Yogaweekend aan de Hei

Geef jezelf een cadeautje en kom tot rust tijdens het weekend van 28-30 juli met Thirza!

Een van onze populairste retreats zijn onze retreat-weekenden op De Hoorneboeg pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, een ayurvedische summerschool, lifecoaching weekenden, women's retreat, wisdom of joyful living retreat en stilteretreats met onze favoriete docenten. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze fijne masseuses aanwezig.

"O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt van meer aandacht en zorg voor mezelf, wat me vervult met een diep gevoel van vertrouwen. Ik heb de basis in mezelf hervonden en ben daarvoor intens dankbaar, namaste." -Valentine

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en super-sfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

De Keuken

We werken samen met een prachtig team aan ervaren retreatchefs die voor jullie de sterren van de vegetarische hemel koken. Tijdens de Yoga & Ayurveda-weekenden wordt ook echt volledig gekookt volgens de Ayurvedische traditie. Voor alle weekenden geldt dat de chefs rekening kunnen houden met een veganistisch, zuivel-, gluten- en notenvrij dieet. Echter worden gerechten bereid in een keuken waar deze ingredienten wel worden gebruikt en daarom kunnen we niet garanderen dat er geen kruisbesmetting optreedt. Aangezien onze keuken in buffetstijl is, kan het lastig zijn om rekening te houden met hele specifieke of beperkte dieten. Informeer ons voor andere allergieen en intoleranties voordat je boekt en we zullen bij de keuken controleren of dit kunnen verzorgen, waar we natuurlijk ons uiterste best voor zullen doen.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten doorgaans op vrijdagmiddag rond 16:00 uur* met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales*. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales* gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales*, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales* en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. Op zondag is het programma rond 14:30 uur weer afgelopen.

Let op: Alle lessen* worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend.

Yogaweekend met Jeanette: Yoga & Ayurveda

Tijdens dit Yoga & Ayurveda weekenden deelt Jeanette graag al haar Ayurveda kennis met je. In combinatie met verschillende yogastijlen, overheerlijk eten en natuurlijk tijd voor jezelf.  Met tips en tools om mee naar huis te nemen en te integreren in je dagelijkse leven. Ayurveda betekent letterlijk de kennis van het leven en is een bron van diepgaande, logische en soms ook duizelingwekkende kennis over hoe je een lang, gezond en gelukkig leven kunt hebben. Ayurveda heelt ons wanneer we uit balans zijn, maar nog veel belangrijker: zij leert ons wie wij werkelijk zijn en wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur om zo onbalans te voorkómen. En aangezien wij allemaal uniek zijn, gelden voor ieder van ons andere regels! 

Sinds 2009 geeft Jeanette yogalessen en workshops geïnspireerd op de traditionele Hatha-stijl, inclusief het leven in ashrams. Een basis die inmiddels is verrijkt met een combinatie van andere stijlen: Iyengar, Asthanga, Vijnana Yoga en de opleiding Yoga Nidra. De laatste jaren zijn haar lessen meer vloeiend met de nadruk op het vrouwelijk lichaam en het element water. Muziek en beweging zijn belangrijke elementen van haar lessen.

Ook is ze ayurvedische voedingsdeskundige en chef. Ze geeft retreats, foodtalks en workshops in Europa.
“In mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid waren yoga en ayurveda mijn leidraad. Beiden, verbonden door hun holistische benadering, heb ik mijn aard en optimale spijsvertering herontdekt”.

Een weekend om je opnieuw te verbinden met alles wat al diep in ons verborgen ligt.

Yogaweekend met Irene: Healing Yin Yoga, Silence & Sounds Retreat

Irene Sportel is energetisch therapeut, Yin Yoga & meditatie docent, muzikante en voormalig arts. Via energetische heling, Yin Yoga, meditatie en muziek helpt ze zichzelf en anderen te helen en terugkeren naar een leven in vrede, vrijheid en plezier! Op een down-to-earth en gepassioneerde wijze deelt ze praktische, simpele oefeningen en tools, zodat je zelf kunt ervaren dat alle wijsheid, stilte en liefde niet buiten je, maar binnenin jezelf te vinden is. Irene is te vinden op YogaTV, in Yoga Magazine en onlangs is er een podcast met haar verschenen. Meer informatie over haar werk vind je op www.irenesportel.com

Een retraite met Irene is een reis van je hoofd naar je hart. Van denken naar ervaren, van doen naar zijn. Tijdens dit stilteweekend* leg je de rollen die je in het dagelijks leven speelt even naast je neer. Door stil te staan en met je aandacht naar binnen te gaan via Yin Yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen, kun je in een dieper contact komen met je hart en je innerlijke vrede, die altijd in je aanwezig is. Thema’s als compassie, acceptatie, dankbaarheid, vergeving en zelfliefde komen voorbij. Irene deelt, op lichte en liefdevolle wijze, bewustzijnstools die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken, juist op het moment dat je uitdagingen ervaart. Op zaterdagavond geeft Irene een concert met songs en Sound Healing met onder andere klankschalen, om zo jouw unieke innerlijke reis op muzikale wijze te ondersteunen. Voor deze retraite hoef je geen ervaring te hebben met Yin Yoga of meditatie en ben je welkom precies zoals je bent. 

Dit weekend zal in stilte plaatsvinden. Door niet met andere deelnemers in interactie te zijn, kun je echt even helemaal met jezelf zijn. Tijdens de groepssessies is er wel ruimte voor vragen en interactie. Dit retreat wordt in het Nederlands gegeven.

Yogaweekend met Jasmijn: Total Stressrelease

"Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem-georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Jasmijn is een gecertificeerd facilitator van The Work van Byron Katie. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest. Ze zal dit ook integreren in haar retreats.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers. Voor meer informatie over Jasmijn, lees hier haar biografie. 

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

Yogaweekend met Moena: Living your (Unconditional) Inner Joy

Moena is gecertificeerd yogadocente met een brede interesse voor alle facetten van de yoga practice. Haar ruime ervaring deelt ze enthousiast in haar lessen, trainingen en workshops. Moena vindt het belangrijk dat haar studenten hun intuïtie volgen en vrij worden van zelfkritiek. Ze deelt haar passie voor connectie al jaren in de vorm van Pranayama, Vinyasa, Hatha, Yogafilosofie, Yoga Nidra en Ayurveda. Ze geeft workshops bij meerdere lerarenopleidingen in verschillende yogastudio’s in Amsterdam. Tibetaans Boeddhisme heeft jaren geleden haar hart gestolen en hiermee vervolgde ze haar studie volgens de lineage van Drukpa Kagyu.

Een yogaweekend met Moena geeft je verfrissende en verdiepende ervaringen. Ze gelooft dat je verbonden voelen met je innerlijke geluk en tevreden zijn met het leven een gevoel is waar we allemaal naar verlangen. Om dit te bereiken is een bepaald niveau van zelfkennis vereist. Tijdens dit weekend ga je daarom leren hoe je je eigen lichaam en zintuigen beter kunt waarnemen. Dit gaan we doen door verschillende yoga oefeningen zoals yin & yang yoga, ademhalingsoefeningen, een ontspannende yoga nidra sessie, meditaties en mantras. Moena begeleidt je op een natuurlijke manier naar binnen, met humor en helderheid, op zoek naar dat stukje geluk wat alleen van binnenuit kan komen. Op zaterdagavond deelt ze een bijzondere sessie die je rechtstreeks in contact brengt met jouw ´inner joy´! Dit weekend zal ook ruimte bieden voor zelfreflectie, wandelen, rust, de sauna en eventueel een massage, maar ook genoeg momenten om te delen en de kracht te voelen van het zijn met gelijkgestemden. Iedereen is welkom! 

Met trots presenteren wij ons super-exclusieve Dance & Yogaretreat met niemand minder dan DJ Isis. Deze vindt plaats op de waanzinnig fijne retreatlocatie Aan de Hei van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum! Tijdens deze retreat ga je o.a. de kracht van muziek en beweging ervaren tijdens een ecstatic dance sessie. Ook kun je ervaren wat een meditatief ligconcert met je kan doen. Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. Een tweepersoonskamer is alleen te boeken als je met twee personen komt of wanneer er een andere deelnemer zich aanmeldt om een kamer te delen.�

Weekend al vol? Check ook onze andere retreats op deze bijzondere locatie: detox & yogaweekenden, het "women's retreat" , lifecoaching & yoga weekenden, ayurvedische summerschool of het yoga & soulfood summerschool retreat!

Inclusief

 • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten p.p.
 • €10 parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig) 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €475 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €475 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Ik vond het een prachtige plek, fijne lessen en heerlijk eten! De balans in het programma was goed. Voor herhaling vatbaar …lees meer

Ervaringen van anderen:

04 mei 2023
Heerlijke retreat met Irene! prachtige plek, fantastisch eten en de teachings van Irene werken diep door. Fijne yogalessen, …lees meer
maaike
29 apr. 2023
Inspirerend, hartverwarmend, heerlijk! In een prachtige en rustgevende omgeving ben ik weer dichter bij mijn gevoel …lees meer
Kuintje

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen