Nieuw Silent Sundays & Weekends aan de Hei

Kom de paarse hei bewonderen in stilte op deze wonderschone buitenplaats in hartje Nederland!

Een dag of weekend in stilte…waarom niet? Eindelijk de tijd nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft en de rijkdom van je eigen wijsheid te ervaren. Deze dag is helemaal voor jou. Even geen mobiele telefoon, geen afleiding, maar 100% me-time. En dat op de prachtige Buitenplaats De Hoorneboeg, omgeven door bos en hei.

Zonder afleiding en met hulp van heel toegankelijke yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je geleidelijk aan tot rust en heb je de tijd om te ontdekken wat zich daar ontvouwd. De natuur helpt je erbij dus neem fijne schoenen mee voor een wandeling.  Ook tekenen, schrijven, rondlummelen en dromen leer je op deze dag kennen als heel productieve bezigheden…

Als je weer naar huis gaat, is er ruimte in je hoofd gekomen en heb je jezelf op een nieuwe manier leren kennen. En misschien wel hele nieuwe inzichten gekregen in vraagstukken waar je al een tijd mee rondloopt. 

Programma Silent Sunday

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 • 9.30 - 10.00: ontvangst met koffie of thee en kennismaking
 • 10.00 – 12.00: welkom, uitleg over het programma van de dag en met behulp van yoga- & meditatie-oefeningen dalen we samen de stilte in
 • 12 – 14: lunch bij het charmante restaurant Bij de Tuinman op De Hoornboeg. 
 • 14 – 15.30 naar buiten, we vertragen in de natuur en met behulp van eenvoudige aandachtsoefeningen maak je contact met de verbinding met de natuur 
 • 15.30 – 16.45 thee en tijd om te doen wat in je opkomt: tekenen, in je dagboek schrijven of juist even een beetje dagdromen
 • 16.45 – 17.30 meditatie en samen weer uit de stilte komen; we delen ervaringen en sluiten af

Programma Silent Special

Programma Silent Special

Dag 1
In de middag (maandag 27 december vanaf 14:00u en vrijdag 4 maart vanaf 17:00u), ben je van harte welkom en maak je kennis met Sharon en de andere deelnemers. Nadat je je spullen op je slaapkamer hebt gebracht, begint een eerste inleiding in de stilte. ‘s Avonds eten we met elkaar en na die tijd heb je even tijd voor jezelf. Aan het begin van de avond zoek je de groep weer op bij het kampvuur voor een gezamenlijke meditatie.

Dag 2
Na het ontbijt en wat tijd voor jezelf, start om 9:30 een eerste yoga- en meditatiesessie. In de middag, na de lunch, doen we visualisaties en een creatieve opdracht. ‘s Avonds ga je met de groep de natuur in voor een boswandeling en eindig je bij het kampvuur. Tussendoor heb je deze dag regelmatig tijd voor wat er in jezelf op komt.

Dag 3
Deze dag heeft ongeveer hetzelfde programma als zaterdag. Rond 16 uur rond je het weekend af met een eindmeditatie, waarna er tijd is je ervaringen te delen met de anderen. Om 17 uur sluiten we het weekend af.

De Begeleiding

Een dag in stilte kan heel goed in je eentje, maar het kan heel behulpzaam zijn om een beetje gedragen te worden. Tijdens de Silent Sundays begeleiden Annemieke of Sharon je in het vinden van de stilte, met een fijn programma en in een veilige bedding waarin altijd ruimte is voor vragen, om even uit te wisselen of als je – ook zonder heel aanwijsbare reden – gewoon even behoefte hebt aan contact.

Annemieke Rodenburg

Al sinds 2000 geeft Annemieke veel stiltedagen en retreats via haar organisatie Hartenlicht. Stilte is voor haar een reis die je steeds dieper in jezelf brengt, naar je eigen oorspronkelijkheid van liefde. Bij haar meditaties en begeleiding staat het hart centraal en kan de stilte landen wanneer er een bodem van zelfliefde en compassie mag zijn. Naast de stilte heeft zij sinds 1998 een drukke praktijk voor aura-reading en coaching en geeft ze trainingen en cursussen over intuïtieve- en spirituele ontwikkeling.

Sharon Huisman

Als begin-twintiger ervoer zij voor het eerst wat stilte met je kan doen.

Ze deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om haar herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte zij pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces. Als Stiltemaker nodigt zij uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding is zij ook Yin Yoga docent.

Deze dagen vinden uitsluitend plaats in het Nederlands.

De Locatie

Deze Silent Sundays vinden plaats op Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, de locatie waar we ook veel weekend-retreats organiseren. Een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant waar de lunch plaats vind in een gerestaureerde kas met daar buiten een eigen moestuin, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

In de Luwte
Deze dagen zullen gehouden worden In de Luwte. In de Luwte ligt op de meest rustige plaats op De Hoorneboeg, verscholen tussen de bomen en aan de rand van de hei.

De trainingsruimte heeft grote tuindeuren, zodat het licht naar binnen stroomt en je altijd even in contact met buiten en het bos kunt zijn. 

Tijdens de weekenden zullen we verschillende locaties op de Hoorneboeg gebruiken om te overnachten zoals het Heihuis, de Pipowagens of in het Stille Midden. Alle locaties hebben een gedeelde badkamer met douche en toilet. 

Prijs en Periode

bovenstaande prijzen zijn o.b.v. p.p.

Inclusief

 • Lunch
 • Inhoudelijk programma
 • Koffie, thee, water en middag healthy snack

Exclusief

 • Reiskosten
 • Boekingskosten van €15

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €135 p.p.

Periode:

Silent Sundays & Weekends aan de Hei

Prijzen vanaf: €135 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

02 aug. 2021
Wat een superweekend op een prachtige plek! Heerlijk eten, fijne zaal, goede begeleiding, alles klopte. Ik kom zeker terug!
Suzanne van Duijn
10 jul. 2021
Het Silent Sunday weekend was perfect. Een prachtige, heerlijk en rustige locatie. Lekker eten en alles perfect verzorgd.
Marjolein Ultee
05 jul. 2021
Het was een heerlijke stilteretraite., Mijn drukke gedachten kwamen tot rust en er ontstond ruimte. Ik heb genoten van de …lees meer
Mijke Koks

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen