+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl

Reviews: Ayurvedakuur in Sri Lanka

Ervaringen van anderen:

Het is een heerlijke ervaring geweest. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van de mensen die precies weten wat er bij je speelt en wat er nodig is. Ze zijn zeer betrokken en servicegericht. Het is absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig wil zijn.
Ilona Eichhorn - 25-07-2019


Het is een heerlijke ervaring geweest. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van de mensen die precies weten wat er bij je speelt en wat er nodig is. Ze zijn zeer betrokken en servicegericht. Het is absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig wil zijn
Ilona Eichhorn - 24-07-2019


Na een drukke periode was ik heel erg toe aan rust, stilte, ontspanning en warmte. Ik heb 11 dagen op het Barberyn Beach resort doorgebracht. Wat een ongelofelijke bijzondere plek! De mensen ontzettend lief, behulpzaam, zacht, het eten ongelofelijk lekker, gezond en vers, de sfeer ontspannen en alles erg schoon. Je waant je in een groene oase met op de achtergrond fluitende vogels, ritselende takken en enthousiaste apen. Elke ochtend van 6 tot half 8 yoga op het buitendek, gevolgd door een heerlijk ontbijt, ontspannen en liefdevolle behandelingen (massages, kruidenbaden, acupunctuur, pakkingen), rondje strand-zwembad en vooral heel veel boeken. Waar ik thuis amper op mijn kont kan blijven zitten, genoot ik hier van de zachte ligbedden naast het zwembad. Ondanks het regenseizoen was het weer perfect, van de 11 dagen heb ik twee dagen een beetje regen gehad. De temperatuur was erg aangenaam, niet bloedheet, lekker verkoelend door het windje van zee. Van te voren probeerde ik een beetje een voorstelling te maken van hoe het zou zijn, maar eenmaal aangekomen liet ik al mijn verwachtingen en ideeën los. Het was bijzonder om te ervaren dat ik echt in het moment leefde, totaal niet bezig was met het volgende uur, dag of week. Ik was daar, op dat moment, zonder telefoon (bewust uitgezet!) met mezelf. Ik reisde als 20-jarige alleen en de gemiddelde leeftijd van de andere bezoekers lag een stuk hoger maar eigenlijk merkte ik daar niets van. Ik heb ontzettend lieve mensen ontmoet en bijzondere gesprekken gevoerd. Ook daar realiseerde ik me weer dat leeftijd slechts een getal is. Ik zou iedereen aanraden om juist alleen op een dergelijke reis te gaan, het is soms confronterend maar tegelijkertijd zo waardevol. Ik hoop zeker een keer op deze bijzondere plek terug te keren.
Karlijn - 05-11-2018


Na een verdrietige periode vanwege familie omstandigheden was ik echt toe aan een volledige reset. Dit overtrof mijn stoutste verwachtingen! De natuur, de cultuur van het land, de adembenemende locatie, het geluid van de natuur, de golven en de vogels, de fijne yoga, de lieve verpleegsters die je elke dag de meest heerlijke massages geven en de inspirerende contacten met mensen die ik daar heb leren kennen (locals op t strand en internationale gasten). Ik heb genoten en ben veel lichter teruggekomen zowel fysiek als mentaal, al waren er natuurlijk ook confronterende momenten. Ik kan t iedereen aanraden, een weldaad voor body en soul. Zeker voor herhaling vatbaar, ik hoop volgend jaar weer!
Sandra - 19-10-2018


Net terug van 9 dagen Ayurveda kuur in Sri Lanka. Wat een bijzondere ervaring. De massages zijn fantastisch, het eten heerlijk en de combinatie met de yoga sessies waar ook aandacht is voor meditatie en ademhalingsoefeningen maakt dat deze reis zowel voor mind als body echt een aanrader is. De mensen zijn zo vriendelijk en er wordt een gevarieerd programma aangeboden qua excursies. Het strand is erg mooi, zee was nu te ruig om in te zwemmen. Ook als het minder weer is (regentijd), is het heerlijk om te ervaren. De locatie is comfortabel, niet heel luxe (authentiek) en erg schoon. Hoop zeker nog een keer terug te gaan.
Saskia - 25-09-2018


In mei ben ik 10 dagen naar het Barberyn Reef resort geweest. Ik werd ontvangen in een warm bad van lieve mensen. Echt een heerlijke tijd gehad. Hele fijne yogalessen, contact met de ayurvedische artsen is laagdrempelig en er wordt veel informatie gegeven over de ayurveda. Ik heb daar erg veel geleerd, ontzettend leuk! De massages en behandelingen waren heerlijk, zo ontspannen. Heerlijk eten. Ook de excursies waren erg leuk. De periode dat ik ging was voorspeld dat het erg slecht weer zou zijn, maar dit was totaal geen probleem voor de activiteiten en behandelingen en viel reuze mee. Ook merkte in dat mijn gezondheid er een stuk op voorruit is gegaan en ik kreeg nog voor een aantal weken kruiden en suplementen mee voor thuis. Ik ben benieuwd hoelang dit effect gaat aanhouden thuis. Ik ben in ieder geval enthousiast en zal het iedereen aanraden! Ik kom zeker nog een keer terug.
Kim - 19-06-2018


Ik heb een heerlijke week gehad in Sri Lanka. De zorg en aandacht van alle mensen daar was verwarmend en zeker voor herhaling vatbaar. En de natuurlijke vriendelijkheid van de mensen is indrukwekkend. Het heeft me goed gedaan. Mentaal en fysiek.
margreet sigtermans - 18-02-2018


Wij zijn in januari 2018 een weekje in Barberyn Reef Resort geweest. Wij zijn van "nature"detoxers dus dit was een nieuwe uitdaging voor ons. Locatie is fantastisch, gelijk aan zee gelegen waar je heerlijk in de lagune kunt zwemmen. Reef is volledig op Ayurveda geschoeid. De behandelruimtes zijn helaas wel wat outdated en weinig privacy, personeel vreselijk lief en servicegericht. Ga er niet met de Westerse mentaliteit in (ik wil alles weten) maar laat het je "overkomen". Bij sommige behandelingen is het noodzakelijk dat je 2 dagen op je kamer blijft, houd hier rekening mee. Je hebt elke dag ca. 3 uren achter elkaar "treatments". De 1e keer voelt het alsof er een tank over je is heen gereden, maar zoals gezegd, laat het je overkomen. Smaak is natuurlijk erg persoonlijk maar voor mij is het zeker qua eten geen herhaling. Kortom, prachtige locatie, hier en daar wat outdated en verdiep je voordat je gaat goed in de leer van Ayerveda!!!
Miriam - 07-02-2018


Sri Lanka is prachtig, het weer heerlijk en het barberyn reef is in werkelijkheid mooier dan op de foto's en ligt op een prachtige plek. Wij waren daar voor 6 dagen maar minimaal 2 weken is het advies en ik denk dat dit inderdaad beter is. Prima plaats om alleen heen te gaan. Iedere dag onderga je massages, pakkingen, kruidenbaden, stoombad en accupunctuur, je hebt vaak geen idee wat waar goed voor is en wat voor kruiden er gebruikt worden. Ofwel, je moet de controle echt los laten en het ondergaan en ervaren. Op het strand ontmoetten wij Sankara die ons 2x op geweldige excursies heeft genomen. De boottocht over de kleine rivier vlakbij het hotel was echt fantastisch, wat een aanrader. We zagen oa apen, krokodillen, vliegende honden, varanen, slangen en prachtige vogels.
Yvonne Vredendaal - 06-02-2018


Een cadeautje helemaal voor mijzelf gekregen van mijn echtgenoot: na een roerige paar jaar vol drukte en ziekte van mijn moeder was ik zo toe aan 10 dagen bezinning en ontspanning. Ik wilde iets nieuws, iets wat ik nog nooit gedaan had, een nieuwe ervaring, iets waar ik meer van wilde weten: Ayurveda. In Barberyn Resort in Sri Lanka kon ik dat ervaren. Even wennen in het begin maar ik heb genoten van deze bijzondere ervaring. Ik kon mij er voor open stellen en kwam lichter in zowel lichaam als geest thuis. De mogelijkheden om deel te nemen aan yoga, meditatie en tai chi heb ik niet onbenut gelaten. Heerlijk gegeten: ik miste de alcohol en vlees niet. De vriendelijke mensen en de contacten met andere mensen in het resort met ieder hun eigen ervaringen maakte dat deze reis heel bijzonder was. Ook al dachten collega's bij thuiskomst dat een verblijf hier zonder alcohol, vlees of vis niets kon zijn: ach, ik hoef ze niet te overtuigen, als ik zelf maar weet hoe het was..... :)
Jolanda - 06-12-2017


Ik ben nog nooit teruggekeerd naar een plek waar ik met vakantie ben geweest. Dit is de 1e keer dat ik het overweeg. De plaatjes op de website van Barberyn beloofden veel... en het werd allemaal waargemaakt. In het echt is het nog mooier dan de foto's doet vermoeden. Ik ben 10 dagen gegaan wat eigenlijk te kort is. Voor een volledige zuivering zou je idealiter 3 weken, maar minimaal 2 weken behandelingen moeten ondergaan. Maar mijn relaxte gevoel na 10 dagen is er niet minder om. Ik ben inmiddels alweer 3 weken terug, maar kan zó weer het gevoel oproepen, ook al zit ik weer in mijn drukke werkzaamheden van alle dag. En dat is pas echt uniek. Een aanrader als je jezelf een gift wil geven.
Annet - 24-09-2017


Een reis naar binnen in plaats van naar buiten, het was een erg mooie en bijzondere ervaring in een prachtige plek. Alles vond ik geweldig, het hotel, de mooie kamer, het uitzicht, de geluiden, de dieren, het personeel, en vooral ook het heerlijke eten en de dagelijkse behandelingen. Je wordt volledig verzorgd en verwend. Doordat ik er slechts 10 dagen was, had ik geen tijd om ook mee te gaan met de excursies. Voor mij was dat prima, omdat ik echt kwam voor de kuur en de rust. Maar als je iets meer van Srilanka wilt zien, kies dan om wat langer te gaan. Ik hoop er in ieder geval nog eens terug te keren!
Anke - 03-09-2017


Ik ben nu enkele dag terug van mijn verblijf in Barberyn Beach in Sri Lanka en ik voel me een ander mens. De omgeving is ongelofelijk mooi, het domein is net een natuurpark met een groot strand om het af te maken. Het hotel zelf en de kamers zijn in tropische stijl en passen helemaal in het plaatje. Ik reisde alleen en ik werd netjes zoals beloofd van de luchthaven opgehaald. Aangekomen in het hotel zag ik dat het personeel heel goed op elkaar is afgestemd, ik hoefde me nergens iets van aan te trekken, het eten, de doktersafspraken, het verloop van de behandelingen, ... alles wordt op tijd geïnformeerd. De eerste dagen was ik ongelofelijk moe, maar volgens veel mensen daar is dit heel normaal. Halverwege de behandelingen begint dit te veranderen en op het einde voelde ik me ontzettend energiek. Ik ben 10 dagen gegaan en er was voor mij geen ruimte om veel dingen buiten het hotel te doen door het intensieve programma, maar dat was ook heel de bedoeling van de reis, om aan mijn gezondheid te werken in een mooie omgeving en in dat opzicht was dit een meer dan geslaagde vakantie. Ik heb genoten van het lekkere eten, de zalige behandelingen en de mooie omgeving. De meeste mensen die ik heb gesproken komen jaarlijks terug voor een detox en als het effect dat ik nu voel ook blijft duren ben ik geneigd om ook vaste klant te worden.
Noor Corten - 17-06-2017


Twee heerlijke weken in Barberyn Beach doorgebracht. Heerlijke massages en kruidenbaden, een supergoede Yoga-docent, heerlijk eten, mooie kamer, het geluid van de zee en spelende apen om je heen en dat alles begeleid door vrolijke, professionele stafleden. Na twee weken relaxed en zelf ook vrolijk teruggekomen. Een aanrader!
Marjet Smits - 07-06-2017


De twee weken Barberyn Reef waren echt een kadootje aan mezelf. Je komt er in een oase van rust. De plek is heerlijk (aan het strand), het personeel enorm vriendelijk, de sfeer ontspannend, de behandelingen heel bijzonder en weldadig. Ik was samen met een vriendin en we hebben in het begin de nodige giegelmomenten gehad als je weer eens met een met rode smurrie ingesmeerd gezicht onder een klamboetje kon gaan liggen, of toen we de naar konijnenkeutel uitziende supplementen voorgeschoteld kregen. Het is inderdaad absoluut geen standaard strandvakantie. Het is ook best een vol programma uiteindelijk en zeker als je er met een doel als afvallen komt is het soms best frusterend dat je "op je vakantie" niet alles "mag" eten wat je zou willen. MAAR, wat een weldaad voor mijn lichaam was het. Ik voelde me fitter, 3 kg lichter en ik ging met een bepaalde rust naar huis. Absoluut een aanrader dus.
Ilse - 04-05-2017


Ook al is een week Baberyn Reef eigenlijk te kort, het heeft me wel een boost gegeven. Meditatie om 6 uur s'morgens, Yoga , gezond en heerlijk gegeten ,ongelooflijk fijne massages. Interessante Aryuvedische behandelingen ... voor mij was het perfect zo'n week.
Sally - 24-04-2017


Een bijzondere ervaring! Ik heb genoten en hoop nog eens te gaan. Barberyn Reef is een prima accommodatie, ik hou van authentiek Sri Lanka :-) Het eten is heerlijk.
Sanja - 31-10-2016


Dit is geen plek voor een luchtige vakantie, maar een prachtige gelegenheid om diepgaand je eigen gezondheid een boost te geven. Barberyn Beach is een prachtige plek, waar je heel zorgvuldig binnenste buiten wordt gekeerd en daarbij tot in de puntjes wordt vertroeteld. De combinatie van veelzijdige therapiën, heerlijk eten, aangepast aan je constitutie, goede yoga lessen, meditaties en bovenal liefdevolle mensen, maken dit verblijf tot een groot kado aan jezelf!
Elleke v van Kraalingen - 05-08-2016


Een bijzondere, intense ervaring - zo zou ik mijn 3 (!) weken in Barberyn Reef willen omschrijven. Ik heb een complete Pancha Karma behandeling doorlopen en ook nog extra behandelingen gehad ivm rug/nek klachten. Het was bijzonder door de aandacht en goede zorg van al het personeel, het buiten leven (en slapen met het geluid van de golven op de achtergrond), het heerlijke eten en de leuke ontmoetingen met andere gasten. Intens (voor mij in ieder geval) door de behandelingen en de fysieke reacties. Het is geen gewone strand vakantie met af en toe een massage, het gaat wel een stapje verder dan dat - en daar was ik ook naar op zoek. Sri Lanka is fantastisch en ik kom dan ook zeker een keer terug - dan wel wat eerder in het seizoen want april werd wel heel warm en vochtig;)!
Marjolein - 25-04-2016


Gisteren ben ik weer thuis gekomen na 10 dagen Barberyn Beach. Wat was het geweldig! Ik was van te voren wat zenuwachtig over het feit dat ik als vrouw alleen voor het eerst zo ver weg ging, maar dat was totaal niet nodig. Alles wordt door het personeel daar goed voor je geregeld en zodra je op de luchthaven aankomt, hoef je eigenlijk nergens meer over na de denken. Ik heb volop genoten van de behandelingen zoals acupunctuur en verschillende massages, het eten, het weer, de paradijselijke omgeving en de vriendelijke mensen. Uiteindelijk ben ik in de middagen ook nog op stap geweest met een plaatselijke gids om wat meer van de omgeving te zien. Mede daardoor vlogen de dagen echt voorbij, dus ik kan iedereen aanraden om bij twijfel zo lang mogelijk te boeken. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want Sri Lanka en Barberyn zorgen voor een hele mooie ervaring.
Lotte - 17-04-2016


Wat een fijne tijd heb ik daar gehad gedurende een week! Het is een prachtig resort met veel individuele aandacht. Je wordt er in de watten gelegd! Ik kan het iedereen aanraden. 28-03-2016 Ymke
Ymke Bartels - 28-03-2016


10 dagen naar Barberyn Beach geweest en het overtrof m'n verwachting. Op hun eigen website ziet het er misschien niet direct luxueus uit, maar dat gevoel krijg je zeker wel! Veel aandacht voor detail, alles tot in kleine dingen aangepast of aan gedacht. De manier waarop het complex is gebouwd, aangepast aan de natuur, de planten en dieren. Mooie symbiose. Als je net aankomt, voel je direct de rust uitstralen door de mensen en .. alles. En niet te vergeten, het eten, wat een feest.. Iedereen die keer kennis wil maken met Ayurveda is hier aan het juiste adres. Ik ga niet snel terug naar zelfde vakantieplek, maar hier kom ik denk ik nog wel een keer terug.
Marleen Langestraat - 20-03-2016


Barberyn Beach Resort is een heerlijk plek om tot rust te komen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het hele eiland is een paradijs! Je komt met een glimlach op je gezicht thuis. En ik heb gehoord van terugkerende gasten dat die lang blijft.
Jacqueline de Vries - 17-03-2016


Na bovenstaande reviews te hebben gelezen is het niet makkelijk om hier nog 'originele' review van te maken, want ik ben het met alle schrijvers eens! Het is een paradijs! Althans ik dacht wel eens 's morgens als ik wakker werd, zo zou het paradijs kunnen zijn! Je had geen wekker nodig, je werd gewekt door een prettig 'oorverdovend' gekwetter van vogels. Je kunt je geen betere plek bedenken om hier even 'een pauze' te houden in je leven....in alle opzichten wordt je hier in de watten gelegd, zowel mentaal als fysiek.... En inderdaad hier wordt therapie en vakantiegevoel goed gemixt.... Met een ''rugzak vol nieuwe energie en inspiratie zijn wij weer naar huis gegaan..... Deze 'pauze' gaan wij vaker doen in ons leven...
Adrienne en Rob Groen - 15-03-2016


Enorm genoten op deze fantastische plek in dit super oord! De service was perfect, de behandelingen waren professioneel. Het eten was in het begin erg wennen, doordat er veel wrange en bittere smaken in verwerkt waren. Na een paar dagen konden we hier ook van genieten en bovendien was er keuze genoeg! De 9 dagen waren wel tekort om echt resultaat van de behandelingen te merken, maar we hebben al besloten dat wij volgend jaar langer gaan. Al met al een aanrader, zeker om met z'n tweeën te doen. Salem en Marjan.
Marjan Samhoud - 29-01-2016


Een reis naar Barberyn Sri Lanka is een cadeautje aan jezelf. Ik heb van iedere minuut genoten. Van de meditatie bij zonsopkomst, de yoga, het heerlijke eten, de behandelingen (de massages!), de vriendelijke mensen die echt betrokken zijn, het heerlijke zwembad....het was fantastisch. Ik hoop nog een keer terug te gaan!
Nicky - 11-12-2015


Ongelooflijk - alles is uitgekomen waar ik op gehoopt had -- eerst alle pillen weg - bloeddruk op optimaal peil -- geen te hoge suikerpeil meer - ongelooflijk land - prachtige vriendelijke lachende mensen - ongelooflijke natuur - resort ongelooflijk lieve mensen - prachtige massage - acupunctuur - kruidenbaden - stoombaden - overheerlijke maaltijden op maat.
evens jean pierre - 16-10-2015


Wat een geweldige ervaring. Super lieve mensen, de behandelingen waren geweldig. Een aanrader, ik ga zeker terug.
Lilia - 21-09-2015


Zonder hooggespannen verwachtingen vertrokken wij richting het Barberyn Beach Resort Weligama op Sri Lanka. Vanaf het eerste moment werden onze verwachtingen overtroffen. Veel aandacht voor de persoonlijke behandelingen door vriendelijke mensen, voortreffelijke maaltijden en goed toeven aan het zwembad. Ook de excursies waaraan wij deelnamen, waren erg interessant, met name de Hindoe processie in Matara, waarin wij verzeild raakten. Bij thuiskomst bleek de uitwerking van de behandelingen aantoonbaar zeer positief te zijn geweest op de gezondheidssituatie van Reinoud. Wij zijn benieuwd hoe lang wij ons goed blijven voelen. Een tweede bezoek aan dit resort zal zeker tot de mogelijkheden behoren.
Reinoud en Tineke Rijntjes - 13-08-2015


Geweldige kuur gedaan, uiteindelijk mijn originele 7 dagen verlengd naar 10 dagen. Fijne sfeer en geweldige locatie om geheel te ontspannen en je over te geven aan de gezonde ayurvedische levensstijl met aanvullend veel yoga en meditatie. Ik vertrok er compleet ontspannen en geïnspireerd
Rudolf van der Meulen - 04-08-2015


Wat was dit een onvergetelijke reis! Zo bijzonder en mooi en zo professioneel hoe ze daar met je omgaan en de behandelingen helemaal lekker ik voel me herboren en hoop dit nog een hele tijd vast te houden! Zeker een aanrader om dit te doen!
Kristy Fluit - 28-07-2015


Schrijf zelf een review

Deze reis:

Prijzen vanaf: €630 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis