+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw One Day Retreats in Nederland

Nieuw: One Day Retreats in Nederland! Volgende retreat: One Day Playful Connection met Dieke Bikker.

In deze super snelle wereld van druk, drukker, drukst lijkt het soms wel alsof we de verbinding verloren zijn. Met onszelf en met elkaar. Constant grijpen we naar afleiding of duiken we in onze telefoon. We razen maar door en verbinden eigenlijk vooral nog via onze telefoon of laptop. 
En allemaal verlangen we wat meer rust en stilte in ons hoofd. Soms gaan we op reis of boeken we een weekendje weg om even helemaal los te koppelen. Maar dat is lang niet voor iedereen toegankelijk, qua prijs niet en qua tijd...
Daarom 1 dag! Voor iedereen. Om die connectie weer te zoeken. Met jezelf. Met anderen 💞

Begeleid door fantastische teachers, zoals Rolandjan van Mulligen, Michiel Kaemingk en Dieke Bikker met yoga, workshops, circles, healthy food, meditatie en nog veel meer. Net buiten de stad, op een prachtige locatie. We garanderen dat je vol inspiratie, energie en innerlijke vreugde, kracht en liefde weer naar huis gaat.

One Day Retreats in Nederland 1One Day Retreats in Nederland 2One Day Retreats in Nederland 3One Day Retreats in Nederland 4One Day Retreats in Nederland 5One Day Retreats in Nederland 6One Day Retreats in Nederland 7One Day Retreats in Nederland 8One Day Retreats in Nederland 9One Day Retreats in Nederland 10One Day Retreats in Nederland 11One Day Retreats in Nederland 12One Day Retreats in Nederland 13One Day Retreats in Nederland 14One Day Retreats in Nederland 15One Day Retreats in Nederland 16One Day Retreats in Nederland 17One Day Retreats in Nederland 18One Day Retreats in Nederland 19One Day Retreats in Nederland 20

De locatie

Het Lichtcentrum in Schellingwoude is een oase van rust voor spirituele groei aan de rand van Amsterdam.
 
Deze locatie heeft alles wat we willen voor een One Day Retreat. Het heeft een heerlijke lichte shala [yoga zaal] met openslaande deuren naar een prachtige tuin met een zee aan bloemen. Als dan ook nog het zonnetje schijnt kunnen we met z’n allen aan de lange witte tafel in de tuin lunchen om dat echte Bertolli gevoel te krijgen. Maar ook binnen is de locatie perfect, lekker licht en niet te groot. Het lichtcentrum is knus, warm en intiem. Al jaren worden hier yoga, meditatie en veel verschillende workshops gegeven en die mooie energie voel je.

Ondanks dat het dicht bij Amsterdam ligt, heb je het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van de stad.

One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen

Rolandjan neemt je mee op een reis naar binnen. Met behulp van een lekkere lange Yin yoga les, meditatie en Verbonden Ademen gaan we op zoek naar onze ware Zelf. En vanuit die pure plek verbinden we met elkaar. De dag brengt allerlei oefeningen om op een persoonlijke ontdekkingsreis te kunnen gaan.
Rolandjan neemt je aan de hand en leert je hoe je via ademen pijnlijke ervaringen en andere spanningen in je lichaam kunt oplossen waardoor er een vrijer gevoel ontstaat. Ook gaan we onszelf op een meditatieve manier vragen stellen (self inquiry) en een partner oefening doen zodat we inzicht krijgen in wie we in essentie zijn en vanuit daar naar buiten kunnen treden. Aan het einde van de dag zal je weglopen met een overvloed aan innerlijke vrede & vreugde en een gevoel van verbondenheid.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Lekkere lange Yin yogales
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de mooie, groene omgeving
 • Workshop ‘Verbonden ademen’, partner oefening, meditatie, kortom: een reis naar binnen!
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

Over Rolandjan:
Al meer dan 15 jaar verdiept Rolandjan zich in veel verschillende vormen van Yoga en meditatie, zoals Anusara, Kundalini, Yin Yoga en Iyengar yoga. Naast yoga gebruikt hij ook ademwerk en inquiry methoden zoals focussing en meditatief zelf onderzoek en incorporeert hij dat in zijn lessen.

In zijn leven ontmoette hij vele belangrijke leraren die hem telkens weer een stukje van de sluiter oplichtte, waaronder Mooji en Adyashanti. Zelfonderzoek en de zoektocht naar waarheid staan centraal in zijn leven.

Voor Rolandjan is Yoga een manier om, via het lichaam, diep in onszelf te duiken en te verkennen wie of wat we echt Zijn. Met veel inspiratie en aandacht deelt hij dit in zijn lessen, waarbij ‘zijn’ ipv ‘doen’, diepe ontspanning en openheid voor wat er is, voorop staan.

Wat is verbonden ademen?
Jouw manier van ademen zegt veel over de wijze waarop je leeft. De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Bedenk maar eens wat er gebeurt als je schrikt, dan houden we onze adem even in. Op dat moment worden je gevoelens stilgelegd en emoties onderdrukt. Zo zijn al onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden verbonden met onze ademhaling. Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap meer ruimte te geven, geef je ook je onderdrukte emoties de ruimte om naar de oppervlakte te komen. Door deze emoties toe te laten geef je je lichaam de ruimte deze emoties los te laten en te transformeren.

One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk

Hoe maak je contact met jezelf en de ander & hoe herken en verleg je persoonlijke grenzen?

Gedurende deze dag kun je in een veilige omgeving emotionele patronen ontdekken en eventueel doorbreken. Je wordt op een ongedwongen wijze uitgenodigd om door middel van verschillende oefeningen te onderzoeken waar je grenzen liggen en deze op een veilige manier leren aangeven en misschien wel verleggen.

Vanuit deze ervaring kun je authentiek contact maken met jezelf en van daaruit uitreiken naar de ander. Want alleen op de grens kun je elkaar werkelijk en op een veilige manier ontmoeten.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Dat je je bewust wordt van bepaalde conditioneringen die niet langer dienend zijn.
 • Hoe je je grenzen leert kennen, bewaken en verleggen.
 • Hoe het voelt om daadwerkelijk contact te maken met je lichaam.
 • Hoe het is om vanuit authenticiteit contact te maken met de ander.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Yin & Assisted Yin yogales: ontdek Yin op een mooie manier door samen te werken met een partner. Je leert om te vertrouwen en los te laten
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop Emotioneel lichaamswerk
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

Over Michiel:
Michiel gooide in 2003 het roer om en begon een nieuwe carrière als masseur. In Europa, Azie en Amerika volgde hij verschillende opleidingen in Deep-Tissue Massage, Thaise Yoga Massage, Shiatsu, Sportmassage en Stoelmassage. Hij startte zijn eigen massagebedrijf en begon op een dieper niveau met mensen te werken. De kracht van aanraking en heling bleek zijn pad te zijn. Inmiddels geeft Michiel al meer dan 14 jaar massages in verschillende stijlen.

Toen yoga op zijn pad kwam heeft Michiel de lerarenopleiding gevolgd in Vinyasa Flow bij Frog Lotus Yoga in Amerika en een opleiding Yin Yoga bij Paul & Suzee Grilley. Daarnaast heeft hij diverse korte en langere workshops gevolgd bij bijzondere leraren zoals Shiva Rea, Coral Brown, Simon Park, John Friend, Anat Geiger, José de Groot, Wade Gotwals en Gayle Olson.

En alsof dat nog niet genoeg is hij momenteel bezig met een 3 jarige opleiding tot coach en trainer bij Phoenix. Dit combineert hij met zijn massages en Yogalessen.

Michiel wordt heel gelukkig van de verbinding aan gaan met anderen, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

 

One Day Partner Yoga & Thai Massage met Dieke Bikker

Tijdens deze dag begeleid Dieke je via de ervaring van het lichaam en de zintuigen naar een onderzoek waarin je gaat ervaren wie en wat je werkelijk bent; het leven zelf dat zich hier en nu ontvouwt. 

Een dag waarin je in stilte de verbinding met jezelf kan herstellen, maar je tegelijkertijd gesteund voelt door de mensen om je heen. Samen spelen maar ook uitgedaagd wordt om te groeien. Als je van Yoga, AcroYoga en Thaise Massage houdt dan is dit jouw dag! We gaan deze drie vormen namelijk combineren met elkaar. 

 • In de Yoga maken we ruimte voor verbinding met jezelf, je lichaam, de stilte.
 • Met AcroYoga vinden we speelsheid, levenslust en verbinding met elkaar in Lunar (zachte vorm) en Solar (actieve vorm).
 • Thaise Yoga Massage geeft ons herstel, verzorging en verbinding vanuit stilte.

Deze Yogavormen vullen elkaar aan en ondersteunen elkaar. Tijdens deze dag combineren we ze tot een prachtig geheel om tot rust te komen, aandacht te hebben voor jezelf en plezier te hebben met elkaar.

Alle yogavormen hebben uiteindelijk hetzelfde doel: het diepe besef hernieuwen dat je een deel bent van de onwaarschijnlijk mooie schepping die ons omringt. We oefenen om dat vertrouwen mee te nemen naar situaties die uitdagend of ingewikkeld kunnen zijn. Zodat oude (beweeg-)patronen gebaseerd op angst en wantrouwen langzaam kunnen worden vervangen door acties gebaseerd op vertrouwen en waardering. Zo wordt deze dag een inspiratie die je hopelijk nog lang met je mee neemt als je weer je ‘gewone’ leven instapt.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Beweging in de vorm van een dans en Partner Yoga
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de groene omgeving
 • Workshop ‘Thaise Massage”
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

Over Dieke:
Zolang ze zich kan herinneren is Dieke gefascineerd en geïnspireerd door het lichaam – zowel de fysieke als de spirituele kant ervan.

Ze bestudeert en beoefent nu al meer dan tien jaar Thaise Yoga Massage en Yoga. Haar innerlijke reis gaat nog steeds door en op dit moment is zij geïnspireerd door de leer van Shri Mooji, Adhyashanti en Gangaji. Sinds 2005 geeft Dieke les in Thaise Yoga Massage en sinds 2007 in verschillende vormen van yoga: Hatha, Flow, Yin, PartnerYoga en AcroYoga.

Dieke wil met haar lessen, trainingen en workshops samen met jou terug keren naar verbinding, vertrouwen en overvloed.

“Momenteel is de belangrijkste inspiratie in mijn leven en daardoor ook de lessen, de ‘teachings’  van Sri Mooji. Het weten dat jij in essentie vrij bent, geeft een enorme vreugde en spontaan ontvouwen van het leven.”

Data & Prijzen

DataOne DayBeschikbaarheid
17-17 juni 2017One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen€ 95.00VOL
13-13 augustus 2017One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk€ 95.00VOL
16-16 september 2017One Day Playful Connection met Dieke Bikker€ 95.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van One Day Retreats in Nederlandterug naar overzicht

Prijzen zijn p.p.

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 15 personen.

Inclusief

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Yogales
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • (Meditatieve) wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

Exclusief

 • Vervoer van- en naar de locatie
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering

Transport

De locatie ligt net buiten de stad Amsterdam. Als je uit Amsterdam komt dan kun je zo op de fiets stappen voor een heerlijk fietstochtje naar Schellingwoude. Vanaf Amsterdam centraal doe je er ongeveer 25 minuten over.

Met de auto is het Lichtcentrum ook heel goed te bereiken en parkeren kan gratis voor de deur.

Na boeking ontvang je een mail met een routebeschrijving.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 95 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘One day retreat een dagje weg van alles een echt mini vakantie. Wat een prachtlocatie om even weg te zijn. Super inspirerend....’

‘Een mooie kans om een dag door te brengen in een prettige sfeer, op een fijne plek in goed gezelschap, onder enthousiaste...’

lees meer
schrijf een review