+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Elements Expeditions (Men or Women Only!)

Terug naar jezelf in de afgelegen natuur van Albanië, Noorwegen of Schotland. Geen telefoons, geen camera’s...

Een Elements Expeditie is een 6 daagse reis met een gezonde balans tussen wandelen in de bergen en genieten van de prachtige uitzichten, verstillen en ontspannen door een yogasessie of gewoon even op jezelf zijn en je eigen eten uit de natuur halen. De expedities zijn Men Only of Women Only. Dat wil zeggen dat bij een Women Only editie alleen vrouwen aanwezig zijn: ​zowel deelnemers, als lokale gids, als begeleider(s) ​zijn ​allen vrouw​. En bij een Men Only editie ​zijn dit allen mannen.

Tijdens de Elements Expedities gaan we terug naar de kern. Terug naar wat er over is van je zonder telefoon, deadlines en targets. We koppelen onszelf letterlijk los van ons dagelijks leven: we trekken naar de meest afgelegen bergen en plekken in Europa en leveren telefoons in op de eerste dag.

In die omgeving ontstaat er rust en ruimte om eens van een afstand naar je leven te kijken. Vaak razen we maar door - met als gevolg: focus verliezen, slecht slapen en rusteloos zijn. Vanuit die rusteloosheid vertroebelt je blik op jezelf en ga je twijfelen. Twijfelen aan jezelf, je relatie of je werk. Je wordt passief of lusteloos (en merkt dat je wat cynischer wordt) of je kiest de andere weg, je doet oogkleppen op, en gaat juist meer gas geven en nog harder werken. Het resultaat is altijd hetzelfde: door je rusteloosheid en troebele blik zijn je drijfveren (waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?) nog slechts een vage stip in je achteruitkijkspiegel.

De 6 dagen in de natuur geven je de tijd om de regie terug te pakken en de balans te herstellen. Tijdens deze expeditie is niets verplicht. Wil je praten dan praat je. En wil je stil zijn dan ben je stil. Vanuit daar ontstaat er aanwezigheid: je kunt concreet en helder zien wat er nu speelt in je leven en dus kun je er adequaat op inspelen. Zo word je vanzelf daadkrachtig, je batterij laadt op, en daarmee je vermogen om op razendsnelle veranderingen in te kunnen spelen wanneer je weer thuis bent.

Elements Expeditions (Men or Women Only!) 1Elements Expeditions (Men or Women Only!) 2Elements Expeditions (Men or Women Only!) 3Elements Expeditions (Men or Women Only!) 4Elements Expeditions (Men or Women Only!) 5Elements Expeditions (Men or Women Only!) 6Elements Expeditions (Men or Women Only!) 7Elements Expeditions (Men or Women Only!) 8Elements Expeditions (Men or Women Only!) 9Elements Expeditions (Men or Women Only!) 10Elements Expeditions (Men or Women Only!) 11Elements Expeditions (Men or Women Only!) 12Elements Expeditions (Men or Women Only!) 13Elements Expeditions (Men or Women Only!) 14Elements Expeditions (Men or Women Only!) 15Elements Expeditions (Men or Women Only!) 16Elements Expeditions (Men or Women Only!) 17Elements Expeditions (Men or Women Only!) 18Elements Expeditions (Men or Women Only!) 19Elements Expeditions (Men or Women Only!) 20

Programma Albanië (Women only!)

Op dinsdag rijden we vanaf het vliegveld meteen naar de noordelijke Albanese bergen. Aangekomen aan de voet van het bergmassief staat een uitgebreide maaltijd voor ons klaar in een herberg gerund door een bevriende Albanese familie. Onze gids Laura Payne is geboren in Nederland, en is de oprichter van Outdoor Albania. Zij spreekt vloeiend Engels, Nederlands, en Albanees. Laura zal ons de rest van de week alles vertellen over de omgeving, tradities en het land. Katja Vermeulen is aanwezig als facilitator en yogadocente en zal gedurende de week zorgen voor de flow in het programma.

De volgende ochtend trekken we de bergen in en lopen we gedurende de komende drie dagen door het Valbona Valley National Park. Een prachtig ruig en afgelegen natuurgebied op de grens van Albanië en Montenegro. Dit is een gebied dat door slechts zeer weinig toeristen bezocht wordt. We wandelen door een steil berggebied, maar alleen met een dagrugzakje. Onze bagage wordt door muilezels gedragen richting de volgende slaapplek.

Het programma bestaat grotendeels uit wandelingen in de bergen, waarbij we soms stilteblokken inbouwen. We lunchen bij voorkeur op bergtoppen met prachtig uitzicht. Er zijn yogasessies waar je aan kunt deelnemen als dat goed voor je voelt. Gedurende de reis staat Katja ook tot je beschikking om ook één op één met je in gesprek te gaan over keuzes in je leven, of gewoon om je eerlijk terug te geven waar zij nog ruimte voor ontwikkeling bij jou ziet.

Ergens gedurende de reis vindt er ook een zweethutceremonie plaats. Nisa zal deze hut begeleiden. Ook zij spreekt perfect Nederlands en Engels en staat open voor al je vragen. De zweethutceremonie is een intense, maar veilige manier om aan eventuele blokkades in jezelf te werken. Het biedt je een mogelijkheid om afscheid te nemen van dieperliggende blokkades op mentaal of fysiek niveau.

Na de dagen in de bergen reizen we weer af naar Tirana in het zuiden van Albanië. We slapen daar op een prachtige plek, in de stad, maar middenin de natuur, en sluiten de reis af met een geweldig en gezond diner.

Na 6 dagen stap je fris gedoucht en opgeladen weer het vliegtuig in. De reis naar Nederland duurt ongeveer 4,5 uur. 

 

Programma Noorwegen (Men only!)

Aangekomen op de luchthaven van Oslo vertrekken we zuidwestelijk richting het afgelegen Fyresdal dat bekend staat om zijn rijke Viking geschiedenis, heldere meren en uitgestrekte bossen. We ontmoeten daar onze gids Torjus, een expert op het gebied van traditionele visvangst- en jachtmethoden.

Torjus zal ons gedurende de rest van de dagen begeleiden en ons inwijden in de verschillende manieren om vis te vangen, paddenstoelen en bessen verzamelen, en wildvallen te zetten. Noodzakelijk, omdat we voor ons eigen eten moeten zorgen. No catch = no dinner.

We maken dagtochten om de omgeving nog meer tot ons door te laten dringen. We vangen forellen (vanaf de kant, of vanuit het midden van het meer in een kano). Ergens tijdens deze reis zal een zweethutceremonie plaatsvinden geleid door Lance, die al meer dan 30 jaar leiderschapswerk in binnen- en buitenland doet. Deze reis biedt de ultieme mogelijkheid om back to basic te gaan. Slapen onder een zeiltje, je eigen voedsel eten.

Je ervaart wat het is om diep in de natuur te zijn. De uitgestrektheid van het landschap in Fyresdal is niet te vergelijken met onze natuurbeleving in Nederland. Je bent 6 dagen zonder telefoon en camera. Los van je werk, je gezin, je vrienden. Een eerlijke spiegel om eens te kijken naar wie je bent en waar je staat in het leven. En daarnaast: ervaren wat het is om van het land te leven en helemaal te worden teruggeworpen op de natuur.

“There is something about men that can be found only amongst men. And there is something in nature that can only be found in nature”

 

Programma Schotland (Men only!)

Volgt binnenkort

Accommodatie

Albanië:

We zullen slapen bij families die hun gastenverblijven aan ons ter beschikking stellen. Verwacht geen luxe, maar wel goede basic voorzieningen en ongelooflijk gastvrije mensen. Het eten is goed, uitgebreid en veelal biologisch. Ook zullen we een nacht in onze tenten in de bergen slapen en daar onze eigen (biologische) maaltijd bereiden op een open vuur.

Noorwegen:

In het prachtige natuurgebied van Fyresdal slapen we onder zogenaamde tarps: zij bieden ons beschutting en de mogelijkheid om ook s’ nachts nog middenin de natuur te zijn. De laatste dag In de uren voor vertrek naar Oslo zorgen we dat je kunt ontspannen en je fris en gewassen weer het vliegtuig in kunt stappen.

Schotland:

Volgt binnenkort.

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jeroen Haverkorn van Rijsewijk en Jaap Duin. Jeroen was meer dan 10 jaar werkzaam als consultant bij nationale en internationale consultancyfirma’s (Accenture, Boer & Croon, Ziggo) en begeleidt tegenwoordig boardteams en individuen bij leiderschapsvraagstukken o.a. vanuit Oxford Leadership. Jeroen is een ervaren facilitator, ervaren coach en daarnaast de trotse vader van Friso en Flo. 

Jaap is ondernemer en psycholoog en is gespecialiseerd in de begeleiding van mannen die in het dagelijks leven onder hoge druk staan: topsporters, sprekers, ondernemers en executives. Jaap is geboren Texelaar en een authentieke coach en begripvolle sparringspartner. Zij worden geassisteerd door lokale gidsen die met hun ervaring en specialismen een prachtige aanvulling zijn op het team. 

Katja Vermeulen begeleidt de vrouwelijke expedities. Katja is een ervaren yogadocente en coach. Als docent aan de Design Academy in Eindhoven begeleidt zij studenten in hun ontwikkeling als ontwerper​. Daarnaast organiseert ​Katja al jarenlang yogareizen en is zij ​door haar achtergrond als performer (o.a. dans) en coach, een scherpe waarnemer​. Katja laat haar liefde voor sport, ​natuur en persoonlijke ​ontwikkeling bij elkaar komen als begeleider van deze Elements Expeditie.

 

Groepsgrootte

Aan de expedities kunnen minimaal 8 en maximaal 14 mannen of vrouwen deelnemen.

Prijs en Periode

Inclusief

  • 5 nachten accommodatie
  • alle maaltijden (Albanië)
  • alle inhoudelijke sessies 
  • zweethutritueel onder professionele begeleiding
  • telefonische intake voorafgaand aan de reis
  • lokale gidsen
  • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • retourvlucht naar Tirana of Oslo
  • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
  • €15 boekingskosten

Transport

Een vluchtadvies ontvang je zodra je van ons de definitieve bevestiging ontvangen hebt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 1195 p.p.

Periode: mei, juli, september

Ervaringen

van anderen:

‘Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te...’

‘Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt! ...’

lees meer
schrijf een review