O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt van meer aandacht en zorg voor mezelf, wat me vervult met een diep gevoel van vertrouwen. Ik heb de basis in mezelf hervonden en ben daarvoor intens dankbaar, namaste." -Valentine

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en super-sfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

De Keuken

We werken samen met een prachtig team aan ervaren retreatchefs die voor jullie de sterren van de vegetarische hemel koken. Tijdens de Yoga & Ayurveda-weekenden wordt ook echt volledig gekookt volgens de Ayurvedische traditie. Voor alle weekenden geldt dat de chefs rekening kunnen houden met een veganistisch, zuivel-, gluten- en notenvrij dieet. Echter worden gerechten bereid in een keuken waar deze ingrediënten wel worden gebruikt en daarom kunnen we niet garanderen dat er geen kruisbesmetting optreedt. Aangezien onze keuken in buffetstijl is, kan het lastig zijn om rekening te houden met hele specifieke of beperkte dieten. Informeer ons voor andere allergieen en intoleranties voordat je boekt en we zullen bij de keuken controleren of dit kunnen verzorgen, waar we natuurlijk ons uiterste best voor zullen doen.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten doorgaans op vrijdagmiddag rond 16:00 uur* met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. Op zondag is het programma rond 14:30 uur weer afgelopen.

Het globale programma ziet er als volgt uit:

 • 08:00                              Thee en fruit
 • 08:30                              Meditatie 
 • 09:00                              Yoga
 • 11:00                              Brunch
 • 15:30                              Healthy Snack
 • 17:00                              Yoga
 • 19:00                              Diner

*Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan afwijken per weekend.

Stilteweekend met Binkie: Eindejaars Silence & Sounds

Dit eindejaarsweekend met Binkie belooft een heel speciaal weekend te worden om 2023 mee af te sluiten. Een weekend in stilte om even helemaal bij jezelf te komen, je hoofd leeg te maken, het jaar bewust af te sluiten en gewoonweg te zijn. Er is tijd en ruimte om te reflecteren. Waar ben je dankbaar voor, waar stond 2023 voor en welke dromen, creaties en intenties wil je neerzetten in 2024? Dit bijzondere weekend bestaat o.a. uit twee yogasessies (yin & restorative), een soundhealing concert, meditaties, een stiltewandeling, meditatieve drumreis en een vuurceremonie. 

De stilteweekenden met Binkie zijn hartverwarmend & gedragen. Ze heeft een unieke mix van meditatie, soundhealing en sjamanisme die jou mee op reis nemen vanaf het eerste moment dat je binnenkomt. De muziek zal bijdragen aan de stilte en kan je nog dieper meenemen op plekken waar woorden niet kunnen komen. Tijdens dit programma gaan we dieper in contact komen met ons hart en de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, die altijd in je aanwezig is. Op deze dagen neemt ze jou mee naar je meest pure zelf. Steeds dieper de stilte in, naar je essentie. Gedurende het hele weekend wordt er niet gesproken vanaf het moment van het inluiden van de stilte tot aan de verbreking hiervan op zondag, zodat we de echte stilte voorbij woorden & geluid in onszelf ervaren. 

Binkie's passie & werk bestaat uit delen van dingen die ze lief heeft, zoals muziek, sistercircles, journeys, retraites, yoga, heling en sjamanisme. Ze bespeelt vele instrumenten waaronder de hangdrum, gong & gitaar. Ze heeft verschillende trainingen en opleidingen gedaan in Sjamanisme, Yin/Restorative Yoga, Meditatie, Ceremonial Cacao, Tibetaanse Healing, Sound Therapy & Muziek. 

New Years Special met Rolandjan: Adem Bewust het Nieuwe Jaar in

Voor velen gaat het dagelijks leven snel, dat we vergeten af en toe even stil te staan bij waar het leven voor ons nou echt over gaat. Het begin van een nieuw jaar is zo'n mooi moment om even stil te staan. Dit weekend brengt een fantastische mix van ademwerk, yin yoga, meditaties en stilte.

We starten het weekend met Restorative Yoga en een meditatie om het nieuwe jaar in te luiden. Beide ochtenden zijn we in stilte tot na het ontbijt voor vertraging en contemplatie. We beginnen de dag met balancerende pranayama´s en een Yin Yang Yoga les.  In de namiddag genieten we van een 2 uur durende ontspannen Yin les. Rolandjan deelt verschillende manieren om met een voedende ademhaling te werken voor diepgaande ervaringen, zoals een intensieve transformatieve ademreis van 2,5 uur. Deze sessie is een krachtige manier om meer beweging en flow in gestagneerde gebieden van het lichaam te brengen. Dit voor het opnieuw creëren van vitale levensenergie en het loslaten van wat niet meer dient.

Rolandjan is Yin & Yin Yang yoga docent, meditatie leraar en ademcoach. Hij begeleidt al vele jaren individuele sessies, groepssessies, workshops en retraites in binnen- en buitenland en geeft zo'n 15 jaar les op bekende yogascholen in Amsterdam. In zijn lessen en retraites deelt hij verschillende toegankelijke tools om mensen te begeleiden naar een leven met meer helderheid, authenticiteit, rust, geluk en vooral meer Zijn. Hij heeft een grote liefde voor muziek en dit komt ook terug tijdens zijn sessies.

Let op: Het ademwerk raden we af voor mensen die in het verleden een epilepsie hebben gehad, een psychose hebben, zwanger zijn of een hele hoge bloeddruk hebben. In overleg kan Rolandjan voor deze deelnemers een andere oefening geven.

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Yogaweekend met Jeanette: Yoga & Ayurveda

Tijdens dit Yoga & Ayurveda weekenden deelt Jeanette graag al haar Ayurveda kennis met je. In combinatie met verschillende yogastijlen, overheerlijk eten en natuurlijk tijd voor jezelf. Met tips en tools om mee naar huis te nemen en te integreren in je dagelijkse leven. Ayurveda betekent letterlijk de kennis van het leven en is een bron van diepgaande, logische en soms ook duizelingwekkende kennis over hoe je een lang, gezond en gelukkig leven kunt hebben. Ayurveda heelt ons wanneer we uit balans zijn, maar nog veel belangrijker: zij leert ons wie wij werkelijk zijn en wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur om zo onbalans te voorkómen!

Jeanette geeft sinds 2009 yogalessen en workshops geïnspireerd op de traditionele Hatha-stijl, inclusief het leven in ashrams. Een basis die inmiddels is verrijkt met een combinatie van andere stijlen: Iyengar, Asthanga, Vijnana Yoga en de opleiding Yoga Nidra. De laatste jaren zijn haar lessen meer vloeiend met de nadruk op het vrouwelijk lichaam en het element water. Muziek en beweging zijn belangrijke elementen van haar lessen. Ook is ze ayurvedische voedingsdeskundige en chef. Ze geeft retreats, foodtalks en workshops in Europa.

Yogaweekend met Marion: Relax & Destress

Dit weekend is er voor jou om letterlijk en figuurlijk op adem te komen. Te vertragen, te pauzeren, even naar de ‘uitstand’ te gaan. Voelen dat je meer bent dan een wandelend hoofd. Maar ook als je voelt dat je tegen een burn out aanloopt, er al in zit of last hebt van stressklachten, kan dit weekend je handvatten geven om te leren omgaan met stress in je leven en de burn out geen kans te geven.

Geniet van fijne yogalessen (bewegend en verstillend), psoas release (ook wel de spier van de ziel genoemd waarin we heel veel stress opslaan), ademwerk, coachende schrijfopdracht, wandelen op de hei, de sauna en gevoed worden met heerlijk gezond eten. In dit weekend breng je je hoofd, hart en hand weer op een lijn.

Marion is stress & burnout coach, yogadocent en ademcoach en ze begeleidt mensen in hun innerlijke zoektocht naar rust en balans en kracht zodat zij zelf gezonde keuze kunnen maken. Haar yogalessen zijn een mix tussen in- en ontspanning (yin & yang) met de adem als anker in de beweging Al haar activiteiten bevatten aspecten van doen, voelen en ervaren en “naar binnen keren”. Zij begeleidt ook prachtige retreats naar Nepal en vanaf nu dus ook weekenden op De Hoorneboeg!

Een yogaweekend met Moena geeft je een verfrissende en verdiepende ervaring. Ze gelooft dat je verbonden voelen met je innerlijke geluk en tevreden zijn met het leven een gevoel is waar we allemaal naar verlangen. Om dit te bereiken is een bepaald niveau van zelfkennis vereist. Tijdens dit weekend ga je daarom leren hoe je je eigen lichaam en zintuigen beter kunt waarnemen. Dit gaan we doen door verschillende yoga oefeningen zoals yin & yang yoga, ademhalingsoefeningen, een ontspannende yoga nidra sessie, meditaties en mantras. Moena begeleidt je op een natuurlijke manier naar binnen, met humor en helderheid, op zoek naar dat stukje geluk wat alleen van binnenuit kan komen. Op zaterdagavond deelt ze een bijzondere sessie die je rechtstreeks in contact brengt met jouw ´inner joy´!

Dit weekend zal ook ruimte bieden voor zelfreflectie, wandelen, rust, de sauna en eventueel een massage, maar ook genoeg momenten om te delen en de kracht te voelen van het zijn met gelijkgestemden!

Moena is gecertificeerd yogadocente en deelt met veel enthousiasme haar jarenlange ervaring tijdens haar lessen, trainingen en workshops. Ze vindt het belangrijk dat haar studenten hun intuïtie volgen en vrij worden van zelfkritiek. Ze deelt haar passie voor connectie in de vorm van Pranayama, Vinyasa, Hatha, Yogafilosofie, Yoga Nidra en Ayurveda. Verder geeft ze workshops bij meerdere lerarenopleidingen in verschillende yogastudio’s in Amsterdam. Tibetaans Boeddhisme heeft jaren geleden haar hart gestolen en hiermee vervolgde ze haar studie volgens de lineage van Drukpa Kagyu.

Tijdens het weekend maken we een reis door alle vijf elementen die ieder gerelateerd zijn aan specifieke lichaamsdelen, emoties en energieën. Hierdoor ontmoet je jezelf op alle verschillende lagen en voel je je op zondag als herboren. De dagen bestaan uit een gebalanceerde mix van Yin & Yang; startend met een actieve (yoga)les en afsluitend met een kalmerende les zoals Yin of Yoga Nidra. Tijdens de ademsessie ervaar je wat bewust ademen kan doen en ga je op een diepe reis naar binnen. Deze bewuste ademhaling helpt je los te laten en te verbinden met de diepste lagen van jouw zijn.

Tussen het programma door is er ruimte voor zelfreflectie, journaling, wandelen, rust, sauna en voor de extra self-care is er de mogelijkheid om een massage bij te boeken. Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden.

Al meer dan zes jaar begeleiden Emma & Lisanne (ook bekend van onze populaire Italië retreats) deelnemers op een transformerende innerlijke reis, geïnspireerd door de vijf elementen uit de Traditionele Chinese geneeskunde. Hun programma is ontworpen om te ontspannen, te revitaliseren en je te verbinden met je authentieke zelf. Dit retreat biedt de mogelijkheid om diep te verbinden met je hart, de natuur & gelijkgestemde zielen.

Met trots presenteren wij ons super-exclusieve Dance & Yogaretreat met niemand minder dan DJ Isis en Monique Jansse. Deze vindt plaats op de waanzinnig fijne retreatlocatie Aan de Hei van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum! Tijdens deze retreat ga je o.a. de kracht van muziek en beweging ervaren tijdens een ecstatic dance sessie. Ook kun je ervaren wat een meditatief ligconcert met je kan doen. Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Één op de drie mensen heeft stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Hedi begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter en helderder voelt. Dit in combinatie met toegankelijke Hatha Flow en Yin Yoga lessen. Je leert concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze praktische tools kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

In haar programma ligt de nadruk op verbinding met de ademhaling, zelfonderzoek, ontspanning en zelfcompassie. Voor Hedi is yoga zowel een oefening voor het lichaam als voor de geest en het hart, en een krachtige manier om stress en spanning los te laten, maar ook een manier om blijvend ermee om te kunnen gaan. Ze combineert het begeleiden van retraites zelf met een veeleisende baan in het bedrijfsleven, en weet als geen ander hoe het is om met de drukte van het alledaagse om te moeten gaan. Voor Hedi is bewustzijn via yoga de sleutel tot een vitaal leven - en haar visie hierop is zowel simpel en toegankelijk als transformerend.

Yogadocent Hedi de Vree is een Yoga Alliance®️ erkende docent en Insight Yoga Institute Endorsed Teacher. Haar missie is om via yoga, mindfulness en ademwerk mensen te helpen meer verbinding te ervaren met zichzelf en met het moment, waardoor ze gelukkiger en rustiger in het leven kunnen staan.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. Een tweepersoonskamer is alleen te boeken als je met twee personen komt of wanneer er een andere deelnemer zich aanmeldt om een kamer te delen

*Voor meer informatie en reservering voor het Dance- & Yogaretreat met DJ Isis & Monique, kijk hier.

Weekend al vol? Check ook onze andere retreats op deze bijzondere locatie: detox & yogaweekenden, lifecoaching & yoga weekend of de ayurvedische summerschool!

Inclusief

 • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten p.p.
 • €10 parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig) 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Irene Sportel is energetisch therapeut, Yin Yoga & meditatie docent, muzikante en voormalig arts. Via energetische heling, Yin Yoga, meditatie en muziek helpt ze zichzelf en anderen te helen en terugkeren naar een leven in vrede, vrijheid en plezier! Op een down-to-earth en gepassioneerde wijze deelt ze praktische, simpele oefeningen en tools, zodat je zelf kunt ervaren dat alle wijsheid, stilte en liefde niet buiten je, maar binnenin jezelf te vinden is. Irene is te vinden op YogaTV, in Yoga Magazine en onlangs is er een podcast met haar verschenen. Meer informatie over haar werk vind je op www.irenesportel.com

Een retraite met Irene is een reis van je hoofd naar je hart. Van denken naar ervaren, van doen naar zijn. Tijdens dit stilteweekend* leg je de rollen die je in het dagelijks leven speelt even naast je neer. Door stil te staan en met je aandacht naar binnen te gaan via Yin Yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen, kun je in een dieper contact komen met je hart en je innerlijke vrede, die altijd in je aanwezig is. Thema’s als compassie, acceptatie, dankbaarheid, vergeving en zelfliefde komen voorbij. Irene deelt, op lichte en liefdevolle wijze, bewustzijnstools die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken, juist op het moment dat je uitdagingen ervaart. Op zaterdagavond geeft Irene een concert met songs en Sound Healing met onder andere klankschalen, om zo jouw unieke innerlijke reis op muzikale wijze te ondersteunen. Voor deze retraite hoef je geen ervaring te hebben met Yin Yoga of meditatie en ben je welkom precies zoals je bent. 

Dit weekend zal in stilte plaatsvinden. Door niet met andere deelnemers in interactie te zijn, kun je echt even helemaal met jezelf zijn. Tijdens de groepssessies is er wel ruimte voor vragen en interactie. Dit retreat wordt in het Nederlands gegeven. Het is helaas niet mogelijk om later aan te komen bij dit weekend. Alle deelnemers moeten aanwezig zijn bij aanvang vanwege het gezamenlijk inluiden van de stilte.

Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Alle sessies zijn adem-georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Jasmijn is een gecertificeerd facilitator van The Work van Byron Katie. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest. Ze zal dit ook integreren in haar programma.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Één op de drie mensen heeft stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter en helderder voelt. Dit in combinatie met toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga lessen. Je leert concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze praktische tools kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de sauna, een wandeling over de hei of een massage bij te boeken. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers. Voor meer informatie over Jasmijn, lees hier haar biografie. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €485 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €485 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

27 nov. 2023
Heerlijk weekend gehad. Jeanette en Marjolein enorm bedankt!
Graziella
14 nov. 2023
Het weekend was fantastisch en echt wat ik ervan had gehoopt. De locatie is heel fijn, het bos zorgt ervoor dat je je veilig …lees meer
Rosanne
30 okt. 2023
Genoten van een heerlijk weekend Yoga in de Hoorneboeg. Een prachtige locatie met fijne lessen van Thirza. Het eten van …lees meer
Manon

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen