+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga & Mindful Koken in Portugal

Omschrijving

Aangetrokken door de adembenemende natuur aan de Portugese westkust vertrok de Nederlandse Kaya Peters in 2010 met haar busje naar het zuiden. Met haar achtergrond in yoga, voedingsleer en de Chinese elementen en voelspriet voor mooie plekken is zij hier naast haar eigen holistische detox- en lifestyle weken ook "mindful koken" weken begonnen, speciaal gericht op vrouwen.

Yoga & Mindful Koken in Portugal 1Yoga & Mindful Koken in Portugal 2Yoga & Mindful Koken in Portugal 3Yoga & Mindful Koken in Portugal 4Yoga & Mindful Koken in Portugal 5Yoga & Mindful Koken in Portugal 6Yoga & Mindful Koken in Portugal 7Yoga & Mindful Koken in Portugal 8Yoga & Mindful Koken in Portugal 9Yoga & Mindful Koken in Portugal 10Yoga & Mindful Koken in Portugal 11Yoga & Mindful Koken in Portugal 12Yoga & Mindful Koken in Portugal 13Yoga & Mindful Koken in Portugal 14

Begeleiding

De verschillende retreats worden verzorgd door de Kaya zelf. Als yogadocente & holistisch kok/voedingsdeskundige reikt zij graag bruikbare tools aan om op een eenvoudige manier dagelijks constructief met je gezondheid bezig te zijn. Aandachtsvolle yoga, goede voeding, gezond koken en verbinding met de natuur zijn belangrijke onderdelen van haar retreats.

Programma

Tijdens deze unieke mindful koken retreats wordt er gewerkt met de principes van de holistische voedingsleer en Traditionele Chinese Geneeskunde. Voor het bereiden van de overheerlijke, biologische en voedzame maaltijden wordt er gebruik gemaakt van verse groenten (en sappen), een minimum aan voedzame granen, "levende" voedingsmiddelen zoals kiemen en probiotische yoghurt, oliën van hoge kwaliteit, zaden en zeewier. Je leert hoe je zaden en bonen kiemt, je eigen yoghurt maakt, voedzame gerechten bereid voor specifieke gezondheidsklachten en snelle en gemakkelijke maaltijden kan maken om je gezond door de dag heen te helpen.

Door middel van de dagelijkse yoga en aandachtsvolle eetmomenten kom je meer in contact met je lichaam en zul je duidelijker je eigen (eet)behoeften leren herkennen. Zo kun je betere keuzes maken op het gebied van voeding en beweging en voel je je prettiger in je lichaam. De dagelijkse yoga sessies zullen je tevens een gedegen basis geven voor een doorgaande thuis beoefening. Naast Mindful koken bieden we ook detox & lifestyle weken aan in Portugal.

Accommodatie

De kleinschalige en intieme Yoga & mindful koken retreats vinden plaats in een prachtige natuurvallei op slechts 15 minuten afstand van de stranden aan de westkust. Met de groep deelneemsters (maximaal 4 vrouwen) verblijf je in een sfeervol, eco-vriendelijk farmhouse gelegen tussen de walnootbomen. Alles is solar powered, maar je kunt tegelijkertijd genieten van veel luxe, zoals een lekker ligbad. Groenten en fruit voor de maaltijden worden rechtstreeks geplukt uit eigen moestuin.

Omgeving

De verschillende retreats vinden plaatst aan de westkust van de Portugese Algarve bij natuurpark Costa Vicentina. Dit is een prachtig landelijk gebied met een verscheidenheid aan landschappen en ongerepte stranden. Het is een ideale plek om terug te keren naar de basis, rust en kalmte op te zoeken en de tijd te nemen om meer te leren over het hoe en wat van een holistische en aandachtsvolle levensstijl. In je vrije tijd kun je wandelingen maken in de omgeving, één van de prachtige stranden in de buurt bezoeken of lekker ontspannen in het comfort van de accommodatie.

Data & prijzen 

 • 22-27 juni 2012
 • 11-16 september 2012
 • 9-14 oktober 2012
 • 6-11 november 2012

Prijs o.b.v. een tweepersoonskamer

 • €1095 p.p.

Inclusief

 • 5 overnachtingen
 • 5 x yogales
 • Dagelijkse ochtendmeditaties
 • Dagelijkse natuur (stilte)wandelingen
 • 4 x holistische kookworkshops, gevolgd door een gezamenlijk diner (inclusief ontbijt voorbereiding voor de volgende ochtend)
 • Aandachtsvolle en meditatieve eetoefeningen
 • Dagelijkse therapeutische yogasessies
 • Persoonlijke set yoga oefeningen voor thuisbeoefening
 • Alle holistische maaltijden, waarvan 4 zelf bereid

Exclusief

 • Vlucht Nederland - Portugal
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Eventuele extra behandelingen
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • Boekingskosten €15 p.p.

Aankomst & vertrektijd

Aankomst op de aanvangdatum vanaf 2 uur s' middags. Vertrek op einddatum vóór 12 uur 's middags.

Transport

De locaties liggen op ongeveer 100 kilometer van Faro airport. Het wordt aangeraden zelf een auto te huren. Kijk op www.airauto.pt voor zeer de meest voordelige tarieven. Eventueel kan er op aanvraag een transfer worden geboekt van- en naar de luchthaven voor €70 per persoon.

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 1095 p.p.

Periode: juni, september, oktober, november

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review