Nieuw Walking into Freedom Weekendretreat

Dit weekend is een heel speciaal weekend waar je de yoga en meditatie rechtstreeks gaat leren van een Indiase teacher Rajesh. Dit weekend is een buitenkans om je dichtbij huis onder te dompelen in de Oosterse wijsheden en lessen. Het weekend zal een mooie mix zijn van meditatie, reflectie, inspiratiesessies, oefeningen en simpelweg zijn met jezelf, elkaar en de prachtige natuur rondom dit waanzinnig mooie landgoed.

Programma

Dit 3-daagse retreat is erop gericht om je inzichten en tools mee te geven om jouw emotionele gewoontes en patronen te verkennen. Vaak zijn we geneigd te reageren vanuit een lichtelijk gestreste staat van zijn, waardoor dit niet altijd leidt tot de beste beslissing of richting. Rajesh deelt zijn inzichten middels meditaties en inspiratiesessies zodat je op een totaal nieuwe manier leert omgaan met alle uitdagingen van het leven. Elke sessie van het retreat draagt ertoe bij om jouw ware potentieel te ontdekken en een stap te zetten richting mentale en emotionele flexibiliteit en uiteindelijk vrijheid. De vegetarische maaltijden worden verzorgd door onze health-chef Rebeca.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 • Day 1

16:00 – 18:00      Introduction “Reconnecting with body, mind and emotions”

19: 00                 Dinner

 • Day 2 Creating a Perceptual Shift

08:00 – 09:00      Body & emotional awareness meditation

09:00 – 10:30      Breakfast

10:30 – 12:30      Understanding the dynamics of emotions and thoughts

12:30 – 13:30      Lunch

13:30 – 14:30      Silent contemplation & workouts

14:30 – 16:30      Breaking through circular thinking

16:30 – 17:00      Me-time

17:00 – 18:00      Meditation, contemplation and integration

19:00                  Dinner

 • Day 3 Creating an Emotional Shift

08:00 – 09:00      Meditation to open up subtle energies

09:00 – 10:30      Breakfast

10:30 – 12:00      ‘Art of letting go’ – Insights

12:00 – 12:30      Silent contemplation and workouts

12:30 – 13:30      Lunch

13:30 – 15:00      ‘Art of letting go’ – Process

15:00 – 15:30      Conclusion and Take-home practices

De Begeleiding

Rajesh Ramani is een spiritueel leraar, ‘life-transformation’ expert en mentor met meer dan 20 jaar ervaring. Hij vertaalt Oosterse filosofieën naar hele duidelijke praktische taal voor de huidige tijd waarin we leven. Hij gelooft in het vinden van emotionele balans door het vergroten van je bewustzijn. Door krachtige processen van reflectie en inzichten helpt hij jou om vrij te worden van zichzelf herhalende reacties, om onopgeloste emoties te helen, een diepere verbinding in relaties aan te gaan en je eigen kracht en waarden weer terug te vinden.

Zijn specialisatie ligt in het begrijpen en vertalen van de dynamiek van de geest en de emoties; het helpen beter in contact te zijn met je dieper liggen overtuigingen, emoties en overtuigingen; het identificeren, managen en oplossen van stress; het vinden van de juiste levensbalans in combinatie met jouw diepste potentieel; complexe waarheden vertalen naar makkelijk toepasbare principes en tools voor het leven van elke dag en werken met relaties en familiedynamieken.

Hij reist over de hele wereld om trainingen te geven aan individuen, organisaties en bedrijven. Ooit begon hij een carrière in de zakelijke wereld, maar hij voelde sterk de roeping op het spirituele pad. Dit leidde hem naar een klooster-bestaan in de hindoeïstisch/boeddhistische traditie voor 14 jaar. Rajesh is een uitmuntende ‘inspirational speaker & storyteller’. Hij heeft de afgelopen 20 jaar al duizenden mensen geholpen met hun transformatieproces en woont en werkt bij de Kamalaya Wellness Sanctuary op Koh Samui. Hij is gepassioneerd door filosofie, lezen en cricket!

Accommodatie

Deze retreat vindt plaats in twee historische boerderijen pal aan de hei! Deze locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Als Happy Soul Travel zijn wij hier heel nauw bij betrokken sinds de oprichting van deze 'Buitenplaats voor Inspiratie'.

Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, genaamd 'Bij de Tuinman', een klein cider-brouwerijtje, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

 

Prijs & Periode

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Inclusief

 • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle inspiratiesessies behorende bij het programma
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten p.p.
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Walking into Freedom Weekendretreat

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

13 jul. 2020
Op het voormalig remonstrants landgoed de Hoorneboeg genoten van een intensief programma, De begeleiders professioneel en …lees meer
Mirjam R.W. van der Hout

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen