Stiltedag met Tijn Touber en Binkie aan de Hei

Plekjes vrij voor 6 september! Ervaar een unieke dag in stilte onder begeleiding van Tijn & Binkie.

Kom genieten van een heerlijke dag in stilte op het prachtige landgoed De Hoorneboeg gelegen aan de Hilversumse hei. Voor wie nog nooit in stilte is geweest, is deze dag een uniek instap-model. Voor stilte-kenners is het de perfecte gelegenheid om weer eens de diepte in te duiken.

Op deze dag is er aandacht voor meditatie, inspiratie, natuur, zuiver eten en de hartverwarmende muzikale klanken van het inspirerende duo Tijn en Binkie. Zij delen hun wijsheid, oefeningen en inspiratie en sluiten deze dag af met een weldadig meditatieconcert, omdat muziek soms iets raakt waar woorden niet kunnen komen.

"Een Stiltedag met Tijn en Binkie is een cadeau, door wat zij met je delen èn voor jezelf. Je wordt geïnspireerd en meegenomen in de stilte. De rust, energie, wandelingen op de hei, geleide meditaties, mooie verhalen van Tijn en de prachtige muziek van hen samen geven je een enorme spirituele boost." - Ingrid

Het landgoed

De stiltedag vindt plaats pal aan de Hoorneboegse hei in Hilversum. Deze locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden.

Op deze buitenplaats heeft een groep bevlogen ondernemers een retreat centrum voor o.a. yogaweekenden ontwikkeld, een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (opening in het voorjaar), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

Programma

Het globale dagprogramma ziet er als volgt uit:


09.30 aankomst en ontvangst 

10:00 welkom en inleiding stiltedag 

10.30 start van de stilte en geleide meditatie

11:00 vrije tijd 

12.30 meditatie met muziek

13:00 vegetarische lunch

15.00 inspiratieklas

16.00 vrije tijd

17.30 gezamenlijke meditatie 

18:00 vegetarisch diner

19.00 concert

20.00 verbreken stilte en delen

20:30 naar huis

 

Over Tijn & Binkie

Tijn Touber is  muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Hij groeide op in Amsterdam en Seattle. Hij is oprichter van de succesvolle popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug als yogi om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over (zoals de bestseller Spoedcursus verlichting) en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn schrijft columns, interviews en verhalen voor o.a. Happinez. Tijn geeft al meer dan 20 jaar stilteretraites en weet een ieder mee te nemen in zijn boeiende verhalen en inzichten.

Het leven is voor Binkie een magisch gebeuren waarin ze graag vanuit haar hart leeft. Ze deelt dit graag met alle mooie mensen om haar heen. Haar werk bestaat uit delen van dingen die ze lief heeft, zoals muziek, yoga, shin do en sjamanisme. 

Binkie bespeelt hangdrum en vele (sjamanistische) instrumenten. Opent harten met haar indianen songs. Samen met haar partner Tijn Touber geeft ze het meditatieve concert seVen. Waarin ze muziek, sounds en meditatie combineren om iemand mee te nemen op een innerlijke reis. Tevens organiseren zij samen stilteretraites, waarin ook muziek en yin yoga een rol spelen.

Groepsgrootte

Aan deze stiltedag kunnen minimaal 10, maximaal 20 deelnemers deelnemen.

Inclusief

  • alle meditatie- inspiratiesessies
  • lunch en diner
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van alle aanwezige materialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • vervoer
  • boekingskosten €15 pp
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Vervoer

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit lamdgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos. 

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €150 p.p.

Periode:

Stiltedag met Tijn Touber en Binkie aan de Hei

Prijzen vanaf: €150 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Tijn is voor mij een van de wijste en grappigste teachers die ik ooit ben tegengekomen. Ik ken niemand die zulke diepe …lees meer

Ervaringen van anderen:

07 sep. 2020
De stilte dag met tijd en binkie was echt een cadeau aan mijzelf. De prachtige locatie, het heerlijke eten, de rust... en …lees meer
Sanne
09 mrt. 2020
Meteen toen ik binnenkwam voelde ik me op mijn gemak bij Binkie en Tijn. Wat een fijne energie hebben deze mensen. Het was …lees meer
Lindsey

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen