+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl

Reviews: Yoga & Meditatie in Italië

Ervaringen van ons:

Flabbergasted, misschien is dat het beste woord dat omschrijft hoezeer ik onder de indruk ben van deze plek. Spectaculair gelegen op een klif, hoog boven een meer. Met uitzichten waar je nooit genoeg van krijgt. Heerlijke yoga, geweldige meditatiesessies met Cali, een stijlvolle spa en superlekker eten. Hier wil je nooit meer weg. En hoe fijn dat je 365 per jaar terecht kan en zelf de lengte kunt bepalen. Ik raad een kamer aan met uitzicht op het meer, gewoon omdat dat uitzicht nooit gaat vervelen!!


Ervaringen van anderen:

Mandali in stilte met Tijn Touber, Juno Burger en Daphne Luttger is een waar paradijs. Ondergedompeld in een wereld waar alles mooi is en er gewoon is. Waar geen woorden nodig zijn om te voelen dat je in je eigen ritme het leven aan kan gaan. Je wordt meegenomen in de lessen en meditaties, er is heerlijk eten, adembenemend uitzicht, een fijn bed en liefde voor alles om ons heen. Dit neem je mee als een rijke ervaring voor de rest van je leven.
Arda - 30-04-2019


Ben nu thuis weer in mijn dagelijks ritme. Maar nu anders dan vorige week. Mijn Twentse uitspraak: “I Always keep a place like Mandali to which I can retreat”. Zo’n warm en fijn gevoel na een heerlijk weekend in Mandali. Hopelijk mag ik nog een keer ervaren.
Hannie - 08-04-2019


Mijzelf onderdompelen in yoga lessen was mijn doel van deze reis. Wat zal mijn ervaring zijn na 8 dagen in het Mandali resort? Prettige mail uitwisseling met Happy soul travel zorgde voor een aangename voorpret. De eerste dag wennen, alleen voor 1 week op reis, onzeker wat het programma mij zou gaan brengen. Ik voel mij juist niet alleen, uiterst tevreden over alles wat deze plek en het programma biedt maar voel mij zelf euforisch als ik weer terug kom. De wonderschone locatie waar je in je vrije uren op prachtig plekken van kan genieten. Vraag de receptie naar leuke wandel routes, zij zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam met al je vragen. De vriendelijke dorpsbewoners, alle medewerkers van Mandali en de trainers van het programma verdienen alle lof voor de vriendelijkheid en het gevoel van welkom zijn. Yoga docent Gusta zorgt voor mij voor op maat yoga lessen met een warm en inspirerend gevoel. Geef je over aan alle mogelijkheden die Mandali en de natuur je aanbiedt en bepaal zelf waar je zin in hebt en je komt energierijk weer terug. Geniet van het veilige gevoel dat andere deelnemers je geven. Gun jezelf 2 keer op te scheppen van de heerlijke, verse buffetten en je tevredenheid zal alleen maar gevoedt worden. Voor mij komt er absoluut een herhaling!
Ilse - 13-03-2019


Ik ben een beetje verliefd geworden op Mandali. Wat een prachtige plek met rustgevende omgeving, lief personeel, heerlijk eten en professioneel programma. Ik vond 2 nachtjes toch net te kort, dus ik ga zeker terug, maar dan voor langer!
Merel - 25-02-2019


Wat zal ik zeggen... Ik denk dat Mandali op een energetisch veld of zoiets ligt. Ik ben 's avonds vaak best moe maar nu was ik om 24:00 nog fit en 's ochtends om 05:00 alweer wakker. In ieder geval is aankomen bij Mandali een gevoel van onbeschrijfelijke schoonheid. Ik had een kamer met Lake view geboekt en dat is echt een enorme aanrader. Elk moment van de dag is de zon anders op het prachtige meer en de bergen en 's avonds duizenden lichtjes van Querna, ik bleef er maar naar kijken. Ik verheugde me 3x per dag op het eten, ik ben niet vegetarisch maar dit was zo ontzettend lekker en vers! Al het personeel is vriendelijk en vanwege het feit dat januari een stiltemaand was kon ik heerlijk anoniem van mediatie naar yoga les, naar massage, eten, jacuzzi en mijn heerlijke kamer wandelen. Evelyne verzorgde alle yogalessen, zij is een hele goede docente die heel zorgvuldig en vriendelijk les geeft. Peter verzorgde de ochtend- en avond meditaties, hij is een hele rustige goeroe die je zomaar 30 minuten laat mediteren. Als je jezelf een waardevol cadeau wil doen, boek dan een retraite bij Mandali, je zult er geen spijt van krijgen.
Rnaat - 28-01-2019


De Stilte-Yoga-Meditatie-Detox retreat in Mandali was het beste cadeau dat ik mij zelf kon geven. Ik ben geweldig opgeknapt na een intensieve periode. Ik voelde mij omarmd door de plek, de lieve mensen, de fijne lessen met veel diepgang en mooie inzichten. Ik mis nu al mijn dagelijkse routine van yoga, meditatie, wandelen door de bergen met ervaren gidsen, heerlijk buiten ontbijten en lunchen met spectaculair uitzicht op Lago d'Orta , het genieten van de sauna, het zwembad en het bubbelbad - eveneens met prachtig uitzicht. Ja, zelfs de stilte mis ik en het staren met z'n allen in het haardvuur. Ik vond het best spannend om zo'n reis te boeken, maar dit smaakt naar meer en vaker. Super fijn om zo'n exclusieve tijd voor mezelf te reserveren in een adembenemende omgeving met een heerlijk programma!
Judith - 25-01-2019


Een te heerlijk kado aan mijzelf gegeven. Ik heb een totale reset gehad op die berg. Wat schitterend! Dit was mijn allereerste ervaring in stilte en het was prachtig. Het eten, het personeel, de styling van de kamers, bubbelbad met fenomenaal uitzicht. Ik heb er de zon zien ondergaan en opkomen. een MUST do voor iedereen. Gun het jezelf :)
liedewij petit - 05-01-2019


Deze plek was beyond expectations. Na een verhuizing achter de rug was dit het beste wat ik mezelf kon geven. Een plek van rust met meditatie en yoga. Er was een dag programma maar je mocht doen en laten wat je wilde. De groep was klein wat het heel bijzonder maakte. Ook de spa met een jacuzzi met uitzicht over de bergen was heerlijk om aan het eind van de dag van te genieten. Tenslotte was het eten iedere dag weer anders en zalig. Zeker een plek om naar terug te keren.
Lorette - 22-12-2018


Tot mijn verbazing een plek die in het echt nog vele malen mooier is dan op de foto's. Je kan overal heerlijk ontspannen en tot rust komen. En dan heb ik het nog niet eens over het adembenemende uitzicht gehad wat werkelijk geen moment verveelt. Het eten is zelfs voor een niet-vegetariër bijzonder lekker. De yogalessen en meditatielessen waren voor elk niveau te doen. Ik heb drie massages geboekt tijdens mijn verblijf en ze waren allemaal stuk voor stuk heerlijk. De masseuse besteedt waar nodig extra aandacht aan het lichaam. Verder kan ik alleen nog maar zeggen dat het personeel van het centrum erg welwillend, vriendelijk en behulpzaam zijn. Van iedereen die je tegenkomt, krijg je wel een vriendelijk knikje en dat laat je gelijk wat meer thuis voelen. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.
Sharon - 23-09-2018


Deze plek is echt fantastisch! Om te beginnen met het uitzicht, dat fenomenaal is. Verder is alles heel mooi en zorgvuldig vormgegeven, de kamers zijn schoon en smaakvol ingericht, ook de spa is schoon en mooi. De mensen die er werken zijn stuk voor stuk vrolijk en aardig, van het keukenpersoneel tot de schoonmakers. Ook vond ik het erg prettig dat de activiteiten optioneel waren, wat nog benadrukt werd door Aziza, de gastvrouw. Ik heb overigens wel aan alles meegedaan, maar het is fijn om te weten dat je ook vrij bent te doen wat je wilt als je even geen zin hebt in een activiteit op het rooster. De yoga- en meditatielessen zijn fijn en geschikt voor alle niveaus. En het eten (vegetarisch) is heerlijk! Voor mij zeker een plek om naar terug te keren uit de hectiek van de stad.
Sophia - 22-09-2018


Een heerlijke vijfdaagse op Mandali gehad. Deze plek ademt rust & contemplatie, leent zich perfect om tot jezelf te komen. Inspirerende yogalessen gehad en weer nieuwe dingen geleerd. Tel daar een prachtig vergezicht en driemaal daags een feestmaal bij op en je komt net als ik nog een keer terug!
Frederike - 27-08-2018


In een woord echt een AANRADER, ik hoop nog eens terug gekomen met mijn kinderen, zodat ook mijn zonen 22 en 25 zo'n ervaring kunnen meedragen voor hun verdere leven. Mijn dochters vragen al wanneer we gaan? Sereniteit is het, alles klopt.
Christa van Tolingen - 11-07-2018


Eigenlijk zijn er geen geschikte woorden voor deze ervaring maar als ik dan moet kiezen dan wordt het ONGELOFELIJK FANTASTISCH. Alles klopt hier, de omgeving, de mensen, het eten, de sfeer. Het is lastig om de ervaring goed over te brengen. Zoveel moois ervaren Ik ben na de reis om 22.00 uur thuis gekomen en heb dezelfde avond alweer zitten kijken wanneer ik weer zou kunnen gaan, en ik ga terug. Ik hoop dat de plek zo blijft, zo'n cadeau voor mezelf. Maar ook een cadeau wat ik iedereen gun.
Ruud - 01-07-2018


Fantastische plek, alles is eraan gedaan om volledig tot rust te komen! Hele fijne yoga lessen, heerlijk eten en een uitzicht dat nooit gaat vervelen. Ga zeker nog een keertje terug!
Judith - 26-06-2018


Deze plek is echt magisch! Alles van begin tot eind was perfect! Afwisselende yogalessen van Julia, de meditatie begeleid door Peter en de massages van Basho, het was heerlijk. En dan het uitzicht.... bij helder weer kijk je naar de besneeuwde bergtoppen in de verte en de kleine bootjes op het meer en bij slecht weer kijk je naar de wolken die voorbij rollen, het verveelt nooit! Ik kom zeker een keer terug naar Mandali :)
Anne Marie - 20-06-2018


Een heerlijke plek om echt tot rust te komen. De stilte(ruimtes) helpen hierbij. Iedereen is op zichzelf. Het is niet een leuke yoga vakantie maar echt me-time. Er komt van alles los.
Esther - 12-06-2018


Wat een ontzettend mooie plek is dit! Genoten van de rust, de omgeving, het uitzicht, de luxe, de lessen, het eten en de gastvrijheid. Er is alle mogelijkheid om je terug te trekken en als je juist behoefte hebt aan gezelschap kan dit ook. Ik heb de 5-daagse retreat gedaan en dit was lang genoeg om echt even los te komen van het ritme thuis. 8 dagen had ik denk ik ook fijn gevonden. Het uitzicht over het meer verveelt nooit, verandert voortdurend. Dit is een echt paradijsje....
Carlijn - 04-06-2018


Overweldigend, overdonderend en onbeschrijfelijk. Dat is de Mandali experience, met haar prachtige avontuurlijke charme en uitermate bijzondere kwaliteit op letterlijke alle fronten. Hoewel ik in mijn leven bijzondere plekken heb mogen bezoeken (van een tempelstay in Japan, een wandeling door de theeplantages in China, tot Slapen in een yard in Mongolië) blijft deze retraite één van de meest bijzondere avonturen OOIT. Namelijk, het grootste avontuur is de reis naar JEZELF. Nooit vergeet ik het bijzondere letterlijk HEMELSE uitzicht vanuit de warme jacuzzi, de inspirerende avondsessies met de meditatiecoach, de holistische massage waarbij ik letterlijk de energiestromen door mijn lichaam voelden stromen, de energieke en magische yogalessen van onze Amerikaanse yogadocent, het fenomenale eten van de Italiaanse koks en de bijzondere gesprekken met mijn mede avonturiers. Wat ik als echte wereldreiziger mee naar huis neem? Een bulk aan bijzondere ervaringen en inzichten, een berg aan zelfcompassie, de prachtige wereld om mij heen, de bijzonderheid van het minimalisme & de ervaring van optimale innerlijke rust. Of ik er met volle teugen van genoten heb? Nee, genieten is absoluut niet het juiste woord. De Mandali experience is veel meer dan dat en valt in geen enkele omschrijving, review en recensie samen te vatten.
Marloes - 30-05-2018


Ik heb de 8 day Mandali experience gedaan en ik kan het zeker aanraden. Alles is van super hoge kwaliteit (de kamers, het eten, de leraren, de ruimtes, de locatie, de aankleding). De mensen die er werken hebben een prachtige intentie. Ik heb er zoveel geleerd en gevoeld. Het is een hele veilige, fijne plek. Je mag zelf weten aan welke programma onderdelen je meedoet en er zijn genoeg plekken waar je de stilte op kunt zoeken (zoals het stilte ontbijt, is echt heel erg fijn). Ik had al veel ervaring met yoga en ben heel positief over de yogalessen (wij deden 's ochtends een actievere les en 's middags yin). Met medititatie had ik minder ervaring maar ik heb er zoveel rust van gekregen. Ik doe het nu ook thuis dagelijks. Het is een prachtige, warme plek en ik keer zeker een keer terug!
Sanne - 22-05-2018


Helemaal in wolken met de ontdekking van deze fantastische plek... Prachtige locatie, heerlijk eten, een accommodatie die uitnodigt om volledig tot rust te komen maar vooral wondermooie mensen die je met een open hart verwelkomen en met veel liefde en geborgenheid voor jouw ziel en lichaam zorg willen helpen dragen.
Kim - 15-05-2018


Deze plek voelt al snel als thuis, omdat je je zo snel op je gemak voelt. Reis je alleen en wil je niet gestoord worden, dan is dat helemaal oké en kan dat, maar zoek je juist contact, dan is dat ook snel gelegd. De sfeer is open en uitnodigend, alles is goed. Zowel de inrichting als de maaltijden zijn tot in de puntjes verzorgd. Aan alles en iedereen is gedacht. Er is geen wens die niet in vervulling kan gaan. De yoga- en meditatielessen zijn zo ingericht dat zowel een beginner als een gevorderde fijn kan meedoen. Dat is erg knap gedaan. Het is een plek die niet te omschrijven is in woorden, dit moet je ervaren.
Sara - 07-05-2018


Een fantastische plek. Wat er beschreven is klopt. Alles klopt er: het eten de, mensen die er werken en de massages zijn geweldig. Het is een heel bijzondere en inspirerende plek. Ik ga zeker terug.
Jos - 05-05-2018


Beste allemaal, Bedankt voor de leuke verrassingen en jullie welkom thuis bericht. Eerlijk gezegd zijn we niet heel blij dat we weer thuis zijn, nou ja deels wel om iedereen thuis weer te zien. Het was zo ongelofelijk bijzonder en fantastisch bij Mandali dat we eigenlijk langer hadden willen blijven. Bijna niet uit te leggen hoe magisch, speciaal, warm en bijzonder het daar is. Of het de energie is die daar hangt, het lieve personeel, de schitterende ligging met het uitzicht. Het zal wel een combi zijn. Een echte aanrader! Wij voelen ons echt twee Happy Souls.
Jose en Yvette - 25-04-2018


Een fantastische plek, de sfeer, de teachers, de kamers, de lessen, het eten en de lieve koks ! Ik ga zeker terug, ik heb een geweldige ervaring beleefd. Bovendien een non-profit organisatie.
Margo - 25-04-2018


Alles wat hierboven of onder geschreven is kan ik alleen maar bekrachtigen. Zo fijn, zo heerlijk, zo mooi..... ik heb meteen weer geboekt. Ik wil hier ieder seizoen minstens een keer meemaken. Het enige nadeel is dat je weer naar huis moet en weer aan de gewone wereld moet gaan deelnemen en ook weer zelf moet koken. Ik ben zo enthousiast dat ik iedereen er heen stuur maar ben tegelijkertijd bang dat ik vervolgens drie jaar op de wachtlijst kom
Kiki - 19-04-2018


Echt tot in de puntjes verzorgd allemaal. Heel erg aan te bevelen voor mensen die tot rust moeten komen. Heerlijk vegetarisch eten. Yogalessen van verschillende docenten. Prachtig gebied. Voelt allemaal heel luxe, terwijl het gewoon een stichting is en de winst ook nog eens naar een goed doel gaat! Dat vind ik helemaal fantastisch!
B - 16-04-2018


Een heerlijke plek met een fantastisch uitzicht op Lago D'orta. Lieve en vriendelijke mensen, leraren en instructeurs. De koks maken iedere keer weer een hemels buffet, voor ieder wat wils en heerlijk! We zijn maar drie dagen in Mandali geweest, maar hebben een geweldige tijd gehad. Een echte aanrader!!
Noortje - 02-04-2018


De plek is werkelijk fantastisch. Je hebt echt het idee dat je on top of the world bent. Je kunt je hier heel makkelijk terugtrekken uit the rat-race. Het uitzicht op het meer daar raak je nooit op uitgekeken. De yoga was heerlijk en goed te doen voor alle niveau’s. En dan het eten is werkelijk goddelijk en met heel veel liefde klaargemaakt. Echt een aanrader.
Patricia - 19-03-2018


Zonder enige yoga ervaring en meditatie ben ik naar hier gekomen, maar met een open geest. Van zodra ik hier was kwam ik terecht op een plek dat rust en liefde uitstraalde. De yogalessen en meditatie werden zo gegeven dat of je nu beginner of gevorderd bent, elk zijn weg kan vinden in de lessen. Verder was het eten zeer goed en de Spa adembenemend. Een absolute aanrader voor ieder die even een stapje opzij wil zetten en tot rust wil komen en zo wat innerlijke rust zoekt.
Sabine - 18-03-2018


Mijn eerste yogaretreat doorgebracht in Mandali en 'forever spoiled' want het was in alle opzichten hemels: het uitzicht, de omgeving, het programma met meditatie en yoga, het eten (OMG!).. De massage van Samayo was precies wat ik nodig had en heeft mijn ervaring van de week intenser gemaakt. Aardig en attent personeel, je voelt je meteen op je gemak. Het programma biedt genoeg ruimte om zelf nog wat te doen. Daarnaast een fijne groep mensen getroffen: goede gesprekken, stilte of gezelligheid, alles kon en iedereen bleef in zijn waarde. Een plek om naar terug te keren!
Ruth - 11-03-2018


Een prachtige plek om tot jezelf te komen in een mooie omgeving. Alle ruimte om je rust te nemen met prachtig uitzicht op het meer, elk moment van de dag. En ook; de yoga, meditatie, het heerlijke vegetarisch eten, massage, sauna, wandelen in de bergen, de frisse lucht, fijne kamers en vooral de stilte. Een cadeautje aan jezelf....een aanrader!
Anouschka - 04-03-2018


Wat een heerlijke week in mandali! Ik begon wat onzeker, aftastend hoe het zou zijn maar ik kan alleen maar zeggen dat ik uitkijk naar weer een bezoek aan 'mandali in the clouds'. Een plek met liefdevolle aandacht en respect op elk gebied: het eten, de yoga, de kamers, de meditatie, de massage, de omgeving. Dank jullie wel!
Mariken - 03-03-2018


Een fantastische plek! Even geen drukte.....heerlijke rust en ruimte met mooie faciliteiten en super uitzicht. Genoten van de yogalessen, meditatie en zeer goed eten. Zeker voor herhaling vatbaar!
Karlijn - 01-03-2018


A success story.I felt the peace as soon as I arrived plus the friendliness at the reception made me feel immediately at home.The breath taking view from my terrace overlooking the lake and mountain, the yoga lessons given with patience by Gabriel, the meditation coached by Peter, the pool, the delicious and varied food cooked by a smiling and helpful staff, all contributed to putting me back on my feet and send me back home feeling rested and confident. Although I was the eldest participant I never felt the age gap and found it very interesting mixing with much younger people.I will certainly return.
pauline burgess - 22-02-2018


Adembenemende plek, hoog op de berg met eindeloze vergezichten over de bergen en het meer. De sfeer is bijzonder, het eten echt zo heerlijk en met zoveel liefde en aandacht bereid. De kokkin is een ware artiest! Het is eigenlijk zoveel meer dan een gewone yoga en meditatie retraite! Het is met recht een ervaring, the Mandali Experience!
Leonoor - 22-01-2018


Wat een ervaring! Ik had niet veel ervaring met Yoga en meditatie en wist niet goed wat ik ervan kon verwachten. Maar deze plek heeft mijn hart gestolen. De plek is adembenemend, iedere keer dat je buiten bent, verbaasd de schoonheid je weer. De ene dag kijk je naar het meer, de andere dag zie je helemaal niets en zie je alleen wolken. Het is een prachtige plek om tot rust te komen, om nog niet te spreken over het heerlijke eten. Zelf ben ik geen groente liefhebber, maar zelfs ik heb er heerlijk gegeten. De lessen, met yogaleraar Marco waren ook enorm fijn. Ik heb zelden zo’n geduldige en inspirerende yoga docent meegemaakt. Verder is alles enorm mooi ingericht, alles is zo mooi dat je het het liefst mee naar huis zou willen nemen. Van het servies, tot de kamerinrichting. Ik zou het iedereen aanraden!
Daan - 08-01-2018


Daarginds, voorbij de grenzen van goed en kwaad, ligt een veld, daar zal ik op je wachten. (Rumi) Ik heb een magische week achter de rug, op alle vlakken wat ik nodig had, pas als je van jezelf leert houden kan je je hele leven liefhebben... Veel geleerd, door de natuur verwonderd, door de yoga en meditatie terug bij mezelf gekomen, 3 keer per dag mijn lievelingseten, alpe camasca verkend in m'n eentje in de sneeuw.. Om nog maar te zwijgen van de massage en body care center.. Ik denk dat Mandali de zevende hemel is en kom heel graag ooit eens terug! Liefde x
Hannah Lamiroy - 06-01-2018


Daarginds, voorbij de grenzen van goed en kwaad, ligt een veld, daar zal ik op je wachten (Rumi). Ik heb een magische week achter de rug, op alle vlakken wat ik nodig had, pas als je van jezelf leert houden kan je je hele leven liefhebben... Veel geleerd, door de natuur verwonderd, door de yoga en meditatie terug bij mezelf gekomen, 3 keer per dag mijn lievelingseten, Alpe Camasca verkend in mijn eentje in de sneeuw... Om nog maar te zwijgen van de massage en body care center.. Ik denk dat het meditatiecentrum de zevende hemel is en kom heel graag eens terug! Liefde.
Hannah - 06-01-2018


Uitzonderlijk plekje om tot jezelf te komen in een mooie omgeving. De yoga en mediatie deden me goed. Me eens laten verwennen met een mooi uitzicht, lekker vegetarisch eten, massage, sauna, goed gezelschap, wandelen in de bergen en de stilte. Een aanrader!
Els - 11-12-2017


Hartverwarmend en sereen. De perfecte plek om naar binnen te keren, tot rust te komen en te genieten. De locatie is verbluffend en de accommodatie verwelkomend en luxe. Zelfs voor een doorgewinterde carnivoor zijn de vegetarische maaltijden elke keer een feest. Vol kleur, liefde en smaak.
Sonja - 11-11-2017


Het is een magische plek waar je het gevoel hebt in een andere wereld te zijn. De omgeving is sprookjesachtig en het gebouw is gebouwd in een idyllische oude stijl. Mijn verwachtingen waren hoog, maar dit bleek meer dan terecht. Ik heb zoveel bijzondere mensen ontmoet. Allemaal met een eigen verhaal. Als je even alleen wilt zijn is dat mogelijk. Er is niemand die je vreemd aankijkt. Het uitzicht vanaf het terras is adembenemend, vooral in de ochtenden wanneer de wolken laag hangen en de zon opkomt. In de omgeving kan je stevige wandeltochten maken en genieten van de kleurrijke omgeving. Bij mij was het vollop herfst, waar ik erg van genoten heb. Het eten is heerlijk en gezond. Het eten is wel vegetarisch, maar ik miste zelf geen vlees. De appartementen zijn schoon en mooi. Wat betreft de yoga lessen hadden wij een ontzettende fijne instructeur, Julia Monosova. Ik heb nog nooit zo fijne lessen gehad. Toen ik weg ging heb ik Ariana van de keuken beloofd dat ik weer terug kom en dat ga ik zeker doen! Ik kan niet wachten!
Martijn - 11-11-2017


Cadeautje voor onszelf omdat mijn man die week 50 werd! Het meditatiecentrum in Italië stond al hoog op mijn verlanglijst maar mijn man had nog enige schroom om te gaan mediteren.... en ook yoga had hij nog niet vaak gedaan. De achtergrond van de oprichters intrigeerde hem en overtuigde hem om mee te gaan. Na aankomst op het prachtige plekje in de bergen, voelde we ons meteen helemaal thuis! Alles was mooi! Van het logo tot aan het servies, alles was stijlvol en met liefde gemaakt, ontworpen en gestyled. De yoga lessen van Inge Peeters van Delight Yoga waren heerlijk en voor alle niveaus toegankelijk. Mijn man voelde de uitwerking van de yoga op zijn lichaam gedurende de week. De meditatie in de avond was een fijne voorbereiding op een rustige nachtrust. Het vegetarische eten was heerlijk en de omgeving nodigt uit om prachtige wandelingen te maken! Wij komen zeker terug!
Wanda - 23-10-2017


Precies wat ik nodig had! Een ontzettend mooie plek, super eten, bijzondere mensen en vooral overal een hele fijne energie. Ik heb geen yoga of meditatiemoment overgeslagen, al waren de yoga lessen van Danielli en de rebalancing massage van Somayo ( ik hoop dat ik de namen goed schrijf) de echte eye-openers! Zelfs met twee (!) kapotte banden van mijn huurauto op de terugreis, de energie nog vast kunnen houden.
Tessa - 21-10-2017


Geweldige ervaring, ontzettend mooie lokatie! Lekker eten en hele lieve mensen. Een stukje paradijs op aarde.
Femke - 20-10-2017


Een absoluut magische plek met dito uitzichten die van minuut tot minuut veranderen. Het meditatiecentrum ademt liefde, rust en aandacht. Overal is over nagedacht en dat zie je terug in elk detail. Van de kussens (met eigen logootje), de faciliteiten tot aan het overheerlijk eten. De yogalessen zijn van hoog niveau evenals de meditatielessen, niets moet alles mag. Fijn ook, dat we soms wisselende instructors hadden, zo leer je veel en ontvang je mooie. diverse inzichten. Deze plek heeft me liefde en energie gegeven, precies wat ik nodig had. Hier kom ik zeker terug. Tip: boek een kamer met lake view en boek een deep tissue massage.
Wanda - 28-09-2017


Wat een prachtige en perfecte plek. Alles klopt....tot in de puntjes. Mooie locatie, fijne docenten, heerlijk (gezond) eten, super appartementjes, schitterende uitzichten, mooie materialen.] Echt een kado aan jezelf....dit zou iedereen zichzelf mogen gunnen.
Helmi - 25-09-2017


Wat een rustgevende magische plek om even tot jezelf te komen. Mandali zit echt in mijn hart en ga deze speciale plek elk jaar een weekje kado geven aan mijzelf. Dat ik die nog geen 10 minuten stil kan zitten nu ineens 4 uur lang op een stoel kon zitten buiten op het terras is bijzonder. Dat is wat Mandali met je doet, het uitzicht is adembenemend. Je voelt de rust, kalmte en de meditatie en yoga sessies waren een bevrijding voor me. Ik had natuurlijk ook nog mijn slechte dagen en dan sloot ik mezelf wat af maar ook dat kan. Niemand die je veroordeelt, iedereen die wat herkent van elkaar. Lieve mensen die goed voor je zorgen en fijne kamers. Zelfs op een kamer met vreemden slapen vond ik prettig genoeg en alles verliep in goede harmonie. De perfecte plek om je innerlijke zelf weer even terug te vinden <3
Larissa - 18-09-2017


Zodra je aankomt, voel je de magie van deze plek op de berg; je komt er thuis, al ben je er nog nooit geweest. Hoewel het meditatiecentrum veel grootschaliger was dan ik verwachtte, was dat geen moment storend. Er is genoeg ruimte voor jezelf. Ruimte om dat onder ogen te zien, wat zich al sluimerend onder de oppervlakte tracht te manifesteren. En alles werkt mee: je prachtig kamer, het heerlijke eten (plantaardig met een een toevoeging van kaas en ei) dat zo goed is afgestemd op het proces van lichter worden. In je hoofd, in je lijf. De fijne yogalessen van Daphne Luttger waren een extra cadeau. De pittige en versterkende Astanga in de ochtend en de opende Yin in de avond vormden een perfecte combinatie. De goede massage van Tara, een duik in het zwembad en een rondje zweten in de sauna, maakten de week compleet. Kortom: als je iets goeds wilt doen voor jezelf, er even in je eentje tussenuit wilt, dan is dit een perfecte plek!
Annemiek - 05-09-2017


Jeetje wat was dit een magisch cadeau. Ik ben zo dankbaar dat deze plek via happy soul travel op mijn pad is gekomen. De liefde in Mandali is ongekend. De liefde waarmee de plek is gekozen, de liefde waarmee het is neergezet, de liefde van de inrichting daar, de liefde van de docenten en de liefde van de mensen die zorgen dat je heerlijk eet, een geweldig schone kamer hebt en kunt genieten van een prachtige tuin. De liefde omarmt je aan alle kanten en zorgt er voor dat de liefde in jezelf wordt geraakt en kans krijgt om (nog) meer tot bloei te komen. Ongelooflijk dankbaar daarvoor. Deze liefde heb ik nu met veel bewustzijn mee naar huis mogen nemen en zoals je yogalerares zei "de gevoelens zitten in jezelf" en dat geeft me veel vertrouwen dat ik het thuis ook kan voelen, behouden en kan omarmen. Thanks for everything!
Sandra - 04-09-2017


Zonet heb ik een zalige rustweek achter de rug. Het programma zat goed ineen en was ook compleet. De yogadocente was Marije Paternotte. Zij gaf hele fijne lessen: 's morgens wat krachtiger en in de namiddag heel rustig de dag afsluiten. Ook de meditaties waren eens goed om te beleven. Maar wat het plaatje compleet maakte was het verblijf zelf en de omgeving. Nu ben ik er 8 dagen geweest. Maar ik kom zeker terug, al is het om voor een paar dagen mijn batterij op te laden.
Desiree - 03-09-2017


Mijn week was fantastisch, ik heb een heerlijke ontspannen week gehad. Mijn kamer had een ligbad op het balkon met wonderschoon uitzicht: was het echt een superfijne kamer. Ik vond de sfeer en de verzorging in het centrum top; er is genoeg 'te doen' door het programma en de spa en het eten was absoluut heerlijk. De yoga lessen van Fransesca waren precies wat ik zocht; rustig en relaxed. Nadeel vond ik de soms wat luidruchtige andere yoga-groepen...het blijft toch een retraite centrum.... de Zwitserse dames werden er overigens wel aan het eind van de week op aangesproken en dat hielp. De omgeving is echt schitterend en je kunt vanaf Retraitecentrum heerlijke wandeltochten maken. Ik voel me bevoorrecht dat ik hier een week mocht zijn! Charlotte
Charlotte - 28-07-2017


Ik heb een heerlijek 8 dagen beleefd: mediatatie, yoga en open sessies. De door Moena gegeven yogalessen (3 uur per dag) waren voor mij het absolute hoogtepunt. De combinatie van oefeningen en de door haar zachte stem meegegeven 'yoga wijsheden' leverden een geweldig inzicht. De meditatiesessies hadden voor mij, als 'beginner' meer begeleid en/of gevarieerd kunnen zijn. Top-locatie met zeer smaakvolle inrichting. Super goede bedden en kwalitatief prima badkamertextiel. Erg aardige medewerkers (vooral meedenkende Sara) , prima masseurs. Heerlijk vegetarisch, gevarieerd eten. Zwembad-/jacuzi-tijden zouden zeker ruimer genomen kunnen worden. Ook vond ik 22:00 uur sluitingstijd van het lounge-terras te vroeg. Mag zeker half uur langer open zijn. Na de meditatie daar zitten nagenieten met zicht op het meer en de bergen kan niet lang genoeg duren. Ik kwam volledig rustig thuis en denk met veel warme gevoelens terug.
Karin Smit - 14-07-2017


De werkelijkheid deed niet onder voor de foto's op de website. Het was er prachtig!! Zowel de locatie als de accomodatie waren uitstekend. Er hing ook een fijne sfeer, mede door de fijne medewerkers. Ik volgde een week de Mandali experience. Het programma vond ik zeer compleet. Je was bij alles welkom en ik voelde nergens een verplichting. Lang leve de vrijheid. Wij hadden een super yogalerares: Moena. Veel van haar geleerd, over de houdingen maar ook over de gedachte en leefwijze waarop yoga gestoeld is. Waardevol! De meditatiesessies hadden wat mij betreft iets meer begeleidt mogen worden. Het eten was absoluut Heerlijk! Misschien ga ik dat nog het meest missen &#128522; Kortom: echt een aanrader!
Liane - 05-07-2017


Mandali is de absolute 'best place to be' mooi, sereen, bijzonder, fijn... Heerlijk eten, fantastische lessen, prachtige kamer, prachtige omgeving. Gewoon helemaal perfect! En de mensen.... tja die maken dit een onvergetelijke ervaring!!
Miranda Vos - 05-07-2017


Onwijs genoten van het prachtige verblijf, de spa faciliteiten, het eten van de Amsterdamse kok en het het uitzicht wat je nooit meer vergeet! De yogalessen waren van hoge kwaliteit en ook de open sessies waren goed. Wel merk je dat het pas 10 weken open is. Er mist hier en daar nog een beetje een warm gevoel in de gemeenschappelijke ruimtes en je merkt dat het personeel nog een beetje zoekende is. Maar al met al hebben mijn vriendinnen en ik een heerlijke 3 dagen 'zen-vakantie' gehad en raad ik het aan!
Laurel Bodenhorst Meyer - 04-07-2017


De 5-daagse experience in dit prachtige retreat center is een absolute aanrader. De locatie en het verblijf zijn in het echt net zo mooi als op de foto. De dorm-room (gedeelde kamer) waarin ik verbleef was ruimtelijk en mooi, mijn bed keek uit op de bergen/het meer en voor onze deur stond een ligbed voor ons klaar om in de ochtend in de zon in alle rust van het uitzicht te genieten. De openingstijden van het care center (zwembad, sauna etc.) zouden nog ruimer kunnen, zodat je ook voor het ontbijt al baantjes kan trekken, maar dat is het enige puntje van kritiek wat ik over de locatie heb. Het programma is vrij vol; twee keer mediatie (begin en eind van de dag), twee yoga lessen en een open session. Iedereen is echter vrij om te gaan en staan waar ze willen en zo is het juist geschikt voor iedereen om er uit te halen wat ze willen. De yoga lessen (Moena de Jong toen ik er was) waren fantastisch: een actieve hatha/vinyasa les in de ochtend en een restorative yin yoga sessie eind van de middag die mooi aansloten op de filosofie van de retreat en de mediatie sessies. Door zo regelmatig aan de meditatie sessies deel te nemen, ben ik gegaan van iemand die met moeite 15 minuten kon zitten voor meditatie naar iemand die intens geniet van 45 minuten stil zitten! Het eten was iets waar ik van tevoren niet over na had gedacht en me misschien mede daarom zo positief heeft verrast. Het was divers, met opties voor alle voorkeuren en behoeftes (vegan, gf etc.), maar bovenal ook heel erg lekker. Simpel en goed. Precies wat ik nodig had om weer op te laden en optimaal te genieten van de retreat. Persoonlijk vond ik 5 dagen perfect, waarbij je echt tot diepere kennis en ervaring van yoga en meditatie komt en rust kunt vinden. Ik had ook best nog een aantal dagen langer kunnen blijven. Ik kan me moeilijk indenken dat je in 3 dagen eenzelfde diepgang en rust kunt vinden, maar het is ook dan vast een ontspannen en positieve ervaring. Hopelijk vind ik de tijd om nog een keer terug te gaan!
Nikki - 03-07-2017


Super fijne plek waar je heerlijk kunt genieten van yoga, meditatie, lekker eten en uitrusten van de snelle wereld! Een plek die een warme plek in mijn hart heeft veroverd!
Jolanda - 13-06-2017


Wat een ervaring ben ik rijker !. De prachtige omgeving die een serene rust uitstraalt, de prachtig ingerichte ruimtes met zijn natuurlijke materialen die je het gevoel van een groot comfort en rust geven, het met liefde klaar gemaakte eten, de fijne yoga en meditatie lessen maar ook de open sessies hebben letterlijk mijn hart doen openen. Het heeft me nog zoveel meer gebracht als alleen rust en nieuwe energie. De bewustwording is misschien nog wel het mooiste cadeau wat ik met een bezoek aan Mandali heb gekregen. Iedereen met en zonder ervaring is hier zo welkom. Twijfel niet het is het zo waard.
carola van der Haak - 08-06-2017


Het Yoga & Meditatie retreat center voldoet aan al je verwachtingen: een wonderschone plek, heel ontspannen personeel, heerlijk eten, geweldige spa, de beste massage, die ik ooit heb gehad van een Italiaanse masseuse met stevige vaardige handen. Rustige en energieke yogalessen en tenslotte ontspanning in de meditatie. Ik zou echt niet weten wat je nog verder zou willen wensen. Een plek om vele malen even terug te gaan. Niet allemaal tegelijk nu er heen gaan hoor! Laat het nog even die ontspannen sfeer uitstralen :)
Liesbeth - 30-05-2017


Wat een heerlijke plek! Werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd en mooi. Van het bestek waar je het overheerlijke eten mee oplepelt, de sleutels in de hardhouten deuren, de sfeervolle verlichting in de ruime en stijlvolle kamers, de warmte en openheid van het personeel en docenten, tot aan het waanzinnig mooie uitzicht en de volkomen stilte die heerst op de retraite. Bij een duik in het zwembad kijk je uit over de bergen en het meer, een sterrenhemel kijkt op je neer als je in het Turks stoombad zit, de massages zijn geweldig. De yogalessen zijn van hoge kwaliteit (het is wel zo dat er vaak verschillende docenten zijn) en de meditatie is fijn. Het is allemaal heel vrijblijvend en er is ruimte voor eigen invulling. Stiekem wil ik deze plek voor mezelf houden, een plek waar ik altijd terug kan komen om een moment stil te zijn. De wereld zou een stukje mooier worden als iedereen een stukje Mandali meeneemt naar Nederland :).
Britt - 30-05-2017


Schrijf zelf een review

Deze reis:

Prijzen vanaf: 330 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis