+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw One Day Retreats in Nederland

Mini-retreats van een dag, dichtbij huis met elke keer een ander thema

In deze supersnelle wereld van druk, drukker, drukst lijkt het soms wel alsof we de verbinding verloren zijn. Met onszelf en met elkaar. Constant grijpen we naar afleiding of duiken we in onze telefoon. We razen maar door en verbinden eigenlijk vooral nog via onze telefoon of laptop. En allemaal verlangen we wat meer rust en stilte in ons hoofd. Soms gaan we op reis of boeken we een weekendje weg om even helemaal los te koppelen. Maar dat is lang niet voor iedereen toegankelijk, qua prijs niet en qua tijd. Daarom 1 dag! Voor iedereen. Om die connectie weer te zoeken. Met jezelf. Met anderen 💞

Begeleid door fantastische teachers, zoals Rolandjan van Mulligen, Michiel Kaemingk en Suzan van de Roemer met yoga, workshops, circles, healthy food, meditatie en nog veel meer. Net buiten de stad, op een prachtige locatie. We garanderen dat je vol inspiratie, energie en innerlijke vreugde, kracht en liefde weer naar huis gaat.

One Day Retreats in Nederland 1One Day Retreats in Nederland 2One Day Retreats in Nederland 3One Day Retreats in Nederland 4One Day Retreats in Nederland 5One Day Retreats in Nederland 6One Day Retreats in Nederland 7One Day Retreats in Nederland 8One Day Retreats in Nederland 9One Day Retreats in Nederland 10One Day Retreats in Nederland 11One Day Retreats in Nederland 12One Day Retreats in Nederland 13One Day Retreats in Nederland 14One Day Retreats in Nederland 15One Day Retreats in Nederland 16One Day Retreats in Nederland 17One Day Retreats in Nederland 18One Day Retreats in Nederland 19One Day Retreats in Nederland 20One Day Retreats in Nederland 21One Day Retreats in Nederland 22

De locaties

Zwier || de Vrijhaven van de stad

Deze locatie heeft alles wat we willen voor een One Day Retreat. De Zwier ligt dichtbij de stad en toch dichtbij de natuur. Vanuit Amsterdam ben je met 15 minuutjes op deze mooie plek aan de Vinkeveense Plassen. Het retreat vindt plaats in de oude Werfplaats, die helemaal is verbouwd tot een lichte en open ruimte. Vanaf je mat kijk je zo het water over! Als het zonnetje schijnt lunchen we buiten en maken we een wandeling langs het water. Maar ook met regen is deze locatie perfect. Je bent hier echt even helemaal weg uit de drukte van de stad!

Het Lichtcentrum, Amsterdam

Het Lichtcentrum in Schellingwoude is een een oase van rust voor spirituele groei aan de rand van Amsterdam. De setting is hemels! Het centrum heeft een mooie lichte shala met openslaande deuren naar de groene tuin vol met kleurige bloemen. Overal vind je knusse hoekjes waar je je kunt terugtrekken en even een theetje kunt drinken. Midden in de tuin staat een grote boom met daaronder een lange eettafel waar we ’s middags heerlijk kunnen lunchen met elkaar. Ondanks dat het zo dicht bij Amsterdam ligt, voelt het alsof je je in de natuur bevindt!

One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen - 17 juni 2017

Rolandjan neemt je mee op een reis naar binnen. Met behulp van een lekkere lange Yin yoga les, meditatie en Verbonden Ademen gaan we op zoek naar onze ware Zelf. En vanuit die pure plek verbinden we met elkaar. De dag brengt allerlei oefeningen om op een persoonlijke ontdekkingsreis te kunnen gaan. Rolandjan neemt je aan de hand en leert je hoe je via ademen pijnlijke ervaringen en andere spanningen in je lichaam kunt oplossen waardoor er een vrijer gevoel ontstaat. Ook gaan we onszelf op een meditatieve manier vragen stellen (self inquiry) en een partner oefening doen zodat we inzicht krijgen in wie we in essentie zijn en vanuit daar naar buiten kunnen treden. Aan het einde van de dag zal je weglopen met een overvloed aan innerlijke vrede & vreugde en een gevoel van verbondenheid.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een openings circle
 • Lekkere lange Yin yogales
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de mooie, groene omgeving
 • Workshop ‘Verbonden ademen’, partner oefening, meditatie, kortom: een reis naar binnen!
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

One Day Treat yourself with Essential oils met Sophie Schäfgen - 2 december 2017

Laat jezelf helemaal in de watten leggen tijdens dit One Day Retreat!

Gemaakt van kruiden, bloemen en bomen; Essentiële oliën worden al vanouds gebruikt voor hun therapeutische en spirituele werking. Tijdens dit One Day Retreat verdiepen we jouw Yoga practice door het aanbrengen en inhaleren van deze krachtige extracten. Het zal geen ‘gewone’ yogales worden maar een diepe ervaring met mooie plantaardige oliën die helend werken en je kunnen beïnvloeden op een bewust en onbewust niveau. Ook gaan we dieper in op de samenstelling en werking van deze bijzondere Essentiële oliën. En tenslotte gaan we zelf aan de slag om ons eigen beauty product te maken.

De Essentiële oliën hebben de kracht om je fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te brengen. Wanneer je je onzeker, verdwaald of overweldigd voelt, kunnen deze krachtige oliën je zelfverzekerdheid een boost geven en je weer verbinden met je intuïtie. Het inhaleren van een bepaalde geur kan mentale focus geven, stress verminderen, energie geven of juist kalmeren zodat je kunt ontspannen en ontstressen. 

Iedere olie heeft weer een andere werking maar hier leer je van alles over tijdens de dag. Net zoals in de Ayurveda, is deze kennis gebaseerd op het geloof dat gezondheid en welzijn afhangen van de balans tussen lichaam en geest. We gaan de medicinale functie onderzoeken door ze aan te brengen op onze huid of ze oraal in te nemen. We gebruiken de olien van DoTerra, wat betekent ‘Gift of the Earth’. Dit zijn de zuiverste en veiligste olien ter wereld, zonder kunstmatige ingrediënten.

We nodigen je uit om de Essentiele olien zelf te ervaren tijdens een prachtige yoga les en om te voelen wat voor effect ze hebben op je emoties, je lichaam en je geest! Dit wordt een van de mooiste dagen die One Day tot nog toe heeft georganiseerd.

Naast de diepe Essential Yoga ervaring, maak je ‘s middags je eigen duurzame verzorgingsproduct. Er is iets magisch aan het maken van je eigen cosmetica! Naast dat je precies weet welke ingrediënten je gebruikt voor je huid, is het ook een vorm van zelfliefde, en een connectie die je maakt met elementen uit de natuur. Natuurlijk begeleiden we je tijdens dit complete gezichtsverzorgingsritueel en vertellen we je over de natuurlijke ingrediënten en de werking ervan. Samen maken we een scrub, toner, masker en een luxe facial serum. Jouw zelfgemaakte, verjongende serum mag je mee naar huis nemen. Ook krijg je een folder mee met recepten zodat je ook thuis lekker aan de slag kunt! Leer hoe je je huid kunt behandelen zoals je dat zou doen met een dierbare bloem.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Opening circle
 • Een Aroma Therapy Yoga class
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Stilte wandeling door de natuur
 • DIY Make your own beauty products met Essentiële oliën.
 • Een massage met Essentiële oliën.
 • Diepe ontspanningsmeditatie
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

LET OP: Deze dag is in het Engels.

One Day Being Mindful met Suzan van de Roemer - 20 januari 2018

Herkenbaar? Je zit in een vergadering en plots kom je erachter dat je niets hebt gehoord. Of dat je de reis naar je kantoor niet meer herinnert? Of niets hebt geproefd van de koffie die voor je stond, maar wel plots leeg is. Het is goed mogelijk dat je zo diep in gedachte was verzonken dat je het allemaal niet hebt opgemerkt. En bovendien doen we veel van de dagelijkse dingen vanuit ‘automatisme’ waardoor eveneens ervaringen onopgemerkt voorbijgaan.

Feit: Meer dan 40% van onze tijd zijn we niet hier in het huidige moment maar afgedwaald met onze gedachtes. Zonde! Mindfulness leert je aanwezig te zijn in het huidige moment. ‘Met aandacht doen wat je doet en waar je mee bezig bent’ is een eenvoudige uitleg. Zo leer je door middel van Mindfulness bewuster in het leven te staan en kun je inzien dat het gepieker, de door-malende gedachten en zelfs het oordelen niets meer met de werkelijkheid te maken hebben. Het zijn slechts gedachten die we als waarheid zijn gaan zien. En wanneer dat gebeurt, veroorzaakt dat vaak onnodig veel stress en gepieker, terwijl het je niks verder brengt.

Tijdens dit One Day Retreat richten we ons vooral op ervaringen. We geven inzicht in hoe gedachten werken; je hèbt gedachten, je bent ze niet. Gedachten die gaan over gister, morgen, straks. Je bent overal met je gedachten behalve hier, ‘in the present moment’. Zo krijg je inzicht hoe gauw we afgeleid worden in het dagelijkse snelle leven. Door middel van (praktische) oefeningen ervaar je direct de kern en kracht van Mindfulness.

Deze dag wordt op een dusdanige manier begeleidt dat het helder en begrijpelijk is. Je krijgt praktische tools aangereikt die meteen inzetbaar zijn in het dagelijkse leven.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Welkom
 • Uitleg over Mindfulness & Meditatie
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Met mooi weer: Wandeling door de natuurlijke omgeving
 • Meditaties vanuit de Mindfulness
 • Verschillende Mindfulness oefeningen
 • Handvatten om Mindfulness toe te passen in de praktijk
 • Afsluiting met een terugblik op de dag + je ontvangt een PDF met informatie om mee naar huis te nemen

One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk - 17 februari 2018

Hoe maak je contact met jezelf en de ander & hoe herken en verleg je persoonlijke grenzen?

Gedurende deze dag kun je in een veilige omgeving emotionele patronen ontdekken en eventueel doorbreken. Je wordt op een ongedwongen wijze uitgenodigd om door middel van verschillende oefeningen te onderzoeken waar je grenzen liggen en deze op een veilige manier leren aangeven en misschien wel verleggen.

Vanuit deze ervaring kun je authentiek contact maken met jezelf en van daaruit uitreiken naar de ander. Want alleen op de grens kun je elkaar werkelijk en op een veilige manier ontmoeten.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Dat je je bewust wordt van bepaalde conditioneringen die niet langer dienend zijn.
 • Hoe je je grenzen leert kennen, bewaken en verleggen.
 • Hoe het voelt om daadwerkelijk contact te maken met je lichaam.
 • Hoe het is om vanuit authenticiteit contact te maken met de ander.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Yin yogales 
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Met mooi weer: stilte wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop Emotioneel lichaamswerk
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

michiel

 

One Day of Loving Kindness met Kimberly Poppe - 25 maart 2018

Laat je begeleiden door meditatie ‘guru’ Kimberly Poppe tijdens deze One Day in-depth verkenning van Loving Kindness. Deze meditatietechniek helpt ons bij het ontwikkelen van een open en liefdevol hart. De dag staat in het teken van warmte, zachtheid en compassie. Voor jezelf en iedereen om je heen.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Opening circle
 • Four sessions exploring different aspects of the loving kindness practice. Sessions will include teaching, guided meditation, written exercises, sharing experiences and question & answers.
 • Silent tea breaks
 • Healthy and delicious lunch, plus snacks throughout the day
 • Time to relax, walk, or just be in nature
 • Closing circle 

What will you take home?

 • Deep experiential knowledge of the loving kindness practice.
 • The confidence to practice loving kindness on your own and to integrate it into your daily life.
 • Access to guided meditations on audio.
 • Other resources, suggested readings for further study.

LET OP: Deze dag wordt begeleidt in het Engels

KP 2017 copy

One Day Communication from the Heart met Mirjam Schulpen en Kerstin Smialy - 13 mei 2018

Een dag vol zelfcompassie voor lichaam & geest
 
Communiceren gaat over verbinden, zowel met de ander als met jezelf. Wil je anders leren omgaan met spanning en emoties? Wil je meer rust en verbinding brengen in je relaties, inclusief de relatie met jezelf? Wil je oefenen met eerlijk spreken en diepgaand luisteren?

Op deze dag ga je vanuit zelfcompassie leren en oefenen om te communiceren vanuit je hart. We gaan mindful contact maken met onze gevoelens en behoeften. De oefeningen worden ondersteund door verschillende yoga practices waardoor het geleerde ook voelbaar wordt in het lichaam.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Uitleg over de dag
 • Mindful yoga om te landen
 • Introductie ‘verbindend communiceren vanuit je hart’
 • Lunch
 • Stiltewandeling in de natuur (bij mooi weer)
 • Contact maken met je gevoelens & behoeften
 • Yoga voor zelfcompassie
 • Afsluiting met een terugblik op de dag

portret_Mirjam_-9148 Kerstin-Smialy-panorama-yoga-docent-Amstelveen

One Day No Bullshit retreat met Daniel Maciejewski en Isadora Caporali - 10 juni 2018

Tijdens dit One Day Retreat brengen we Yoga, Coaching, Meditatie en Klankschalen therapie samen. Door deze 4 technieken kun je ervaren hoe het voelt om helemaal terug te gaan naar de basis en volledig in het hier en nu (weg met de Bullshit) te zijn. A beautiful journey to the essence of our being!

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingcircle
 • Short intro round: our identities
 • Yoga. Physical body. Go Deep. Find your Core
 • Meditation. Mental Body. Go Within. Find your Values
 • Lunch
 • Coaching. Mental Body. Go Wide. Find your Beliefs
 • Releasing (or Letting Go) Ceremony
 • Sound Bowls. Energetic Body. Stay in Touch. Find your Healing Power
 • Closing Ceremony: Senses Meditation

Meer informatie? Stuur even een mailtje naar info@happysoultravel.nl

Isa and Daniel

One Day to Reconnect and Heal met Mae Höppener en Alixe van Ogtrop - 30 juni 2018

Alixe and Mae will guide you on a journey where you will reconnect with your ancestral lineage where you can heal old patterns and nurture yourself. You will get tools and techniques for your own morning practice, and own healing work so you can become more and more whole.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:
We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Sacred opening
 • Morning Ritual – let yourself be guided through a morning ritual and get inspired to mix and match your own morning ritual
 • Acknowledge the best possible version of yourself – Exercise to connect with your parents
 • Lunch
 • Connecting with your Ancestral Lineage – Calling in your Ancestors and family
 • Connecting with your Inner Child – Healing and remembering the little one in you
 • Sharing in sisterhood
 • Closing Ceremony

Meer informatie? Stuur even een mailtje naar info@happysoultravel.nl

33653517_10156364811908711_8598111754465050624_n

One Day of Tibetan Healing Yoga met Mariette de Kroon - 8 juli 2018

Een dag vol wijsheid en tools uit Tibet!

Lu Jong wordt ook wel Healing Yoga genoemd omdat het is geworteld in de Tibetaanse geneeskunst. Een oeroud systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. Tijdens dit Retreat word je uitgenodigd om je eigen kracht te ontdekken en vanuit je hart keuzes te maken.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:
We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Introductie Lu Jong, 5 elementen meditatie & practice
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Beleving van de 5 elementen in de natuur
 • Workshop 5 elementen in je dagelijks leven. Creatief – ontdekken – inzichten opdoen!
 • Lu jong Diamond Heart / Diamond Body / Diamond Mind beoefening
 • Closing circle

Meer informatie? Stuur even een mailtje naar info@happysoultravel.nl

fotoberry m 2 strand

One Day Connect to your Essence met Tijn Vuijk - 19 augustus 2018

Wegens succes herhaald!

Waar ben je mee bezig en wat wil je eigenlijk het allerliefste tot bloei brengen? 

Vaak zijn we druk in ons hoofd en nemen niet genoeg tijd voor onszelf. Planningen, deadlines, al die ‘moetjes’… We doen te veel en gaan maar door. Tijd om te herkauwen is er niet en reflecteren doen we te weinig Daardoor luisteren we eigenlijk niet goed naar onszelf. En door alle afleiding van de buitenwereld zijn we bijna vergeten wat we écht willen. Herkenbaar?
Tijdens dit One Day Retreat gaan we even 1,000 stappen terug. Terug naar de essentie. Terug naar wat jou drijft, naar wat jouw ogen doen stralen en naar waar jij het liefste de hele dag mee bezig wilt zijn.

We beginnen de dag met een creatieve Vinyasa les om verbinding te maken met je lichaam en je ‘Creative Spark’. Daarna gaan we verschillende oefeningen doen om te ontspannen, om te voelen waar we de komende tijd mee bezig willen zijn en om onze creativiteit te laten vloeien. Dit gaan we doen door middel van een sound & ground meditatie, schrijf opdrachten (journaling) en knutselen (creatief vormgeven). Stapje voor stapje kom je dichter bij jouw intuïtie en zal je merken dat je energie gaat stromen. Na de lunch gaan we verder met visualisaties, delen onze inzichten en vervolgens gaan we daar samen acties aan verbinden. Zodat je ook thuis verder kunt met deze mooie ontwikkelingsreis! Uit je hoofd, intuïtie, ontwikkeling en in flow zijn. Dat zijn de thema’s van de dag.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Een creatieve Vinyasa Flow les. Connect to your creative Spark!
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Stilte wandeling door de natuur
 • Terug naar jouw essentie door middel van journalling, coaching, visualisatie en uitdagende opdrachten
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

Tijn klankschalen 1100 adem journalen

Data & Prijzen

DataOne DayBeschikbaarheid
13-13 mei 2018One Day Communication from the Heart met Mirjam Schulpen en Kerstin Smialy€109VOL
10-10 juni 2018One Day no Bullshit Retreat met Daniel en Isadora€109VOL
30-30 juni 2018One Day to Reconnect and Heal met Mae Höppener en Alixe van Ogtrop€109VOL
08-08 juli 2018One Day of Tibetan Healing Yoga met Mariette de Kroon€109VOL
19-19 augustus 2018One Day Connect to your Essence met Tijn Vuijk€109check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van One Day Retreats in Nederlandterug naar overzicht

Prijzen zijn p.p.

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 20 personen.

Inclusief

 • Opening circle
 • Yogales(sen)
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • (Stilte) wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop (per One Day verschillend)
 • Closing circle met o.a. een terugblik op de dag
 • Kleinigheidje om mee naar huis te nemen als herinnering aan de dag
 • EXTRA voor onze klanten 3 maanden gratis Yogatv

Exclusief

 • Vervoer van- en naar de locatie

Transport

Na boeking ontvang je een mail met een routebeschrijving.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 99 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Een hele fijne dag met zeer goede begeleiding en grote zorg. Heerlijk om ook in de omgeving van de Zwier te wandelen. Het...’

‘Ik kwam naar dit 'One Day Retreat' om een dag unplugged, helemaal voor mezelf, tot rust te komen. Maar het gaf me...’

lees meer
schrijf een review