+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw One Day Retreats in Nederland

Mini-retreats van een dag, dichtbij huis met elke keer een ander thema.

In deze supersnelle wereld van druk, drukker, drukst lijkt het soms wel alsof we de verbinding verloren zijn. Met onszelf en met elkaar. Constant grijpen we naar afleiding of duiken we in onze telefoon. We razen maar door en verbinden eigenlijk vooral nog via onze telefoon of laptop. En allemaal verlangen we wat meer rust en stilte in ons hoofd. Soms gaan we op reis of boeken we een weekendje weg om even helemaal los te koppelen. Maar dat is lang niet voor iedereen toegankelijk, qua prijs niet en qua tijd. Daarom 1 dag! Voor iedereen. Om die connectie weer te zoeken. Met jezelf. Met anderen 💞

Begeleid door fantastische teachers, zoals Rolandjan van Mulligen, Michiel Kaemingk en Dieke Bikker met yoga, workshops, circles, healthy food, meditatie en nog veel meer. Net buiten de stad, op een prachtige locatie. We garanderen dat je vol inspiratie, energie en innerlijke vreugde, kracht en liefde weer naar huis gaat.

One Day Retreats in Nederland 1One Day Retreats in Nederland 2One Day Retreats in Nederland 3One Day Retreats in Nederland 4One Day Retreats in Nederland 5One Day Retreats in Nederland 6One Day Retreats in Nederland 7One Day Retreats in Nederland 8One Day Retreats in Nederland 9One Day Retreats in Nederland 10One Day Retreats in Nederland 11One Day Retreats in Nederland 12One Day Retreats in Nederland 13One Day Retreats in Nederland 14One Day Retreats in Nederland 15One Day Retreats in Nederland 16One Day Retreats in Nederland 17One Day Retreats in Nederland 18One Day Retreats in Nederland 19One Day Retreats in Nederland 20One Day Retreats in Nederland 21

De locatie

Zwier || de Vrijhaven van de stad

Deze locatie heeft alles wat we willen voor een One Day Retreat. De Zwier ligt dichtbij de stad en toch dichtbij de natuur. Vanuit Amsterdam ben je met 15 minuutjes op deze mooie plek aan de Vinkeveense Plassen. Het retreat vindt plaats in de oude Werfplaats, die helemaal is verbouwd tot een lichte en open ruimte. Vanaf je mat kijk je zo het water over! Als het zonnetje schijnt lunchen we buiten en maken we een wandeling langs het water. Maar ook met regen is deze locatie perfect. Je bent hier echt even helemaal weg uit de drukte van de stad!

One Day Journey to Self met Rolandjan van Mulligen

Rolandjan neemt je mee op een reis naar binnen. Met behulp van een lekkere lange Yin yoga les, meditatie en Verbonden Ademen gaan we op zoek naar onze ware Zelf. En vanuit die pure plek verbinden we met elkaar. De dag brengt allerlei oefeningen om op een persoonlijke ontdekkingsreis te kunnen gaan. Rolandjan neemt je aan de hand en leert je hoe je via ademen pijnlijke ervaringen en andere spanningen in je lichaam kunt oplossen waardoor er een vrijer gevoel ontstaat. Ook gaan we onszelf op een meditatieve manier vragen stellen (self inquiry) en een partner oefening doen zodat we inzicht krijgen in wie we in essentie zijn en vanuit daar naar buiten kunnen treden. Aan het einde van de dag zal je weglopen met een overvloed aan innerlijke vrede & vreugde en een gevoel van verbondenheid.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Speelse introductie / diepe kennismaking in de vorm van een openings circle
 • Lekkere lange Yin yogales
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Meditatieve wandeling door de mooie, groene omgeving
 • Workshop ‘Verbonden ademen’, partner oefening, meditatie, kortom: een reis naar binnen!
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. meditatie en een terugblik op de dag

One Day Treat yourself with Essential oils met Sophie Schäfgen - 2 december 2017

Laat jezelf helemaal in de watten leggen tijdens dit One Day Retreat!

Gemaakt van kruiden, bloemen en bomen; Essentiële oliën worden al vanouds gebruikt voor hun therapeutische en spirituele werking. Tijdens dit One Day Retreat verdiepen we jouw Yoga practice door het aanbrengen en inhaleren van deze krachtige extracten. Het zal geen ‘gewone’ yogales worden maar een diepe ervaring met mooie plantaardige oliën die helend werken en je kunnen beïnvloeden op een bewust en onbewust niveau. Ook gaan we dieper in op de samenstelling en werking van deze bijzondere Essentiële oliën. En tenslotte gaan we zelf aan de slag om ons eigen beauty product te maken.

De Essentiële oliën hebben de kracht om je fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te brengen. Wanneer je je onzeker, verdwaald of overweldigd voelt, kunnen deze krachtige oliën je zelfverzekerdheid een boost geven en je weer verbinden met je intuïtie. Het inhaleren van een bepaalde geur kan mentale focus geven, stress verminderen, energie geven of juist kalmeren zodat je kunt ontspannen en ontstressen. 

Iedere olie heeft weer een andere werking maar hier leer je van alles over tijdens de dag. Net zoals in de Ayurveda, is deze kennis gebaseerd op het geloof dat gezondheid en welzijn afhangen van de balans tussen lichaam en geest. We gaan de medicinale functie onderzoeken door ze aan te brengen op onze huid of ze oraal in te nemen. We gebruiken de olien van DoTerra, wat betekent ‘Gift of the Earth’. Dit zijn de zuiverste en veiligste olien ter wereld, zonder kunstmatige ingrediënten.

We nodigen je uit om de Essentiele olien zelf te ervaren tijdens een prachtige yoga les en om te voelen wat voor effect ze hebben op je emoties, je lichaam en je geest! Dit wordt een van de mooiste dagen die One Day tot nog toe heeft georganiseerd.

Naast de diepe Essential Yoga ervaring, maak je ‘s middags je eigen duurzame verzorgingsproduct. Er is iets magisch aan het maken van je eigen cosmetica! Naast dat je precies weet welke ingrediënten je gebruikt voor je huid, is het ook een vorm van zelfliefde, en een connectie die je maakt met elementen uit de natuur. Natuurlijk begeleiden we je tijdens dit complete gezichtsverzorgingsritueel en vertellen we je over de natuurlijke ingrediënten en de werking ervan. Samen maken we een scrub, toner, masker en een luxe facial serum. Jouw zelfgemaakte, verjongende serum mag je mee naar huis nemen. Ook krijg je een folder mee met recepten zodat je ook thuis lekker aan de slag kunt! Leer hoe je je huid kunt behandelen zoals je dat zou doen met een dierbare bloem.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Opening circle
 • Een Aroma Therapy Yoga class
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Als het weer het toelaat: Stilte wandeling door de natuur
 • DIY Make your own beauty products met Essentiële oliën.
 • Een massage met Essentiële oliën.
 • Diepe ontspanningsmeditatie
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

LET OP: Deze dag is in het Engels.

One Day Being Mindful met Suzan van de Roemer - 20 januari 2018

Herkenbaar? Je zit in een vergadering en plots kom je erachter dat je niets hebt gehoord. Of dat je de reis naar je kantoor niet meer herinnert? Of niets hebt geproefd van de koffie die voor je stond, maar wel plots leeg is. Het is goed mogelijk dat je zo diep in gedachte was verzonken dat je het allemaal niet hebt opgemerkt. En bovendien doen we veel van de dagelijkse dingen vanuit ‘automatisme’ waardoor eveneens ervaringen onopgemerkt voorbijgaan.

Feit: Meer dan 40% van onze tijd zijn we niet hier in het huidige moment maar afgedwaald met onze gedachtes. Zonde! Mindfulness leert je aanwezig te zijn in het huidige moment. ‘Met aandacht doen wat je doet en waar je mee bezig bent’ is een eenvoudige uitleg. Zo leer je door middel van Mindfulness bewuster in het leven te staan en kun je inzien dat het gepieker, de door-malende gedachten en zelfs het oordelen niets meer met de werkelijkheid te maken hebben. Het zijn slechts gedachten die we als waarheid zijn gaan zien. En wanneer dat gebeurt, veroorzaakt dat vaak onnodig veel stress en gepieker, terwijl het je niks verder brengt.

Tijdens dit One Day Retreat richten we ons vooral op ervaringen. We geven inzicht in hoe gedachten werken; je hèbt gedachten, je bent ze niet. Gedachten die gaan over gister, morgen, straks. Je bent overal met je gedachten behalve hier, ‘in the present moment’. Zo krijg je inzicht hoe gauw we afgeleid worden in het dagelijkse snelle leven. Door middel van (praktische) oefeningen ervaar je direct de kern en kracht van Mindfulness.

Deze dag wordt op een dusdanige manier begeleidt dat het helder en begrijpelijk is. Je krijgt praktische tools aangereikt die meteen inzetbaar zijn in het dagelijkse leven.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Welkom
 • Uitleg over Mindfulness & Meditatie
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Met mooi weer: Wandeling door de natuurlijke omgeving
 • Meditaties vanuit de Mindfulness
 • Verschillende Mindfulness oefeningen
 • Handvatten om Mindfulness toe te passen in de praktijk
 • Afsluiting met een terugblik op de dag + je ontvangt een PDF met informatie om mee naar huis te nemen

One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk - 17 februari 2018

Hoe maak je contact met jezelf en de ander & hoe herken en verleg je persoonlijke grenzen?

Gedurende deze dag kun je in een veilige omgeving emotionele patronen ontdekken en eventueel doorbreken. Je wordt op een ongedwongen wijze uitgenodigd om door middel van verschillende oefeningen te onderzoeken waar je grenzen liggen en deze op een veilige manier leren aangeven en misschien wel verleggen.

Vanuit deze ervaring kun je authentiek contact maken met jezelf en van daaruit uitreiken naar de ander. Want alleen op de grens kun je elkaar werkelijk en op een veilige manier ontmoeten.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag:

 • Dat je je bewust wordt van bepaalde conditioneringen die niet langer dienend zijn.
 • Hoe je je grenzen leert kennen, bewaken en verleggen.
 • Hoe het voelt om daadwerkelijk contact te maken met je lichaam.
 • Hoe het is om vanuit authenticiteit contact te maken met de ander.

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 17:30. En wat komt er dan allemaal voorbij in de tussentijd:

 • Openingscircle
 • Yin & Assisted Yin yogales: ontdek Yin op een mooie manier door samen te werken met een partner. Je leert om te vertrouwen en los te laten
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • Met mooi weer: stilte wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop Emotioneel lichaamswerk
 • Gezamenlijke afsluiting met o.a. een begeleide meditatie en een terugblik op de dag

Data & Prijzen

DataOne DayBeschikbaarheid
20-20 januari 2018One Day Being Mindful met Suzan van de Roemer€ 109.00check beschikbaarheid
17-17 februari 2018One Day Pure Connection met Michiel Kaemingk€ 109.00check beschikbaarheid
25-25 maart 2018One Day of Loving Kindness met Kimberly Poppe€ 109.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van One Day Retreats in Nederlandterug naar overzicht

Prijzen zijn p.p.

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 17 personen.

Inclusief

 • Opening circle
 • Yogales(sen)
 • (H)eerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag
 • (Stilte) wandeling door de mooie omgeving
 • Workshop (per One Day verschillend)
 • Closing circle met o.a. een terugblik op de dag
 • Kleinigheidje om mee naar huis te nemen als herinnering aan de dag

Exclusief

 • Vervoer van- en naar de locatie

Transport

Na boeking ontvang je een mail met een routebeschrijving.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 99 p.p.

Periode: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Het One Day Retreat heeft me veel inspiratie en focus gebracht. Het is fijn om een hele dag aandacht aan jezelf te geven. De...’

‘Een one day retreat is een absolute aanrader om jezelf eens een dagje te gunnen. Heerlijk relaxed, super lekker eten en enorm...’

lees meer
schrijf een review