+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw One Day Retreats in Nederland

Mini-retreats van een dag, dichtbij huis voor een fractie van de prijs van een volledige retraite!

In deze super snelle wereld van druk, drukker, drukst lijkt het soms wel alsof we de verbinding verloren zijn. Met onszelf en met elkaar. Constant grijpen we naar afleiding of duiken we in onze telefoon. We razen maar door en verbinden eigenlijk vooral nog via onze telefoon of laptop. 
En allemaal verlangen we wat meer rust en stilte in ons hoofd. Soms gaan we op reis of boeken we een weekendje weg om even helemaal los te koppelen. Maar dat is lang niet voor iedereen toegankelijk, qua prijs niet en qua tijd...
Daarom 1 dag! Voor iedereen. Om die connectie weer te zoeken. Met jezelf. Met anderen 💞

Begeleid door fantastische teachers, zoals Rolandjan van Mulligen, Michiel Kaemingk en Dieke Bikker met yoga, workshops, circles, healthy food, meditatie en nog veel meer. Net buiten de stad, op een prachtige locatie. We garanderen dat je vol inspiratie, energie en innerlijke vreugde, kracht en liefde weer naar huis gaat.

One Day Retreats in Nederland 1One Day Retreats in Nederland 2One Day Retreats in Nederland 3One Day Retreats in Nederland 4One Day Retreats in Nederland 5One Day Retreats in Nederland 6One Day Retreats in Nederland 7One Day Retreats in Nederland 8One Day Retreats in Nederland 9One Day Retreats in Nederland 10One Day Retreats in Nederland 11One Day Retreats in Nederland 12One Day Retreats in Nederland 13One Day Retreats in Nederland 14One Day Retreats in Nederland 15One Day Retreats in Nederland 16One Day Retreats in Nederland 17One Day Retreats in Nederland 18One Day Retreats in Nederland 19One Day Retreats in Nederland 20One Day Retreats in Nederland 21

De locatie

Zwier || de Vrijhaven van de stad
 
Deze locatie heeft alles wat we willen voor een One Day Retreat. De Zwier ligt dichtbij de stad en toch dichtbij de natuur. Vanuit Amsterdam ben je met 15 minuutjes op deze mooie plek aan de Vinkeveense plassen. Het retreat vind plaats in de oude Werfplaats, die helemaal is verbouwd tot een lichte en open ruimte. Vanaf je mat kijk je zo het water over! Als het zonnetje schijnt lunchen we buiten en maken we een wandeling langs het water. Maar ook met regen is deze locatie perfect.

Je bent hier echt even helemaal weg uit de drukte van de stad!

One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen

Rolandjan neemt je mee op een reis naar binnen. Met behulp van een lekkere lange Yin yoga les, meditatie en Verbonden Ademen gaan we op zoek naar onze ware Zelf. En vanuit die pure plek verbinden we met elkaar. De dag brengt allerlei oefeningen om op een persoonlijke ontdekkingsreis te kunnen gaan.
Rolandjan neemt je aan de hand en leert je hoe je via ademen pijnlijke ervaringen en andere spanningen in je lichaam kunt oplossen waardoor er een vrijer gevoel ontstaat. Ook gaan we onszelf op een meditatieve manier vragen stellen (self inquiry) en een partner oefening doen zodat we inzicht krijgen in wie we in essentie zijn en vanuit daar naar buiten kunnen treden. Aan het einde van de dag zal je weglopen met een overvloed aan innerlijke vrede & vreugde en een gevoel van verbondenheid.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Lekkere lange Yin yogales
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de mooie, groene omgeving
 • Workshop ‘Verbonden ademen’, partner oefening, meditatie, kortom: een reis naar binnen!
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk

Hoe maak je contact met jezelf en de ander & hoe herken en verleg je persoonlijke grenzen?

Gedurende deze dag kun je in een veilige omgeving emotionele patronen ontdekken en eventueel doorbreken. Je wordt op een ongedwongen wijze uitgenodigd om door middel van verschillende oefeningen te onderzoeken waar je grenzen liggen en deze op een veilige manier leren aangeven en misschien wel verleggen.

Vanuit deze ervaring kun je authentiek contact maken met jezelf en van daaruit uitreiken naar de ander. Want alleen op de grens kun je elkaar werkelijk en op een veilige manier ontmoeten.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Dat je je bewust wordt van bepaalde conditioneringen die niet langer dienend zijn.
 • Hoe je je grenzen leert kennen, bewaken en verleggen.
 • Hoe het voelt om daadwerkelijk contact te maken met je lichaam.
 • Hoe het is om vanuit authenticiteit contact te maken met de ander.

One Day Acro Yoga & Thaise Massage met Dieke Bikker

Heb je zin om te (leren) vliegen tijdens een Acro Yoga les? Of om te leren hoe je een Thaise Yoga Massage kunt geven (én natuurlijk mag ontvangen)? Kom dan voor de laatste keer buiten spelen & verbinden met de mensen om je heen tijdens het One Day Playful Connection retreat​!

Een dag waarin je in de verbinding met jezelf kan herstellen, maar je tegelijkertijd gesteund voelt door de mensen om je heen. Samen spelen maar ook uitgedaagd wordt om te groeien. Als je van Yoga, AcroYoga en Thaise Massage houdt dan is dit jouw dag! We gaan deze drie vormen namelijk combineren met elkaar. Ook als je nog onbekend bent met deze Yoga stijlen, dan ben je van harte welkom! Je kunt je met een partner opgeven maar ook gewoon alleen. We hebben al meerdere aanmeldingen van mensen die alleen komen.

 • In de Yoga maken we ruimte voor verbinding met jezelf, je lichaam, de stilte.
 • Met AcroYoga vinden we speelsheid, levenslust en verbinding met elkaar.
 • Thaise Yoga Massage geeft ons herstel, verzorging en verbinding vanuit stilte.

Deze Yogavormen vullen elkaar aan en ondersteunen elkaar. Tijdens deze dag combineren we ze tot een prachtig geheel om tot rust te komen, aandacht te hebben voor jezelf en plezier te hebben met elkaar.

We oefenen om dat vertrouwen mee te nemen naar situaties die uitdagend of ingewikkeld kunnen zijn. Zodat oude (beweeg-)patronen gebaseerd op angst en wantrouwen langzaam kunnen worden vervangen door acties gebaseerd op vertrouwen en waardering. Zo wordt deze dag een inspiratie die je hopelijk nog lang met je mee neemt als je weer je ‘gewone’ leven instapt.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Beweging in de vorm van dans, Yoga en Acro Yoga
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de groene omgeving
 • Workshop ‘Thaise Massage'. Om te geven en te ontvangen :)
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

Over Dieke:
Zolang ze zich kan herinneren is Dieke gefascineerd en geïnspireerd door het lichaam – zowel de fysieke als de spirituele kant ervan.

Ze bestudeert en beoefent nu al meer dan tien jaar Thaise Yoga Massage en Yoga. Haar innerlijke reis gaat nog steeds door en op dit moment is zij geïnspireerd door de leer van Shri Mooji, Adhyashanti en Gangaji. Sinds 2005 geeft Dieke les in Thaise Yoga Massage en sinds 2007 in verschillende vormen van yoga: Hatha, Flow, Yin, PartnerYoga en AcroYoga.

Dieke wil met haar lessen, trainingen en workshops samen met jou terug keren naar verbinding, vertrouwen en overvloed.

“Momenteel is de belangrijkste inspiratie in mijn leven en daardoor ook de lessen, de ‘teachings’  van Sri Mooji. Het weten dat jij in essentie vrij bent, geeft een enorme vreugde en spontaan ontvouwen van het leven.”

One Day Sing, Yoga & Connect

Tijdens dit One Day Retreat gaan we verbinden met onze stem. We gaan leren om te zingen en onze stem optimaal en spanningsloos te gebruiken. Samen met de zangcoach en pianiste van zangschool Pur Sang gaan we ontdekken wat voor enorme bevrijding en ontlading het geeft om te zingen! 

Onze stem staat namelijk in verbinding met onze keelchakra, ook wel de Vishuddha chakra genoemd. De balans van de keelchakra zal bepalen hoe eerlijk we zijn en hoe goed we ons kunnen uitdrukken. Zingen is een van de meest effectieve manieren om onze keelchakra te openen en in balans te brengen. En dat is precies wat de gaan doen tijdens dit unieke One Day Retreat.

Een goede ademhaling en een ontspannen lijf zijn essentieel tijdens het zingen. Hierdoor kunnen onze stembanden vrij bewegen en worden ze niet gehinderd door spanningen rondom het strottenhoofd. Lichamelijke inspanning, een optimale ademhaling en kracht zijn dus van groot belang. Daarom is Yoga een belangrijk onderdeel van deze dag. Tijdens de yogales focussen we ons op de ademhaling en het creëren van rust, zelfvertrouwen en kracht. We zullen de dag beginnen en eindigen met een Yogales begeleid door Lisa Weijburg (docente bij Delight Yoga, Equal Yoga & Yogapoint).

In de middag gaan we in een veilige omgeving op ‘vocaal onderzoek’ uit. Hoe zit ons instrument in elkaar? Wat voor klanken kunnen we allemaal maken? Je krijgt de kans om aan een lied te werken in de vorm van een individuele masterclass. Daarnaast doen we gezamenlijke stemoefeningen en leren we door naar elkaar te luisteren. Nienke geeft les aan de hand van de Deense methode Complete Vocal Technique.

Alle niveaus zijn van harte welkom!

Graag stel ik het fantastische team voor die jullie gaan begeleiden tijdens deze dag:

Nienke Caljouw - Vocal Coach
Vera Marijt – Pianiste
Grace Allaart – Kok
Lisa Weijburg - Yoga docente

 

One Day Connect to your Essence

Waar ben je mee bezig en wat wil je eigenlijk het allerliefste tot bloei brengen?

Vaak zijn we druk in ons hoofd en nemen niet genoeg tijd voor onszelf. Planningen, deadlines, al die ‘moetjes’… We doen te veel en gaan maar door. Tijd om te herkauwen is er niet en reflecteren doen we te weinig Daardoor luisteren we eigenlijk niet goed naar onszelf. En door alle afleiding van de buitenwereld zijn we bijna vergeten wat we écht willen. Herkenbaar?
Tijdens dit One Day Retreat gaan we even 1,000 stappen terug. Terug naar de essentie. Terug naar wat jou drijft, naar wat jouw ogen doen stralen en naar waar jij het liefste de hele dag mee bezig wilt zijn. 

We beginnen de dag met een creatieve Vinyasa les om verbinding te maken met je lichaam en je ‘Creative Spark’. Daarna gaan we verschillende oefeningen doen om te ontspannen, om te voelen waar we de komende tijd mee bezig willen zijn en om onze creativiteit te laten vloeien. Dit gaan we doen door middel van een sound & ground meditatie, schrijf opdrachten (journaling) en knutselen (creatief vormgeven). Stapje voor stapje kom je dichter bij jouw intuïtie en zal je merken dat je energie gaat stromen. Na de lunch gaan we verder met visualisaties, delen onze inzichten en vervolgens gaan we daar samen acties aan verbinden. Zodat je ook thuis verder kunt met deze mooie ontwikkelingsreis! 

Uit je hoofd, intuïtie, ontwikkeling en in flow zijn. Dat zijn de thema’s van de dag.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Een creatieve Vinyasa Flow les. Connect to your creative Spark!
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Stilte wandeling door de natuur
 • Terug naar jouw essentie door middel van journalling, coaching, visualisatie en uitdagende opdrachten
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

One Day Treat yourself with Essential oils

Laat jezelf helemaal in de watten leggen tijdens dit One Day Retreat!

Gemaakt van kruiden, bloemen en bomen; Essentiële oliën worden al vanouds gebruikt voor hun therapeutische en spirituele werking. Tijdens dit One Day Retreat verdiepen we jouw Yoga practice door het aanbrengen en inhaleren van deze krachtige extracten. Het zal geen ‘gewone’ yogales worden maar een diepe ervaring met mooie plantaardige oliën die helend werken en je kunnen beïnvloeden op een bewust en onbewust niveau. Ook gaan we dieper in op de samenstelling en werking van deze bijzondere Essentiële oliën. En tenslotte gaan we zelf aan de slag om ons eigen beauty product te maken.

De Essentiële oliën hebben de kracht om je fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te brengen. Wanneer je je onzeker, verdwaald of overweldigd voelt, kunnen deze krachtige oliën je zelfverzekerdheid een boost geven en je weer verbinden met je intuïtie. Het inhaleren van een bepaalde geur kan mentale focus geven, stress verminderen, energie geven of juist kalmeren zodat je kunt ontspannen en ontstressen. 

Iedere olie heeft weer een andere werking maar hier leer je van alles over tijdens de dag. Net zoals in de Ayurveda, is deze kennis gebaseerd op het geloof dat gezondheid en welzijn afhangen van de balans tussen lichaam en geest. We gaan de medicinale functie onderzoeken door ze aan te brengen op onze huid of ze oraal in te nemen. We gebruiken de olien van DoTerra, wat betekent ‘Gift of the Earth’. Dit zijn de zuiverste en veiligste olien ter wereld, zonder kunstmatige ingrediënten.

We nodigen je uit om de Essentiele olien zelf te ervaren tijdens een prachtige yoga les en om te voelen wat voor effect ze hebben op je emoties, je lichaam en je geest! Dit wordt een van de mooiste dagen die One Day tot nog toe heeft georganiseerd.

Naast de diepe Essential Yoga ervaring, maak je ‘s middags je eigen duurzame verzorgingsproduct. Er is iets magisch aan het maken van je eigen cosmetica! Naast dat je precies weet welke ingrediënten je gebruikt voor je huid, is het ook een vorm van zelfliefde, en een connectie die je maakt met elementen uit de natuur.
Natuurlijk begeleiden we je tijdens dit complete gezichtsverzorgingsritueel en vertellen we je over de natuurlijke ingrediënten en de werking ervan. Samen maken we een scrub, toner, masker en een luxe facial serum. Jouw zelfgemaakte, verjongende serum mag je mee naar huis nemen. Ook krijg je een folder mee met recepten zodat je ook thuis lekker aan de slag kunt! Leer hoe je je huid kunt behandelen zoals je dat zou doen met een dierbare bloem.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Een Aroma Therapy Yoga class
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Stilte wandeling door de natuur
 • DIY Make your own beauty product met Essentiële oliën.
 • Een massage met Essentiële oliën.
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

Data & Prijzen

DataOne DayBeschikbaarheid
17-17 juni 2017One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen€ 95.00VOL
13-13 augustus 2017One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk€ 95.00VOL
16-16 september 2017One Day Playful Connection met Dieke Bikker€ 95.00VOL
22-22 oktober 2017One Day Sing, Yoga & Connect€ 99.00VOL
11-11 november 2017One Day Connect to your Essence€ 109.00check beschikbaarheid
03-03 december 2017One Day Treat yourself with Essential oils€ 109.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van One Day Retreats in Nederlandterug naar overzicht

Prijzen zijn p.p.

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 15 personen.

Inclusief

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een ‘circle’
 • Yogales(sen)
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • (Meditatieve) wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop (per dag verschillend)
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een terugblik op de dag

Exclusief

 • Vervoer van- en naar de locatie
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering

Transport

Na boeking ontvang je een mail met een routebeschrijving.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 95 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Een liefdevolle dag met veel ruimte voor verbinding, stilte en écht contact. Een (groot) cadeau voor onszelf! Ik...’

‘Een heerlijke dag om je te verdiepen en te genieten van wat je doet, leert en eet. Het voelde alsof ik een heel weekend weg...’

lees meer
schrijf een review