Elements Expeditions

Geen telefoons, geen camera, just yourself en the power of nature! Terug naar jezelf op Texel van 2-4 oktober.

Een Elements Expeditie is een reis met een gezonde balans tussen wandelen in de ruige natuur en genieten van de prachtige uitzichten, verstillen en ontspannen door een yogasessie of gewoon even op jezelf zijn en je eigen eten uit de natuur halen. De expedities zijn Men Only of Women Only. Dat wil zeggen dat bij een Women Only editie alleen vrouwen aanwezig zijn: ​zowel deelnemers, als lokale gids, als begeleider(s) ​zijn ​allen vrouw​. En bij een Men Only editie ​zijn dit allen mannen.

Tijdens de Elements Expedities gaan we terug naar de kern. Terug naar wat er over is van je zonder telefoon, deadlines en targets. We koppelen onszelf letterlijk los van ons dagelijks leven: we trekken naar de meest afgelegen plekken in Europa en leveren telefoons in op de eerste dag.

In die omgeving ontstaat er rust en ruimte om eens van een afstand naar je leven te kijken. Vaak razen we maar door - met als gevolg: focus verliezen, slecht slapen en rusteloos zijn. Vanuit die rusteloosheid vertroebelt je blik op jezelf en ga je twijfelen. Twijfelen aan jezelf, je relatie of je werk. Je wordt passief of lusteloos (en merkt dat je wat cynischer wordt) of je kiest de andere weg, je doet oogkleppen op, en gaat juist meer gas geven en nog harder werken. Het resultaat is altijd hetzelfde: door je rusteloosheid en troebele blik zijn je drijfveren (waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?) nog slechts een vage stip in je achteruitkijkspiegel.

Een aantal dagen in de natuur geeft je de tijd om de regie terug te pakken en de balans te herstellen. Tijdens een expeditie is niets verplicht. Wil je praten dan praat je. En wil je stil zijn dan ben je stil. Vanuit daar ontstaat er aanwezigheid: je kunt concreet en helder zien wat er nu speelt in je leven en dus kun je er adequaat op inspelen. Zo word je vanzelf daadkrachtig, je batterij laadt op, en daarmee je vermogen om op razendsnelle veranderingen in te kunnen spelen wanneer je weer thuis bent.

"Ik heb genoten van de natuur, de tijd voor zelf-reflectie, de gave wandelingen met alle medereizigers waarmee we op pad waren. Dit is typisch zo'n reis waar ik op mijn 60ste nog steeds goede herinneringen aan heb." - Kevin

 

Vanaf het vliegveld rijden we meteen door naar de noordelijke Albanese bergen. Aangekomen aan de voet van het bergmassief staat een uitgebreide maaltijd voor ons klaar in een herberg gerund door een bevriende Albanese familie. Onze gids Laura Payne is geboren in Nederland, en is de oprichter van Outdoor Albania. Zij spreekt vloeiend Engels, Nederlands, en Albanees. Laura zal ons de rest van de week alles vertellen over de omgeving, tradities en het land. Een Elements Expeditie is een reis met een gezonde balans tussen wandelen in de ruige natuur en genieten van de prachtige uitzichten, verstillen en ontspannen door gewoon even op jezelf zijn. Katja Vermeulen is aanwezig als facilitator en yogadocente en zal gedurende de week zorgen voor de flow in het programma. 

De volgende ochtend trekken we de bergen in en lopen we gedurende de komende drie dagen door het Valbona Valley National Park. Een prachtig ruig en afgelegen natuurgebied op de grens van Albanië en Montenegro. Dit is een gebied dat door slechts zeer weinig toeristen bezocht wordt. We wandelen door een steil berggebied, maar alleen met een dagrugzakje. Onze bagage wordt door muilezels gedragen richting de volgende slaapplek.

Het programma bestaat grotendeels uit wandelingen in de bergen, waarbij we soms stilteblokken inbouwen. We lunchen bij voorkeur op bergtoppen met prachtig uitzicht. Er zijn yogasessies waar je aan kunt deelnemen als dat goed voor je voelt. Gedurende de reis staat Katja ook tot je beschikking om ook één op één met je in gesprek te gaan over keuzes in je leven, of gewoon om je eerlijk terug te geven waar zij nog ruimte voor ontwikkeling bij jou ziet.

Ergens gedurende de reis vindt er ook een zweethutceremonie plaats. Nisa zal deze hut begeleiden. Ook zij spreekt perfect Nederlands en Engels en staat open voor al je vragen. De zweethutceremonie is een intense, maar veilige manier om aan eventuele blokkades in jezelf te werken. Het biedt je een mogelijkheid om afscheid te nemen van dieperliggende blokkades op mentaal of fysiek niveau.

Na de dagen in de bergen reizen we weer af naar Tirana in het zuiden van Albanië. We slapen daar op een prachtige plek, in de stad, maar middenin de natuur, en sluiten de reis af met een geweldig en gezond diner.

Na 6 dagen stap je fris gedoucht en opgeladen weer het vliegtuig in. De reis naar Nederland duurt ongeveer 4,5 uur.

Georgië zullen we in 2019 voor het eerst bezoeken met Elements Expeditions. Met haar eindeloze bergen, kraakheldere bergmeren en vriendelijke mensen is dit land dé perfecte plek om een expeditie van Elements Expeditions te ervaren. Georgië ligt op vier uur vliegen van Nederland ingeklemd tussen de bergen van de Grote en Kleine Kaukasus. Deze expeditie duurt 7 dagen, waar andere expedities tot nu toe 6 dagen geduurd hebben. Dit heeft te maken met de langere transfertijd.

We landen op Tblisi airport en rijden direct richting het meest afgelegen en spectaculaire gedeelte van het land, de hooggebergten in het Westen. Hier komen vrijwel geen toeristen. We hiken met een ervaren gids naar de meest afgelegen plekken van het land. We overnachten in tenten, onder de sterren, of in simpele herbergen gerund door de altijd gastvrije Georgische families.

Onderdeel van deze reis zal ook een 24 uurs solo quest zijn. Een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven.

De laatste avond zullen we doorbrengen in Tblisi, waar we een feestmaal onder de druiventrossen op ons wacht, en we zullen luisteren naar traditionele Georgische liederen gezongen door zangers van het wereldberoemde staatsensemble.

“There is something about men that can be found only amongst men. And there is something in nature that can only be found in nature”.

Schotland heeft weinig introductie nodig. Wij trekken ons 6 dagen terug op het uiterste westpunt, het schiereiland Knoydart. Ook wel bekend als Britains’ Last Wilderness. Een stuk Schotland dat niet platgetrapt is door hikers, en waar je slechts met een bootje aan land kan gaan.

We landen op Glasgow en zijn einde dag aangekomen in onze bothy. Een stenen schuur met houtkachel, waar vandaan we onze dagtrips zullen doen. Uiteraard staat het je ook vrij je eigen tentje of tarp mee te nemen om zo nog meer van het landschap te ervaren.

We hiken met Rupert, onze ervaren gids, naar de meest afgelegen plekken van Knoydart, nemen een duik in zee, en trekken ons terug voor een 24 uurs solo quest. Deze quest is altijd een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven..

Programma Texel

Texel is de geboortegrond van begeleider Jaap Duin. Hij neemt je graag mee op reis naar deze fantastische plek in Nederland. Jaap deelt tijdens deze expeditie  waardevolle inzichten vanuit zijn werk als psycholoog en coach. Je gaat ervaren hoe je de natuur kunt gebruiken als ritme in je leven. Zodat er meer daadkracht, creativiteit en visie in je leven ontstaat.

Drie dagen even weg van gezin, partner, je baan, je bedrijf. Dat is waardevol, en noodzakelijk. Zodat je niet volloopt. Volloopt met gedoe, dingen die moeten, stress, irritatie. We gaan op vrijdagavond de zweethut in voor een diepe reis naar binnen. Op zaterdag en zondag trekken we de natuur in. Lopen, bewegen, ademen. Het lijf aan de gang zetten, helder worden. Er is een korte ‘visionquest’ van zo’n acht uur in deze dagen. Je bent dan alleen in de natuur, in stilte, voor zo’n 8 uur. Genoeg tijd om uit te rusten, te overdenken, plannen te maken en antwoorden te krijgen.Er is goed eten, en er brandt een warm vuur. Je overnacht back to basic en neemt af en toe een duik in zee.

Ga mee op reis. Naar de stilste plekken van het eiland. Omringd door zee. De wind waait je hoofd schoon.

2-4 okt Women Only!

6-8 nov Men Only!

We slaan ons kamp op in het zuiden van Noorwegen, nabij Fyresdal, waar we slapen, jagen, vissen en de omgeving verkennen. We bevinden ons in de regio met de puurste meren van Europa. Het water is hier zo zuiver dat je het kan drinken. 

De gids Torjus leert ons traditionele Noorse vistechnieken en is altijd bereid zijn geweldige jachtverhalen te delen. We ervaren wat het is om van het land te leven. We vangen forellen, verzamelen bessen en paddenstoelen. Je leert de basistechnieken om te kamperen, vuur te maken en te overleven in de wildernis.

Je slaapt onder een zogenaamde ’tarp’, een zeiltje, en we eten en zitten rond het kampvuur in de grotere Lavvo (een soort tipi) van Torjus. 

Het programma biedt de mogelijkheid om opnieuw verbinding te maken met de natuur. Geen telefoons, geen camera's, geen horloges. 

Deze reis is ook als vegetariër te volgen.

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jaap Duin. Jaap is ondernemer en psycholoog en is gespecialiseerd in de begeleiding van mannen die in het dagelijks leven onder hoge druk staan: topsporters, sprekers, ondernemers en executives. Jaap is geboren Texelaar en een authentieke coach en begripvolle sparringpartner. Hij wordt tijdens de expedities geassisteerd door lokale gidsen die met hun ervaring en specialismen een prachtige aanvulling zijn op het team. 

Katja Vermeulen begeleidt de vrouwelijke expedities. Katja is een ervaren yogadocente en coach. Als docent aan de Design Academy in Eindhoven begeleidt zij studenten in hun ontwikkeling als ontwerper​. Daarnaast organiseert ​Katja al jarenlang yogareizen en is zij ​door haar achtergrond als performer (o.a. dans) en coach, een scherpe waarnemer​. Katja laat haar liefde voor sport, ​natuur en persoonlijke ​ontwikkeling bij elkaar komen als begeleider van deze Elements Expeditie.

 

Groepsgrootte

Aan de expedities kunnen minimaal 8 en maximaal 12 mannen of vrouwen deelnemen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijs is p.p.

 

Inclusief

 • alle nachten accommodatie
 • alle maaltijden
 • alle inhoudelijke sessies & rituelen zoals in de beschrijving vermeld
 • professionele begeleiding
 • telefonische intake voorafgaand aan de reis
 • lokale gidsen
 • BTW (21%)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • Toeristenbelasting (alleen voor Texel, €2,25 p.p.p.n.)

Transport

Een vluchtadvies ontvang je zodra je van ons de definitieve bevestiging ontvangen hebt.

Over duurzaamheid

Deze reizen vinden plaats in de natuur. Daarom is er een ‘no trace’ policy waaronder valt dat je geen afval laat liggen en niks uit de natuur meeneemt. Je belast het milieu minimaal door uit de rivier te drinken. Bij Elements Expeditions streven ze ook om zoveel mogelijk bestemmingen aan te bieden die bereikbaar zijn per trein, auto of boot.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Periode:

Elements Expeditions

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

31 jul. 2015
Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te …lees meer
Matthijs, 29, consultant
31 jul. 2015
Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt!
Wouter, 35 Mediastrateeg
31 jul. 2015
Ik heb genoten van de natuur, de tijd voor zelf-reflectie, de gave wandelingen alle gasten waarmee we op pad waren. Dit is …lees meer
Kevin 28, consultant

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen