+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Pelgrimstochten in Nepal

Tijdens deze vierdaagse pelgrims-weekend-retraite in de zuidwestelijke hoek van de Kathmandu-vallei maak je kennis met de boeddhistische cultuur van Nepal. Je verblijft in het guesthouse van een Tibetaans boeddhistisch klooster, waar ongeveer 100 monniken wonen. Het klooster ligt prachtig gelegen tegen een heuvel in de heilige vallei van Pharping, met uitzicht op de Kathmandu-vallei. Door vier dagen te gast te zijn op deze bijzondere plek krijg je de unieke kans om het dagelijkse leven van de boeddhistische monniken die hier wonen te aanschouwen en zelf te ervaren wat het kloosterritme met je doet. Je bezoekt heilige plekken, maakt mooie wandelingen in de omgeving en bent deelnemer tijdens de geleide meditaties. Ook leer je meer over Tibetaanse boeddhistische meditatietechnieken en filosofie. Het klooster restaurant serveert heerlijke, vegetarische en biologische maaltijden en de kamers zijn comfortabel met een eigen bad en warm water.

Binnenkort volgen hier ook langere pelgrimtochten door Nepal, Bhutan en Tibet. Mocht je daar interesse in hebben mail ons dan graag. 

Pelgrimstochten in Nepal 1Pelgrimstochten in Nepal 2Pelgrimstochten in Nepal 3Pelgrimstochten in Nepal 4Pelgrimstochten in Nepal 5Pelgrimstochten in Nepal 6Pelgrimstochten in Nepal 7Pelgrimstochten in Nepal 8Pelgrimstochten in Nepal 9Pelgrimstochten in Nepal 10Pelgrimstochten in Nepal 11Pelgrimstochten in Nepal 12Pelgrimstochten in Nepal 13Pelgrimstochten in Nepal 14Pelgrimstochten in Nepal 15Pelgrimstochten in Nepal 16Pelgrimstochten in Nepal 17Pelgrimstochten in Nepal 18Pelgrimstochten in Nepal 19Pelgrimstochten in Nepal 20

Programma

Dagelijks ontvang je een introductieles Tibetaans boeddhistische filosofie. Je leert meer inhoudelijk over de techniek, maar er is ook veel praktijk oefening volgens de Tibetaans boeddhistische traditie. Het programma is zo opgebouwd dat je zowel in de ochtend als in de avond je meditatie beoefening kunt doen. Je gaat kennismaken met de zogenaamde Shamatha-meditatiepraktijk, een Sanskrietwoord dat betekent dat we kalm/vredig blijven. Aan het einde van deze pelgrimsreis neem je praktische meditatietools mee naar huis waarmee je ook thuis verder kunt gaan met je meditatiebeoefening.

Dit programma kan op maat worden uitgebreid. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Dag 1 Aankomst in Kathmandu en transfer naar het Tibetaanse klooster in Pharping

Vanaf de luchthaven rijd je door de kleurrijke chaos van de stad naar de toeristische wijk Thamel. Hier verzamelen we bij het Kathmandu guesthouse waarvandaan we om 17.00 uur vertrekken met een gezamenlijke transfer naar het Tibetaanse klooster in Pharping waar we ons onderdompelen in yoga & boeddhisme. We worden hier verwelkomd met een heerlijk diner in het restaurant van het guesthouse waar we de komende nachten logeren. Direct na het diner volgt de kennismaking met de andere deelnemers en de introductie van het weekend. We sluiten deze dag af met een gezamenlijke meditatie voor het slapen gaan.

Dag 2 Verblijf Tibetaanse klooster, middag wandeling

In de vroege ochtend begeven we ons naar de heilige ruimte in het klooster voor een ochtendmeditatie, een heel bijzondere ervaring. Na het ontbijt volgt een sessie over de Tibetaans-boeddhistische filosofie en luisteren we naar verhalen over belangrijke, boeddhistische meesters in de Himalaya.
Na de lunch maken we ons op voor een prachtige wandeling door de rijstvelden en langs lokale dorpen in de Pharping Valley. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche - één van de grootste Tibetaans boeddhistische meesters van onze tijd - zijn ultieme verlichting op deze plek bereikte. We bezoeken de grot van de zelf-verrezen Tara, een heilige Vajrayogini-plek (boeddhistische godheid) en andere meditatiegrotten van Guru Rinpoche. Ook deze dag sluiten we gezamenlijk af met een geleide meditatie en we overnachten weer in het guesthouse van het klooster.

Dag 3 Verblijf Tibetaanse klooster, middag wandeling

We beginnen de dag wederom met het ochtendritueel van meditatie, ontbijt en de Tibetaans-boeddhistische filosofie les. Na de lunch maken we een wandeling door het pijnboombos van het klooster en beklimmen we de Haatiban-heuvel naar het ‘retreat land’ van Dudjom Rinpoche. Hier vandaan hebben we een schitterend uitzicht over de Pharping Valley. Als het weer het toelaat, kunnen we de majestueuze Himalaya boven de stad Kathmandu zien liggen!
Er volgt een sessie over de traditie van afgezonderde retraites binnen de Tibetaans-boeddhistische traditie. In de kleine altaar kamer volgt een geleide meditatie voordat we terugkeren naar het klooster voor het avondeten en de avond meditatie.

Dag 4 Terug naar Kathmandu

Na de ochtendmeditatie en het ontbijt heb je tot de lunch vrije tijd om zelf nog een fijne wandeling te maken, te mediteren, de monniken te spreken of te rusten. Na de lunch sluiten we het weekend af met een gezamenlijke meditatie en reizen we met een gezamenlijke groepstransfer weer terug naar Thamel waar je rond 17.00 uur weer afgezet wordt bij het Kathmandu guesthouse

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerTweepersoonskamerBeschikbaarheid
11-14 oktober 2018$540$390check beschikbaarheid
15-18 november 2018$540$390check beschikbaarheid
29 november - 02 december 2018$540$390check beschikbaarheid
21-24 februari 2019$540$390check beschikbaarheid
25-28 april 2019$540$390check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Pelgrimstochten in Nepalterug naar overzicht

Begeleiding

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal.

Inclusief

 • 3 nachten / 4 dagen
 • alle vegetarische maaltijden
 • transfers van en naar Kathmandu
 • gids & begeleiding
 • alle meditatie & filosofie lessen

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • drankjes
 • fooi voor de begeleiders
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air. Op www.worldticketcenter.nl kun je tickettarieven vergelijken.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij minimaal 4 deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 390 p.p.

Periode: februari, april, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review