+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet

Tijdens deze bijzondere bezinningsreizen naar het dak van de wereld (!) krijg je de unieke kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met het Tibetaanse Boeddhisme. We bieden diverse programma's, van een 4-daags kloosterbezoek tot een 16-daagse tocht naar één van de meest heilige bergen van de Himalaya's; Mount Kailash. Je reist door waanzinnige landschappen, trekt langs adembenemende vergezichten en voelt de oerkracht van de immense bergreuzen om je heen. Tijdens deze reizen bezoek je heilige plekken, maar je maakt ook mooie wandelingen en bent deelnemer tijdens geleide meditaties. Afhankelijk van welke pelgrimsreis je kiest leer je bijvoorbeeld meer over Tibetaans boeddhistische meditatietechnieken en de boeiende achterliggende filosofie, of misschien kies je ervoor om het dagelijkse leven van de boeddhistische monniken van heel dichtbij te aanschouwen en zelf te ervaren wat het kloosterritme met je doet..

Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 1Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 2Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 3Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 4Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 5Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 6Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 7Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 8Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 9Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 10Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 11Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 12Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 13Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 14Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 15Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 16Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 17Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 18Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 19Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 20Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 21Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 22Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 23Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 24Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 25Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 26Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 27Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 28Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibet 29

Programma

We bieden 4 verschillende pelgrimsreizen aan, ieder met een eigen karakter en diverse vertrekdata. Iedere 'bedevaart' heeft een introspectief karakter en een niet-religieuze insteek, het doel is om iedereen van alle religies en culturen toegang te geven tot de rijke wijsheidstradities van de Himalaya. De begeleiders zijn goed vertrouwd met 'Boeddhistische studies' (filosofie, geschiedenis en taal) en hebben een dagelijkse meditatiebeoefening gehad gedurende minstens 10 jaar.

Hieronder vind je de meer uitgebreide programma omschrijving per pelgrimstocht. Zo kun je zelf bepalen welke programma het beste aansluit bij jouw wensen. Indien je graag een persoonlijk advies op maat ontvangt, mail ons dan graag je wensen via: info@happysoultravel.nl 

Weekend Pilgrimage Nepal - Tibetaans klooster

Tijdens deze vierdaagse pelgrimsreis in de zuidwestelijke hoek van de Kathmandu-vallei maak je kennis met de boeddhistische cultuur van Nepal. Je verblijft 3 nachten in het guesthouse van een Tibetaans boeddhistisch klooster, waar ongeveer 100 monniken wonen. Het klooster restaurant serveert heerlijke, vegetarische en biologische maaltijden en de kamers zijn comfortabel met een eigen bad en warm water. Het klooster ligt prachtig gelegen tegen een heuvel in de heilige vallei van Pharping, met uitzicht op de Kathmandu-vallei. Dagelijks ontvang je een introductieles Tibetaans boeddhistische filosofie. Je leert meer inhoudelijk over de techniek, maar er is ook veel praktijk oefening volgens de Tibetaans boeddhistische traditie. Het programma is zo opgebouwd dat je zowel in de ochtend als in de avond je meditatie beoefening kunt doen. Je gaat kennismaken met de zogenaamde Shamatha-meditatiepraktijk, een Sanskrietwoord dat betekent dat we kalm/vredig blijven. Aan het einde van deze pelgrimsreis neem je praktische meditatietools mee naar huis waarmee je ook thuis verder kunt gaan met je meditatiebeoefening.

Dag 1: Aankomst in Kathmandu en transfer naar het Tibetaanse klooster in Pharping

Vanaf de luchthaven rijd je door de kleurrijke chaos van de stad naar de toeristische wijk Thamel. Hier verzamelen we bij het Kathmandu guesthouse waarvandaan we om 17.00 uur vertrekken met een gezamenlijke transfer naar het Tibetaanse klooster in Pharping waar we ons onderdompelen in yoga & boeddhisme. We worden hier verwelkomd met een heerlijk diner in het restaurant van het guesthouse waar we de komende nachten logeren. Direct na het diner volgt de kennismaking met de andere deelnemers en de introductie van het weekend. We sluiten deze dag af met een gezamenlijke meditatie voor het slapen gaan.

Dag 2: Verblijf Tibetaanse klooster, middag wandeling

In de vroege ochtend begeven we ons naar de heilige ruimte in het klooster voor een ochtendmeditatie, een heel bijzondere ervaring. Na het ontbijt volgt een sessie over de Tibetaans-boeddhistische filosofie en luisteren we naar verhalen over belangrijke, boeddhistische meesters in de Himalaya.
Na de lunch maken we ons op voor een prachtige wandeling door de rijstvelden en langs lokale dorpen in de Pharping Valley. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche - één van de grootste Tibetaans boeddhistische meesters van onze tijd - zijn ultieme verlichting op deze plek bereikte. We bezoeken de grot van de zelf-verrezen Tara, een heilige Vajrayogini-plek (boeddhistische godheid) en andere meditatiegrotten van Guru Rinpoche. Ook deze dag sluiten we gezamenlijk af met een geleide meditatie en we overnachten weer in het guesthouse van het klooster.

Dag 3 Terug naar Kathmandu

Na de ochtendmeditatie en het ontbijt heb je tot de lunch vrije tijd om zelf nog een fijne wandeling te maken, te mediteren, de monniken te spreken of te rusten. Na de lunch sluiten we het weekend af met een gezamenlijke meditatie en reizen we met een gezamenlijke groepstransfer weer terug naar Thamel waar je rond 17.00 uur weer afgezet wordt bij het Kathmandu guesthouse.

Via deze link lees je de meer uitgebreide reisinformatie in het Engels.

14-Daagse Pilgrimage - Kathmandu vallei en de 'foothills' van Nepal

De kleurrijke Kathmandu-vallei is het startpunt voor deze bedevaart. Omringd door rijstvelden, dennenbossen en heilige tempels verblijf je de eerste week in een prachtig Tibetaans boeddhistisch klooster. We ontvangen dagelijks inleidende sessies naar Tibetaans boeddhisme en meditatiebeoefening. Tijdens de tweede week van de pelgrimstocht vervolgen we de reis naar de majestueuze uitlopers van de Himalaya, waar we een Tibetaans boeddhistisch klooster bezoeken en de monniken en nonnen ontmoeten die hier wonen. Je maakt hier kennis met de authentieke en levende traditie van wijsheid en mededogen in de zuidelijke Himalaya.

Via deze link lees je de meer uitgebreide reisinformatie van deze pelgrimstocht.

14-Daagse Pilgrimage Nepal & Bhutan

Je start deze pelgrimsreis in de Kathmandu-vallei van Nepal. De eerste 6 dagen bezoek je de heilige gebieden van Swayambhu, Pharping, Namo Buddha en Boudha Stupa, die worden beschouwd als enkele van de meest heilige boeddhistische bedevaartsplaatsen in de wereld. Nadat je kennis hebt gemaakt met de Nepalese boeddhistische culturen van de Himalaya, reis je door naar Bhutan voor een heel bijzondere tweede helft van deze reis. We verblijven 8 dagen in dit unieke koninkrijk en observeren en leren over de spirituele erfenis van Bhutan en nemen de tijd om de vele zegeningen van deze plek in ons op te nemen.

Via deze link lees je de meer uitgebreide reisinformatie van deze pelgrimstocht.

16-Daagse Pilgrimage Tibet - Mount Kailash

Deze reis begint in Kathmandu waar iedereen verzamelt. Na twee dagen reis je verder naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Nog maar een halve eeuw geleden reisden nog heel weinig buitenlanders naar Tibet maar tegenwoordig weten meer toeristen deze bijzondere plek in de Himalaya's te vinden. Ondanks deze blootstelling aan de buitenwereld heeft het land zijn heiligheid en authenticiteit levend gehouden. We zullen een paar dagen acclimatiseren in Lhasa, voordat we naar het westen gaan richting Gyantse, Shigatse, Saga, Chiu Gompa en ten slotte naar Mount Kailash, waar we de driedaagse kora zullen doen. We keren terug naar Nepal ten zuiden van Saga en zullen over land naar Nepal reizen via de nieuwe grensovergang tussen Tibet en Nepal.

Via deze link lees je de meer uitgebreide reisinformatie van deze pelgrimstocht.

Groepsgrootte

Het minimum en maximum aantal deelnemers verschilt per pelgrimstocht, maar varieert van 4-15 deelnemers. Je reist dus altijd in een kleine intieme groep voor een optimale beleving.

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerTweepersoonskamerBeschikbaarheid
07-23 mei 201916-daagse Pilgrimage Tibet Mount Kailash$4275$3700check beschikbaarheid
25 mei - 09 juni 201916-daagse Pilgrimage Tibet Mount Kailash$4275$3700check beschikbaarheid
07-21 juni 201914-daagse Pilgrimage Nepal & Bhutan$4425$3850check beschikbaarheid
08-22 november 201914-daagse Pilgrimage Nepal & Bhutan$4774$4199Early bird korting USD200 (aanmelden voor 15 aug)check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Pelgrimstochten in Nepal, Bhutan & Tibetterug naar overzicht

Begeleiding

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal.

Sisse en Alex zijn Engelstalig.

Inclusief

 • alle nachten volgens programma
 • alle maaltijden volgens programma
 • transfers/lokaal vervoer volgens programma
 • gids & begeleiding
 • alle meditatie & filosofie lessen volgens programma

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • drankjes
 • fooi voor de begeleiders
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air. Op www.worldticketcenter.nl kun je tickettarieven vergelijken.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij een minimaal aantal deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 390 p.p.

Periode: februari, maart, april, mei, juni, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review